There are three types of lies:
lies,
damned lies,
and STATISTICS.
Explore global data on COVID-19.
ourworldindata.org
Με το ρητό συμφωνώ. Όντως με κακόβουλη χρήση των αριθμών μπορεί κανείς να πετύχει το 'επιθυμητό' συμπέρασμα.
Δεν βλέπω όμως που κολλάει εδώ.
Το έχεις ξαναβάλει το διάγραμμα σχολιάζοντας αν οι ελβετοί είναι και αυτοί ψεκ.
Δεν ξέρω. Είναι πιθανό να έχουν το ίδιο ποσοστό ψεκ με εμάς αλλά δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά έχοντας μόνο αυτό το στοιχείο.
Το ποσοστό πληθυσμού που εμβολιάζεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Από την ύπαρξη των εμβολίων, από την οργάνωση του συστήματος υγείας, από την πίστη του κόσμου στις κυβερνητικές οδηγίες, από την μόρφωση του κόσμου, από την πρόσβαση στις δομές υγείας, από την ίδια την πίστη των κυβερνόντων στον εμβολιασμό, από τις πολιτικές προώθησης των εμβολιασμών, από μικροπολιτικές προώθησης του 'δικού μας' εμβολίου, από την ύπαρξη ή μη άλλων σοβαρότερων θεμάτων στην κοινωνία, από τον βαθμό πειθαναγκασμού σε ημιελεύθερα καθεστώτα και πολλά άλλα που πιθανόν μου διαφεύγουν.
Ολοι αυτοί οι παράγοντες, με τον δικό του συντελεστή βαρύτητας ο καθένας, μας κάνουν να πορευόμαστε παράλληλα με την Ελβετία. Ίσως να το ψιλογουστάρω και λίγο (Ελβετία γίναμε!) αλλά δεν βγάζω ασφαλές συμπέρασμα. Και με την Τσεχία πάμε παράλληλα. Τώρα τελευταία που δίνει στοιχεία είμαστε πανομοιότυπα με την Σαουδική Αραβία. Ε, δεν βλέπω πολλές ομοιότητες σε αυτές τις τέσσερις χώρες. Ούτε όταν καβατζάρουμε τις 2 μονάδες που μας χωρίζουν από ΗΠΑ θα γίνουμε Αμερική.
Μόνο γενικά συμπεράσματα βγάζω από το διάγραμμα που περιέχει όλες τις χώρες.
Πάνω-πάνω είναι το καϊμάκι οικονομικά και κοινωνικά με Αγγλία, Δανία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Φιλανδία, Σιγκαπούρη μαζί με τις χώρες που ταλανίστηκαν από τον ιό, Ιταλία, Ισπανία κλπ
Κάτω είναι Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Κένυα, Μοζαμβίκη, Αφγανιστάν κλπ.
Οπου φτωχός και η μοίρα του δηλαδή, δεν λέω κάτι πρωτότυπο.