Μη μπερδεύεσαι, άλλο το είμαι υπέρ του εμβολίου, άλλο το ειμαι υπέρ του διαχωρισμου της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και μη .
Εγώ ας πούμε είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά επίσης και των ισων δικαιωμάτων των εμβολιασμενων και μη.
Αυτοί αν παθουν κάτι οι ίδιοι θα βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο, εγώ όμως αν πάθω κάτι έστω και μακροπρόθεσμα; ποιος θα φταίει;
Κανείς δεν θα φταίει. Τι θα γίνει όμως αν αρχίσουν να κολλάνε ο ένας μετά τον άλλον, μπουκώσει το σύστημα υγείας, ακυρωθούν χειρουργεία (και ψοφολογήσουν εξαιτίας αυτού ένα σωρό άλλοι άνθρωποι)? Δεν θα αναγκαστεί να κάνει πάλι καραντίνα? ή πιστεύεις ότι πραγματικά μπορούν να γίνουν 5.000 ΜΕΘ σε ένα μήνα? Άρα, από την στιγμή που θα κάνει καραντίνα, τι άλλο θα γίνει? Θα χάσει κόσμος λεφτά και η οικονομία θα πάει κατά διαόλου. Γι' αυτό το λόγο και για να περιορίσει την μετάδοση βάζει περιορισμούς.
Πριν χρόνια δούλευα σε μεγάλη Αμερικανική εταιρεία. Για να πάω εκεί, έφυγα από μια Ελληνική όπου το κάπνισμα ήταν ελεύθερο (μιλάμε για εποχές τέλη '90s με αρχές 00s). Η Αμερικάνικη εταιρεία από τότε το είχε απαγορευμένο το κάπνισμα στα γραφεία. Θα μπορούσα να πω λοιπόν "κάτσε, γιατί με περιορίζει και με στέλνει έξω στο δρόμο να καπνίσω? που είναι οι ελευθερίες μου??". Φυσικά όπως καταλαβαίνεις δεν το είπα και πήγα σούμπιτος γιατί από τις 180.000 δραχμές που έπαιρνα στην Ελληνική, πήγα με 310.000 στην Αμερικάνικη. Και είπα πολύ απλά " θα καπνίζω έξω, δε γαμιέται!!!"
Εγώ βέβαια που πήρα αυτή την απόφαση για τους x y λόγους μου.
Εγώ την απόφαση την πήρα για τους x y δικούς μου λόγους, αλλά και για να τελειώνουμε με αυτή τη μαλακία την πανδημία επιτέλους!
Οπότε μπορώ να τους κατανοήσω πλήρως στο φόβο τους .
Ναι, ΟΚ... με αυτούς που φοβούνται όντως δεν έχω θέμα. Αυτούς πρέπει να τους πείσουμε όλοι μας. Κι όσο μεγαλώνουν οι ηλικίες είναι πιο δύσκολο. Άντε να πείσεις τον 80άρη που το έχει βάλει στο μυαλό του να ΜΗΝ εμβολιαστεί... δεν του αλλάζεις μυαλά με τίποτα! Αλλά ο 40άρης, ο 50άρης και ο 60άρης δεν μπορούν να λένε πίπες για το εμβόλιο. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί! Τι διάολο? Όλοι παίζουν παιχνίδι? Και εντάξει... ας πούμε ότι είναι όλο ένα κόλπο!!! Αν δηλαδή μας πεθάνουν όλους, τότε τι στο διάολο θα κάνουν μόνοι τους στον πλανήτη ρε μεγάλε? Ποιος θα δουλεύει για αυτούς?
Όλο αυτό είναι γελοίο ακόμα και να το συζητάμε!!!
Μη πιάσω τώρα και τα ΜΜΜ που είναι όλοι δεν σαρδέλες εκεί μέσα.
Εγώ προσωπικά κι εκεί πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπαίνουν οι ανεμβολιάστοι!
- Μα πως θα πάω στην δουλειά μου?
- Πάρε ταξί.
- Δεν έχω λεφτά.
- Ε, τότε κάνε το εμβόλιο!!!
Κάπως έτσι... για ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να πάμε ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!!!
Ή ζώνη ασφαλείας δεν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Δεν μπορώ να ακούω αυτό το επιχείρημα...
Το ότι τα εμβόλια ήθελαν 4-5 χρόνια για να είναι safe το ακούμε 40 χρόνια τώρα. ΣΗΜΕΡΑ, η τεχνολογία δεν είναι 40 χρόνια πριν. ΣΗΜΕΡΑ τα εμβόλια και γενικά τα φάρμακα βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο ασφαλή. Εσύ θα φανταζόσουν ότι πριν 15-20 χρόνια (όχι 30-40-50) θα είχες στα χέρια σου ένα τηλέφωνο χωρίς κουμπάκια, με touch screen και να μπαίνεις Internet, να βλέπεις e-mail, να μιλάς στο bou και να έχεις και το tinder για καβλάντα με γκόμενες?
Τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα? Αν είναι ασφαλές το εμβόλιο? Φυσικά και είναι. Αν δεν ήταν θα ψόφαγε ο κόσμος σωρηδόν!