Αυτό εδω δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς , απο ένα βίντεο στο youtube το είδα , είναι ενα σαίτ που μας έχει κατατάξει σχεδόν τελευταίους με βάση το πως τα πάμε με την επιδημία - πανδημία , και εκτός αυτού απο οτι έλεγε ο τύπος στο βίντεο υπολογίζουν και πόσες ελευθερίες έχουν απομείνει σε κάθε χώρα η αλλιώς πόσο σκληρά είναι τα μέτρα.
Επίσης αναφέρουν για την Ελλάδα και αυτό εδω.
Greece plunges 19 places from Nov. 23, the date of our last snapshot, as deaths jumped and a strict lockdown is extended through Christmas and the New Year
Δεν ξέρω αν εννοούν οτι θα έπρεπε να χαλαρώσουμε λίγο για τα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ...
Και άντε πες οτι τα λέει σωστά για την εποχή που είχαμε έκρηξη θανάτων εδώ. Αυτό το τελευταίο πως το συμπέρανες ρε αρχηγέ;;
Δεν το συμπέρανα , απλά δεν ξέρω πως τα υπολογίζουν στο σάιτ αυτό για να δωσουν τις κατατάξεις , αν μια χωρα παράδειγμα έχει πολύ αυστηρά μέτρα με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ εφαρμόσιμα μπορεί να το μετράνε και αυτό σαν μείον ... μπορεί και όχι
Μπορεί απλά να εννοούν οτι η επέκταση του σκληρου λοκντάουν ηταν αναπόφευκτο αποτέλεσμα των θανάτων η των κρουσμάτων η δεν ξέρω και εγω τι υπολογίζουν.
Επίσης μόλις ξαναέριξα μια ματιά στο βίντεο που αναφέρω και λέει εκεί σχετικά με τις βαθμολογίες του σάιτ.
Στην πρώτη κατηγορία (την κατάσταση της covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανα μήνα , η θνησιμότητα , οι συνολικοι θάνατοι ανα εκατομμύριο πολίτες , τα ποσοστά των θετικών τέστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.
Στην δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown , η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών , η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας , η ανταπόκριση του συστήματος υγείας , αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.
Άρα απο αυτην την δεύτερη κατηγορία το συμπέρανα - υπέθεσα