jean-Claud
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2018
- Κριτικές
- 9
- Like
- 7.826
αντε παιδακι μου στην αφεντρα σου που βγηκες πορδοβουλωμα να μου υποστηριξεις τη κυβερνηση,αντε σαχλοκουδουνο.Τυπε η εμπειρία που είχα ήταν κυριως από Ρωσσογερμσνους και Πολωνοεγγλεζους τουρίστες που ερχοτανε αεροπορικώς.Εγώ δεν νομίζω ότι από τον τουρισμό έγινε μεγάλη ζημιά. Και αυτό που λέω το έχω ζήσει από πρώτο χέρι.
Βέβαια στο χώρο που δραστηριοποιούμαι, τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας από το προσωπικό, μασκες-γαντια, και σχετικη απόσταση από τους τουρίστες.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, 180 άτομα προσωπικό, ήρθανε σε επαφή με πάνω από 14000 τουρίστες, (οι οποίοι συνήθως ήταν χύμα) οι 50 από αυτούς (τα γκαρσονια και οι μπουφετζηδες) 3 φορές την ημέρα εξυπηρετούσαν πάνω από 1200 άτομα, σε μια αίθουσα 300 καθήμενων. Μόνο ένα γκαρσονι κολλησε,
Δεν έχω όμως κανένα στοιχείο για τους τουρίστες, εκτός από 4-5 οικογένειες που τους πήγαν σε ειδικό ξενοδοχείο.
Ρε παππού, έχεις ιδέα τι γίνεται στην βόρεια Ελλάδα το καλοκαίρι από τουρίστες και εποχικούς εργάτες;
(Ρωσσογερνανοι- Ρωσσοι μετανάστες στη Γερμανία.
Πολωνοεγγλεζοι-Πολωνοι μετανάστες στην Αγγλία).
Τον Οκτώβρη βέβαια, κάργα Εγγλέζοι). Αυτή είναι η εμπειρία μου, και είχα αρχίσει να προβληματίζομαι ακόμα και για το αν υπήρχε ιός, μέχρι που αρρώστησε ένα συγγενικό μου πρόσωπο.
Καμία σχέση με τον τουρισμό της Μακεδονίας, μόνο Ρώσσους έχουμε πολλούς αλλά φέτος δεν πάτησε κανένας. Από Βαλκάνια το 90%. Είναι τυχαίο ότι και στα Βαλκάνια μετά το καλοκαίρι το δεύτερο κύμα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το πρώτο την άνοιξη; Ή αυτοί μας το έφεραν ή εμείς το διασπείραμε σε αυτούς. Είναι και πολλές χιλιάδες οι εποχικοί εργάτες που έρχονται από Μάιο μέχρι Οκτ στην Μακεδονία. Αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο barock που μπορεί και να μην ξέρει που είναι η Ορμύλια εδώ πάνω και τι παράγει, αλλά έχει άποψη για όλα.
Ναι τύπε, δεν ξέρω που είναι η Ορμύλια, τα Βράσταμα, το Μεταγκίτσι, τα Πυργαδίκια και τα σουβλάκια του Βατσόλα στον Αγ. Πρόδρομο, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Πες ότι είσαι δικός μας, επιτέλους εκδηλώθηκες... Σε τι διαφωνείς ακριβώς;
Ο Κουλης καλά έκανε και άνοιξε κάτω από αφόρητες πιέσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, το έκανε φυσικά και για να αποφύγει και το πολιτικό κόστος από το μη άνοιγμα, αλλά έπρεπε να αυστηροποιήσει τα μέτρα ελέγχου στις συνοριακες διαβάσεις σε όλη την Βόρεια Ελλάδα...
ΥΓ Δεν υπάρχουν καλύτερα σουβλάκια από τον Αγ. Πρόδρομο
Ο τουρισμός άνοιξε γιατί
α) είχαμε περάσει εξαιρετικά το πρώτο κύμα του χτικιού και θεωρητικά το καλοκαίρι εξασθενεί ο ιός
β) ήταν επιτακτική ανάγκη να δουλέψει, όχι μόνο από τις αφόρητες πιέσεις των επαγγελματιών, υπενθυμίζω πως πολλοί ξενοδόχοι ήταν αντίθετοι με ένα τέτοιου είδους άνοιγμα και πολλοί όντως τελικά δεν άνοιξαν, αλλά κυρίως για τους εργαζομένους του κλάδου.
γ) το κράτος δεν είναι σε θέση να επιδοτεί εσαεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους του
δ) είναι απαραίτητο το όποιο ποσοστό του ΑΕΠ μπόρεσε να προσφέρει έστω και η κουτσουρεμένη σαιζόν
ε) ήμασταν ο Νο1 ασφαλής προορισμός, τουλάχιστον στη Μεσόγειο, εκείνη την εποχή για πιθανούς επισκέπτες
στ) και αποδειχθήκαμε ως ασφαλής προορισμός γι αυτούς με οτι συνεπάγεται για την υστεροφημία του προιόντος μας για τις επόμενες σαιζόν.
Επίσης, όσο έφεραν σκουλαμέντο οι εισαγόμενοι, περισσότερο μετέφεραν και διέδωσαν οι οργισμένοι νεολαίοι που γέμισαν τον κουρσάρο, τη λευκή άμμο και τα κλαμπάκια της Καλλιθέας σα να μην υπάρχει αύριο και τον γύρισαν και στη Σαλονίκη και τις γύρω περιοχές.
Τρανή απόδειξη η περίπτωση της Μυκόνου που κατάφερε και γέμισε κρούσματα ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΑΙΖΟΝ στα πάρτυ που άρχισαν μεταξύ αυτών που μετακόμισαν αρχές Ιουλίου για να δουλέψουν εκεί και γινόταν ο κακός χαμός. Ξαναλέω, ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠ ΕΞΩ.
Να αυστηροποιήσει τους ελέγχους, υπενθυμίζω πως όλη η Ευρώπη εξήρε τη διαχείρηση και τους ελέγχους που έγιναν στους εισερχόμενους στην Ελλάδα, την εποχή που ούτε τόσο αξιόπιστα και τέτοια πληθώρα τεστ υπήρχαν, ούτε ήταν πρακτικά δυνατό να ελέγχονται ΟΛΟΙ στις πύλες εισόδου, ούτε μπορούσες να υποχρεώσεις όσους ήταν διατεθειμένοι να έρθουν στη χώρα να μπουν στη διαδικασία τεστ, καραντίνας κλπ κλπ αφού το 25-30% τουριστών που είδαμε περίπου φέτος θα ήταν τελικά ένα 5-7% δηλαδή μια τρύπα στο νερό.
Απόδειξη επίσης για όσα γράφω, το γεγονός πως αμιγώς τουριστικά μέρη που δέχτηκαν μαζικά τουρίστες, Κρήτη-Ρόδος-Κέρκυρα και άλλα νησιά έχουν ακόμα και τώρα πολύ πολύ λίγα κρούσματα σε σχέση με τον κόσμο απ έξω που δέχτηκαν.
Υ.Γ. Αν θέλεις σου κάνω και μια περιγραφή της ειδικής Χολομώντας είτε από Αρναία ή από το λατομείο μετά το Παλαιόκαστρο ξεκινώντας.
100 νεκροι την ημερα ειναι τραγικο γεγονος,ευθυνες εχει μονο η κυβερνηση και πρέπει οι υπευθυνοι να λογοδοτησουν.
Ειμαστε η 35 χειροτερη χωρα σε θανατους παγκοσμιως και με πληθυσμο μικρο