Καταλαβαίνεις ότι το ίδιο θα είχε πετύχει και με το λιανεμπόριο ανοιχτό (με τα απαραίτητα μέτρα φυσικά).
Ναι θα πετύχαινε στο μυαλό σου.
Η Ελλάδα σε μια φωτογραφία:
Ναι τι; Θα κατέβαζε τη μάσκα ο χαζός για να καπνίσει μέσα στα Ζαρα και μέσα στη παπουτσάδικο της γειτονιάς του;
Καφε/μπαρ και εστίαση είναι απολύτως λογικό να κλείσουν. Το λιανεμπόριο εφόσον γίνεται με ραντεβού και περιορισμένο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικό δεν υπάρχει λόγος να κλείσει.
Τελικά έχεις την επάρκεια να αντιληφθείς ό,τι η φωτογραφία δείχνει την νοοτροπία όχι το κάπνισμα;
Κι εγώ έχω διαφωνήσει με το γενικό lockdown, το έχω γράψει από τη μέρα που ανακοινώθηκε.
Έχει αναλυθεί το θέμα αλλά επειδή είσαι εμμονικός ξερόλας να κάνουμε μια περίληψη.
Ο ΠΘ ούτε καν συζητούσε δεύτερο lockdown το καλοκαίρι. Υπήρχε ένα πλάνο, η Βάνα και η ομάδα της υπολόγιζαν καθημερινά το Ro ανά νομό και έπρεπε να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, ο νομός Δωδεκανήσου π.χ. δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί όπως ο νομός Θεσσαλονίκης.
Το πλάνο για μένα εγκαταλείφτηκε γρήγορα.
Τα πρώτα φίδια είχαν ζώσει την επιτροπή όταν είχαν ανακοινωθεί οι «τιμές» στα λύματα. Τότε βέβαια λοιδορήθηκαν οι επιστήμονες του Α.Π.Θ. από τους πολύξερους αλλά οι θεσσαλονικείς έμαθαν τελικά ότι τα σκατά τους έλεγαν την αλήθεια,
Εχω αναφερθεί ξανά στον Σύψα που ειναι «σκληρός» γιατρός, απόλυτος και έχει πάρει το πάνω χέρι στην επιτροπή.
Η ανεξέλεγκτη διασπορά σε συνδυασμό με την γενετική μετάλλαξη 20A.EU1 που έκανε τον κορωνοϊό πιο επιθετικό άλλαξαν τα πλάνα.
Γιατί δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή εσύ, την ιστορία την γράφουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.
Αυτοί που ακολουθούν δεν θα καταλάβουν ποτέ πόσο σκληρά προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο αυτός που ηγείται.