Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
το μεταναστευτικό ελέω κορονοιου πήγε για λίγο στην άκρη η Ελλάδα έχει δυνατά μέτωπα ανοιχτά ο απόλυτος αριθμός θανάτων από τον κορονοιο τελικά δεν θα φαντάζει μεγάλος σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει

Εννοειται ειναι κ ο ανισορρππος απο απεναντι.

Γαμησε τα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686

Με βάση αυτό που είπε ο George 71
να ξεκινήσουμε από την ημέρα που προσβλήθηκε
το 1/100.000 του Πληθυσμού
άρα την ημέρα με 99 κρούσματα, 11-03-2020
Στις 15-03-2020  331 κρούσματα.
περίπου δηλαδή 3.3 φορές σε 4 ημέρες
σε 40 ημέρες είναι 3.3 επί 4 στην δεκάτη δύναμη

Πάμε στο σάϊτ

Υπολογίζουμε 3.3 στην δεκάτη δύναμη = 153157.89852644
περίπου 153157

Πολλ/με  331 κρούσματα , με 153157 = 50.694.967

Αυτό προκύπτει , αν ο ρυθμός αύξησης
είναι ο ίδιος , όπως από
99 κρούσματα, 11-03-2020,
στις 15-03-2020  331 κρούσματα.
Περίπου 3.3 φορές στις 4 ημέρες

Μαθηματικά Α΄ Λυκείου .

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
τυπε αν δεν βρεθει αμεσα φαρμακο θα αργησει πολυ ο τουρισμος να ξαναπαρει,οχι μονο στην Ελλαδα αλλα σε ολο τον κοσμο και οταν ξαναξεκινησει θα ειναι σε φαση στασου μυγδαλα
Ειμαστε σε πολυ κρισιμη καμπη γιατι πολυ μεγαλο ποσοστο του λαου δεν εχει συνειδητοποιηση τον βαθμο της επικινδυνοτητας. Δεν πιστευω οτι ειμαστε τωρα σε θεση να ασχολουμαστε με τον τουρισμο.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Τυπε να δεις τι εχει να γινει οταν ο κοσμος ψυλλιαστει οτι μετα τις 14 ημερες καραντινας θ ακολουθησουν κι αλλες  :S :S :S

γιαυτο τυπε καπου τοτε θα σκασει και η απαγορευση κυκλοφοριας. το αφηνουν οσο πιο πισω μπορει να παει

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
240
Πόντοι
36
Έχουμε καεί σχεδόν όλοι μας από το ίντερνετ, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αναπόφευκτα γιατί η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας και πρόκειται για κάποια νέα απειλή που σε τρομάζει.
Έχω διαβάσει πολλά μέχρι στιγμής όπως κι εσείς. Μερικές από τις σκέψεις που έχω κάνει είναι οι παρακάτω :

1. Μεγάλο ποσοστό των συστημάτων υγείας των χωρών ανά τον κόσμο δεν είναι έτοιμο πάντα και δεν έχει τις υποδομές για την αντιμετώπιση πανδημιων. Λόγοι πολλοί. Ο κύριος είναι το κόστος. Η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής προνόησε φαίνεται να είναι η Ταϊβάν η οποία κουβαλούσε την εμπειρία του SARS. Είναι απορίας άξιο πώς οι φωστήρες στον τομέα υγείας του δυτικού κόσμου δεν πήραν χαμπάρι για τις ενέργειες της Ταϊβάν, οι οποίες θαρρώ ότι δεν έμειναν κρυφές τον Δεκέμβριο.

2. Οι δυτικές χώρες είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους απείθαρχες. Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά. Οι ανατολικές και αραβικές χώρες έχουν νόμους και παίρνουν μέτρα τόσο αυστηρά που κανένας δεν παίρνει το ρίσκο να παρανομησει. Όταν ένας λαός είναι απόλυτα πειθαρχημένος θα πετύχουν σε μεγάλο ποσοστό τα όσα τους προτάξει η κυβέρνηση τους, ακόμη κι αν γίνουν λαθη από την πλευρά της.

3. Τα μέτρα μέχρι στιγμής που παίρνονται στην χώρα μας είναι με σημαντική καθυστέρηση. Το μεγαλύτερο λάθος ηταν η μη απαγόρευση πτήσεων εξ αρχής τουλάχιστον προς Κίνα, Ιταλία, Νότια Κορέα για να μην μπω η απαγόρευση προς και απ' όλους τους προορισμούς. Επιπρόσθετα γιατροί να κάνουν ελέγχους στα αεροδρόμια δεν υπήρχαν όταν έπρεπε και δεν υπάρχουν ακόμη. Η πρόθεση να προσλάβουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπήρχε 1 μήνα πριν(σχετική δημοσίευση υπήρχε σε σάιτ με ανάρτηση προκηρυξεων για θέσεις εργασίας), αλλά λόγω της μαλακίας που δέρνει το καθυστερημένο δημόσιο μέχρι στιγμής δεν τους έχουν προσλάβει.

4. Μέχρι στιγμής απ' όσα έχω διαβάσει, 2 φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί στην Γουχαν αλλά δεν έχω σαφή άποψη για την αποτελεσματικότητα τους. Το ένα είναι η χλωροκινη, ένα φάρμακο που 70 Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται για την ελονοσία. Το δεύτερο είναι η Ιντερφερόνη 2Β. Παράγεται από μια φαρμακοβιομηχανία της Κούβας και το έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής 15 χώρες. Το ξαναγράφω ότι πρόκειται για φάρμακα κι όχι για εμβόλια. Εδώ έχω την εξής απορία. Αν σε αυτά τα φάρμακα επένδυσαν οι Κινέζοι που διατεινουν με βίντεο που εμφανίζονται οι νοσηλευτές και γιατροί να βγάζουν τις μάσκες, ότι πλέον έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, γιατί δεν μεταφέρουν την πληροφορία αυτή στις χώρες ; Ή μήπως την μεταφέρουν και δεν το έχουν πει ακόμη τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών που έλαβαν την πληροφορία ;

Από την άλλη υπάρχουν και τα σενάρια που λενε για ένα σχέδιο εξόντωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού της γης και ειδικά των ηλικιωμένων.
Για τίποτα όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, εκτός κι αν έχουμε πληροφορίες , πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για κάποιους έστω λιγους, ειδικά στην εποχή του νετ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από αυτά που μας διατάζουν οι κυβερνήσεις.

Τα παραπάνω είναι σκέψεις και συμπεράσματα από όσα έχω διαβάσει στο διαδίκτυο. Δεν είμαι γιατρός, ούτε μαθηματικός. Δεν παριστάνω τον έξυπνο, τον παντογνώστη.

Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και με λυπει το γεγονός που ακόμη και σε αυτές τις στιγμές πέφτουν μαχαίρια εδώ μέσα.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να διαβάζουμε τις απόψεις και να τις αντικρουουμε με επιχειρηματα αν διαφωνούμε ή/και με χιούμορ. Αν θέλετε να κερδίσετε τον σεβασμό και την αποδοχή από τους άλλους, επιδειξτε ευγένεια. Κακό δεν κάνει.
Πιστέψτε με ότι οι πρώτοι που χαλιεστε είστε εσείς που ξεκινάτε τον χλευασμό, την επίθεση προς ένα ή περισσότερα μελη.
Σπάνια αυτό συμβαίνει σε άλλα φόρουμ ακόμη και του ίδιου περιεχομένου. Εν πάση περιπτώσει.
Καλό θα είναι να μην χάνουμε τον χρόνο μας να διαβάζουμε άχρηστες λογομαχίες, βρισιδια κλπ. Δεν οδηγούν πουθενά.

Ας είμαστε αισιόδοξοι, όσο μπορούμε.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
οταν κλεινανε 50 νοσοκομεια με τα μνημονια και συγχωνευανε μοναδες και κανανε μηχανοδηγους του ΟΣΕ νοσηλευτες μεχρι να βγουνε στην συνταξη βγαινανε καποια απολειφαδια και λεγανε 'μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος'.
τωρα θα παρακαλανε για μια θεση στη ΜΕΘ.
Οπως το σκουπιδι ο Λοβερδος που εκλεινε τα νοσοκομεια και οταν  κοντεψε να δει τα ραδικια αναποδα ετρεχε στο δημοσιο νοσοκομειο στην Βεροια.
αλλα επρεπε να φαει πορτα εκει,οπως και ολα τα αντικοινωνικα διποδα που συνωστιζονται στις εκκλησιες.
οταν πανε στο νοσκοκομειο και τυχον σωθουνε,θα λενε ' ο θεος με εσωσε' :jerking:
:S :S :S

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Εαν επαληθευτεις που ολοι το απευχομαστε τοτε θα μιλαμε για βιβλικη καταστροφη. Οταν το 1/3 του πληθυσμου μολυνθει τοτε φιλε μου δεν υπαρχει καμμια επιστροφη. Θα κινδυνευσει η ανθρωποτητα με αφανισμο.

Αυτός ο υπολογισμός είναι αν έχουμε 25% αύξηση τη ημέρα

Αν ισχύσει , ο χρόνος διπλασιασμού να είναι 7 ημέρες

όπως αναφέρει το σάϊτ που παρέθεσε ο Voltaire 45

τότε στις 26 Απριλίου θα έχουμε περίπου 21.000 κρούσματα
και 256 νεκρούς.

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
533
Πόντοι
2.137
Έχουμε καεί σχεδόν όλοι μας από το ίντερνετ, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αναπόφευκτα γιατί η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας και πρόκειται για κάποια νέα απειλή που σε τρομάζει.
Έχω διαβάσει πολλά μέχρι στιγμής όπως κι εσείς. Μερικές από τις σκέψεις που έχω κάνει είναι οι παρακάτω :

1. Μεγάλο ποσοστό των συστημάτων υγείας των χωρών ανά τον κόσμο δεν είναι έτοιμο πάντα και δεν έχει τις υποδομές για την αντιμετώπιση πανδημιων. Λόγοι πολλοί. Ο κύριος είναι το κόστος. Η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής προνόησε φαίνεται να είναι η Ταϊβάν η οποία κουβαλούσε την εμπειρία του SARS. Είναι απορίας άξιο πώς οι φωστήρες στον τομέα υγείας του δυτικού κόσμου δεν πήραν χαμπάρι για τις ενέργειες της Ταϊβάν, οι οποίες θαρρώ ότι δεν έμειναν κρυφές τον Δεκέμβριο.

2. Οι δυτικές χώρες είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους απείθαρχες. Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά. Οι ανατολικές και αραβικές χώρες έχουν νόμους και παίρνουν μέτρα τόσο αυστηρά που κανένας δεν παίρνει το ρίσκο να παρανομησει. Όταν ένας λαός είναι απόλυτα πειθαρχημένος θα πετύχουν σε μεγάλο ποσοστό τα όσα τους προτάξει η κυβέρνηση τους, ακόμη κι αν γίνουν λαθη από την πλευρά της.

3. Τα μέτρα μέχρι στιγμής που παίρνονται στην χώρα μας είναι με σημαντική καθυστέρηση. Το μεγαλύτερο λάθος ηταν η μη απαγόρευση πτήσεων εξ αρχής τουλάχιστον προς Κίνα, Ιταλία, Νότια Κορέα για να μην μπω η απαγόρευση προς και απ' όλους τους προορισμούς. Επιπρόσθετα γιατροί να κάνουν ελέγχους στα αεροδρόμια δεν υπήρχαν όταν έπρεπε και δεν υπάρχουν ακόμη. Η πρόθεση να προσλάβουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπήρχε 1 μήνα πριν(σχετική δημοσίευση υπήρχε σε σάιτ με ανάρτηση προκηρυξεων για θέσεις εργασίας), αλλά λόγω της μαλακίας που δέρνει το καθυστερημένο δημόσιο μέχρι στιγμής δεν τους έχουν προσλάβει.

4. Μέχρι στιγμής απ' όσα έχω διαβάσει, 2 φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί στην Γουχαν αλλά δεν έχω σαφή άποψη για την αποτελεσματικότητα τους. Το ένα είναι η χλωροκινη, ένα φάρμακο που 70 Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται για την ελονοσία. Το δεύτερο είναι η Ιντερφερόνη 2Β. Παράγεται από μια φαρμακοβιομηχανία της Κούβας και το έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής 15 χώρες. Το ξαναγράφω ότι πρόκειται για φάρμακα κι όχι για εμβόλια. Εδώ έχω την εξής απορία. Αν σε αυτά τα φάρμακα επένδυσαν οι Κινέζοι που διατεινουν με βίντεο που εμφανίζονται οι νοσηλευτές και γιατροί να βγάζουν τις μάσκες, ότι πλέον έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, γιατί δεν μεταφέρουν την πληροφορία αυτή στις χώρες ; Ή μήπως την μεταφέρουν και δεν το έχουν πει ακόμη τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών που έλαβαν την πληροφορία ;

Από την άλλη υπάρχουν και τα σενάρια που λενε για ένα σχέδιο εξόντωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού της γης και ειδικά των ηλικιωμένων.
Για τίποτα όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, εκτός κι αν έχουμε πληροφορίες , πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για κάποιους έστω λιγους, ειδικά στην εποχή του νετ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από αυτά που μας διατάζουν οι κυβερνήσεις.

Τα παραπάνω είναι σκέψεις και συμπεράσματα από όσα έχω διαβάσει στο διαδίκτυο. Δεν είμαι γιατρός, ούτε μαθηματικός. Δεν παριστάνω τον έξυπνο, τον παντογνώστη.

Δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και με λυπει το γεγονός που ακόμη και σε αυτές τις στιγμές πέφτουν μαχαίρια εδώ μέσα.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να διαβάζουμε τις απόψεις και να τις αντικρουουμε με επιχειρηματα αν διαφωνούμε ή/και με χιούμορ. Αν θέλετε να κερδίσετε τον σεβασμό και την αποδοχή από τους άλλους, επιδειξτε ευγένεια. Κακό δεν κάνει.
Πιστέψτε με ότι οι πρώτοι που χαλιεστε είστε εσείς που ξεκινάτε τον χλευασμό, την επίθεση προς ένα ή περισσότερα μελη.
Σπάνια αυτό συμβαίνει σε άλλα φόρουμ ακόμη και του ίδιου περιεχομένου. Εν πάση περιπτώσει.
Καλό θα είναι να μην χάνουμε τον χρόνο μας να διαβάζουμε άχρηστες λογομαχίες, βρισιδια κλπ. Δεν οδηγούν πουθενά.

Ας είμαστε αισιόδοξοι, όσο μπορούμε.

Αντιδρασαμε πιο γρηγορα απο αλλες χωρες.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.757
Πόντοι
2.306
Αυτός ο υπολογισμός είναι αν έχουμε 25% αύξηση τη ημέρα

Αν ισχύσει , ο χρόνος διπλασιασμού να είναι 7 ημέρες

όπως αναφέρει το σάϊτ που παρέθεσε ο Voltaire 45

τότε στις 26 Απριλίου θα έχουμε περίπου 21.000 κρούσματα
και 256 νεκρούς.
Ξεχνας την αδυναμία του συστήματος υγείας στον γεωμετρικά αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που θα απαιτουν νοσηλεία. Ετσι ο αριθμός νεκρών μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος. Καπως έτσι εξελίσσεται η κατάταση στη Β. Ιταλία...

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6
Μυρίζει απαγόρευση κυκλοφορίας, και η χοντρή γειτόνισσα όλο και πλησιάζει το 10.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Ξεχνας την αδυναμία του συστήματος υγείας στον γεωμετρικά αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που θα απαιτουν νοσηλεία. Ετσι ο αριθμός νεκρών μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος. Καπως έτσι εξελίσσεται η κατάταση στη Β. Ιταλία...

Η νοσηλεία μειώνει λίγο τον αριθμό των νεκρών , αφού
δεν υπάρχει ειδική θεραπεία .

Στις ΗΠΑ το 2018-2019 απεβίωσαν από γρίππη  35.000 ασθενείς
που νοσηλεύτηκαν.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.757
Πόντοι
2.306
Η διαφορά των συστημάτων υγείας δύο Δυτικών χωρών: με παραπλήσιο αριθμό κρουσμάτων Ισπανία και Γερμανία, όμως τεράστια διαφορά στους θανάτους τόσο συνολικά εως σήμερα όσο και στο τελευταίο 24ωρο. Και η Ισπανία δεν είναι καμμία αμελητέα χώρα...

Συνημμένα

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    24 KB · Εμφανίσεις: 20

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.112
Πόντοι
4.895
αρχίζω να πιστεύω ότι η προσέγγιση του Βρετανού πρωθυπουργού ίσως είναι η ρεαλιστικοτερη θα πρέπει να κοπεί το χέρι στον καρπο απ το να κοπεί στον ώμο

εδώ είσαι :

μόνο που δεν το πέτυχα στην ορίτζιναλ γλώσσα  :grin:

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.083
Πόντοι
2.356
Η διαφορά των συστημάτων υγείας δύο Δυτικών χωρών: με παραπλήσιο αριθμό κρουσμάτων Ισπανία και Γερμανία, όμως τεράστια διαφορά στους θανάτους τόσο συνολικά εως σήμερα όσο και στο τελευταίο 24ωρο. Και η Ισπανία δεν είναι καμμία αμελητέα χώρα...
Πολυ καλο ,εγραψες

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686

σημασία έχει η ηλικία των κρουσμάτων

Θάνατοι συμβαίνουν κυρίως σε υπερήλικες

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.757
Πόντοι
2.306
Πολυ καλο ,εγραψες
Δυστυχως ότι φιλοσοφία ή ερμηνεία και να μηχανευόμαστε, οι αριθμοί δεν ψεύδονται....
Ακόμη και αν κάποιος ισχυριστεί ότι στη Γερμανία δηλώνονται όλα τα κρούσματα με ευλάβεια ενω οι Ισπανοί δεν είναι τόσο αποδοτικοί σε αυτό, το τελικό νούμερο νεκρών δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χώρες πιο ανεπτυγμένες απο τη δική μας...
Αυτό για τους τύπους στις παραλίες και στη γύρα το ΠΣΚ...

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.757
Πόντοι
2.306
σημασία έχει η ηλικία των κρουσμάτων

Θάνατοι συμβαίνουν κυρίως σε υπερήλικες
Δεν έχω ακούσει οι Γερμανοί να έκλεισαν όλα τα γερόντια τους σε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για να μην κολλήσουν... Εχεις ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων στις δύο χώρες?

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Δεν έχω ακούσει οι Γερμανοί να έκλεισαν όλα τα γερόντια τους σε κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για να μην κολλήσουν... Εχεις ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων στις δύο χώρες?

Να δούμε στο νετ αν υπάρχει αναφορά για ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων

Πάντως, επειδή δεν υπάρχει ειδική θεραπεία
η νοσηλεία μειώνει λίγο, την θνησιμότητα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom