Geokoro
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 14 Νοε 2016
- Κριτικές
- 29
- Like
- 1.814
- Πόντοι
- 1.196
Έχουν γραφτεί αυτά. Για να κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια να δούμε μπορείς να το καταλάβεις.
Η επικινδυνότητα αρχίζει από την στιγμή που θα νοσήσει κάποιος. Σε εκείνο το σημείο το ποσοστό θνητότητας χωρίς να μπούμε σε στατιστικά ας πούμε είναι το ίδιο.
Το πρόβλημα με την νόσο Covid-19 είναι η μεταδοτικότητα που είναι πολύ πολλαπλάσια. Όπως συνέβη και συμβαίνει σε πολλές χώρες η τεράστια μεταδοτικότητα οδηγεί σε πολλά κρούσματα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα τα συστήματα υγείας να καταρρέουν και οι γιατροί να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να διαλέγουν ποιόν θα σώσουν.
Κανένα στέλεχος της γρίπης δεν έχει δοκιμάσει τα όρια του συστήματος και γιατί υπάρχει εμβόλιο που σε μεγάλο ποσοστό το κάνουν όσοι είναι στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και γιατί η μεταδοτικότητα είναι μικρή.
Η μεταδοτικότητα φίλε πότε διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από της γρίππης; Επειδή μας το είπανε οι ειδικοί; Οι ειδικοί που μας ενημερώνουν, μας είπαν στην αρχή για πανούκλα και στο τέλος θα την καταλήξουν γριπουλα. Μην μου πεις ότι δεν διαπιστώθηκε η μεταδοτικότητα λόγω lockdown. Εγώ θα σου πω οτι σε κλειστές δομές που είχαμε κρούσματα (πχ τους γυφτους στην Λαρισσα ο ένας πάνω στον άλλον), ο ιός δεν απέδειξε την υψηλή του μεταδοτικότητα. Επίσης μην μου πεις για Ιταλιες κλπ, εκεί έκαναν χοντρές παπαριες με τα νοσοκομεια και τους Κινέζους.
Τον Γενάρη πάνω απο το 50% του πληθυσμού εδώ στη Μακεδονία είχε κολλήσει την γρίππη, αποδεδειγμένα στην καθημερινότητα μας, κάποιοι με 40 πυρετό, κάποιοι με συνάχι και πονόλαιμο αλλά και κάποιοι δυστυχώς, ασθενείς από άλλα νοσήματα, κατέληξαν. Το 43% αυτών είχαν κάνει το εμβόλιο της γρίππης.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μεταξύ της ανοσίας αγελης και του ολικού lockdown, υπάρχουν κι άλλες λύσεις που στο τέλος θα βγεις νικητής και στις ζωές που θα σώσεις και στις μικρότερες απώλειες στην οικονομία.
Καλά τα πήγε η κυβέρνηση, αλλά απλώς καλά, ούτε πολύ καλά ούτε άριστα.