Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306

Αφήνω αυτό εδώ........όλο και κάποιος θα το διαβάσει.Προτείνεται ανεπιφύλακτα για όποιον πιστεύει ότι ο ιός προέκυψε απο μια νυχτερίδα που έφαγε ένα ποντίκι και κατέληξε στο στομάχι ενός Κινέζου κλπ κλπ κλπ κλπ........

Χωρίς να είμαι ειδικός (και αν κατάλαβα σωστά το σχόλιο σου ως ειρωνία για τον τρόπο μετάδοσης) το άρθρο καταλήγει ότι όντως οι κοροναϊοι που υπάρχουν στη νυχτερίδα ( και οι τρεις πρόσφατα  εγκληματικοί από εκεί προέρχονται) αποτελούν κίνδυνο για να περάσουν στον άνθρωπο με ολέθριες συνέπειες. Δεν νομίζω ότι υποστηρίζει θεωρίες συνομωσίας αν αυτό υπονοείς με το σχόλιο σου. Αν κατάλαβα λάθος  sorry εκ των προτέρων.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.880
Πόντοι
9.931
jespasma.jpg
:grin:

Ταινιαρα!

Εγγρ.
31 Μαρ 2013
Like
203
Πόντοι
21
Χωρίς να είμαι ειδικός (και αν κατάλαβα σωστά το σχόλιο σου ως ειρωνία για τον τρόπο μετάδοσης) το άρθρο καταλήγει ότι όντως οι κοροναϊοι που υπάρχουν στη νυχτερίδα ( και οι τρεις πρόσφατα  εγκληματικοί από εκεί προέρχονται) αποτελούν κίνδυνο για να περάσουν στον άνθρωπο με ολέθριες συνέπειες. Δεν νομίζω ότι υποστηρίζει θεωρίες συνομωσίας αν αυτό υπονοείς με το σχόλιο σου. Αν κατάλαβα λάθος  sorry εκ των προτέρων.
Σωστά..το διάβασα και εγώ στο sciencedaily...
Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι γνωρίζανε την ύπαρξη του εδώ και 5 χρόνια,ότι μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο και κανείς δεν συγκινήθηκε να βρει θεραπεία.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
γαμιαρα βικη τωρα λαιβ στο οπεν

gasper

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2013
Like
1.016
Πόντοι
96
```The post also advises readers to clean their throat three times per day with betadine, a topical antiseptic, to “prevent or minimize risk of the virus entering the lung through the throat.”

Yet Dr. Ashan Pathirana, Sri Lanka’s Health Promotion Bureau Registrar, refuted the claim about cleansing one’s throat.  ```

Μπράβο...Πήγαινε κάνε γαργάρες με μπεταντίν εσύ.

Κανονικά έπρεπε να κλείσουν μέσα ή να ρίξουν ένα βαρύ πρόστιμο σε όσα μέσα διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παίζουμε με την υγεία...

Επίσης, το άλλο κουλό ....πεθαίνει λέει ο ιός σε θερμοκρασίες άνω των 27 βαθμών....αν ήταν έτσι πως επιβιώνει τότε μέσα στο σώμα μας σε θερμοκρασίες 36 βαθμών?  ΕΛΕΟΣ....

Ίσως τελικά χρειάζεται ένας θανατηφόρος ιός..μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος.
εχεις πολυ δικιο!!  :hi:

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
Σωστά..το διάβασα και εγώ στο sciencedaily...
Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι γνωρίζανε την ύπαρξη του εδώ και 5 χρόνια,ότι μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο και κανείς δεν συγκινήθηκε να βρει θεραπεία.
Δεν νομίζω ότι μπορούσαν να προβλέψουν ποια μετάλλαξη θα προκύψει για να φτιάξουν αντίστοιχο εμβόλιο. Αυτή η Κινεζική κωλονυχτεριδα φαίνεται ότι είναι Τίγκα στους κοροναϊους διαφόρων τύπων και μεταλλάξεων. Ένα ερώτημα είναι αν βρεθεί εμβόλιο για τον CoV 2 σε μερικούς μήνες και αυτός στο ενδιάμεσο δώσει μετάλλαξη, θα χρειάζεται καινούργιο εμβόλιο??

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.348
Πόντοι
2.356
Εγω λεω να σκοτωσουμε ολες τις κωλονυχτεριδες!!!

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.939
Πόντοι
6.256
Δεν νομίζω ότι μπορούσαν να προβλέψουν ποια μετάλλαξη θα προκύψει για να φτιάξουν αντίστοιχο εμβόλιο. Αυτή η Κινεζική κωλονυχτεριδα φαίνεται ότι είναι Τίγκα στους κοροναϊους διαφόρων τύπων και μεταλλάξεων. Ένα ερώτημα είναι αν βρεθεί εμβόλιο για τον CoV 2 σε μερικούς μήνες και αυτός στο ενδιάμεσο δώσει μετάλλαξη, θα χρειάζεται καινούργιο εμβόλιο??

Αμα βρεθει το αρχικο εμβολιο μετα ειναι πολυ ευκολο να το παραμετροποιησουν σε καποια πιθανη μεταλλαξη...το πιο σημαντικο αυτη τη στιγμη ειναι να βρεθει φαρμακο ωστε να αντιμετωπισουμε το τωρινο κυμα.

Ας ελπισουμε οτι μεχρι τελος Απριλιου θα εχουμε καποια ευχαριστη ειδηση...

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν, αφού γίνει το πρόβλημα ελεγχόμενο  και  έχει γίνει πια  η ζημιά σε ανθρώπους και παγκοσμια οικονομία, υπάρξουν νομικες  ευθύνες για την Κίνα σε διεθνές επίπεδο (αποζημιώσεις, περιορισμός συναλλαγών κλπ). Ακόμα και η τοποθέτηση του Υπ. Εξωτερικών της Κίνας για Αμερικανό ασθενή 0 παραπέμπει προς τα εκεί....

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν, αφού γίνει το πρόβλημα ελεγχόμενο  και  έχει γίνει πια  η ζημιά σε ανθρώπους και παγκοσμια οικονομία, υπάρξουν νομικες  ευθύνες για την Κίνα σε διεθνές επίπεδο (αποζημιώσεις, περιορισμός συναλλαγών κλπ). Ακόμα και η τοποθέτηση του Υπ. Εξωτερικών της Κίνας για Αμερικανό ασθενή 0 παραπέμπει προς τα εκεί....
:think:

batraxomouris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2012
Κριτικές
5
Like
4.382
Πόντοι
606
αναρωτιέμαι τρων ακομα νυχτεριδες ???????

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Ας ελπισουμε οτι μεχρι τελος Απριλιου θα εχουμε καποια ευχαριστη ειδηση...

Μέχρι τέλος απριλίου να υπάρχει εμβόλιο στην αγορά ;;;
Πολύ χλωμό .

Είναι εμβόλιο που θα το χτυπήσουν κάποια δις .
Δεν μπορούν να το κυκλοφορήσουν χωρίς δοκιμές και να στείλει το εμβόλιο παραπάνω από όσους έστειλε ο ... ιός.
Μέσα στο 2020 , αν έβγαινε , νομίζω καλά θα ήταν.

Εννοείται μακάρι να έβγαινε 20/3 ... αλλά το θεωρώ απίθανο.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
αναρωτιέμαι τρων ακομα νυχτεριδες ???????

Σωστό ερώτημα...δεν βλέπω να συζητιέται καθόλου.
Λάβε υπόψη σου ότι ο προηγούμενος SARS και ο MERS (που δημιούργησαν επίσης μεγάλα προβλήματα και απώλεια ζωών) συναντώνται  στη νυχτερίδα...

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.939
Πόντοι
6.256
Μέχρι τέλος απριλίου να υπάρχει εμβόλιο στην αγορά ;;;
Πολύ χλωμό .

Είναι εμβόλιο που θα το χτυπήσουν κάποια δις .
Δεν μπορούν να το κυκλοφορήσουν χωρίς δοκιμές και να στείλει το εμβόλιο παραπάνω από όσους έστειλε ο ... ιός.
Μέσα στο 2020 , αν έβγαινε , νομίζω καλά θα ήταν.

Εννοείται μακάρι να έβγαινε 20/3 ... αλλά το θεωρώ απίθανο.

Για φαρμακο μιλουσα οχι για εμβολιο...εμβολιο απο 2021 και μετα στη καλυτερη.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
Τύπου Tamiflu αλλά για τον CoV 2

Stories