Οξαποδω
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2009
- Μηνύματα
- 3.971
- Κριτικές
- 27
- Like
- 12.497
- Πόντοι
- 14.615
Στο συλλογισμό σου δεν έχεις συμπεριλάβει τα εξής:Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό και θέλω να δηλώσω τα εξής : Οι ενέργειες που θα γίνουν και που οι φωτισμένοι αποκαλούν "οδικό χάρτη" ΔΕΝ έχουν καμία μα καμία σημασία. Ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΌ δίλημμα που κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός: Συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ αριθμός νεκρών ( Σουηδία, Ολλανδία, κλπ) ή διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας με περιοριστικά μέτρα (soft lockdown) όπως σήμερα και σεβασμό στο δικαίωμα της ζωής των ευπαθών ομάδων;;;
Σε αυτό το δίλημμα περιμένω την απάντηση. Εικάζω τί θα αποφασίσει (το πρώτο). Αν γίνει αυτό τότε θα γνωρίζω με βεβαιότητα ότι :
α) η ομάδα των συναγωνιστών με μπροστάρη το centrino τελικά είχε δίκιο.
β) η κυβερνητική κομματοσκυλομάδα θα υποστηρίξει την επιλογή χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως "και τί θέλεις να έχουμε συνέχεια ύφεση", "και οι άλλες χώρες το ίδιο κάνουν", "τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι", "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα οπότε δικαιολογούμε Πρωθυπουργό" κλπ κλπ.
Υγ1: Εμβόλιο δεν θα βγεί και αν βγεί θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.ΤΕΛΟΣ.
Υγ2:Ανοσία (κόλλησα τώρα και την πέρασα στο χαλαρό άρα δεν ξανακολλάω) δεν θα υπάρξει.
Υγ3: Στο παραπάνω δίλημμα η ορθή αντιμετώπιση είναι η δεύτερη επιλογή, όπως και σήμερα. Οι πΩλητικοί να βάλουν τον κώλο κάτω και να αλλάξουν τις παραμέτρους που δουλεύει η οικονομία αντί να υιοθετήσουν την εύκολη λύση του "laissez passer".
1. Στις 30 Ιανουαρίου που ο ιός είχε έξαρση κυρίως στην Κίνα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι “...δεν συνιστά κανένα ταξιδιωτικό ή εμπορικό περιορισμό”. Όμως μέσα στις επόμενες 40 ημέρες, αποδείχθηκε ότι ο ιός είχε διαδοθεί στην Ευρώπη.
Οπότε, δικαιολογημένα άλλα έλεγε ο Τσιόδρας τον Δεκ-Ιαν, και άλλα έλεγε τον Μάρτιο.
Με άλλα λόγια, οι Έλληνες επιστήμονες και κυβερνητικοί, είδαν ένα τσουνάμι να έρχεται, χωρίς να ξέρουν τις διαστάσεις του.
2. Όταν στην Ελλάδα ξεκίνησε το lockdown (16/3), οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις έδειχναν ότι εφαρμόζοντας το lovkdown, η κορύφωση των διασωληνωμένων θα συνέβαινε στο διάστημα 16-23 Απριλίου, και ότι από τους 180 αναπνευστήρες που έχουμε στις ΜΕΘ στην Ελλάδα, θα χρειαζόμασταν στην καλύτερη περίπτωση 49 αναπνευστήρες και στη χειρότερη 179 αναπνευστήρες.
3. Όταν έρθει η ώρα του διλήμματος που αναφέρεις, η γνώση, η εμπειρία, τα μαθηματικά μοντέλα, η προετοιμασία, τα εφόδια, τα φάρμακα, οι μάσκες, τα αντισηπτικά, θα είναι πολύ περισσότερα από ότι ήταν στις 16 Μαρτίου.