Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
μετά από ένα χρόνο η γρίπη έχει μεταλλαχθεί γιατί είναι από τους ιούς που μεταλλάσσονται σχετικά γρήγορα και για αυτό κάνουμε κάθε χρόνο καινούριο εμβόλιο γριπης. Αντίθετα η πολιομυελίτιδα πχ πολύ πιο αργά αλλάζει και το εμβόλιο που κάνουμε παιδιά μας κρατάει μια ζωή.

Αν δεν είχαμε ανοσία από την γρίπη όσοι την περάσαμε πρόσφατα θα κολλουσαμε ξανά και ξανά στον ίδιο χειμώνα και μπορεί κάποιος να ήταν  5 μηνες γριπωμενος επειδή θα κολλάγε πχ από διαφορετικούς μαθητές του ή πελάτες του κάθε δέκα μέρες.


Αν έχεις ριγμένο ανοσοποιητικό πχ από aids ή ανοσοκαταστολή λόγω μεταμόσχευσης ή θεραπείας κάποιας λευχαιμίας τοτε μπορεί να μην έχεις ανοσία και να κολλάς συχνά , ακόμη και να πεθάνεις.
Πιθανον να ειναι ετσι. Αντικειμενο σου ειναι, το δεχομαι. Εξαλλου εξ αρχης ειπα οτι δεν μπορω να εχω γνωση γι αυτα τα ζητηματα, μονο διαπιστωσεις και αποριες μπορω να εχω.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τι μου λες τωρα?
Οτι ο 90χρονος που πεθανε σημερα απο κορονοϊό θα πεθαινε απο την καρδια του σε 1-2 χρονια?
Πιθανοτατα.
Και?
Δηλαδη αν τον πατουσε ενα αυτοκινητο, να μην τιμωρουσαμε τον οδηγο γιατι ούτως ή αλλως θα πεθαινε όπου να' ναι.
η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.

Μπορείς να μου πεις όμως γιατί ενώ σωστά παίρνονται τόσα κοστοβορα μέτρα για να σωθούν κυρίως 80ριδες, το μηδενικού κόστους μέτρο να επιβληθεί να γράφει στα τσιγάρα ότι βλάπτουν στην συσκευασία δεν είχε παρθεί μέχρι το 1985?
Το επίσης μηδενικού κόστους για το κράτος μέτρο να απαγορευθεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους δεν είχε παρθεί μέχρι το 1995?
Το να απαγορευθει πχ τελείως το κάπνισμα ή οι θρησκευτικές τελετές σε κλειστούς χώρους το χειμώνα που σέρνονται τόσα θανατηφόρα μεταδοτικά για ευπαθείς και ηλικιωμένους;
Το ότι κάτι δεν έγινε μέχρι τώρα και υπάρχουν κακες καταστάσεις που τις έχουμε συνηθίσει, δεν πρέπει να συζητηθούν και να αλλάξουν; Κάποτε κάποιοι παθητικοί καπνιστές πήγαν στα δικαστήρια για αποζημιώσεις και ταρακουνηθηκαν οι νομοθέτες.
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
33.022
Κριτικές
36
Like
40.186
Πόντοι
19.795
Toχουμε πει τοσες φορες. Ο τουρισμος εξαρταται πρωτα απο ολα απο τις αεροπορικες εταιριες. Ειδικα στα νησια απο τις λοου κοστ. Και τετοιες χωρις πληροτητα 100 τοις εκατο δεν πετανε. Μετα, αν σκασει ενα κρουσμα σε ξενοδοχειο, ο ξενοδοχος πρεπει να εχει σε καραντινα ολους τους πελατες του και να τους ταιζει για 15 ημερες. Νοσοκομιακες υποδομες τα νησια δεν εχουν. Οποτε αν δεν βρεθει φαρμακο η, εμβολιο, τον τουρισμο ξεχνα τον.
Οποτε το να χαιρομαστε οτι η χωρα μας θα ωφεληθει τουριστικα, επειδη δεν ειχε κρουσματα, ειναι δωρον αδωρον, τη στιγμη που τουρισμος θα ξαναυπαρξει οταν εχει λυθει το προβλημα του κορονοιου, και για τις αλλες χωρες.
 

El Duderino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Μηνύματα
1.658
Κριτικές
2
Like
2.700
Πόντοι
456
Coronavirus, Explained (Limited Series, 2020)

Όσοι έχετε Netflix δείτε το, χθες είδα το πρώτο επεισόδιο διάρκειας μισής ώρας περίπου, θα ακολουθήσουν κι άλλα. Όπως το λέει ο τίτλος ακριβώς, σε αφήγηση από τον σπουδαίο JK Simmons. Φυσικά και δεν ενδείκνυται για..."ψεκασμένους" όλων των φασμάτων.  :S
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Καμία παρωπίδα τύπε. Όλα όπως έχουν. Οι μεν λιβανίζουν Ουγγαρίες, Πολωνίες και Σερβίες και οι δε Ιταλίες, Ισπανίες και Αμερικές. Αμφότεροι για να υποστηρίξουν τη δική τους άποψη.

Ανοησίες.

Προφανώς υπάρχει η μία και μόνο πραγματικότητα.

Η επιδημία βρίσκεται σε διαφορετική φάση σε κάθε χώρα και παίρνει τον δρόμο της.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να ποστάρεις για την Λιβύη.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.213
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Σουηδία Vs Ελλάδα. Μια σύντομη και προχειρη σύγκριση από την δική μου οπτική :
Καμία αύξηση ανεργίας - Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση ανεργία

Η βλακεία στο bou.com μοιάζει με πανδημία.

Φθάνει κατά κύματα.

Κλωνοποιείται ταχύτατα.

Νέοι ασυμπτωματικοί φορείς μέχρι να πουν την μαλακία τους.

www.thelocal.se/20200331/half-a-million-job-losses-expected-in-sweden-due-to-the-coronavirus-crisis]Big rise in job losses expected in Sweden due to the coronavirus crisis[/url]

The Swedish government expects the unemployment rate to reach nine percent this year -- the highest rate in more than 20 years -- due to the coronavirus crisis.
 

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Μηνύματα
3.711
Like
3.213
Πόντοι
1.706
Ανοησίες.

Προφανώς υπάρχει η μία και μόνο πραγματικότητα.

Η επιδημία βρίσκεται σε διαφορετική φάση σε κάθε χώρα και παίρνει τον δρόμο της.
Άρα λες οτι και η Ελλάδα θα περάσει απο τη φάση της Ιταλίας απλά προς στιγμήν βρίσκεται σε άλλο σημείο του δρόμου.
 

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.120
Like
1.956
Πόντοι
216
Ειλικρινως δεν αντιλαμβανομαι γιατι "ξυνουν το κεφαλι τους".

Οταν εισαι σε καραντινα, δεν εχεις το αγχος της καθημερινοτητας και δεν παθαινεις εμφραγμα αν εισαι επιρρεπής και κοντευεις να το παθεις. Ξεκουραζεσαι.

Τοση θεογνωσια θελει πια και "ξυνουνε το κεφαλι τους"?
Αδελφέ λες μπούρδες και νομίζεις ότι για όλα έχεις την απάντηση στο τσεπάκι σου...
Αυτό με την μείωση της παρατηρούμενης γεν νοσηρότητας προφανώς και είναι πιο σύνθετο απ' όσο απλοϊκά το περιγράφεις.
Σε έναν μικρό βαθμό και ποσοστό πληθυσμού ΙΣΩΣ να παίζει αυτό που λες, αλλά λάβε υπ' όψιν ότι για πολλούς ανθρώπους (τους περισσότερους ?) η καραντίνα ΑΥΞΗΣΕ το "άγχος της καθημερινότητας" γιατί τους φόρτωσε με ένα τρελό επιπλέον άγχος και ανασφάλεια για το αν την επόμενη ημέρα θα μπορέσει να επιβιώσει το μαγαζί τους ή αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά (εξαιρούνται φυσικά ως παιδιά ενός ανώτερου Θεού οι ΔΥ και η ελιτ των βολεμένων που δεν χαμπαριάζουν από τέτοια...).
Επιπλέον ο ίδιος ο εγκλεισμός ως πρωτόγνωρη και "αφύσικη" κατάσταση είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία που μόνο "ξεκούραση" δεν προσφέρει στον οργανισμό. Ήδη οι πρώτες αναφορές - ενδείξεις δείχνουν αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και αύξηση πωλήσεων αντικαταθλιπτικών - ηρεμιστικών, άρα τα πράγματα είναι πολύ λιγότερο ειδυλλιακά από ότι τα περιγράφεις.
Από τους γιατρούς που ασχολούνται με το φαινόμενο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί μια ικανοποιητική εξήγηση και επιπλέον εκφράζονται φόβοι ότι αυτή η προσωρινή ύφεση των περιστατικών πιθανόν να οδηγήσει σε μια αλματώδη αύξησή τους το αμέσως επόμενο διάστημα 
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
658
Πόντοι
146
Αυτή είναι μια παντελώς αυθαίρετη υπόθεση (όπως και το ότι στην Ελλάδα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων μέσα σε 1 μήνα) η οποία δεν στηρίζεται πουθενά.

Δηλαδή χώρες όπως η Ταΐβάν, η Νότια Κορέα ακόμη και η Κίνα θα δούνε ξανά την πανδημία να αναζωοπυρώνεται;

Δηλαδή υποστηρίζεις ότι χώρες που έχουν διπλώσει την καμπύλη όπως η Ιταλία και η Ισπανία θα δουν ξανά αυξήσεις; Και πόσο γρήγορα;

Όλα εξαρτώνται από το πόσο θα τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, τα μέτρα υγιεινής και η χρήση μασκών.

Προφανώς και κανείς δεν είναι σε θέση να διατυπώσει την στιγμή αυτή επιστημονικών αξιώσεων πρόβλεψη - το χω ξαναπεί, οι συζητήσεις μας εδώ είναι εξ ορισμού καφενειακού επιπέδου και προπονητή της εξέδρας τύπου.

Την άποψη μου για την Ελλάδα την έγραψα νωρίτερα ... Πιστεύω ότι τέλη Μάη θα έχουμε και πάλι καμιά 100αριά νέα κρούσματα την ημέρα αν δεν ξανατατραβήξει τα χαλινάρια η κυβέρνηση και δεν αλλάξουν προς το ποιο χαλαρό την ιχνηλάτηση κύκλων επαφών των κρουσμάτων  - μακάρι να διαψευσθώ.

Σημειώνω ότι απλώς μερικές φορές η κοινή λογική αρκεί για να καταλήξει κανείς σε έγκυρα συμπεράσματα χωρίς την χρήση της επιστημονικής μεθόδου. πχ Η χρήση μασκών από τον γενικό πληθυσμό για την οποία αν κάποιος ανατρέξει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις στο θρέντ θα λυθεί στα γέλια από τις επιστημονικοφανείς μαλακίες που προ εβδομάδων γράφονταν ...

Τέλος να σου θυμίσω ότι παντελώς αυθαίρετη υπόθεση είναι επίσης ότι η εφαρμογή των χωροφυλακίστικης εμπνεύσεως και μη εξειδικευμένων κατά πληθυσμιακή ομάδα περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης για την Ελλάδα αφού η κυβέρνηση ουδέποτε - ούτε εκ των προτέρων, ούτε κατά την διάρκεια, ούτε εκ των υστέρων - παρουσίασε οποιοδήποτε υποστηρικτικό επιστημονικό δεδομένο αλλά ούτε και κάποιο σχετικό cost/benefit analysis αποφεύγοντας έτσι τη βάσανο του κοινωνικού ελέγχου και τον κίνδυνο της διάψευσης των προβλέψεων και ισχυρισμών της.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
32.245
Κριτικές
1
Like
37.458
Πόντοι
6.256
Τα σχολεία που ειναι φωλιές του κινεζοιού γιατι να ανοίξουν ,
Έτσι κι αλλιως τα παιδια μαθαίνουν μονο απ τα φροντιστηρια ακομα και απ το δημοτικό
Συνεπως να ανοιξουν μονο τα φροντιστηρια.
 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.312
Κριτικές
16
Like
2.037
Πόντοι
4.655
Επαναλαμβάνω ότι τα καταστροφικά σενάρια περί Σουηδίας έχουν ΗΔΗ διαψευστεί, ανεξαρτήτως των οποίων περαιτέρω μέτρων πιθανά αναγκαστεί να πάρει, διότι πολύ απλά βάσει των καταστροφολογικών σεναρίων το διάγραμμα νέων κρουσμάτων ΔΕΝ θα έπρεπε να εμφανίζει την εν πολλοίς γραμμικότητα που τώρα παρατηρούμε.

Έγραψα ήδη ότι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο ειναι μη συγκρίσιμοι λόγω του ότι ο βαθμος μετάδοσης στην κοινότητα είναι ΣΚΟΠΙΜΑ υψηλότερος από της υπόλοιπες χώρες στην Σουηδία . Αυτός ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο σκοπός του χαλαρότερου μοντέλου αντιμετώπισης που εφάρμοσαν. Οι Σουηδία βρίσκεται δηλαδή ήδη στο σημείο που θα βρεθούν μήνες μετά οι χώρες που παραθέτεις.

Το κηφηναριο του δημοσίου είναι συγκριτικα με την ελεύθερη αγορά της ίδιας χώρας παντού το ίδιο αναποτελεσματικό και βραδυκίνητο.

Επαναλαμβάνω, είσαι ΓΚΑΟΥ? Δεν έχει σχέση η Σουηδία με την Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Π
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
658
Πόντοι
146
Σε ξαναρώτησα και ΔΕΝ απάντησες.
Αφού εμείς τα κάναμε χειρότερα από όλους, μπορείς να μου πεις 5 παραδείγματα χωρών του λεγόμενου Δυτικού κόσμου, που τα κάνανε ΠΟΛΥ καλύτερα;

Είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς αλλά δεν είναι δικαίωμα σου να παραποιείς τις θέσεις μου.

Δεν έχω γράψει ότι τα κάναμε χειρότερα από όλους.

Έχω γράψει πολλάκις ότι εάν η κυβέρνηση κριθεί με βάσει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής εφαρμογής περιοριστικών μέτρων τότε έχει εξαιρετικές επιδόσεις - για μη απολυταρχικό καθεστώς.

Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν αφενός με την αποδοτικότητα (και όχι την αποτελεσματικότητα) των μέτρων δηλαδή με το κατά πόσο αυτά όντως ελαχιστοποιούν το συνολικό κόστος που θα καταβάλλει ψυχοσωματικά/οικονομικά/κοινωνικά η κοινότητα σε προοπτική χρόνου και αφετέρου με το ότι για ένα μείζον εθνικό ζήτημα που δεν τίθεται θέμα απορρήτου η κυβέρνηση σε αντίθεση με όλες τις προηγμένες χώρες σκόπιμα διατήρησε τον πληθυσμό στο σκοτάδι μη ενημερώνοντας τον για κανένα απολύτως προγνωστικό δεδομένο στο οποίο βάσισε τις αποφάσεις της και για κανένα στοιχείο απόδοσης της εφαρμοζόμενης πολιτικής (πχ βαθμός πληρότητας ΕΣΥ κτλ).

Επίσης αυτό που τώρα είναι πανθομολογούμενο (βλ προχθεσινές δηλώσεις Τσιόδρα) ότι δηλαδή η καραντίνα καθαυτή ΔΕΝ προσφέρει καμία απολύτως στρατηγική εξόδου διότι εάν αρθεί χωρίς εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων θα προκαλέσει μια νέα ιλιγγιώδη αύξηση κρουσμάτων, αν ανατρέξεις σε δημοσιεύσεις μερικών εβδομάδων πίσω στο θρεντ θα δεις ότι ΔΕΝ ήταν η άποψη πολλών χαριεντιζόμενων τότε καραντινάκιδων. Οι αφελείς αυτοί τύποι πίστευαν ότι χάρη στην καραντίνα θα υπάρξει μηδενισμός των κρουσμάτων και εξαφάνιση της νόσου στην Ελλάδα - ενόσω αυτή δεν επανεισάγεται από το εξωτερικό.
 

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Μηνύματα
2.087
Like
798
Πόντοι
96
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό και θέλω να δηλώσω τα εξής : Οι ενέργειες που θα γίνουν και που οι φωτισμένοι αποκαλούν "οδικό χάρτη" ΔΕΝ έχουν καμία μα καμία σημασία. Ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΌ δίλημμα που κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός: Συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ αριθμός νεκρών ( Σουηδία, Ολλανδία, κλπ) ή διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας με περιοριστικά μέτρα (soft lockdown) όπως σήμερα και σεβασμό στο δικαίωμα της ζωής των ευπαθών ομάδων;;;
Σε αυτό το δίλημμα περιμένω την απάντηση. Εικάζω τί θα αποφασίσει (το πρώτο). Αν γίνει αυτό τότε θα γνωρίζω με βεβαιότητα ότι :
α) η ομάδα των συναγωνιστών με μπροστάρη το centrino τελικά είχε δίκιο.
β) η κυβερνητική κομματοσκυλομάδα θα υποστηρίξει την επιλογή χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως "και τί θέλεις να έχουμε συνέχεια ύφεση", "και οι άλλες χώρες το ίδιο κάνουν", "τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι", "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα οπότε δικαιολογούμε Πρωθυπουργό" κλπ κλπ.

Υγ1: Εμβόλιο δεν θα βγεί και αν βγεί θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.ΤΕΛΟΣ.
Υγ2:Ανοσία (κόλλησα τώρα και την πέρασα στο χαλαρό άρα δεν ξανακολλάω) δεν θα υπάρξει.
Υγ3: Στο παραπάνω δίλημμα η ορθή αντιμετώπιση είναι η δεύτερη επιλογή, όπως και σήμερα. Οι πΩλητικοί να βάλουν τον κώλο κάτω και να αλλάξουν τις παραμέτρους που δουλεύει η οικονομία αντί να υιοθετήσουν την εύκολη λύση του "laissez passer".
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
32.245
Κριτικές
1
Like
37.458
Πόντοι
6.256
Κυβερνητική κομματοσκυλομάδα,  :2funny: :2funny:

Ρε φιλε, τους απαξιωσες, τόσο κόπο κάνουν τα παιδια καθε μέρα, και ξεφτιλίζονται και ιδρώνουν , για ποιόν τα κάνουν ολα αυτά?
Για μας, για το καλό μας, μικρό σκάι το έκαναν το μπου.
 

mmaanos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Μηνύματα
3.452
Like
6.449
Πόντοι
1.056
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό και θέλω να δηλώσω τα εξής : Οι ενέργειες που θα γίνουν και που οι φωτισμένοι αποκαλούν "οδικό χάρτη" ΔΕΝ έχουν καμία μα καμία σημασία. Ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΌ δίλημμα που κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός: Συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ αριθμός νεκρών ( Σουηδία, Ολλανδία, κλπ) ή διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας με περιοριστικά μέτρα (soft lockdown) όπως σήμερα και σεβασμό στο δικαίωμα της ζωής των ευπαθών ομάδων;;;
Σε αυτό το δίλημμα περιμένω την απάντηση. Εικάζω τί θα αποφασίσει (το πρώτο). Αν γίνει αυτό τότε θα γνωρίζω με βεβαιότητα ότι :
α) η ομάδα των συναγωνιστών με μπροστάρη το centrino τελικά είχε δίκιο.
β) η κυβερνητική κομματοσκυλομάδα θα υποστηρίξει την επιλογή χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως "και τί θέλεις να έχουμε συνέχεια ύφεση", "και οι άλλες χώρες το ίδιο κάνουν", "τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι", "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα οπότε δικαιολογούμε Πρωθυπουργό" κλπ κλπ.

Υγ1: Εμβόλιο δεν θα βγεί και αν βγεί θα έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα.ΤΕΛΟΣ.
Υγ2:Ανοσία (κόλλησα τώρα και την πέρασα στο χαλαρό άρα δεν ξανακολλάω) δεν θα υπάρξει.
Υγ3: Στο παραπάνω δίλημμα η ορθή αντιμετώπιση είναι η δεύτερη επιλογή, όπως και σήμερα. Οι πΩλητικοί να βάλουν τον κώλο κάτω και να αλλάξουν τις παραμέτρους που δουλεύει η οικονομία αντί να υιοθετήσουν την εύκολη λύση του "laissez passer".
Νομίζω όταν μια χώρα έχει 10 με 20 κρούσματα καθημερινά μπορεί να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας. Εξάλλου το ξέραμε ότι αρχές με μέσα Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν όλα (εγώ πάντως θεωρώ ότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και εκκλησίες δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου). Με την καραντίνα κερδίσαμε να μην "μπουκωσει" το αδύναμο έτσι και αλλιώς σύστημα υγείας μας και να "κερδίσουμε χρόνο" στην αντιμετώπιση του ιού. Μην ξεχνάς ότι στην αρχή οποίος έμπαινε στην εντατική ήταν "τελειωμένος". Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι αυξάνεται ο αριθμός εξερχομένων από τις ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει το "πρωτόκολλο θεραπείας" δηλαδή με διάφορες δοκιμές έχουν καταφέρει κάπως να αντιμετωπίσουν τον ιό μιας και που δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο.
 

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.120
Like
1.956
Πόντοι
216
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχω υπόψη μου κάτι. Αν έχεις διαθέσιμα στοιχεία ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.

Ρίξε μια ματιά αν έχεις χρόνο.
Αμερική και Αγγλία...


Ελλάδα...

Η μεγάλη μείωση καρδιολογικών και αγγειολογικών συμβάντων που ανέλπιστα παρατηρείται σε συνδυασμό με την αναμενόμενη λόγω περιορισμών μείωση τροχαίων φαίνεται ότι έχει βοηθήσει αρκετά τα συστήματα υγείας εξοικονομώντας κλίνες ΜΕΘ και πόρους υπέρ της μάχης του κορονοιού...

 

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.879
Like
2.286
Πόντοι
456
Αν δεν είχαμε ανοσία από την γρίπη όσοι την περάσαμε πρόσφατα θα κολλουσαμε ξανά και ξανά στον ίδιο χειμώνα και μπορεί κάποιος να ήταν  5 μηνες γριπωμενος επειδή θα κολλάγε πχ από διαφορετικούς μαθητές του ή πελάτες του κάθε δέκα μέρες.
Απλό επιχείρημα που μπορεί να το σκεφτεί και παιδί δημοτικού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ:
Ασθενείς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον Covid-19 δεν σημαίνει ότι αποκτούν ανοσία και ότι δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθούν ξανά από τον κορωνοϊό, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν δεν αποκτούσαν ανοσία δεν θα είχαν αναρρώσει ποτέ.

Επειδή ο ΠΟΥ δεν διοικείται από 10χρονα δικαιολογούμαι να υποθέσω ότι μάλλον είναι εξεπίτηδες χαζοί; :think:
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
32.245
Κριτικές
1
Like
37.458
Πόντοι
6.256
Κι αυτή η κολοπιλάλα να ανοιξουν οι εκκλησίες βγαζει πολυ γέλιο,
Αφου δεν παει κανείς ρεεεεε μαλάκες παπάδες,
Σας σιχάθηκαν , ο δικός μας τα χρόνια της κρίσης έχει γίνει ζητιάνος για να κανει αγιογράφηση στον τεράστιο ναό, θέλει να ζωγραφισει κάθε εκατοστό που υπάρχει,
Γάμους βαφτίσεις δεν κάνει τις κυριακές ( στ αρχίδια του )
Κάθε κυριακη με το ζόρι πάνε 50 ηλικιωμένοι στο μεγάλο ναό.
Αυτο ειναι όλο
 

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Μηνύματα
2.087
Like
798
Πόντοι
96
Νομίζω όταν μια χώρα έχει 10 με 20 κρούσματα καθημερινά μπορεί να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας. Εξάλλου το ξέραμε ότι αρχές με μέσα Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν όλα (εγώ πάντως θεωρώ ότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και εκκλησίες δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου). Με την καραντίνα κερδίσαμε να μην "μπουκωσει" το αδύναμο έτσι και αλλιώς σύστημα υγείας μας και να "κερδίσουμε χρόνο" στην αντιμετώπιση του ιού. Μην ξεχνάς ότι στην αρχή οποίος έμπαινε στην εντατική ήταν "τελειωμένος". Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι αυξάνεται ο αριθμός εξερχομένων από τις ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει το "πρωτόκολλο θεραπείας" δηλαδή με διάφορες δοκιμές έχουν καταφέρει κάπως να αντιμετωπίσουν τον ιό μιας και που δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο.

Το δίλημμα θα έρθει όταν θα έχεις πολλά κρούσματα και σχετικά πολλούς νεκρούς καθημερινά. Εκεί λοιπόν (εικάζω) ότι σε διάγγελμα ο Πρωθυπουργός θα βγεί και θα πεί περίπου τα εξής : έχουμε αύξηση κρουσμάτων και νεκρών μπλα μπλα μπλα ατομική ευθύνη πολύ σημαντική μπλα μπλα τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας μπλα μπλα η οικονομία θα συνεχίσει να δουλεύει μπλα μπλα αλλιώς ύφεση και καταστροφή μπλα μπλα η κοινωνία θα βγεί πιο δυνατή.
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
658
Πόντοι
146
Το δίλημμα θα έρθει όταν θα έχεις πολλά κρούσματα και σχετικά πολλούς νεκρούς καθημερινά. Εκεί λοιπόν (εικάζω) ότι σε διάγγελμα ο Πρωθυπουργός θα βγεί και θα πεί περίπου τα εξής : έχουμε αύξηση κρουσμάτων και νεκρών μπλα μπλα μπλα ατομική ευθύνη πολύ σημαντική μπλα μπλα τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας μπλα μπλα η οικονομία θα συνεχίσει να δουλεύει μπλα μπλα αλλιώς ύφεση και καταστροφή μπλα μπλα η κοινωνία θα βγεί πιο δυνατή.

Διλήμματα ...

Coronavirus latest: Transmission rate rises in Germany

Experts warn the rate must stay below the new level of 1.0 to slow down the outbreak. Meanwhile, up to 50,000 businesses in Germany could become insolvent due to the pandemic. Follow DW for the latest.

Transmission rates in Germany have gone up from 0.9 to 1.0

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom