Νέα

Νέο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα piderof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 286
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1
Δεν πρόκειται να μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω το κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο σκάφος αυτή τη στιγμή στο πλανήτη γη με το ραφάλ, έλεος.

Ναι οκ...αλλα πιο ειναι το κατα πασα πιθανοτητα καλυτερο σκαφος?

aerid

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2011
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
Μην μαλωνετε αδικα,με  το κοστος του καθε αεροσκαφους συμπεριλαμβανωμενων
ανταλακτικων και οπλων, να διαφερει εως και 10 εκκατομμυρια εκαστο δεν αποτελει
προβλημα για τη χωρα, τα 40-50 αποτελουν.
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι αν επιλεξουμε F-16 εχουμε ενα ολοκληρο οπλοστασιο
αλλα και ανταλακτικα, know-how κλπ.
Πολιτικο ειναι το προβλημα κατα κυριο λογο.
Τα αεροσκαφη που θα μπορουσαν να αποτελουν την επιλογη μας ειναι Eurofighter,
Rafale, Sukhoi Su-35 και F-16 , τα αλλα ειτε ειναι κουνελια, F-35 F-18 super hornet
F-15 silent eagle και το "λουρι της μανας" ειτε ειναι πανακριβα, Sukhoi T-50
πανω απο 150 με ανταλακτικα οπλα και υποδομες, ειτε πανακριβα και μη
διαθεσιμα οχι μονο λογω περιορισμων αλλα και προβληματων F-22 Raptor.
F-16 ή Su-35 οτι αποφασισουν τα αφεντικα και για τα επομενα 15-20
θα ειμαστε ΟΚ, τα "καλυτερα" T-50 και F-35 ουτως ή αλλως αργουν.
Πριν το 2020-2 αναλογα το ποιο θα επιλεξουμε δεν υπαρχει περιπτωση
να ενταχθει στην ΠΑ.
χρυσοστομεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1
Ποιος ακριβως θα σε αφησει να κανεις αυτες τις σοφες επιλογες;;;;;;;;;;;;;;το εχεις σκεφτει αυτο;

Αυτο νομίζω ειναι ενα αλλο θεμα....Μπορει να ξερεις τι πρεπει να κανεις αλλα να μην σε αφηνουν να το κανεις...

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1
δυστυχως ετσι ειναι..κ αυτοι καθονται και μαλωνουν... :jerking: :jerking: :jerking:

καλα κλασικα οταν εχει στρατο το θεμα,ολοι ειναι ειδικοι...χωρις να θελω να παρεξηγηθω απο κανενα... και εγω απο το pc μπορω να σου λεω οτι θες....αλλα οταν εδωσα για ικαρων δεν επιασα τα μορια και ας ειχα και γαμω τα ματια...τι να κατσω να κανω,τον ειδικο...αμα η γιαγια μου ειχε που λεει και η παροιμια....

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1
παντως θεωρω οτιδηποτε αναφερεται σε F-15 ειναι εκτος χρονου και τοπου.... οταν ενα αεροπλανο ειναι του '76 (επιχειρησιακα) οσο και να το αναβαθμιζεις......

εγω λεω να πουμε τον Σαββιδη τωρα που εχει χρημα να τα σκασει στους ρωσους για να παρει καμια 10ρια απο τα τελευταια τους...
ιδανικο θα ηταν το σεναριο να τα σκασει για φ-22 αλλα ειναι στραμμενος στην ρωσικη μερια

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1
F-22 αφενος εχει σταματησει η παραγωγη στα κατω απο διακοσια αεροπλανα (εχει κλεισει και η γραμμη παραγωγης 2 χρονια κοντα) και αφετερου απαγορευεται η πωληση τους εκτως ΗΠΑ

ολα εχουν την τιμη τους.... αλλωστε για αυτο ειπα ιδανικο σεναριο....ξερω οτι δεν πολουνται....

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
ολα εχουν την τιμη τους.... αλλωστε για αυτο ειπα ιδανικο σεναριο....ξερω οτι δεν πολουνται....

www.news.com.au/national-news/us-rules-out-deal-on-f-22-raptor-fighter-jets/story-e6frfkw9-1111112989936]δεν τα πουλησαν στους Αυστραλους[/url], θα τα δωσουν σε μας τους κιμπαριδες  :cheesy:

ασε το οτι επιχειρησιακα το F-22 ειναι απο πολυ εως τελειως αχρηστο για τις αναγκες της Ελλαδας.Η Ελλαδα εχει κατ εξοχην αμυντικο δογμα. Απο πλευρας αεροποριας θελει ενα 70-80 % της δυναμης της τουρκιας για σκοπους αναχαιτησης κλπ, δε χρειαζεται first strike αεροπλανα ... δεν εχει τις δομες να τα υποστηριξει ετσι κι αλλιως.

OP
OP
P

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66
καλα κλασικα οταν εχει στρατο το θεμα,ολοι ειναι ειδικοι...χωρις να θελω να παρεξηγηθω απο κανενα... και εγω απο το pc μπορω να σου λεω οτι θες....αλλα οταν εδωσα για ικαρων δεν επιασα τα μορια και ας ειχα και γαμω τα ματια...τι να κατσω να κανω,τον ειδικο...αμα η γιαγια μου ειχε που λεει και η παροιμια....
Ούτε εγώ ισχυρίζομαι ότι είμαι γνώστης του θέματος. Το thread άλλωστε το άνοιξα όπως έγραψα και στο πρώτο post για να γίνει κουβέντα με όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα. Εγώ δικηγόρος είμαι, καμία σχέση με το στρατό (εκτός των πολυβόλων που στη θητεία μου ήμουν εκπαιδευτής πολυβολητών). Αλλά πριν λίγα χρόνια συνέβησαν 2 γεγονότα που με έκαναν να ασχοληθώ:
1) Πήγα σε air show της ΠΑ για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκα και
2) Βρέθηκα να έχω δύο μέλη της οικογένειάς μου στην ΠΑ. Ο ένας αξιωματικός εδάφους και ο άλλος αξιωματικός ιπτάμενος. Και όταν λέμε μέλη της οικογένειας δεν εννοούμε ο ξάδερφος του μπατζανάκη της συννυφάδας. Εννοούμε μέσα στο σπίτι μου.
Από συζητήσεις μαζί τους, αλλά και προσωπικό ενδιαφέρον με ψάξιμο στον ειδικό τύπο (ξένο και ελληνικό) έχω διαμορφωσει μια άποψη. Δε λέω ότι είναι η σωστή. Απλά αν είναι κάποιος που έχει το ίδιο ενδιαφέρον το συζητάμε.

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
παντως θεωρω οτιδηποτε αναφερεται σε F-15 ειναι εκτος χρονου και τοπου.... οταν ενα αεροπλανο ειναι του '76 (επιχειρησιακα) οσο και να το αναβαθμιζεις......

εγω λεω να πουμε τον Σαββιδη τωρα που εχει χρημα να τα σκασει στους ρωσους για να παρει καμια 10ρια απο τα τελευταια τους...
ιδανικο θα ηταν το σεναριο να τα σκασει για φ-22 αλλα ειναι στραμμενος στην ρωσικη μερια

κανεις λαθος φιλτατε οτι το f15 ειναι εκτος τοπου και χρονου....σημασια εχει το καθε αεροσκαφος σε τι level αναβαθμισης εχει φτασει ...και σε ποιο level θας μας το εδιναν οι αμερικανοι....εχουν εναν πυραυλο που κανει ζημια ....αν στο δωσουν πακετο ,τοτε κανει για ελλαδα διοτι θα βαρουν πυραυλο σε αποσταση προτου καν σε δουν οι εχθροι στα ρανταρ και αυτο ειναι το πλεονεκτημα τους ....λες οι εβραιοι που τα εχουν να ειναι τοσο βλακες ,ενα αεροσκαφος παλαιας τεχνολογιας ???
Επισης επειδη διαβασα πολλα εδω ,που εγραψαν για παλια αεροσκαφη και αρχαια....σημασια δεν εχει αυτο ....σημασια εχει τι ρολο εκτελουν και σε τι ειναι καλα.....τα rafale ειναι η αναπτυξη των mirage 2000-5 ....και λογο των πτερυγων δελτα ,μας κανουν για κλειστες αερομαχιες και για αυτο τα ελληνικα μιραζ ειναι ο φοβος και ο τρομος στις αναχαιτησεις και για αυτο οι πιλοτοι των μιραζ ειναι και οι καλυτεροι που εχουμε ακομη και των f16.....στην ελλαδα εχουμε αμυντικο δογμα ,αρα θελουμε αναχαιτηση και οχι επεκταση ...........οσο για f35 ειναι πανακριβα και τα χαρακτηριστηκα τους ειναι απογοητευτικα για την USAF...η σχεση βαρους και αποδοση κινητηρα τα καθιστα αργοκινητα σε σχεση με αλλα αεροσκαφη πιο παλαιας τεχνολογιας ακομη και απο τα παναρχαια F-104.......
επισης πολλοι συναδελφοι πιλοτοι λενε....το αεροσκαφος ειναι σα καλο κρασι...οσο ωριμαζει ,τοσο καλυτερο γινεται.....και δεν εχουν αδικο καθολου.....και η αποδειξη ειναι το μιραζ και το Α7-corsair το οποιο αυτο και αν ειναι παλιο....ενα υποηχητικο βομβαρδιστικο αεροσκαφος το οποιο εχει δυνατοτητα να πετα παρα πολυ χαμηλα στην επιφανεια της θαλασσας ή του εδαφους και να μην πιανεται απο τα ρανταρ ....εισχωρουν πισω απο τις γραμμες ους εχθρου και αμολουν οτι κουβαλανε......67 που διαθετει η ελλαδα και τα επανεφερε απο οτι ειπωθηκε.........σαφως παιζει ρολο η τεχνολογια και το νεο αεροπλανο.....αλλα οταν εχεις θεμα χρηματων προσαρμοζεσαι σε αυτα που μπορεις εοφσον ακομη κανουν την δουλεια τους και με το παραπανω !!!!

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
321
Πόντοι
2.287
κανεις λαθος φιλτατε οτι το f15 ειναι εκτος τοπου και χρονου....σημασια εχει το καθε αεροσκαφος σε τι level αναβαθμισης εχει φτασει ...και σε ποιο level θας μας το εδιναν οι αμερικανοι....εχουν εναν πυραυλο που κανει ζημια ....αν στο δωσουν πακετο ,τοτε κανει για ελλαδα διοτι θα βαρουν πυραυλο σε αποσταση προτου καν σε δουν οι εχθροι στα ρανταρ και αυτο ειναι το πλεονεκτημα τους ....λες οι εβραιοι που τα εχουν να ειναι τοσο βλακες ,ενα αεροσκαφος παλαιας τεχνολογιας ???
Επισης επειδη διαβασα πολλα εδω ,που εγραψαν για παλια αεροσκαφη και αρχαια....σημασια δεν εχει αυτο ....σημασια εχει τι ρολο εκτελουν και σε τι ειναι καλα.....τα rafale ειναι η αναπτυξη των mirage 2000-5 ....και λογο των πτερυγων δελτα ,μας κανουν για κλειστες αερομαχιες και για αυτο τα ελληνικα μιραζ ειναι ο φοβος και ο τρομος στις αναχαιτησεις και για αυτο οι πιλοτοι των μιραζ ειναι και οι καλυτεροι που εχουμε ακομη και των f16.....στην ελλαδα εχουμε αμυντικο δογμα ,αρα θελουμε αναχαιτηση και οχι επεκταση ...........οσο για f35 ειναι πανακριβα και τα χαρακτηριστηκα τους ειναι απογοητευτικα για την USAF...η σχεση βαρους και αποδοση κινητηρα τα καθιστα αργοκινητα σε σχεση με αλλα αεροσκαφη πιο παλαιας τεχνολογιας ακομη και απο τα παναρχαια F-104.......
επισης πολλοι συναδελφοι πιλοτοι λενε....το αεροσκαφος ειναι σα καλο κρασι...οσο ωριμαζει ,τοσο καλυτερο γινεται.....και δεν εχουν αδικο καθολου.....και η αποδειξη ειναι το μιραζ και το Α7-corsair το οποιο αυτο και αν ειναι παλιο....ενα υποηχητικο βομβαρδιστικο αεροσκαφος το οποιο εχει δυνατοτητα να πετα παρα πολυ χαμηλα στην επιφανεια της θαλασσας ή του εδαφους και να μην πιανεται απο τα ρανταρ ....εισχωρουν πισω απο τις γραμμες ους εχθρου και αμολουν οτι κουβαλανε......67 που διαθετει η ελλαδα και τα επανεφερε απο οτι ειπωθηκε.........σαφως παιζει ρολο η τεχνολογια και το νεο αεροπλανο.....αλλα οταν εχεις θεμα χρηματων προσαρμοζεσαι σε αυτα που μπορεις εοφσον ακομη κανουν την δουλεια τους και με το παραπανω !!!!
Αν τα Μ-2000 ειναι καλυτερα των F-16 τοτε ποσο ΣΚΑΤΑ τα καναμε που εκλεισε η γραμμη αναβαθμισης
χωρις να εχουμε αναβαθμισει τα περισσοτερα?
Το Ισραηλ μπορει να εχει 100-120 F-15 αλλα εχει και 360 F-16 εμας μας αρνηθηκαν εκδοση αναλογης της Ι των ισραηλινων...
Οσο για τα δελταπτερυγα Rafale και Eurofighter μπορει να ειναι ευελικτα σε κλειστη αερομαχια, γιατι μοιαζουν με ενα
τεραστιο αεροφρενο, αλλα τα ακροφυσια μεταβλητης διευθυνσης ωσης αυξανουν την ευελιξια περισσοτερο και απο
την πτερυγα σχηματος Δ.
Τελος ο παραγων χειριστης ειναι τεραστιος!! Μπορει πχ οι Ινδοι να πηραν και αυτοι τους Αμερικανους σε Red Flag,
αλλα με Sukhoi Su-30 MKI τα οποια εχουν ακροφυσια μεταβλητης διευθυνσης ωσης, ενω εμεις "κλειδωσαμε" F-22 με F-16
Οι δε Γερμανοι με Eurofighter σε Red Flag δηλωσαν χαρακτηριστικα οτι "Tonight we had a Raptor (F-22) salad for dinner"
Ας εδιναν τα F-22 στους ελληνες χειριστες και τοτε να βλεπαμε τι "σκατα" σαλατα θα ετρωγαν...
Αν και πιστευω ακραδαντα οτι τους γερμανους τους "παιρνουμε" και με τα δικα μας!

pezaxa

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2012
Like
10
Πόντοι
1

Καταρχας φιλε μια ερωτηση...απο οτι καταλαβα εισαι πιλοτος ετσι?
Εγω πιλοτος δεν ειμαι απλα γουσταρω το θεμα...ουτε κανενας ειδικος ειμαι...οτι λεω παντως ειτε το τεκμηριωνω με τη λογικη μου ειτε το εχω επιβεβαιωσει απο ιντερνετ γνωσεις κτλ...
Το F-15 ειναι ενα αεροπλανο που το γουσταρω πολυ...αλλα κοντευει να εχει σκαφος 50 χρονων...ποσο να αντεξει ακομα??? αυτος και μονο ειναι ο ενδοιασμος μου...
τελος παντων,συμφωνω με τα λεγομενα σου!

Επισκέπτης
Απλή απορία ....

Δεν είναι οικονομικότερα ισχυρά αντιαεροπορικά , τύπου s300 και νεώτερα,
παρά αεροπλάνα ;;;;;;;;

sbl

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2008
Like
2
Πόντοι
16
Tα αντιαεροπορικά δεν κερδίζουν πολέμους Συναγωνιστή.
Στην καλύτερη περίπτωση απλά να μην χάσεις.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
1009768_584680971584727_707201368_n.jpg

redmanftw