Δεν πρόκειται να μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω το κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο σκάφος αυτή τη στιγμή στο πλανήτη γη με το ραφάλ, έλεος.
Ναι οκ...αλλα πιο ειναι το κατα πασα πιθανοτητα καλυτερο σκαφος?
Δεν πρόκειται να μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω το κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο σκάφος αυτή τη στιγμή στο πλανήτη γη με το ραφάλ, έλεος.
χρυσοστομεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεΜην μαλωνετε αδικα,με το κοστος του καθε αεροσκαφους συμπεριλαμβανωμενων
ανταλακτικων και οπλων, να διαφερει εως και 10 εκκατομμυρια εκαστο δεν αποτελει
προβλημα για τη χωρα, τα 40-50 αποτελουν.
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι αν επιλεξουμε F-16 εχουμε ενα ολοκληρο οπλοστασιο
αλλα και ανταλακτικα, know-how κλπ.
Πολιτικο ειναι το προβλημα κατα κυριο λογο.
Τα αεροσκαφη που θα μπορουσαν να αποτελουν την επιλογη μας ειναι Eurofighter,
Rafale, Sukhoi Su-35 και F-16 , τα αλλα ειτε ειναι κουνελια, F-35 F-18 super hornet
F-15 silent eagle και το "λουρι της μανας" ειτε ειναι πανακριβα, Sukhoi T-50
πανω απο 150 με ανταλακτικα οπλα και υποδομες, ειτε πανακριβα και μη
διαθεσιμα οχι μονο λογω περιορισμων αλλα και προβληματων F-22 Raptor.
F-16 ή Su-35 οτι αποφασισουν τα αφεντικα και για τα επομενα 15-20
θα ειμαστε ΟΚ, τα "καλυτερα" T-50 και F-35 ουτως ή αλλως αργουν.
Πριν το 2020-2 αναλογα το ποιο θα επιλεξουμε δεν υπαρχει περιπτωση
να ενταχθει στην ΠΑ.
Ποιος ακριβως θα σε αφησει να κανεις αυτες τις σοφες επιλογες;;;;;;;;;;;;;;το εχεις σκεφτει αυτο;
δυστυχως ετσι ειναι..κ αυτοι καθονται και μαλωνουν...Αυτο νομίζω ειναι ενα αλλο θεμα....Μπορει να ξερεις τι πρεπει να κανεις αλλα να μην σε αφηνουν να το κανεις...
δυστυχως ετσι ειναι..κ αυτοι καθονται και μαλωνουν...
να τα σκασει για φ-22 αλλα ειναι στραμμενος στην ρωσικη μερια
F-22 αφενος εχει σταματησει η παραγωγη στα κατω απο διακοσια αεροπλανα (εχει κλεισει και η γραμμη παραγωγης 2 χρονια κοντα) και αφετερου απαγορευεται η πωληση τους εκτως ΗΠΑ
ολα εχουν την τιμη τους.... αλλωστε για αυτο ειπα ιδανικο σεναριο....ξερω οτι δεν πολουνται....
Φανταζομαι Παπανδρεου και Σημιτη να προσπαθουν να πουνε αεριοστροβιλοπροωθητηρας....
Ούτε εγώ ισχυρίζομαι ότι είμαι γνώστης του θέματος. Το thread άλλωστε το άνοιξα όπως έγραψα και στο πρώτο post για να γίνει κουβέντα με όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα. Εγώ δικηγόρος είμαι, καμία σχέση με το στρατό (εκτός των πολυβόλων που στη θητεία μου ήμουν εκπαιδευτής πολυβολητών). Αλλά πριν λίγα χρόνια συνέβησαν 2 γεγονότα που με έκαναν να ασχοληθώ:καλα κλασικα οταν εχει στρατο το θεμα,ολοι ειναι ειδικοι...χωρις να θελω να παρεξηγηθω απο κανενα... και εγω απο το pc μπορω να σου λεω οτι θες....αλλα οταν εδωσα για ικαρων δεν επιασα τα μορια και ας ειχα και γαμω τα ματια...τι να κατσω να κανω,τον ειδικο...αμα η γιαγια μου ειχε που λεει και η παροιμια....
παντως θεωρω οτιδηποτε αναφερεται σε F-15 ειναι εκτος χρονου και τοπου.... οταν ενα αεροπλανο ειναι του '76 (επιχειρησιακα) οσο και να το αναβαθμιζεις......
εγω λεω να πουμε τον Σαββιδη τωρα που εχει χρημα να τα σκασει στους ρωσους για να παρει καμια 10ρια απο τα τελευταια τους...
ιδανικο θα ηταν το σεναριο να τα σκασει για φ-22 αλλα ειναι στραμμενος στην ρωσικη μερια
Αν τα Μ-2000 ειναι καλυτερα των F-16 τοτε ποσο ΣΚΑΤΑ τα καναμε που εκλεισε η γραμμη αναβαθμισηςκανεις λαθος φιλτατε οτι το f15 ειναι εκτος τοπου και χρονου....σημασια εχει το καθε αεροσκαφος σε τι level αναβαθμισης εχει φτασει ...και σε ποιο level θας μας το εδιναν οι αμερικανοι....εχουν εναν πυραυλο που κανει ζημια ....αν στο δωσουν πακετο ,τοτε κανει για ελλαδα διοτι θα βαρουν πυραυλο σε αποσταση προτου καν σε δουν οι εχθροι στα ρανταρ και αυτο ειναι το πλεονεκτημα τους ....λες οι εβραιοι που τα εχουν να ειναι τοσο βλακες ,ενα αεροσκαφος παλαιας τεχνολογιας ???
Επισης επειδη διαβασα πολλα εδω ,που εγραψαν για παλια αεροσκαφη και αρχαια....σημασια δεν εχει αυτο ....σημασια εχει τι ρολο εκτελουν και σε τι ειναι καλα.....τα rafale ειναι η αναπτυξη των mirage 2000-5 ....και λογο των πτερυγων δελτα ,μας κανουν για κλειστες αερομαχιες και για αυτο τα ελληνικα μιραζ ειναι ο φοβος και ο τρομος στις αναχαιτησεις και για αυτο οι πιλοτοι των μιραζ ειναι και οι καλυτεροι που εχουμε ακομη και των f16.....στην ελλαδα εχουμε αμυντικο δογμα ,αρα θελουμε αναχαιτηση και οχι επεκταση ...........οσο για f35 ειναι πανακριβα και τα χαρακτηριστηκα τους ειναι απογοητευτικα για την USAF...η σχεση βαρους και αποδοση κινητηρα τα καθιστα αργοκινητα σε σχεση με αλλα αεροσκαφη πιο παλαιας τεχνολογιας ακομη και απο τα παναρχαια F-104.......
επισης πολλοι συναδελφοι πιλοτοι λενε....το αεροσκαφος ειναι σα καλο κρασι...οσο ωριμαζει ,τοσο καλυτερο γινεται.....και δεν εχουν αδικο καθολου.....και η αποδειξη ειναι το μιραζ και το Α7-corsair το οποιο αυτο και αν ειναι παλιο....ενα υποηχητικο βομβαρδιστικο αεροσκαφος το οποιο εχει δυνατοτητα να πετα παρα πολυ χαμηλα στην επιφανεια της θαλασσας ή του εδαφους και να μην πιανεται απο τα ρανταρ ....εισχωρουν πισω απο τις γραμμες ους εχθρου και αμολουν οτι κουβαλανε......67 που διαθετει η ελλαδα και τα επανεφερε απο οτι ειπωθηκε.........σαφως παιζει ρολο η τεχνολογια και το νεο αεροπλανο.....αλλα οταν εχεις θεμα χρηματων προσαρμοζεσαι σε αυτα που μπορεις εοφσον ακομη κανουν την δουλεια τους και με το παραπανω !!!!
κανεις λαθος φιλτατε οτι το f15 ειναι εκτος τοπου και χρονου....σημασια εχει το καθε αεροσκαφος σε τι level αναβαθμισης εχει φτασει ...και σε ποιο level θας μας το εδιναν οι αμερικανοι....εχουν εναν πυραυλο που κανει ζημια ....αν στο δωσουν πακετο ,τοτε κανει για ελλαδα διοτι θα βαρουν πυραυλο σε αποσταση προτου καν σε δουν οι εχθροι στα ρανταρ και αυτο ειναι το πλεονεκτημα τους ....λες οι εβραιοι που τα εχουν να ειναι τοσο βλακες ,ενα αεροσκαφος παλαιας τεχνολογιας ???
Επισης επειδη διαβασα πολλα εδω ,που εγραψαν για παλια αεροσκαφη και αρχαια....σημασια δεν εχει αυτο ....σημασια εχει τι ρολο εκτελουν και σε τι ειναι καλα.....τα rafale ειναι η αναπτυξη των mirage 2000-5 ....και λογο των πτερυγων δελτα ,μας κανουν για κλειστες αερομαχιες και για αυτο τα ελληνικα μιραζ ειναι ο φοβος και ο τρομος στις αναχαιτησεις και για αυτο οι πιλοτοι των μιραζ ειναι και οι καλυτεροι που εχουμε ακομη και των f16.....στην ελλαδα εχουμε αμυντικο δογμα ,αρα θελουμε αναχαιτηση και οχι επεκταση ...........οσο για f35 ειναι πανακριβα και τα χαρακτηριστηκα τους ειναι απογοητευτικα για την USAF...η σχεση βαρους και αποδοση κινητηρα τα καθιστα αργοκινητα σε σχεση με αλλα αεροσκαφη πιο παλαιας τεχνολογιας ακομη και απο τα παναρχαια F-104.......
επισης πολλοι συναδελφοι πιλοτοι λενε....το αεροσκαφος ειναι σα καλο κρασι...οσο ωριμαζει ,τοσο καλυτερο γινεται.....και δεν εχουν αδικο καθολου.....και η αποδειξη ειναι το μιραζ και το Α7-corsair το οποιο αυτο και αν ειναι παλιο....ενα υποηχητικο βομβαρδιστικο αεροσκαφος το οποιο εχει δυνατοτητα να πετα παρα πολυ χαμηλα στην επιφανεια της θαλασσας ή του εδαφους και να μην πιανεται απο τα ρανταρ ....εισχωρουν πισω απο τις γραμμες ους εχθρου και αμολουν οτι κουβαλανε......67 που διαθετει η ελλαδα και τα επανεφερε απο οτι ειπωθηκε.........σαφως παιζει ρολο η τεχνολογια και το νεο αεροπλανο.....αλλα οταν εχεις θεμα χρηματων προσαρμοζεσαι σε αυτα που μπορεις εοφσον ακομη κανουν την δουλεια τους και με το παραπανω !!!!