Λαοι και ανθρωποι που δεν εχουν μνημη, πιθανον δεν εχουν και μελλον.
Ο προ-προ παππους μου "λαθρομεταναστης" στην Σμυρνη πηγε απο την Χιο. Ο παππους μου "λαθρομεταναστης" στην Ελευσινα γυρισε απο την Αιγυπτο οπου τον ειχαν αιχμαλωτο οι Τουρκοι και εστρωνε σιδηροδρομικες γραμμες 10 χρονια.
...μαγκα μου σεβαστη η αποψη σου αλλα κρινοντας απο τις ηλικιες ο προ-προ-παπους σου πηγε απο την Χιο στην Σμυρνη υποθετω δεν ηταν μεταναστης μιας και η Χιος και η Σμυρνη ηταν και οι δυο στην οθωμανικη αυτοκρατορια τοτε, εσωτερικη μετακινηση εκανε. Επισης ο παπους σου ξεφυγε απο την αιχμαλωσια στην Αιγυπτο και γυρισε στην πατριδα του, δεν μεταναστευσε στην Αμερικη, αυτο δεν τον κανει μεταναστη, παλλινοστουντας ηταν.
Και για να μην πλατειαζω,
ναι αμεριστη αρωγη κ βοηθεια στους προσφυγες (πραγματικους προσφυγες, κατα των ορισμο της Υπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ για τους προσφυγες).
Ναι υπο προυποθεσεις σε μεταναστες, οπως καταγραφη αναγκων της χωρας και προσκληση για συγκεκριμενο αριθμο μεταναστων. Οι οποιοι μεταναστες θα καταγραφουν, θα περασουν ιατρικες εξετασεις, θα παρακολουθησουν προγραμματα γλωσσας, θα εχουν μονιμη κατοικια, θα εκδωσουν αδειες-ΑΦΜ ωστε να μπουν σωστα στην παραγωγικη διαδικασια, οπως κανουν ολες οι σοβαρες πολιτισμενες χωρες.
Οχι σε παρανομες εισοδους οπου καταληγουν ολοι σε μεγαλα αστικα κεντρα χωρις δουλεια, χωρις επαρκη καταγραφη και κατα πασα πιθανοτητα θα αναγκαστουν να κλεψουν κ να παρανομησουν για να ζησουν.