Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Παντως, αυτη τη στιγμη το Ιρακ λειτουργει σχεδον σαν πολιτισμενη κοινωνια σε θεματα δημοκρατιας/ θεσμικοτητας/ δικαιωματων
Δεν ξερω αν αξιζε τον κοπο τοσο αιμα, αλλα αιμα υπηρχε και επι Σανταμ.
Θα προτιμουσα να ρωτησω εναν Ιρακινο για να μου πει.
Προσωπικα, θα προτιμουσα να τρωω βομβες απο US, με προοπτικη ανατροπης του Σανταμ, παρα να τρωω ξυλο απο το ντοπιο καθεστως
(Ενταξει, ειμαι αναρχοαπλυτος και μπολσεβικος, αλλα την ιδια στιγμη μου σπανε τ' αρχιδια οι Σιιτες γαμιοληδες, οι λιθοβολισμοι γυναικων, οι ιμαμηδες και οι δικτατοριες. Οποτε ΜΠΡΑΒΟ στους Αμερικανους για οπου και οποτε χωνουν τη μουσουδα τους- σε τετοιες περιπτωσεις)
Κουνια που σε κουναγε και σενα. Αμα ειστε ασχετοι μη μιλατε. Επι σανταμ το Ιρακ τις δεκαετιες 60 και 70 ειχε υψηλοτατο επιπεδο ζωης.Υψηλοτερο και απο μερικα ευρωπαικα κρατη. Με δικαιωματα στις διαφορες μειονοτητες και συμμετοχη στις κυβερνησεις.
Το ΜΠΑΑΘ ηταν απο τα πιο προοδευτικα κινηματα που εχουν εμφανιστει.
Το Ιρακ αρχισε να γαμιεται απο τον πολεμο με το Ιραν το 80. Μη μου λες ποιος τι πως και γιατι φταιει για αυτο τον πολεμο. Το σιγουρο ειναι πως προς το τελος αρχισε να γαμιεται ο διας. Εκει που ειχαν πλεονασματα, ξαφνικα βρεθηκαν με χρεη και ελλειματα και κατεστραμμενη οικονομια. Και οταν ζητησαν το μερτικο τους απο τους αλλους σουνιτες ( αγαπημενα παιδια των αμερικανων, κουβειτ, σαουδικη αραβια, εμιρατα) που δεν ηθελαν να λερωσουν τα χερακια τους απο τη σιιτικη απειλη και καθαρισαν αυτοι, οταν λοιπον ζητησαν να " αποζημιωθουν" οι αμερικανοι καθαρισαν.
Ετσι λοιπον ΣΗΜΕΡΑ ειναι που το Ιρακ εχει καταντησει σιιτικη επαρχια , αλληλοσφαζονται και επικρατει το χαος και το θρησκευτικο μισος, πραγματα που το εθνικιστικο μπααθικο καθεστως ειχε εξαλειψει.
Τωρα για τα δικα μας εδω, στην αρχη ξεκιναμε με - βαλτα απο ασφαλεια και αρχες- και καλα ανταρτικα πολεων και παπαριες, τρωμε και καναν αθωο ασχετο ετσι να αναψουν τα αιματα καλυτερα και μετα βλεπουμε...