Την αποψη οτι ο πολιτικος πρεπει να κανει αυτο που του λεει η πλειοψηφια, την εχω απορριψει προ πολλου. Ο πολιτικος πρεπει να κανει το καλυτερο για την χωρα. Αν περιμενουμε να μας υποδειξει η πλειοψηφια των μετριων, απαιδευτων, μικρολαμογιων, αμορφωτων το τι πρεπει να γινει, καηκαμε.
Φίλε μου συγχώρεσέ με...θέλω να απαντήσω και στα δύο μηνυματά σου αλλά παραθέτω μόνο το ένα.
Το τι είναι καλύτερο για την χώρα ποιος το κρίνει; Ο πολιτικός; Και πώς αποφασίζουμε αν ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ικανός γι'αυτό;
Σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία του δίνει αυτήν την δυνατότητα στις εκλογές (αν και δεν ψηφίζει η πλειοψηφία αλλά έστω). Τότε ας βγει κάποιος και ας πει...."Στην δύσκολη στιγμή και με όλα τα δεδομένα στο τραπέζι τότε θα κρίνω τι είναι το καλύτερο"
Εσύ είσαι ευχαριστημένος δηλαδή μέχρι σήμερα με τις πολιτικές επιλογές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων; Θεωρείς ότι ήταν όντως οι καλύτερες για την χώρα;
Καλά κάνεις και σέβεσαι όπως λες τις σπουδές κάποιων γιατί όντως θα έχουν κοπιάσει αλλά το ότι κάποιος είναι μορφωμένος, έχει καλό βιογραφικό κλπ δεν τον κάνει αυτομάτως ανώτερο σαν άνθρωπο ούτε του προσδίδει αυτομάτως ποιότητα σε κάτι πέραν του επιστημονικού του πεδίου...
Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι καλός αν θες να τον προσλάβεις σε μια θέση εργασίας όχι όταν θες να του δώσεις το τιμόνι μιας χώρας...Εκεί πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα έχει ήθος, θα ενεργήσει σύμφωνα με το συμφέρον των πολλών, δεν θα επηρεάζεται απο περίεργες ατζέντες κλπ
Φιλικά πάντα...