Νέα

Μοτοσυκλέτα,μιλάμε για.....την άλλη μας γκόμενα..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 347K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
μπροστα λαστιχο ή ζωο από τρυπα στο συρματόπλεγμα δεν φοβάσαι τυπε?  :S
Το λάστιχο είναι ακίνητο και το αποφεύγεις. Δεν αποτελεί πρόβλημα, εκτός αν κοιτάς αλλού, και το δεις τελευταία στιγμή. Αλλά τότε δε φταίει το λάστιχο, φταις εσύ ο ίδιος που δεν κοίταγες μπροστά σου.
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το σε πόσο στενό πεδίο μπροστά του πρέπει να επικεντρώνει το μάτι του οδηγού σε τέτοιες (πάνω από 180-200) ταχύτητες. Είναι μια άλλη τεχνική οδήγησης, που την αποκτάς με την πείρα σιγά-σιγά και χωρίς να κάνεις απότομα άλματα.
Με 260 κάνεις 72 μέτρα το δευτερόλεπτο, για σκέψου το!

Το ζώο είναι πιο επικίνδυνο, γιατί είναι απρόβλεπτο. (Και το πουλί που έλεγα ζώο είναι). Αλλά στην Εθνική οδό να βγει ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες, σα να σου πέσει το τζόκερ ένα πράμα. Συνήθως όποιο ζώο βγει (και που δεν μπορεί να ξαναφύγει γιατί δεν ξαναβρίσκει την τρύπα στο σύρμα που μπήκε) δεν επιζεί για πάνω από 2-3 λεπτά.
Είναι πάντως ένας υπαρκτός κίνδυνος.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
mariath σου αφιερωνω ενα βιντεακι!  :cheesy:
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κύριε διαχειριστά!

Και με συγκίνησε, γιατί τα έχω κάνει αυτά, και την καταλαβαίνω την κατάσταση.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα μπούστη με ένα Mercedes (δεν μπόρεσα να δω τι Mercedes ήταν - τόσο τρέχαμε) προς τα Καμμένα Βούρλα, ΧΩΡΙΣ κίνηση, εγώ με 2 άτομα (η κόρη μου από πίσω) και δεν μπορούσα να τον περάσω!

Ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ο τύπος. Δεν κόλωνε να πηγαίνει 250. Έχουν περάσει 4-5 χρόνια από τότε, και ακόμα τον θυμάμαι!

Πρέπει να είχε κόφτη το Mercedes στα 250, γιατί τα πήγανε ΑΜΕΣΩΣ, αλλά δεν τα πέρναγε.
Εγώ όμως δεν εύρισκα δρόμο για να κρατήσω αρκετή ώρα τα 280 που χρειαζόμουν για να τον περάσω.
(Το Busa έχει κόφτη στα 300, αν δεν το ξέρεις).
Αυτό το βιολί κράτησε αρκετά λεπτά.
Όταν έφτασα στα Καμμένα Βούρλα (σε σπίτι), έφαγα μισό κιλό γλυκό του κουταλιού για να αναπληρώσω τη γλυκόζη που μου είχε "φάει" η αδρεναλίνη (υπογλυκαιμία).
Μετά το γλυκό ήρθα πάλι στα γράδα μου.

Ωραίες καταστάσεις, αλλά δεν είναι για κάθε μέρα.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.724
Πόντοι
10.686
Ένας - ένας παιδιά:

.
3) Δεν τον ξέρω τον κανόνα (πέσ'τον). Αν είναι μόνος του στο δρόμο (χωρίς άλλους δίπλα) δεν αλλάζει λουρίδα. Επίσης (το παρατήρησα προχτές): Με τα φώτα του Busa αναμένα όλα (Xenon 2 λάμπες), από μακρυά, αυτοί που ήταν χωρίς λόγο στην τρίτη λουρίδα μαζευόντουσαν δεξιά. Εννοώ ΧΩΡΙΣ να παίζω τα φώτα, και παρά τη λιακάδα.
Το ''200+1'' είναι άθροισμα τριών αριθμών,και είναι ένας εμπειρικός τρόπος να το θυμάσαι.
1) ''180'' μοίρες πρέπει να είναι το οπτικό σου πεδίο όταν οδηγείς.
2) ''20''χλμ/ω είναι η διαφορά ταχύτητας που μπορεί να διαχειριστεί ένας μέσος εγκέφαλος,που σημαίνει ότι αν εσύ κινείσαι πολύ γρήγορα σε σχέση με τους άλλους,δεν μπορούν να αντιληφθούν με πόσα έρχεσαι!
3) Πρέπει να φροντίζεις για ίσες πιθανότητες διαφυγής σε περίπτωση που χρειαστεί,''1'' από αριστερά,και ''1'' από δεξιά.
Όλα τα παραπάνω υπάρχουν ελεύθερα στο δίκτυο σε pdf,σε μια έκδοση της ''Αττικής Οδού'' για την ασφαλή οδήγηση.

Photographer

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
1
Λόγο μεγέθους και μόνο είναι σχεδόν αδύνατον αμάξι να ακολούθηση μηχανή σε δρόμο με κίνηση. Ο συγκεκριμένος δε από πάνω πάει χωρίς αύριο το παλικάρι. ( Αυτός είχε φτιάξει και ένα τούρμπο αν θυμάμαι καλά suzuki )

Αλλά υπάρχουν και αυτά.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Λόγο μεγέθους και μόνο είναι σχεδόν αδύνατον αμάξι να ακολούθηση μηχανή σε δρόμο με κίνηση. Ο συγκεκριμένος δε από πάνω πάει χωρίς αύριο το παλικάρι. ( Αυτός είχε φτιάξει και ένα τούρμπο αν θυμάμαι καλά suzuki )

Αλλά υπάρχουν και αυτά.

xaxax σωστός ειναι ο ψυχανωμαλος σκανδιναβος που δεν του εφτανε η hayabusa και την εκανε turbobusa,με εξαιρετικα καλα αποτελεσματα θα ελεγα...a επιτελους οι μπατσοι καταφεραν να του κοψουν προστιμο...με το ποδηλατο.Απολαυστε τον...

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.724
Πόντοι
10.686
Είμαι 23 χρόνια πάνω σε δύο τροχούς το 99% των ημερών του χρόνου,από ''παπί'' μέχρι μεσαία κυβικά,όντως αν έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι αποκτάς αυξημένη διαισθητική ικανότητα,σχεδόν μαντεύεις τις κινήσεις και τις προθέσεις των οδηγών των ''κουτιών''.Η έρευνα βέβαια αναφέρεται σε μοτοσυκλετιστές με οδηγική παιδεία,κι όχι σε βλαχοκάγκουρες ελληναράδες,από ντελιβεράδες και πιτσαδόρους,μέχρι εντουράδες και σουπερσποράδες...  :huh:
Ενδιαφέροντα εγχειρίδια με σημαντικά tips για ασφαλή οδήγηση υπάρχουν ελεύθερα στο δίκτυο σε pdf,''Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια'' και ''The corner book''.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.030
Πόντοι
6.515
Είμαι 23 χρόνια πάνω σε δύο τροχούς το 99% των ημερών του χρόνου,από ''παπί'' μέχρι μεσαία κυβικά,όντως αν έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι αποκτάς αυξημένη διαισθητική ικανότητα,σχεδόν μαντεύεις τις κινήσεις και τις προθέσεις των οδηγών των ''κουτιών''.Η έρευνα βέβαια αναφέρεται σε μοτοσυκλετιστές με οδηγική παιδεία,κι όχι σε βλαχοκάγκουρες ελληναράδες,από ντελιβεράδες και πιτσαδόρους,μέχρι εντουράδες και σουπερσποράδες...  :huh:
Ενδιαφέροντα εγχειρίδια με σημαντικά tips για ασφαλή οδήγηση υπάρχουν ελεύθερα στο δίκτυο σε pdf,''Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια'' και ''The corner book''.

κοιτας τους καθρεπτες, προσεχεις παπουδες, γυναικες περιεργες με κινητα, αποφευγεις αργιες, σαββατόβραδα κλπ

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

δε χρειαζεται ερευνα για τα αυτονοητα. οταν κινδυνευει αμεσα η σωματικη σου ακεραιοτητα φυσικα προσεχεις περισσοτερο. και γω ειμαι με μηχανη 99% το χρονο.

kostas-mk37

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2015
Κριτικές
1
Like
10
Πόντοι
6
Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για τις δίτροχες "αγάπες μας" και να  ποστάρουμε τις ίδιες η φωτό το ίδιο μοντέλο.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
O Καραμπίνας

kostas-mk37

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2015
Κριτικές
1
Like
10
Πόντοι
6
Η δικία μου λατρεία, σε άλλα χρώματα. 12 χρόνια μαζί κι ατέλειωτα χιλιόμετρα  :smitten:

Συνημμένα

• Africa-Twin-XRV750-RD07-99-03.jpg
    Africa-Twin-XRV750-RD07-99-03.jpg
    94,7 KB · Εμφανίσεις: 26

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι