Συνταγή muffin για διατροφή γράμμωσης bodybuilding!
Τα γνωστά μας και λαχταριστά muffin δεν χρειάζεται να είναι εκτός διατροφής, είτε όταν κάνουμε δίετα για γράμμωση, είτε για όγκο. Η παρακάτω συνταγή είναι πάπα πολύ απλή και επεριέχει λίγα και υγιεινά συστατικά.
Συστατικά (για 24 μικρά muffin)
3 μπανάνες
1 κούπα (250γρ) cottage cheese
4-6 ασπράδια αυγού
2 κούπες κουάκερ
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
ή αλεύρι απο βρώμη.
1 κουταλία σούπας baking powder
1 κουταλία σούπας baking soda
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 10 λεπτά. Όσο ο φούρνος θερμαίνεται, φτιάχνουμε το μείγμα για τα muffin, ως εξής: Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για muffin στο ταψί για τα muffin. Αναμειγνύουμε τις μπανάνες, το cottage cheese, τα ασπράδια, το baking powder, τη baking soda και την κανέλα ολα μαζί. Σε διαφορετικό μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως και το κουάκερ. Έπειτα, βάζουμε όλα τα συστατικά μαζι και αλέθουμε ωσπού το μείγμα να γίνει αρκετά πειχτό αλλα όχι στέρεο. Έαν χρειαστεί τα βάζουμε στο μπλέντερ. Για κάθε muffin χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα. Βάζουμε τα muffin για 15-20 λεπτά στο φούρνο και ΄ψσπυ να φουσκώσουν. Για να ξέρουμε οτι είναι έτοιμα, δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Εάν τη βάλουμε στο muffin και βγει εντελώς στεγνή, πάει να πει οτι είναι έτοιμα!
Σιρόπι για γεύση και πρωτεϊνη!
Για σιρόπι στα muffin, χρησιμοποιούμε την αγαπημένη μας σκόνη πρωτεϊνης. Βάζουμε 4 σκουπ σε ενα μπωλ, μαζι με: 4 πακετάκια sweet & low ή 4 κουταλάκια του γλυκού υποκατάστατο ζάχαρης. Αναμειγνύουμε με 4 κουταλίες της σούπας νερό για να πήξει καλά. Εαν χρειαστεί βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για λίγο. Τέλος, αλοίφουμε 1-2 κουταλιές πάνω στο muffin για 4-5 έξτρα γραμμάρια πρωτεϊνης!
Nutritional info:
(χωρίς το σιρόπι)
Θερμίδες: 80
Πρωτεϊνη: 5γρ
Υδατάνθρακες: 12γρ
Λίπος: 1γρ
Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες.