....γραψε μου σε παρακαλω:εχουν ονειρο να πανε να μεινουν μονιμα στην Ελλαδα?ή τους ενδιαφερει σαν μερος για της διακοπες τους οπως Π.Χ. Τουρκια Ανταλια,Αιγυπτος ή Τυνησια?ο Μακης εγραψε οτι ειναι πολυ ευκολες και με το που ακουνε Ελληνας τρελαινονται.εσυ δινεις εντελως αντιθετη εικονα.εγω δεν μπορω να ξερω γιατι δεν εχω παει.μονο οτι διαβαζω και ακουω απο σας και απο τα Ρωσσοφωνα σα'ι'τ.(τους Αγγλοαμερικανους δεν τους πιστευω καθολου ειναι ζωα).
Σε γενικές γραμμές οι Μολδαβές συμπαθούν τους Έλληνες και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων απεχθάνονται τους Τούρκους. Οι Μολδαβοί προτιμούν να έρχονται στην Ελλάδα διακοπές, αλλά η πραγματικότητα, με τις δυσκολίες που προβάλλει η Ελληνική εξωτερική πολιτική αναφορικά με τις βίζες είναι εντελώς διαφορετική.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το καλοκαίρι του 2008, περί τις 70.000 Μολδαβοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διακοπές.
- 25.000 στην Ιταλία.
- 35.000 στην Τουρκία.
- 8.000 στη Βουλγαρία
- Και μόλις 700 στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει Ελληνικό Προξενείο στην Μολδαβία, και όσοι θέλουν να έρθουν πέφτουν θύματα του Ελληνικού γραφειοκρατικού μεγαλείου του Προξενείου μας στην Οδησσό. Σημειώνεται ότι το τελευταίο υπάγεται στην Πρεσβεία του Κιέβου, το Προξενείο της οποίας πριν από μερικά χρόνια είχε εμπλακεί στην εμπορία visas. Έτσι λοιπόν από το ένα άκρο, φτάσαμε στο άλλο και εν τω μεταξύ οι κυβερνήσεις αναρωτιώνται για ποιους λόγους οι ξένοι προτιμούν άλλους προορισμούς από την Ελλάδα.