Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να σας πω λιγο το προβλημα μου. Πηγα με μια κοπελα call girl(δεν θελω να πω ποια για ευνοητους λογους) και μου ζητησε παραπανω χρηματα στο τελος τα οποια και φυσικα δεν εδωσα...βλακας δεν ειμαι..Αυτη αρχισε να φωναζει οτι δεν την πληρωσα κλπ και με περνει τηλεφωνο οτι θα μου κανει μηνυση για κλοπη(!) βρισκοντας το ονομα μου απο το τηλεφωνο μου....
Και ερωτω. Τι προβλημα μπορει να εχω εγω απο κατι τετοιο? Εννοειται κλοπη δεν υπηρξε απλα ψαχνει κατι να πει!!! Μπορεις ετσι να κανεις ψευτικες μηνυσεις και να περιμενεις αποτελεσματα? Αν καποιος γνωριζει επι του θεματος ας βοηθησει...Ευχαριστω εκ των προτερων!
Λοιπον, αντε να πω κι εγω την αποψη μου, αφου περασαν καμια δεκαρια σελιδες αλλαντάλλων.
Κλοπή ειναι η αφαιρεση ξένου κινητού πράγματος απο τριτο πρόσωπο.
Το να σου παρεχει καποιος τις υπηρεσιες του (γιατρος, δικηγορος, πουτανα) και να μην τον πληρωσεις, δεν συνιστα καμια αφαιρεση κινητού πραγματος.
Προκειται απλως για μια αστική οφειλή λογω μη εκπλήρωσης της συμβασεως απο μερους σου, που φυσικα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ.
Αξιοποινες οφειλες να θυμισω ειναι ΜΟΝΟ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ οι οφειλες στο Δημοσιο και στα ασφαλιστικα ταμεια (απο ενα ποσο και πανω μαλιστα), οι οφειλες απο επιταγη, οι οφειλες απο δεδουλευμενα σε συμβαση εργασιας και οι οφειλές απο αγορά αγροτικών προιοντων απο τον παραγωγό.
Καθε αλλη οφειλη δινει απλως το δικαιωμα να κανεις αγωγή, και οχι μηνυση.
Να θυμισω βεβαια οτι το παραβολο για τη μηνυση ειναι 100 ευρω. Σιγα μην εδινε η αλλη 100 ευρω παραβολο για να τιμωρησει τον αλλο για κλοπη.
Εννοειται οτι αν ο εισαγγελεας δει μια τετοια μηνυση θα την βαλει απλως στο αρχειο, επειδη δεν υπαρχει αδικημα και δεν θα κληθει καν αυτος που δεν πληρωσε να δωσει εξηγησεις (προς τον Χανιωτη1981 αυτο, που ανεφερε για κληση απο εισαγγελεα και δικασιμο σε 2-3 χρονια).
Αυτα.