Νέα

Μιχάλης Παπαγιαννάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7
  • Εμφανίσεις 796
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Απώλεια για την πολιτική ζωή
Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης

Έφυγε την Τρίτη από τη ζωή ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Μιχάλης Παπαγιαννάκης, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΝ, η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο δημοτικό νεκροταφείο Καλλιθέας

Σύντομο βιογραφικό


Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941. Σπούδασε νομικά, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσέ και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελιέ.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη.

Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της.

Εντάχθηκε στον Συνασπισμό, έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του.

Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής στη Β' Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Πηγή
Ανοίγω αυτό το θέμα επειδή πιστεύω ότι αυτός ο πολιτικός ήταν πραγματικά ένα διαμάντι μέσα στο βούρκο.
Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του δε μπορεί παρά να του αναγνωρίσει το ήθος την ευγένεια  την καθαρότητα λόγων και συνέπεια πράξεων τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Για μένα προσωπικά θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός λόγος για να οδηγηθώ στην κάλπη η πιθανή ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΝ.(πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ).
 

whoknows

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Μηνύματα
149
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Πραγματικό  διαμάντι, αγωνιστής σε δύσκολες εποχές,  ρεαλιστής και ταυτόχρονα οραματιστής  αριστερός, ο μόνος πολιτικός  που μίλησε για τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη  η Ελλάδα. Οικολόγος πραγματικός με όραμα  τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μίλησε με θάρρος για το χωρισμό Εκκλησίας -Κρατους. Η σύγκριση με τις ηγεσίες  της Αριστεράς σήμερα προκαλεί θλίψη. Μόνο με  ηγέτες σαν το Μιχάλη θα μπορούσε να απειληθεί ο δικομματισμός. Ο κομπλεξισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος εμπόδισε να τον  δούμε σε άλλες  θέσεις (επίτροπος, δήμαρχος Αθήνας). Καλό ταξίδι.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πράγματι, ιδιαίτερα αξιόλογος πολιτικός με ευφυή πολιτικό λόγο, ήθος και ευρύτητα αντίληψης...
Κρίμα.
 

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
6.218
Like
4
Πόντοι
66
ειναι που ειναι δυο τρεις μονο οι αξιολογοι
εφυγε και ενας
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
το κακο ινε οτι τα καλα τα γραφουμε μετα θανατο...

οταν ψιφιζουμε ομοσ τουσ γραφουμε γενικοσ...

 

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Μηνύματα
2.140
Like
0
Πόντοι
16
Το άκουσα στο ράδιο πριν από λίγο... Εξαιρετική περίπτωση, άτομο με ανοιχτό μυαλό και προοδευτικές απόψεις.
 

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Μηνύματα
310
Like
0
Πόντοι
1
Από τους λίγους μέσα σε εκείνη τη ...λέσχη που ενέπνεε σεβασμό ακόμα και στα πεζοδρόμια. Θα λείψει από την πολιτική όλων.
 

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.469
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
μετα θάνατον όλοι είναι καλοί, ο Θεός να τον αναπαύσει ! τι θέσεις είχε ο πολιτικός αυτός πχ για ελληνοτουρκικά , σχέδιο ανάν κλπ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom