Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.083
Πόντοι
9.297
Τα γνωρίζω αυτά που λες. Τα κοιτάζω. Σε ευχαριστώ. Εδώ δεν ψάχνω για δημόσιο αλλά για κάποιο φίλο που μπορεί να βοηθήσει.
Πιο καλο απο να ζητησεις βοηθεια απο ξενο επιμελητηριο δεν εχω δει.
Αν περιμενεις να σου ανοιξει καποιος πορτα ειναι σαν να ψαχνεις ψυλλο στα αχυρα.Η πρεπει να ψαξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η πρεπει να εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τυχερος.
Καλη τυχη παντως και μην σταματας ΠΟΤΕ τον αγωνα???

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Φιλε αυτο το σαη εχει κωλομπαραδες και δροσερους, προσεχε τι θα σου ζητηθει απο καποιον προθυμο να σε βοηθησει
Μπα, δεν έχει τέτοιους εδώ. Και αν είχε ήταν δυο τρεις που πλέον δεν μπαίνουν εδώ ή δεν ασχολούνται.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τα γνωρίζω αυτά που λες. Τα κοιτάζω. Σε ευχαριστώ. Εδώ δεν ψάχνω για δημόσιο αλλά για κάποιο φίλο που μπορεί να βοηθήσει.
ΜΕΝΕΔΗΜΕ υποθέτω ότι έχεις προϋπολογίσει πως αν δε βρεθεί κάποιος να σε σπρώξει στη θέση που θέλεις, τότε θα παραμείνεις μακροχρόνια άνεργος. Που είναι μια άσχημη κατάσταση. Το κακό στον τρόπο που θέτεις το πρόβλημά σου είναι πως θέλεις να προσαρμόσεις την αγορά εργασίας πάνω σου. Και όχι τον εαυτό σου και τις απαιτήσεις σου στην αγορά. Στην παρούσα ελληνική αγορά όμως αυτό δεν είναι εφικτό.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Πιο καλο απο να ζητησεις βοηθεια απο ξενο επιμελητηριο δεν εχω δει.
Αν περιμενεις να σου ανοιξει καποιος πορτα ειναι σαν να ψαχνεις ψυλλο στα αχυρα.Η πρεπει να ψαξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η πρεπει να εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τυχερος.
Καλη τυχη παντως και μην σταματας ΠΟΤΕ τον αγωνα???
Και πόρτες χτυπάω και 12ωρα με βάρδιες για 700 ευρώ ετοιμάζομαι να δουλέψω από μέσα Οκτωβρη. ΓΑΜΑ ΤΑ αδερφέ μου. Καλά να πάθω όμως.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.083
Πόντοι
9.297
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
ΜΕΝΕΔΗΜΕ υποθέτω ότι έχεις προϋπολογίσει πως αν δε βρεθεί κάποιος να σε σπρώξει στη θέση που θέλεις, τότε θα παραμείνεις μακροχρόνια άνεργος. Που είναι μια άσχημη κατάσταση. Το κακό στον τρόπο που θέτεις το πρόβλημά σου είναι πως θέλεις να προσαρμόσεις την αγορά εργασίας πάνω σου. Και όχι τον εαυτό σου και τις απαιτήσεις σου στην αγορά. Στην παρούσα ελληνική αγορά όμως αυτό δεν είναι εφικτό.
Το έχω λύσει το πρόβλημα. Ήδη θα ξεκινήσω κάπου σεκιουριτι - σε καλή εταιρεία, με υποτίθεται προοπτικές κλπ. (παπάρια ίσως αλλά ποτέ δεν ξέρεις) Έχω παρακολουθήσει και τα προβλεπόμενα σεμινάρια και άλλα επιπλέον. Απλά προσπαθώ για κάτι καλύτερο. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες - αλλά είναι τέτοια η αγορά και ηλικία μου που λίγα μπορώ να κάνω.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τι εννοεις με την τελευταια φραση;
Εννοώ ότι έκανα κάποιες επιλογές και τις πληρώνω πολύ ακριβά τώρα. Δεν θα τις αναλύσω εδώ.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
ΜΕΝΕΔΗΜΕ υποθέτω ότι έχεις προϋπολογίσει πως αν δε βρεθεί κάποιος να σε σπρώξει στη θέση που θέλεις, τότε θα παραμείνεις μακροχρόνια άνεργος. Που είναι μια άσχημη κατάσταση.
Είμαι ήδη σε άσχημη κατάσταση. Καλύτερα να μην στα περιγράφω γιατί θα τρομάξεις (με τις σκέψεις που κάνω) και δεν θέλω. Είναι και Σαββατόβραδο. Θα τη βρω την λύση μου. Θα πάω κάπου σκλάβος και εκεί θα κάτσω. Ούτε ζωή ούτε τίποτα. Σπίτι δουλειά σπίτι. Γάμα τα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το έχω λύσει το πρόβλημα. Ήδη θα ξεκινήσω κάπου σεκιουριτι - σε καλή εταιρεία, με υποτίθεται προοπτικές κλπ. (παπάρια ίσως αλλά ποτέ δεν ξέρεις) Έχω παρακολουθήσει και τα προβλεπόμενα σεμινάρια και άλλα επιπλέον. Απλά προσπαθώ για κάτι καλύτερο. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες - αλλά είναι τέτοια η αγορά και ηλικία μου που λίγα μπορώ να κάνω.
Φίλε δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από την ανεργία. Δυστυχώς, αν και δε θα έπρεπε. Άνεργος όντας δεν υφίστασαι κοινωνικά. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες γιατί το βλέπω συνεχώς γύρω μου.
Δούλεψε και ως σκλάβος σήμερα, μη νομίζεις ότι κι εμείς που έχουμε μια άνεση κωλοβαράμε. Πολλή δουλειά και κάποιες φορές μεγάλη ταλαιπώρια. Όσο δουλεύεις όμως θα καλύπτεις κάποιες πιεστικές ανάγκες σου και θα έχεις πιο καθαρό μυαλό στην αναζήτηση νέας δουλειάς.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.305
Πόντοι
4.546
Είμαι ήδη σε άσχημη κατάσταση. Καλύτερα να μην στα περιγράφω γιατί θα τρομάξεις (με τις σκέψεις που κάνω) και δεν θέλω. Είναι και Σαββατόβραδο. Θα τη βρω την λύση μου. Θα πάω κάπου σκλάβος και εκεί θα κάτσω. Ούτε ζωή ούτε τίποτα. Σπίτι δουλειά σπίτι. Γάμα τα.
Η λέξη σκλάβος είναι μεγάλη λέξη. Κατά μία έννοια όλοι σκλάβοι είμαστε. Ο μέσος όρος του κόσμου αυτό κάνει. Εργάζεται τις καθημερινές (άντε και τα Σάββατα) και την Κυριακή ξεκουράζεται με τα χόμπι του και τις άλλες δραστηριότητες. Εσύ τι περιμένεις να κάνεις και αυτοαναφέρεσαι ως σκλάβος?

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.886
Πόντοι
19.795
Φιλε μου εισαι παντρεμενος; εχεις οικογενειακες υποχρεωσεις;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Φίλε δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από την ανεργία. Δυστυχώς, αν και δε θα έπρεπε. Άνεργος όντας δεν υφίστασαι κοινωνικά. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες γιατί το βλέπω συνεχώς γύρω μου.
Δούλεψε και ως σκλάβος σήμερα, μη νομίζεις ότι κι εμείς που έχουμε μια άνεση κωλοβαράμε. Πολλή δουλειά και κάποιες φορές μεγάλη ταλαιπώρια. Όσο δουλεύεις όμως θα καλύπτεις κάποιες πιεστικές ανάγκες σου και θα έχεις πιο καθαρό μυαλό στην αναζήτηση νέας δουλειάς.
Καμία ανάγκη δεν θα καλύπτω ρε στοκαδούρα, καμία. Παπάρια θα καλύπτω. Τα βασικά. Ένα μηδενικό θα είμαι ούτως η άλλως, τι μου λες τώρα; Απλά από τα πιο σκατά ψάχνω να βρω τα λιγότερο σκατά έτσι όπως τα έκανα. Μόλις χαθώ από δω μέσα θα το καταλάβεις. Δεν θα με ξαναδεις ποτέ εδώ - γιατί μόνο θα τρώω, θα κοιμάμαι και θα δουλεύω. Άστα. Και να έπαιρνα τουλάχιστον λεφτά καλά θα ήταν. Το πολύ 800 σε κανα 5μηνο και αν. Με κλίκες, με γλείφτες και με καθόλου εξέλιξη και βύσματα γύρω μου.

Φιλε μου εισαι παντρεμενος; εχεις οικογενειακες υποχρεωσεις;
Τίποτα δεν έχω όχι. Ρεμάλι του κερατά είμαι.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Η λέξη σκλάβος είναι μεγάλη λέξη. Κατά μία έννοια όλοι σκλάβοι είμαστε. Ο μέσος όρος του κόσμου αυτό κάνει. Εργάζεται τις καθημερινές (άντε και τα Σάββατα) και την Κυριακή ξεκουράζεται με τα χόμπι του και τις άλλες δραστηριότητες. Εσύ τι περιμένεις να κάνεις και αυτοαναφέρεσαι ως σκλάβος?
Άκουσε φίλε Μπρατάν. Δεν θα σου κάνω την ανάλυση του Μαρξ εδώ μέσα - που δεν μου αρέσει κιόλας. Ναι όλοι είμαστε σκλάβοι. Αλλά ελπίζω να έχεις την δυνατότητα να αντιληφθείς ότι είναι πολύ διαφορετικό να είσαι σκλάβος και να έχεις έστω λίγο χρόνο από το να είσαι και να μην έχεις τίποτα και να είσαι ένα τίποτα.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.886
Πόντοι
19.795
Καμία ανάγκη δεν θα καλύπτω ρε στοκαδούρα, καμία. Παπάρια θα καλύπτω. Τα βασικά. Ένα μηδενικό θα είμαι ούτως η άλλως, τι μου λες τώρα; Απλά από τα πιο σκατά ψάχνω να βρω τα λιγότερο σκατά έτσι όπως τα έκανα. Μόλις χαθώ από δω μέσα θα το καταλάβεις. Δεν θα με ξαναδεις ποτέ εδώ - γιατί μόνο θα τρώω, θα κοιμάμαι και θα δουλεύω. Άστα. Και να έπαιρνα τουλάχιστον λεφτά καλά θα ήταν. Το πολύ 800 σε κανα 5μηνο και αν. Με κλίκες, με γλείφτες και με καθόλου εξέλιξη και βύσματα γύρω μου.

Τίποτα δεν έχω όχι. Ρεμάλι του κερατά είμαι.
Τοτε την σκλαβια που την βλεπεις; Αν ειχες οικογενειακες υποχρεωσεις να καλυψεις, τοτε ναι, θα ησουν σκλαβος και σε πολυ χειροτερη μοιρα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Τοτε την σκλαβια που την βλεπεις; Αν ειχες οικογενειακες υποχρεωσεις να καλυψεις, τοτε ναι, θα ησουν σκλαβος και σε πολυ χειροτερη μοιρα.
Τη σκλαβιά θα στην αναλύσω σε ένα μήνα που θα δουλευω βάρδιες και θα χάνω 3 ωρες για να πάω και να γυρίσω σε μια δουλειά για να δουλέψω για 8 ωρες και να πάρω 700 γιατί καλύτερο δεν βρίσκω αυτη τη στιγμή. Ποια οικογένεια; πλάκα μ ου κάνεις;

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.886
Πόντοι
19.795
Τη σκλαβιά θα στην αναλύσω σε ένα μήνα που θα δουλευω βάρδιες και θα χάνω 3 ωρες για να πάω και να γυρίσω σε μια δουλειά για να δουλέψω για 8 ωρες και να πάρω 700 γιατί καλύτερο δεν βρίσκω αυτη τη στιγμή. Ποια οικογένεια; πλάκα μ ου κάνεις;
Θελω να πω οτι εισαι σε πολυ καλυτερη μοιρα απο αυτον που κανει την ιδια δουλεια με σενα και εχει να θρεψει οικογενεια.

sigman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2019
Κριτικές
4
Like
1.056
Πόντοι
366
Γενικά βρες μια δουλειά, οτι είναι για αρχή. Αυτό θα σου δώσει μια ανάσα ώστε να ψαξεις κάτι που πραγματικά ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλεις.. Μην απογοητεύεσαι απλά έπεσες σε άσχημη περίοδο. Όσο αρχίζει και απομακρύνεται ο κίνδυνος lock down (που νομίζω πως η κυβέρνηση το ξεκαθάρισε πως η οικονομία «δεν αντέχει αλλο κλείσιμο της αγοράς). Κάνε υπομονή και να επιμένεις.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Θελω να πω οτι εισαι σε πολυ καλυτερη μοιρα απο αυτον που κανει την ιδια δουλεια με σενα και εχει να θρεψει οικογενεια.
Αυτός που έχει οικογένεια δεν είναι στη μοίρα μου γιατί επί της αρχής δεν θα έκανε τις επιλογές, τις μαλακίες και τα ρίσκα που πήρα εγώ. Που με οδήγησαν σε αυτή τη θέση που είμαι τωρα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Αν εισαι σεκιουριτι, μπορεις να κοιμασαι ορθιος και 12 ωρες να δουλευεις τις υπολοιπες μπορεις να παρταρεις
Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά καταλαβαίνω πως το λες. Μακάρι να βρω τέτοιες φυλάξεις. Τις έχουν αρπάξει όμως. Εγώ θα πάω σε σημεία που προσέχεις, ελέγχεις κλπ. Τουλα΄χιστον να κάνω κάτι. Δεν μπορω να κάθομαι έτσι.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εχεις πολύ κακή,μεμψίμοιρη νοοτροπία.Ετσι μόνο για δημόσιο κάνεις.38 ετών χωρίς κάτι έτοιμο Ελλάδα είσαι τελειωμένος.Ετσι κι αλλιώς έρχεται πείνα στη χώρα.
Η λύση είναι μία δραπετεύεις στο εξωτερικό.Οπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι.Αθόρυβα και σαν πόντικας αποδεσμεύεσαι.Μη ζυγίζεις τίποτα,υπέρ και κατά απλά κάντην.Μετά από δύο χρόνια θα είναι πλέον αργά,δε θα μπορείς να προσαρμοστείς.
Στην Ελλάδα σε έχουνε γαμήσει και θα συνεχίσουν να σε γαμάνε ες αεί.Αν δεν ήταν έτσι θα είχες ήδη βρει άκρη.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Φίλε είσαι λίγο υπερβολικός. Πιεστικές ανάγκες έχει ο κάθε ένας απο μας, που τώρα δεν μπορείς να καλύψεις γιατί δεν έχεις εισόδημα. Με 600-700 ευρώ μπορείς να καλύψεις αρκετές από αυτές. Δε σου λέω ότι θα κάνεις μεγάλη και άνετη ζωή αλλά θα βολεύεσαι. Πόσες ώρες θα δουλεύεις πια που μόνον θα δουλεύεις, θα τρως και θα κοιμάσαι; Πάνω από δώδεκα; Μια χαρά ώρες περισσεύουν να κάνεις πολλά πράγματα.
Νομίζω ότι έχεις βάλει τον εαυτό σου σε ένα τριπάκι που σε ρίχνει άνευ λόγου.
Εργάτες γης φίλε. Ξερεις τι σημαίνει εργάτης γης; Λίγο πάνω από γαλέρα. Και δουλεύουν 10-12 ώρες την ημέρα και πάλι και στο καφενείο του χωριού πάνε για τσίπουρα και στην αγορά της πόλης για ψώνια και καφέ και κάργα τηλεόραση βλέπουν, όλα τα χαζοριάλιτι, και σου λένε όλο το στόρυ.
Και μου λες ότι με οκτάωρο ή δεκάωρο πχ. σεκιούριτυ τελείωσε η ζωή σου;
Μήπως αυτοπαγιδεύεσαι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom