Νέα

Μενέδημος: Αναζήτηση εργασίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.418
Πόντοι
9.297
Στο ιδ.τομεα εχει πιο πολλα λεφτα αλλα σημερα εισαι αυριο δεν εισαι.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Στο ιδ.τομεα εχει πιο πολλα λεφτα αλλα σημερα εισαι αυριο δεν εισαι.
Γνωρίζω ιδιωτικό τομέα που είναι καλύτερα και από δημόσιο. Και δεν εννοώ ότι κάθεσαι. Πάρε παραδείγματα:
1️⃣VΙΑΝΕΧ
2️⃣ PAPASTRATOS
3️⃣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ
4️⃣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
5️⃣ ΙΟΝ
6️⃣ DEMO ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

και άλλες πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στη ΒΙΑΝΕΞ το 2019 ηταν 1100 εργαζόμενοι και τώρα είναι 1400 περίπου. Πουθενά δεν είχα δει την παραμικρή αγγελία. Μέσω γνωστών ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ να καταλάβετε εδώ μέσα. Κάποιοι ήδη το έχετε καταλάβει. Γνωστοί χρειάζονται. Δεν θέλω να γίνω διευθυντής ή κάτι τέτοιο.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.295
Πόντοι
2.586
Έτσι είναι. Το γνωστός δεν είναι απλά το "κονέ" αλλά και ότι ξέρει ότι είσαι ένα άτομο άξιο και έμπιστο (ΑΝ είναι έτσι κάποιος).
Δεν είναι τόσο κακό, απλά προσπερνάται η διαδικασία των interview και μειώνονται τα ρίσκα για τον εργοδότη.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.418
Πόντοι
9.297
Γνωρίζω ιδιωτικό τομέα που είναι καλύτερα και από δημόσιο. Και δεν εννοώ ότι κάθεσαι. Πάρε παραδείγματα:
1️⃣VΙΑΝΕΧ
2️⃣ PAPASTRATOS
3️⃣ ΚΑΡΕΛΙΑΣ
4️⃣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
5️⃣ ΙΟΝ
6️⃣ DEMO ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

και άλλες πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στη ΒΙΑΝΕΞ το 2019 ηταν 1100 εργαζόμενοι και τώρα είναι 1400 περίπου. Πουθενά δεν είχα δει την παραμικρή αγγελία. Μέσω γνωστών ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ να καταλάβετε εδώ μέσα. Κάποιοι ήδη το έχετε καταλάβει. Γνωστοί χρειάζονται. Δεν θέλω να γίνω διευθυντής ή κάτι τέτοιο.
Μπορεις να στειλεις βιογραφικο παντου ομως αν δεν υπαρχει αγγελια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ζητανε προσωπικο.Το βιογραφικο σου δεν χανεται αλλα μπορει να ειναι αραγμενο σε ενα συρταρι για μηνες η και για χρονια.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Έτσι είναι. Το γνωστός δεν είναι απλά το "κονέ" αλλά και ότι ξέρει ότι είσαι ένα άτομο άξιο και έμπιστο (ΑΝ είναι έτσι κάποιος).
Δεν είναι τόσο κακό, απλά προσπερνάται η διαδικασία των interview και μειώνονται τα ρίσκα για τον εργοδότη.
Μου έχει τύχει γνωστός να με κάψει και άλλος, άγνωστος, να με βοηθήσει.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.418
Πόντοι
9.297
Μπορεις να στειλεις βιογραφικο παντου ομως αν δεν υπαρχει αγγελια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ζητανε προσωπικο.Το βιογραφικο σου δεν χανεται αλλα μπορει να ειναι αραγμενο σε ενα συρταρι για μηνες η και για χρονια.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οταν το Δημοσιο θελει προσωπικο το μαθαινεις .Στον ιδ.τομεα μπορει και να μην κυκλοφορησει κατι.Αν δεν εχεις γνωστους να σε ειδοποιησουν μονο στο Δημοσιο θα σωθεις.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.295
Πόντοι
2.586
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
οχι εσυ ρε, ο μπαρμπας!!!
μικρος δηλαδη. μεσαιοι δεν υπαρχουν πια... θα κανεις συγχωνευση για να σωθεις?
Απο τι να σωθώ; Δεν κινδυνεύω από κάτι. Αν χρειαστώ επέκταση θα την κάνω μόνος μου. Γιατί να φορτωθώ σε κάποιον; Αφησε που τους συνεταιρισμούς τους έχω δει τι προκοπή κάνουν. Ο ένας μετά τον άλλον έκλεισαν.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.418
Πόντοι
9.297
Στειλε για Α.Σ.Ε.Π. και αν δεν σου αρεσει η θεση στην οποια θα περασεις απλως δεν πας( και μετα πιθανοτατα θα βαρας το κεφαλι σου σε καθε τοιχο που θα βλεπεις για το υπολοιπο της ζωης σου).

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Στειλε για Α.Σ.Ε.Π. και αν δεν σου αρεσει η θεση στην οποια θα περασεις απλως δεν πας( και μετα πιθανοτατα θα βαρας το κεφαλι σου σε καθε τοιχο που θα βλεπεις για το υπολοιπο της ζωης σου).
Κάπου απάντησα σε αυτό που λες. Φυσικά το κοιτάζω. Τα έγραψα στο πρώτο μηνυμα

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.887
Πόντοι
19.795
Κοίτα. Υπάρχει μια τεράστια αγορά. Μια αγορά που συνέχεια μεγαλώνει. Η Κινεζική.
Όλοι βέβαια κοιτάνε να κάνουν αγορές από εκεί. Κάποιοι, λίγοι, κοιτάνε να πουλήσουν. Αν έχεις γνώσεις Λοτζιστικς, και υπομονή να το ψάξεις, πήγαινε στο Κινέζικο εμπορικό επιμελητήριο και ψάξε τι Ελληνικά προϊόντα ζητάνε οι Κινέζοι. Έλα μετά σε επαφή με Έλληνες μικροπαραγωγούς και κάνε τον μεσάζοντα. Γραψου και στο Αλι-μπαμπα, το αντίστοιχο Αμαζον, της Ασίας.Ισως βεβαια να χρειαστεί και κάποιο κεφάλαιο για αυτό.
Εγώ το χειμώνα, εκτός από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, και το e-shop που έχω, κατασκευάζω εργαστηριακά κάποιο προιόν, που απευθύνεται κυρίως σε ξένους, και ανάμεσα στους πελάτες μου είναι και πολλοί Κινέζοι. Με διευκολύνει βέβαια πολύ ότι το προϊόν πού κατασκευάζω είναι σχετικά ελαφρύ και το στέλνω με τα ΕΛΤΑ.
Θέλω να καταλήξω οτιυ υπάρχει μεγάλο Κινεζικό ενδιαφερον για Ελληνικά προϊόντα, αν μπορείς να το δεις.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Κοίτα. Υπάρχει μια τεράστια αγορά. Μια αγορά που συνέχεια μεγαλώνει. Η Κινεζική.
Όλοι βέβαια κοιτάνε να κάνουν αγορές από εκεί. Κάποιοι, λίγοι, κοιτάνε να πουλήσουν. Αν έχεις γνώσεις Λοτζιστικς, και υπομονή να το ψάξεις, πήγαινε στο Κινέζικο εμπορικό επιμελητήριο και ψάξε τι Ελληνικά προϊόντα ζητάνε οι Κινέζοι. Έλα μετά σε επαφή με Έλληνες μικροπαραγωγούς και κάνε τον μεσάζοντα. Γραψου και στο Αλι-μπαμπα, το αντίστοιχο Αμαζον, της Ασίας.Ισως βεβαια να χρειαστεί και κάποιο κεφάλαιο για αυτό.
Εγώ το χειμώνα, εκτός από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, και το e-shop που έχω, κατασκευάζω εργαστηριακά κάποιο προιόν, που απευθύνεται κυρίως σε ξένους, και ανάμεσα στους πελάτες μου είναι και πολλοί Κινέζοι. Με διευκολύνει βέβαια πολύ ότι το προϊόν πού κατασκευάζω είναι σχετικά ελαφρύ και το στέλνω με τα ΕΛΤΑ.
Θέλω να καταλήξω οτιυ υπάρχει μεγάλο Κινεζικό ενδιαφερον για Ελληνικά προϊόντα, αν μπορείς να το δεις.
Πολύ ενδιαφέρον! Βέβαια είναι κάτι άλλο...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.887
Πόντοι
19.795
Πολύ ενδιαφέρον! Βέβαια είναι κάτι άλλο...
Πίστεψε στον εαυτό σου και προσπάθησε. Εκμεταλευσου τις αναποδιες που σου τυχαίνουν και κάνε τις πλεονέκτημα γνώσης, απέναντι σε αυτούς που δεν τους έχουν τύχει

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.162
Πόντοι
3.506
Επειδή συνεργάζομαι για χρόνια με πολυεθνικές. Ούτε καν ασχολούνται. Όταν θέλουν θέσεις για το top managment απευθύνονται στη randstad ή την Adecco.
ή στη Korn Ferry για τα χοντρά πακέττα...

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.134
Πόντοι
6.236
Πιο πιθανό είναι να γίνω ιερωμένος παρά να μπω στο δημόσιο. Το λέω καθ υπερβολη. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως
Δημόσιο ΠΛΕΟΝ, μόνο αν έχεις διδακτορικό ή 3 παιδιά και πάνω ή αναπηρία, μπαίνεις. Μόνιμος. Και αυτά που γράφω δεν είναι υπερβολή. Για 8 μηνα, κλπ, που είναι κάπως διαφορετικά τα κριτήρια μοριοδότησης σε σχέση με τις προκηρύξεις των μονίμων, με τόσους μήνες ανεργίας που έχεις ίσως και να έμπαινες κάπου, αλλά δεν βρίσκω νόημα για σένα. Μετά, πάλι στο ίδιο σημείο με τώρα θα βρίσκεσαι.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Αυτό που θέλω είναι να στείλω αλλά και να με σπρώξει κάποιος σε εταιρεία. Αλλιώς δεν μπαίνεις...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Καλή αρχή φίλε Μενέδημε στην αναζήτηση σου, εύχομαι γρήγορα να βρεις αυτό που αναζητάς :hi:
Σε ευχαριστώ θερμά. Μακάρι κάποιοι φίλοι εδώ να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Δημόσιο ΠΛΕΟΝ, μόνο αν έχεις διδακτορικό ή 3 παιδιά και πάνω ή αναπηρία, μπαίνεις. Μόνιμος. Και αυτά που γράφω δεν είναι υπερβολή. Για 8 μηνα, κλπ, που είναι κάπως διαφορετικά τα κριτήρια μοριοδότησης σε σχέση με τις προκηρύξεις των μονίμων, με τόσους μήνες ανεργίας που έχεις ίσως και να έμπαινες κάπου, αλλά δεν βρίσκω νόημα για σένα. Μετά, πάλι στο ίδιο σημείο με τώρα θα βρίσκεσαι.
Η πιο κοντά στην αλήθεια άποψη.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.418
Πόντοι
9.297
Σε ευχαριστώ θερμά. Μακάρι κάποιοι φίλοι εδώ να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Η πιο κοντά στην αλήθεια άποψη.
Στο Δημοσιο υπαρχουν και θεσεις που απαιτουν πιο λιγα και μιλαμε για μονιμες θεσεις.
Σαν το μηχανογραφικο για τις Πανελληνιες ειναι:θελει προσοχη τι θα δηλωσεις και κυριως ΠΟΥ γιατι ισως δεν θελεις να μετακινηθεις μακρυα αν και σε πιο μακρινες περιοχες η "βαση" ειναι πιο χαμηλα.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.942
Πόντοι
2.356
Στο Δημοσιο υπαρχουν και θεσεις που απαιτουν πιο λιγα και μιλαμε για μονιμες θεσεις.
Σαν το μηχανογραφικο για τις Πανελληνιες ειναι:θελει προσοχη τι θα δηλωσεις και κυριως ΠΟΥ γιατι ισως δεν θελεις να μετακινηθεις μακρυα αν και σε πιο μακρινες περιοχες η "βαση" ειναι πιο χαμηλα.
Τα γνωρίζω αυτά που λες. Τα κοιτάζω. Σε ευχαριστώ. Εδώ δεν ψάχνω για δημόσιο αλλά για κάποιο φίλο που μπορεί να βοηθήσει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom