argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 48.418
- Πόντοι
- 9.297
Στο ιδ.τομεα εχει πιο πολλα λεφτα αλλα σημερα εισαι αυριο δεν εισαι.
Γνωρίζω ιδιωτικό τομέα που είναι καλύτερα και από δημόσιο. Και δεν εννοώ ότι κάθεσαι. Πάρε παραδείγματα:Στο ιδ.τομεα εχει πιο πολλα λεφτα αλλα σημερα εισαι αυριο δεν εισαι.
Μπορεις να στειλεις βιογραφικο παντου ομως αν δεν υπαρχει αγγελια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ζητανε προσωπικο.Το βιογραφικο σου δεν χανεται αλλα μπορει να ειναι αραγμενο σε ενα συρταρι για μηνες η και για χρονια.Γνωρίζω ιδιωτικό τομέα που είναι καλύτερα και από δημόσιο. Και δεν εννοώ ότι κάθεσαι. Πάρε παραδείγματα:
VΙΑΝΕΧ
PAPASTRATOS
ΚΑΡΕΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΙΟΝ
DEMO ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
και άλλες πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες.
Συγκεκριμένα, στη ΒΙΑΝΕΞ το 2019 ηταν 1100 εργαζόμενοι και τώρα είναι 1400 περίπου. Πουθενά δεν είχα δει την παραμικρή αγγελία. Μέσω γνωστών ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ να καταλάβετε εδώ μέσα. Κάποιοι ήδη το έχετε καταλάβει. Γνωστοί χρειάζονται. Δεν θέλω να γίνω διευθυντής ή κάτι τέτοιο.
Μου έχει τύχει γνωστός να με κάψει και άλλος, άγνωστος, να με βοηθήσει.Έτσι είναι. Το γνωστός δεν είναι απλά το "κονέ" αλλά και ότι ξέρει ότι είσαι ένα άτομο άξιο και έμπιστο (ΑΝ είναι έτσι κάποιος).
Δεν είναι τόσο κακό, απλά προσπερνάται η διαδικασία των interview και μειώνονται τα ρίσκα για τον εργοδότη.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οταν το Δημοσιο θελει προσωπικο το μαθαινεις .Στον ιδ.τομεα μπορει και να μην κυκλοφορησει κατι.Αν δεν εχεις γνωστους να σε ειδοποιησουν μονο στο Δημοσιο θα σωθεις.Μπορεις να στειλεις βιογραφικο παντου ομως αν δεν υπαρχει αγγελια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ζητανε προσωπικο.Το βιογραφικο σου δεν χανεται αλλα μπορει να ειναι αραγμενο σε ενα συρταρι για μηνες η και για χρονια.
Ναι υπάρχουν και οι ζηλιάρηδες γνωστοί δυστυχώς. Ό,τι χειρότερο.Μου έχει τύχει γνωστός να με κάψει και άλλος, άγνωστος, να με βοηθήσει.
Απο τι να σωθώ; Δεν κινδυνεύω από κάτι. Αν χρειαστώ επέκταση θα την κάνω μόνος μου. Γιατί να φορτωθώ σε κάποιον; Αφησε που τους συνεταιρισμούς τους έχω δει τι προκοπή κάνουν. Ο ένας μετά τον άλλον έκλεισαν.οχι εσυ ρε, ο μπαρμπας!!!
μικρος δηλαδη. μεσαιοι δεν υπαρχουν πια... θα κανεις συγχωνευση για να σωθεις?
Κάπου απάντησα σε αυτό που λες. Φυσικά το κοιτάζω. Τα έγραψα στο πρώτο μηνυμαΣτειλε για Α.Σ.Ε.Π. και αν δεν σου αρεσει η θεση στην οποια θα περασεις απλως δεν πας( και μετα πιθανοτατα θα βαρας το κεφαλι σου σε καθε τοιχο που θα βλεπεις για το υπολοιπο της ζωης σου).
Πολύ ενδιαφέρον! Βέβαια είναι κάτι άλλο...Κοίτα. Υπάρχει μια τεράστια αγορά. Μια αγορά που συνέχεια μεγαλώνει. Η Κινεζική.
Όλοι βέβαια κοιτάνε να κάνουν αγορές από εκεί. Κάποιοι, λίγοι, κοιτάνε να πουλήσουν. Αν έχεις γνώσεις Λοτζιστικς, και υπομονή να το ψάξεις, πήγαινε στο Κινέζικο εμπορικό επιμελητήριο και ψάξε τι Ελληνικά προϊόντα ζητάνε οι Κινέζοι. Έλα μετά σε επαφή με Έλληνες μικροπαραγωγούς και κάνε τον μεσάζοντα. Γραψου και στο Αλι-μπαμπα, το αντίστοιχο Αμαζον, της Ασίας.Ισως βεβαια να χρειαστεί και κάποιο κεφάλαιο για αυτό.
Εγώ το χειμώνα, εκτός από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, και το e-shop που έχω, κατασκευάζω εργαστηριακά κάποιο προιόν, που απευθύνεται κυρίως σε ξένους, και ανάμεσα στους πελάτες μου είναι και πολλοί Κινέζοι. Με διευκολύνει βέβαια πολύ ότι το προϊόν πού κατασκευάζω είναι σχετικά ελαφρύ και το στέλνω με τα ΕΛΤΑ.
Θέλω να καταλήξω οτιυ υπάρχει μεγάλο Κινεζικό ενδιαφερον για Ελληνικά προϊόντα, αν μπορείς να το δεις.
Πίστεψε στον εαυτό σου και προσπάθησε. Εκμεταλευσου τις αναποδιες που σου τυχαίνουν και κάνε τις πλεονέκτημα γνώσης, απέναντι σε αυτούς που δεν τους έχουν τύχειΠολύ ενδιαφέρον! Βέβαια είναι κάτι άλλο...
ή στη Korn Ferry για τα χοντρά πακέττα...Επειδή συνεργάζομαι για χρόνια με πολυεθνικές. Ούτε καν ασχολούνται. Όταν θέλουν θέσεις για το top managment απευθύνονται στη randstad ή την Adecco.
Δημόσιο ΠΛΕΟΝ, μόνο αν έχεις διδακτορικό ή 3 παιδιά και πάνω ή αναπηρία, μπαίνεις. Μόνιμος. Και αυτά που γράφω δεν είναι υπερβολή. Για 8 μηνα, κλπ, που είναι κάπως διαφορετικά τα κριτήρια μοριοδότησης σε σχέση με τις προκηρύξεις των μονίμων, με τόσους μήνες ανεργίας που έχεις ίσως και να έμπαινες κάπου, αλλά δεν βρίσκω νόημα για σένα. Μετά, πάλι στο ίδιο σημείο με τώρα θα βρίσκεσαι.Πιο πιθανό είναι να γίνω ιερωμένος παρά να μπω στο δημόσιο. Το λέω καθ υπερβολη. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως
Αυτό που θέλω είναι να στείλω αλλά και να με σπρώξει κάποιος σε εταιρεία. Αλλιώς δεν μπαίνεις...Μπορεις να στειλεις βιογραφικο παντου ομως αν δεν υπαρχει αγγελια δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ζητανε προσωπικο.Το βιογραφικο σου δεν χανεται αλλα μπορει να ειναι αραγμενο σε ενα συρταρι για μηνες η και για χρονια.
Σε ευχαριστώ θερμά. Μακάρι κάποιοι φίλοι εδώ να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν.Καλή αρχή φίλε Μενέδημε στην αναζήτηση σου, εύχομαι γρήγορα να βρεις αυτό που αναζητάς
Η πιο κοντά στην αλήθεια άποψη.Δημόσιο ΠΛΕΟΝ, μόνο αν έχεις διδακτορικό ή 3 παιδιά και πάνω ή αναπηρία, μπαίνεις. Μόνιμος. Και αυτά που γράφω δεν είναι υπερβολή. Για 8 μηνα, κλπ, που είναι κάπως διαφορετικά τα κριτήρια μοριοδότησης σε σχέση με τις προκηρύξεις των μονίμων, με τόσους μήνες ανεργίας που έχεις ίσως και να έμπαινες κάπου, αλλά δεν βρίσκω νόημα για σένα. Μετά, πάλι στο ίδιο σημείο με τώρα θα βρίσκεσαι.
Στο Δημοσιο υπαρχουν και θεσεις που απαιτουν πιο λιγα και μιλαμε για μονιμες θεσεις.Σε ευχαριστώ θερμά. Μακάρι κάποιοι φίλοι εδώ να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Η πιο κοντά στην αλήθεια άποψη.
Τα γνωρίζω αυτά που λες. Τα κοιτάζω. Σε ευχαριστώ. Εδώ δεν ψάχνω για δημόσιο αλλά για κάποιο φίλο που μπορεί να βοηθήσει.Στο Δημοσιο υπαρχουν και θεσεις που απαιτουν πιο λιγα και μιλαμε για μονιμες θεσεις.
Σαν το μηχανογραφικο για τις Πανελληνιες ειναι:θελει προσοχη τι θα δηλωσεις και κυριως ΠΟΥ γιατι ισως δεν θελεις να μετακινηθεις μακρυα αν και σε πιο μακρινες περιοχες η "βαση" ειναι πιο χαμηλα.