1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Τώρα παίζεις με τον πόνο μας.
[youtube=425,350]Z3bGRYUagYg[/youtube]
Τώρα παίζεις με τον πόνο μας.
Πηγα Στρατο και οταν γυρισα το ειχαν γαμησει το μαγαζι,απο ιστορικος καφενες το κανανε σαν τα μουτρα τους.Ο Αποστόλης έχει βγει απο χρόνια στη σύνταξη.
Και το "Ελλάς", παρά το οτι είναι ψηλοτάβανο νεοκλασικό, έχει μετατραπεί σε trendy καφετέρια.
Ακόμα εκεί δίπλα μένω.
Και εξακολουθώ να πηγαίνω εκεί πότε-πότε για καφέ, η βαρβαρότητα της Υμηττού δεν υποφέρεται.
Το "Ελλάς" αν μη τι άλλο είναι οικείο.
Εκεί πήγαινε και ο προπάππος μου.
Και πολυ σωστα,η βαβουρα της Υμηττου με το Caprice και τα συναφη δεν υποφερεται.
[youtube=425,350]Z3bGRYUagYg[/youtube]
να σαι καλά ποντικούλη......Παιδια σας καληνυχτιζω,σημερα η μερα πηγε να στραβωσει αλλα εκλεισε υπεροχα και δεν εννοω τον νοσταλγικο τζερτζελε που κανουμε εδω μεσα.
Ε, όχι και τόσο αρχαίοι για την ταράτσα της Νομικής.
Τα τανκς τα ακούγαμε βράδυ να κατεβαίνουν την Κηφισίας. Δεν μας άφηναν να πάμε.
Και ο σταθμός σε τραντζιστοράκι.
Η εκτέλεση στα "Λόγια και τα χρόνια τα χαμένα" με τον Ξυλούρη είναι λάιβ της εποχής απο την μπουάτ Λήδρα.
Και δεν είχε βγει ποτέ σε δίσκο μέχρι πέρυσι, μέχρι που βρέθηκε η μαγνητοταινία δηλαδή.
Ας όψεται ο Μαρκόπουλος, που ζηλεύοντας μια ζωή τον Ξυλούρη και την αγάπη που του έδειχνε ο κόσμος, τελικά δεν τον άφησε να το πει στο δίσκο.
Ο Γαργανουράκης το έλεγε στον δίσκο;
Παντα υπαρχουν και οι μαλακες,πολυ σωστα...
Παντα υπαρχουν και οι μαλακες,πολυ σωστα...
Εγω θα το εθετα αλλιως ομως:Γενικοτερα η Ελλαδα ειναι μια χωρα-συγκριτικα με τις ΔυτικοΕυρωπαικες-καθυστερημενη Ιστορικα και στρεβλη οικονομικοκοινωνικα και αυτο αντανακλαται στις επιλογες που κανουν τετοια στρωματα.
Δεν θα επεκταθω γιατι βαριεμαι.
Υ.Γ. Στρέιτ, αν ευαρεστείσαι, ζήτησα τα φώτα σου πιο πριν για το ζήτημα του αναλφαβητισμού στο σάιτ και τις πολιτικές του προεκτάσεις.
Δεν θέλω να πιστέψω οτι το είδες και απέφυγες να απαντήσεις.
αυτόν το βόθρο τον αστοιχείωτο τον σκράπα τον γιο ΕΣΑτζή πώς τον κόβεις;Σε κάθε περίπτωση δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο και όχι σε ποσοστό 99%...
Λες τα λαϊκά παιδιά να γίνονται στις μέρες μας δεξιοί και οι ευκατάστατοι και μορφωμένοι αστοί αριστερίζοντες;
Ω καιροί, ω ήθη!
1. Ωστόσο και στην Αγγλία πχ βλέπεις φτωχούληδες του θεού να κόπτονται για τα προνόμια της βασιλικλης οικογένειας και αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν σε άλλες χώρες...
Η επιλογή πολιτικής παράταξης άρα δεν είναι μόνο "ταξικό" ζήτημα...
2. Το είδα και μου έκανε εντύπωση...
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο και όχι σε ποσοστό 99%...
Λες τα λαϊκά παιδιά να γίνονται στις μέρες μας δεξιοί και οι ευκατάστατοι και μορφωμένοι αστοί αριστερίζοντες;
Ω καιροί, ω ήθη!
Ναι, στη "Θητεία" (στίχοι Μάνου Ελευθερίου, κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1973).
Όπου δεν ήταν κακός φυσικά ο Γαργανουράκης, αλλά ο Ξυλούρης θα ήταν το κάτι άλλο σ' αυτά τα τραγούδια.
Και το είχε μαράζι να τα πει κάποτε.
Δεν μπορεί να ήταν το 73.
Θυμάμαι ότι στο σχολείο κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι ένας φρέσκος δίσκος και όλοι τραγουδούσαμε τα τραγούδια αλλά ήταν οπωσδήποτε μετά το 74.
Και για να επιστρέψουμε με τον Μαρκόπουλο on topic (?):
[youtube=425,350]<object width="425" height="344"><param name="movie" value=""></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
αυτόν το βόθρο τον αστοιχείωτο τον σκράπα τον γιο ΕΣΑτζή πώς τον κόβεις;
1. Μήπως λοιπόν είναι καθαρά ζήτημα μαλακίας για τους "φτωχούληδες του θεού" που στηρίζουν τη βασιλική οικογένεια;
2. Ας το θέσω αλλιώς λοιπόν:
Μήπως τα αγνά (και αγράμματα) παιδιά του λαού έχουν συνήθως (επιμένω για το 99%) πιο "ευεπήκοον ους" προς δεξιές, εθνικιστικές -και συχνότατα εξτρεμιστικές, προς το φασίζον- θέσεις;
Εσύ, σαν μορφωμένος άνθρωπος, πως το εξηγείς;
Γιατί απ' ότι κατάλαβα απο δεκάδες ποστ σου, μάλλον προσπαθείς να το υποβαθμίσεις και να το εντάξεις στο "όλοι δικοί μας είμαστε"
1. Κοίτα..Αφελείς αντιλήψεις μπορώ να σου παραθέσω πολλές...Όσο μαλακισμένο σου φαίνεται ένας φτωχός να στηρίζει τη βασιλική οικογένεια άλλο τόσο μαλακισμένο μου φαίνεται ένας μορφωμένος αστός να υποστηρίζει τη δικτατορία του προλεταριάτου ή τις μεθόδους του Μάο...Και όσο περίεργο σου ακούγεται ενδεχομένως να πεθαίνει για την πατρίδα του άλλο τόσο περιέργο μου φαίνεται εμένα να πεθαίνει κάποιος για μια μάλλον αστεία ιδεολογία...
2. Όσο για τους αναλφάβητους ακροδεξιούς, σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι; Διότι τα ποστς του Υρέτ και του Καυτού Σκορπιού, αν και δεν είναι και state of the art από καλολογική άποψη δεν δείχνουν αναλφάβητο άνθρωπο αλλά μάλλον βιαστικό στο πληκτρολόγιο...
Μη βγάζεις λοιπόν συμπεράσματα από το φόρουμ ενός σάιτ για μπουρδέλα για το τί μορφωτικό επίπεδο αντιστοιχεί στους οπαδούς των κομμάτων.
Fethry η "δικτατορία του προλεταριάτου" ΔΕΝ είναι μια "κακή" έννοια. Και φυσικά δε σημαίνει αυτό που ο πολύς κόσμος νομίζει. Τη χρησιμοποίησε ο Μαρξ στη 18η Μπρυμαιρ αλλά σήμαινε κάτι εντελώς διαφοτερικό.
Φέθρυ, αν το πάμε κομματικά, τα πιο ωραία ποστ από άποψη χειρισμού ελληνικής γλώσσας, ανάπτυξης και τεκμηρίσωης τα έχουν ο Βολταίρος και ο Σιγκμουντ...