Νέα

Μαθηματικοί γρίφοι- Σπαζολεφαλιές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 960
  • Εμφανίσεις 58K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Μπορεί να στέλνει κύμα αέρα βάρους 5 τόνων όπως λες αλλά αυτο το κύμα είναι απλωμένο σε μια διάμετρο κύκλου λίγο μεγαλύτερη απο τη διάμετρο του έλικα του ελικοπτερου. Αν θεωρήσουμε ότι η διάμετρος του έλικα ειναι 15μ τότε μιλάμε για μια επιφάνεια 176μ2. Άρα το βάρο που δέχεται ανα 1μ2 το έδαφος είναι 5000/176=28κιλά περίπου κάτι που νομίζω ότι αντέχεται. Και αν σκεφτείς ότι το ανθρώπινο σώμα δεν έχει επιφάνεια καν τόσο μεγάλη τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

έκατσα και το έψαξα από περιέργεια και βρήκα αυτό :

πάντως με ένα κανονικό ελικόπτερο πιστεύω η κίνηση του αέρα στην κλειστή νταλίκα θα μειώσει και την εσωτερική πίεση σε σχέση με το εξωτερικό. και πιθανόν να έχει επιπτώσεις και στην ευστάθεια του ελικοπτέρου.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πιστεύω ότι η δύναμη του αέρα που ασκείται στη καρότσα της νταλίκας για να αιωρηθεί το ελικόπτερο πρέπει να συνυπολογιστεί στο βάρος της. Πάντα σε ιδανικές συνθήκες χωρις να υπολογίζουμε τριβές αέρα και με σημειακά φορτία.
Όταν ανοίγει η οροφή της νταλίκας και το ελικόπτερο εξακολουθεί να είναι μέσα νομίζω ότι το βάρος του ελικοπτέρου θα εξακολουθήσει να αθροίζεται στο βάρος της νταλίκας, γιατί ο "κώνος αερίων" του έλικα βρίσκεται όλος μέσα στη νταλίκα. Μόλις όμως αρχίζει να ξεπροβάλει ο ελικας από την οροφή της νταλίκας τότε η δύναμη που ασκεί ο αέρας στο πάτωμα της νταλίκας αρχίζει να μειώνεται γιατί ουσιαστικά κάποιο μέρος του αέρα διαχέεται στο περιβάλλον εκτός νταλίκας. Μέχρι που το ελικόπτερο φτάνει σε ένα ύψος που ουσιαστικά δεν επηρεάζει την νταλίκα. Για να κάνει κάποιος το διάγραμμα πίεση αέρα - ύψους νομίζω ότι πρέπει να έχει σχετικές γνώσεις αεροπλοΐας, αεροναυπηγικής, αεροδυναμικής και ίσως και ταλαντώσεων...  :) :) :)

Εγώ νομίζω ότι η ορθότερη απάντηση είναι η ανωτέρω, του greg400rr.
Και συμφωνώ μ' αυτήν.

greg400rr

Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
0
έκατσα και το έψαξα από περιέργεια και βρήκα αυτό :

πάντως με ένα κανονικό ελικόπτερο πιστεύω η κίνηση του αέρα στην κλειστή νταλίκα θα μειώσει και την εσωτερική πίεση σε σχέση με το εξωτερικό. και πιθανόν να έχει επιπτώσεις και στην ευστάθεια του ελικοπτέρου.

Όσον αφορά την ευστάθεια του ελικοπτέρου είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι η ιδανικότερη, ανάλογα βεβαια με το μέγεθος του ελικοπτέρου και της καρότσας. Οι στροβιλισμοί του αέρα μεσα στη καρότσα της νταλίκας θα επιδρούν αρνητικά στην ευστάθεια, αλλά δεν μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο φαινόμενο για ανάλυση, γιατί θεωρούμε σε πάρα πολλές παραμέτρους ότι έχουμε ιδανικές συνθήκες. Μια από αυτές είναι και η συμπεριφορά του αέρα μέσα στο χώρο της καρότσας.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785
Τρεις άνδρες και οι γυναίκες τους και ένας χήρος πήραν μια μέρα το αυτοκίνητο για να πάνε εκδρομή. Έπειτα από δέκα χιλιόμετρα δρόμο, συνάντησαν δύο άντρες και ένα παιδί σε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο είχε χαλάσει. «Τι ατυχία», είπε ένας από τους επιβαίνοντες. Λίγες ώρες μετά, έφτασαν στον προορισμό τους και είδαν εκεί έναν άνδρα και το παιδί του.

Πόσα άτομα αναφέρονται συνολικά στην ιστορία ??

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785
.........

........ Αγαπητέ Kurt Cb είναι σωστή ή άπαντησή σας  :hi:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785
........

................ Εάν ένα ρολόι σταματά για ένα λεπτό κάθε δέκα λεπτά, πόσα λεπτά θα χρειαστούν για να ολοκληρώσει ο λεπτοδείκτης μία πλήρη περιστροφή ???????

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785
η δυσκολια υπολογισμου εννοω...
........

.......  :2funny: :2funny: :2funny:

έδώ ύπάρχει λίγο δυσκολία , μισή ώρα μού πήρε ......

Εάν 1,5 κότα γεννάει 1,5 αβγό σε 1,5 μέρα, πόσα αβγά θα έχουμε από 7 κότες σε 6 μέρες ??

Επισκέπτης
........

.......  :2funny: :2funny: :2funny:

έδώ ύπάρχει λίγο δυσκολία , μισή ώρα μού πήρε ......

Εάν 1,5 κότα γεννάει 1,5 αβγό σε 1,5 μέρα, πόσα αβγά θα έχουμε από 7 κότες σε 6 μέρες ??
αυτο ειναι ωραιο.

Χθες απαντησα λανθασμενα 42.

Δεν λεω τη σωστη απαντηση, να το σκεφτει ο κερτ αν θελει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom