Νέα

Μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cfmav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 115
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Χρειάστηκες μάθημα για να τα μάθεις εσύ Σταύρο ?
Ή μήπως τα έμαθες λάθος επειδή δεν έκανες το μάθημα ?

Και τα προφυλακτικά ... ?
Πρακτική εξάσκηση στην τάξη θα κάνουν ? Και θα εξεταστούν κιόλας ?  :think:

Ναι ρε συ, και τα προφυλακτικά!

Η άποψή σου επιτείνει το φαινόμενο να θεωρούνται αυτά τα θέματα "ταμπού", με αποτέλεσμα ένα σωρό κοριτσάκια να μην ξέρουν τι είναι καπότα, και αντί να λένε στο μαλάκα που τις πρωτοπηδάει "βάλε, αλλιώς δεν έχει", να καταλήγουν στην απόξεση...

Δηλαδή, τι θα πάθουν τα παιδάκια αν κάποιος καθηγητής τους ΔΕΙΞΕΙ μια καπότα, τη φουσκώσει (πράμα που είχα κάνει εγώ μικρός και έπαθα πλάκα με την αντοχή της), και μετά την πετάξει στο καλάθι?

Όχι πες μου, θα πάθουν τίποτα?

Και άσε τις ανοησίες για πρακτική εξάσκηση και εξετάσεις. Σε πολλά μαθήματα δεν γίνονται.

Επισκέπτης
Ναι σε δονητή.
Ποιο το προβλημά σου?

Μα δε θα μείνει ούτε 1 δονητής στην τάξη ... :2funny:
Θα τους καβαντζώσουν καθηγήτριες ... μαθήτριες ... ίσως και καθηγητές . :headbang:

Και κάτι άλλο ...
Εσύ το παιδί σου ,να το πάς σε τέτοιο σχολείο.
Εγώ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΩ . Υπάρχουν άλλωστε και εναλλακτικές λύσεις !

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Αφορισμούς ακούω όχι πρότασεις.
Τόση απέχθεια για το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καμμία λογική.
Ανθρώπινα όργανα είναι για συγκεκριμένη χρήση.
Ο στρουθοκαμηλισμός στην αποθέωση του.
Πονάει δόντι κόψει κεφάλι.
Μεσαίωνας.

Επισκέπτης
Ναι ρε συ, και τα προφυλακτικά!

Η άποψή σου επιτείνει το φαινόμενο να θεωρούνται αυτά τα θέματα "ταμπού", με αποτέλεσμα ένα σωρό κοριτσάκια να μην ξέρουν τι είναι καπότα, και αντί να λένε στο μαλάκα που τις πρωτοπηδάει "βάλε, αλλιώς δεν έχει", να καταλήγουν στην απόξεση...

Δηλαδή, τι θα πάθουν τα παιδάκια αν κάποιος καθηγητής τους ΔΕΙΞΕΙ μια καπότα, τη φουσκώσει (πράμα που είχα κάνει εγώ μικρός και έπαθα πλάκα με την αντοχή της), και μετά την πετάξει στο καλάθι?

Όχι πες μου, θα πάθουν τίποτα?

Και άσε τις ανοησίες για πρακτική εξάσκηση και εξετάσεις. Σε πολλά μαθήματα δεν γίνονται.

Μήν προσπαθούμε να μεταβιβάσουμε στο σχολείο , την αγωγή που οι ίδιοι οι γονείς, και πολύ πιο σωστά , μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας στο σπίτι .

Δε διαφωνώ σε όσα λές Σταύρο...
Αλλά να τα μάθουν οι γονείς στα παιδιά τους.
Όχι το σχολείο.

Επισκέπτης
Έχω γνωστο που συμφωνα με τα λεγομενα του μαλακια εμαθε να τραβαει στα 20 του.Μεχρι τοτε δεν ηξερε να παιξει το πουλι του παρα μονο καποιες φορες που ειχε το βραδυ ονειροξεις(εχυνε στον υπνο του δηλαδη)...Τωρα πως ειναι δυνατον αυτο...Τι να πω..

Επισκέπτης
Δε διαφωνώ σε όσα λές Σταύρο...
Όχι το σχολείο.

Ειναι που ειναι για τον πουτσο η Ελληνικη παιδεια αμα πανε να διδαξουν και τετοιο μαθημα στο σχολειο θα κανουν τα παιδια να ξεχασουν και αυτα τα λιγα που ξερουν.

Επισκέπτης
Αφορισμούς ακούω όχι πρότασεις.
Τόση απέχθεια για το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καμμία λογική.
Ανθρώπινα όργανα είναι για συγκεκριμένη χρήση.
Ο στρουθοκαμηλισμός στην αποθέωση του.
Πονάει δόντι κόψει κεφάλι.
Μεσαίωνας.

Η άποψή μου (αν δεν την έχεις καταλάβει) είναι οτι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γίνεται εξατομικευμένα  και όχι  μαζικοποιημένα.

Και αυτό επιτυγχάνεται απο την οικογένεια και όχι απο το σχολείο.

Κανένας Αφορισμός.
Μάλλον δεν συνεννοούμεθα τομίτο.

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Κάτι λέγανε ότι θα το εισάγουν στα σχολεία αυτό το μάθημα αλλά απ' ότι φαίνεται το έχουν βάλει στην άκρη.

Πιστεύω πως είναι αναγκαίο το μάθημα της σεξολογίας στα σχολεία από το γυμνάσιο και ύστερα.
Θα ωφεληθούν πολύ τα παιδιά από αυτό, όχι μόνο από άποψης γνώσεων που σίγουρα θα τους χρειαστούν αργότερα αλλά και από πλευράς αντίληψης για το σεξ.
Ίσως εξαλειφθεί αυτή η αντίληψη που έχουν πολλά παιδιά για το σεξ (αστείο, ντροπή) αλλά και να γίνουν πιο ώριμα στις μεταξύ τους σεξουαλικές σχέσεις.

Θα'ταν το μοναδικό μάθημα που η λέξη "κοπάνα" θα'ταν άγνωστη! ;)
Ειδικά αν το δίδασκε μια σέξι, μιλφέιγ καθηγήτρια με γυαλιά θα ξανακαθόμουνα κι εγώ ο μαντράχαλος στα θρανία!!! :tooth:

Επισκέπτης
Έχω γνωστο που συμφωνα με τα λεγομενα του μαλακια εμαθε να τραβαει στα 20 του.Μεχρι τοτε δεν ηξερε να παιξει το πουλι του παρα μονο καποιες φορες που ειχε το βραδυ ονειροξεις(εχυνε στον υπνο του δηλαδη)...Τωρα πως ειναι δυνατον αυτο...Τι να πω..

Και τί προτείνεις ?
Να του διδάξουν αυνανισμό στο σχολείο ?  :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Και τί προτείνεις ?
Να του διδάξουν αυνανισμό στο σχολείο ?  :2funny: :2funny: :2funny:

Ναι θα μπορουσαν να οργανωσει η ταξη εναν ομαδικο αυνανισμο.Σιγουρα πολλα μελη απο εδω επισης θα ηθελαν να παρουν μερος στην εκπαιδευτικη αυτη διαδικασια σαν βοηθοι του καθηγητη.

Παντως απορω πως ενας ανθρωπος ειναι δυνατον να μην παιζει το πουλι του μεχρι τα 20...Τι σκατα φοβοταν να πιασει την τσουτσου του? :2funny:

Επισκέπτης
Θα'ταν το μοναδικό μάθημα που η λέξη "κοπάνα" θα'ταν άγνωστη! ;)
Ειδικά αν το δίδασκε μια σέξι, μιλφέιγ καθηγήτρια με γυαλιά θα ξανακαθόμουνα κι εγώ ο μαντράχαλος στα θρανία!!! :tooth:

Μια σεξι ,μιλφειγ ,ΒΥΖΑΡΟΥ καθηγητρια  με γυαλια...
Πρεπει να το τονισεις αυτο βυζο!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η άποψή μου (αν δεν την έχεις καταλάβει) είναι οτι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γίνεται εξατομικευμένα  και όχι  μαζικοποιημένα.
Και αυτό επιτυγχάνεται απο την οικογένεια και όχι απο το σχολείο.
Κανένας Αφορισμός.
Μάλλον δεν συνεννοούμεθα τομίτο.

Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου Μήτσε δεν σου πάει.
Η εμμονή στην οικογένεια, είναι απλά μια υπεκφυγή.
Εκτός του ότι εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όπως πρέπει.
Το κάθε Έθνος που σέβεται τον εαυτό του δεν παρατά τέτοια κρίσιμα μεγέθη στην καλή διάθεση του καθενός και φροντίζει να μην μένουν κενά.
Δεν έχουν όλα τα μέλη του τις ίδιες ανάγκες και προσλαμβάνουσες.

Επισκέπτης
Εν ολιγοις και τετοιο μαθημα να υπηρχε στον βροντο θα πηγαινε με τις Ελεινιδες που εχουμε :dancing:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Όχι το σχολείο.

Υπάρχει αντίλογος σε αυτό. Και τεκμηριωμένος:

Δεν είναι ΟΛΟΙ οι γονείς ικανοί να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Δεν υπάρχουν πάντα γονείς (τα ορφανά δε θα μάθουν?)
Δε συμφωνούν οι δυο γονείς στην αντιμετώπιση.

Και (για να στη σπάσω), η άποψή σου γενεσιουργό αιτία έχει το ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η γνώση να προχωράει, γιατί αν προχωρήσει χάνει ερείσματα...
ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε αυτόν (αν το μάθημα καθιερωθεί ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ θα δίνουν οι γονείς στα παιδάκια που θα ρωτάνε για τον ευαγγελισμό, τα πλευρά του Αδάμ και όλες αυτές τις παπαρολογίες?), και γι αυτό είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε κάθε πρόοδο.

Και εδώ μιλάμε για πρόοδο του μέσου όρου, δε μιλάμε για πρόοδο στις αιχμές της επιστήμης!

Αλλά ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ δε θέλουν!

Θέλουν να υπάρχει "ποίμνιο".

Πρόβατα δηλαδή.

Για άρμεγμα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Ναι.  εξατομικευμένα.   Μπορεί να το αναλάβει και η επίσημη εκκλησία αυτό.

Δια των εκπροσώπων της.

Κάτω από τα πετραχείλια.

Επισκέπτης
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου Μήτσε δεν σου πάει.
Η εμμονή στην οικογένεια, είναι απλά μια υπεκφυγή.

Βγάλε τα "γυαλιά" τα οποία φόρεσες για να δείς τις απαντήσεις μου , και θα διαπιστώσεις οτι κάθε άλλο παρά κρύβομαι.
Τα λέω όλα ευθέως και ευθαρσώς ! Και η απάντησή μου είναι σαφέστατη !
Ναι στην εξατομίκευση ... όχι στη μαζικοποίηση .-

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035

Stories