Νέα

Μ. Ρεπούση: Μετα τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα violetta24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 577
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
    Αυτό που λέγεται περι αξίας γλωσσών, μυθοπλασίας κτλ έχει μία ιστορία απο πίσω του.nn Η αρχαία ελληνική γλώσσα (αρχαία είναι αυτά που βλέπετε στις επιγραφές που είναι όλα κεφαλαία, όχι αυτά με τα πνεύματα και τα μικρά, όποιος θέλει το ψάχνει, μη γραφω σεντόνια) είναι συνθετική και μονοσήμαντη. Συνθετική σημαίνει ότι μία λέξη αποτελείται απο άλλες λέξεις αντι να την δανείζεται από άλλες χώρες πχ ανω θρώσκω (Συνθετικές είναι επίσης τα σύγχρονα Γερμανικά {Strassen-Bahn δρόμος-τραίνο το τράμ} και τα Κινέζικα) και έρχεται σε αντίθεση με την πολυσυλλεκτική γλώσσα όπως τα αγγλικά που έχουν αυτούσιες λέξεις απο Ελληνικά, Ινδικά, Ιταλικά και ότι άλλο θές). Μονοσήμαντη σημαίνει ότι άν  υπήρχαν λεξικά την εποχή εκείνη (είναι πολύ μεταγενέστερα), κάθε λέξη στα αρχαία Ελληνικά θα είχε μόνο μία σημασία. Το αντίθετο με τα σύγχρονα Αγγλικά που μπορεί να έχει και 15, αλλά ακόμα και με τις γλώσσες της αρχαίας Κίνας (δεν υπάρχουν αρχαία Κινέζικα, είναι ανέκδοτο του στίλ αρχαία Ευρωπαικά). Λόγω του μονοσήμαντου των λέξεων, υπήρχε ένα ρεύμα τη δεκαετία του 70 στην προσπάθεια να επικοινωνήσει ο άνθρωπος με τους υπολογιστές που υποστήριζε ότι η επικοινωνία θα διευκολυνόταν πολύ αν γινόταν στα αρχαία ελληνικά, γιατι δεν θα υπήρχε η ανάγκη να δημιουργηθεί αλγόριθμος για να ξεχωρίσει ποιά από τις σημασίες της κάθε λέξης χρησιμοποιεί ο χρήστης. Τότε βέβαια δεν ήξεραν ότι τους υπολογιστές θα τους χρησιμοποιούν 70άρηδες που η πιο πολλή δουλειά που εχουν κάνει στην ζωή τους ήταν να ζωγραγίσουν έναν πίνακα σε 3 μέρες. Τα σχέδια αυτά προφανώς ποτέ δεν έφυγαν από το στάδιο της θεωρίας.

Επισκέπτης
Βιάστηκα.
Τελικα υπηρχε και πιο ακυρο ποστ.

ειλικρινά, για να ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω να συζητάω σ αυτό το εμετικό θρεντ

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ;

ακόμη και αν googlareis πιστεύω ότι θα σου κάνει καλό το να μάθεις...

OP
OP
violetta24

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
    Αυτό που λέγεται περι αξίας γλωσσών, μυθοπλασίας κτλ έχει μία ιστορία απο πίσω του.nn Η αρχαία ελληνική γλώσσα (αρχαία είναι αυτά που βλέπετε στις επιγραφές που είναι όλα κεφαλαία, όχι αυτά με τα πνεύματα και τα μικρά, όποιος θέλει το ψάχνει, μη γραφω σεντόνια) είναι συνθετική και μονοσήμαντη. Συνθετική σημαίνει ότι μία λέξη αποτελείται απο άλλες λέξεις αντι να την δανείζεται από άλλες χώρες πχ ανω θρώσκω (Συνθετικές είναι επίσης τα σύγχρονα Γερμανικά {Strassen-Bahn δρόμος-τραίνο το τράμ} και τα Κινέζικα) και έρχεται σε αντίθεση με την πολυσυλλεκτική γλώσσα όπως τα αγγλικά που έχουν αυτούσιες λέξεις απο Ελληνικά, Ινδικά, Ιταλικά και ότι άλλο θές). Μονοσήμαντη σημαίνει ότι άν  υπήρχαν λεξικά την εποχή εκείνη (είναι πολύ μεταγενέστερα), κάθε λέξη στα αρχαία Ελληνικά θα είχε μόνο μία σημασία. Το αντίθετο με τα σύγχρονα Αγγλικά που μπορεί να έχει και 15, αλλά ακόμα και με τις γλώσσες της αρχαίας Κίνας (δεν υπάρχουν αρχαία Κινέζικα, είναι ανέκδοτο του στίλ αρχαία Ευρωπαικά). Λόγω του μονοσήμαντου των λέξεων, υπήρχε ένα ρεύμα τη δεκαετία του 70 στην προσπάθεια να επικοινωνήσει ο άνθρωπος με τους υπολογιστές που υποστήριζε ότι η επικοινωνία θα διευκολυνόταν πολύ αν γινόταν στα αρχαία ελληνικά, γιατι δεν θα υπήρχε η ανάγκη να δημιουργηθεί αλγόριθμος για να ξεχωρίσει ποιά από τις σημασίες της κάθε λέξης χρησιμοποιεί ο χρήστης. Τότε βέβαια δεν ήξεραν ότι τους υπολογιστές θα τους χρησιμοποιούν 70άρηδες που η πιο πολλή δουλειά που εχουν κάνει στην ζωή τους ήταν να ζωγραγίσουν έναν πίνακα σε 3 μέρες. Τα σχέδια αυτά προφανώς ποτέ δεν έφυγαν από το στάδιο της θεωρίας.
.

:smitten:

Και γιαυτο ακριβώς άρχαια ελληνικα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλες επιστήμες. Γιατι κάθε λέξη ήταν μοναδική και συγκεκριμένη. Είχε μια σημασια.

Επισκέπτης
.

Και γιαυτο ακριβώς άρχαια ελληνικα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλες επιστήμες. Γιατι κάθε λέξη ήταν μοναδική και συγκεκριμένη. Είχε μια σημασια.

στις άλλες γλώσσες δηλαδή έχουν πολλές σημασίες οι λέξεις;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
.

Η διανοηση του μπου κομ απεφανθη ήδη περι του αντιθετου... :grin:

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
12
Πόντοι
16
Tο ακυρο ποστ της ημερας, συναγωνιζομενο σε ακυριλα αυτο της "ακροδεξιας μυθολογιας".

Τιμή μου να μου κρίνει τα ποστ μια τόσο σημαίνουσα προσωπικότητα!
Μια απλή παρατήρηση ψυχολογίας ήταν, φίλτατε! Όσοι ασχολούνται έστω επιφανειακά με το θέμα και είναι προσεκτικοί αναγνώστες μάλλον θα συμφωνήσουν.
Όσο για την ακροδεξιά μυθολογία φαντάζομαι θεωρείς σύμπτωση ότι όσα ανάφερε ο αγαπητός σας συνάδελφος αναπαράγονται αποκλειστικά σε περιοδικά και blog του "χώρου". Εκτός αν έχεις κατά νου κάποια έγκυρη γλωσσολογική μελέτη που να μιλάει για 6000000 λέξεις και νοηματική γλώσσα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Τιμή μου να μου κρίνει τα ποστ μια τόσο σημαίνουσα προσωπικότητα!
Μια απλή παρατήρηση ψυχολογίας ήταν, φίλτατε! Όσοι ασχολούνται έστω επιφανειακά με το θέμα και είναι προσεκτικοί αναγνώστες μάλλον θα συμφωνήσουν.
Όσο για την ακροδεξιά μυθολογία φαντάζομαι θεωρείς σύμπτωση ότι όσα ανάφερε ο αγαπητός σας συνάδελφος αναπαράγονται αποκλειστικά σε περιοδικά και blog του "χώρου". Εκτός αν έχεις κατά νου κάποια έγκυρη γλωσσολογική μελέτη που να μιλάει για 6000000 λέξεις και νοηματική γλώσσα.
Αντε παλι η αναζητηση "εγκυρης μελετης"...

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
μάθημα πληροφορικής διδάσκεται, απλά δεν διδάσκεται σωστά- το να σερφάρεις στο ιντερνετ δεν σε μαθαίνει τίποτα.
μάθημα καλλιτεχνικών διδάσκεται, αλλά είναι η ώρα του παιδιού.
μάθημα γυμναστικής γίνεται, αλλά και εκεί είναι η ώρα του παιδιού.

από εκεί και πέρα έχουμε ένα κάρο μαθήματα στα οποία γίνεται της πουτάνας διότι είναι "δευτερεύοντα" μαθήματα, όπως οικιακή οικονομία, κοιν. και πολ. αγωγή, δίκαιο, γεωγραφία(σ.σ. που γίνεται μόνο στην 1η γυμνασίου), μάθημα μουσικής(εδώ γελάμε).

καλώς ή κακώς τα μόνα σοβαρά μαθήματα που έχουν απομείνει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αυτά των φιλολογικών και χημεία/βιολογία/φυσική/μαθηματικά.

η πρόταση, λοιπόν, για να κάνουμε το σχολείο καλύτερο είναι να μειώσουμε τις ώρες σε κάποιο κύριο μάθημα, το οποίο αργότερα ακόμα και όταν τελειώσει το σχολείο ο μαθητής θα του είναι χρήσιμο στην έκφραση των ιδεών του και στην επικοινωνία του, και να βάλουμε άλλα άσχετα μαθήματα τα οποία θα αυξήσουν τις ώρες ξυσίματος των παιδιών.

δε σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο έλληνα 2 ή 4 ώρες αρχαία, σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο βλάκα, και αυτός είναι ο σκοπός του σχολείου, παρόλο που δεν το αντιλαμβάνεσαι, οι γνώσεις των νέων/αρχαίων ελληνικών και ιστορίας σε βοηθάνε πάρα πολύ.
και όλα αυτά σου τα λέει κάποιος ο οποίος πέρα από μαθηματικά, φυσική και προγραμματισμό δεν έχει διαβασει κάτι άλλο στο γυμνάσιο και στο λύκειο και όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όπου κατάλαβα ότι οι μονόπαντες γνώσεις δεν οδηγούν πουθενά.
γι' αυτό το λόγο και αρχαία κείμενα διαβάζω που και που και το συντακτικό μου και τη γραμματική μου προσπαθώ να την καλυτερέψω, όχι γιατί με κάνει καλύτερο έλληνα ή περισσότερο φασίστα, αλλά γιατί είναι ένα κενό των γνώσεών μου το οποίο όσο το γεμίζω ωφελούμε από αυτό κάθε μέρα.

Δεν ξέρω αν είμαι τόσο παλιός αλλά μάθημα πληροφορικής μια φορά έκανα στο λύκειο. Καλλιτεχνικά, μόνο στο δημοτικό. Η γυμναστική δεν είναι μάθημα.

Το πώς διδάσκονται τα μαθήματα σήμερα, δεν έχει να κάνει με το πως θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα σπουδών. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Αντιστρέφω αυτό που έγραψες και σου λέω: επειδή η πληροφορική δε γίνεται σωστά, δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε 500 ώρες αρχαία.

Υ.Γ.: Πρέπει να καταβάλεις λίγη περισσότερη προσπάθεια. Εκείνο το "ωφελούμε", το σκότωσες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Δεν ξέρω αν είμαι τόσο παλιός αλλά μάθημα πληροφορικής μια φορά έκανα στο λύκειο. Καλλιτεχνικά, μόνο στο δημοτικό. Η γυμναστική δεν είναι μάθημα.

Το πώς διδάσκονται τα μαθήματα σήμερα, δεν έχει να κάνει με το πως θα πρέπει να είναι το πρόγραμμα σπουδών. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Αντιστρέφω αυτό που έγραψες και σου λέω: επειδή η πληροφορική δε γίνεται σωστά, δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε 500 ώρες αρχαία.

Υ.Γ.: Πρέπει να καταβάλεις λίγη περισσότερη προσπάθεια. Εκείνο το "ωφελούμε", το σκότωσες.
Τι σκοτωσε?

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
12
Πόντοι
16

Αστειευεσαι μωρε κι εσυ?
Δεν ειναι ντροπη να μην ανηκεις στην τιμημενη εργατιά?

Ώπα! Κονόμησα και πιστοποιητικό αριστεροσύνης! Και κάποτε κατηγορούσες το Λάκη ότι χαρίζει τους "μη ακραίους" στην αριστερά!  :2funny:

Αντε παλι η αναζητηση "εγκυρης μελετης"...

Κατάλαβα. Δεν έχεις...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Ώπα! Κονόμησα και πιστοποιητικό αριστεροσύνης! Και κάποτε κατηγορούσες το Λάκη ότι χαρίζει τους "μη ακραίους" στην αριστερά!  :2funny:

Κατάλαβα. Δεν έχεις...
Τωρα σε ενα ντουλαπι την ειχα μωρε, πού την εβαλε η καθαριστρια...

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Θες πραγματικα να σε πείσω για την σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας?
Μπορω να το κάνω αν θες. Με μελέτες λίνκς κ απολα.

Αλλα κατι μ λέει πως με την πλυση εγκεφάλου που έχεις υποστεί
Το μόνο πράγμα που βλέπεις μπροστα σου ειναι φασιστες και χρυσή αυγή.

Κρίμα πραγματικα. Γιατι ΕΣΕΙΣ αυξάνετε το ποσοστο της χρυσής αυγής. Κανένας άλλος.

Μην αναπαράγεις την προπαγάνδα του γυμνοσάλιαγκα δεξούλη με τη Χ.Α., αηδιάζουμε.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάποια μελέτη (μη μου πετάξεις άρθρο από εφημερίδα, στο λέω από τώρα) που να αποδεικνύει τη συνεισφορά/διασύνδεση αρχαίων ελληνικών και πληροφορικής (ένα τέτοιο πετυχημένο έγραψες πριν).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom