Νέα

Laptop

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dimis74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 152
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

geo70

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Like
58
Πόντοι
16
Ενημερωτικά το Πλαίσιο ως εταιρία είναι πράγματι ελληνικών συμφερόντων αν και έχει μεταφέρει την έδρα του για φορολογικούς λόγους στη Βουλγαρία ....
Τώρα στο τεχνικό θέμα , όλα τα bto notebooks (build to order) όπως turbo-x , multirama notebook , και κάποια άλλα συναρμολογούνται απο τη γραμμή παραγωγής της εκάστοτε εταιρίας , φυσικά με υλικά άλλων κατασκευαστών που όπως γίνεται και με τα brands (π.χ toshiba,dell,acer κλπ) με τη διαφορά ότι έρχονται συναρμολογημένα απο  Κίνα και με την εγγύηση της "μαμάς" εταιρίας . Ποιοτική διαφορά υπάρχει , όχι όμως τεράστια , κι αυτό γιατί στα bto δεν υπάρχει επαρκές δειγματολειπτικό τεστάρισμα όπωε γίνεται με τα brands ... Αν το δούμε βέβαια ως value for money τα bto δεν είναι καθόλου κακή αγορά , μάλιστα τώρα και για λόγους καλής εξυπηρέτησης πελατών που θέλουν να "επικοινωνίσουν" αυτές οι εταιρίες σε καλύπτουν πιο γρήγορα-εύκολα σε περίπτωση προβλήματος ...
Πάντως ως καλός γνώστης της αγοράς πληροφορικής (το επάγγελμά μου είναι) θα πρότεινα 1.toshiba , 2 dell (όχι σειρά inspiron που πουλάει η multirama αλλά XPS που είναι τα "καλά" τους), 3 Sony (μη φοβάστε το ότι δεν έχει service στην ελλάδα , εξυπηρετεί καλύτερα μέσω Βελγίου) - προς αποφυγή Acer είναι λαχείο .
Όσο για τα 3 turboX το 3ο είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή - συμβουλή παζαρέψτε "σκληρά" εκθεσιακά μηχανήματα προηγούμενης σειράς , για μια μιρή διαφορά στο χρονισμό του επεξεργαστή σε σχέση μπορείτε να κερδίσετε πολλά euro !!! Όλοι οι διευθυντάδες αυ΄των των καταστημάτων έχουν πάρει γραμμή απο τα μεγάλα αφεντικά να καθαρίσουν με κάθε κόστος το bad stock , που για τις ανάγκες όλων μας δεν είναι καθόλου bad !

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ενημερωτικά το Πλαίσιο ως εταιρία είναι πράγματι ελληνικών συμφερόντων αν και έχει μεταφέρει την έδρα του για φορολογικούς λόγους στη Βουλγαρία ....
Τώρα στο τεχνικό θέμα , όλα τα bto notebooks (build to order) όπως turbo-x , multirama notebook , και κάποια άλλα συναρμολογούνται απο τη γραμμή παραγωγής της εκάστοτε εταιρίας , φυσικά με υλικά άλλων κατασκευαστών που όπως γίνεται και με τα brands (π.χ toshiba,dell,acer κλπ) με τη διαφορά ότι έρχονται συναρμολογημένα απο  Κίνα και με την εγγύηση της "μαμάς" εταιρίας . Ποιοτική διαφορά υπάρχει , όχι όμως τεράστια , κι αυτό γιατί στα bto δεν υπάρχει επαρκές δειγματολειπτικό τεστάρισμα όπωε γίνεται με τα brands ... Αν το δούμε βέβαια ως value for money τα bto δεν είναι καθόλου κακή αγορά , μάλιστα τώρα και για λόγους καλής εξυπηρέτησης πελατών που θέλουν να "επικοινωνίσουν" αυτές οι εταιρίες σε καλύπτουν πιο γρήγορα-εύκολα σε περίπτωση προβλήματος ...
Πάντως ως καλός γνώστης της αγοράς πληροφορικής (το επάγγελμά μου είναι) θα πρότεινα 1.toshiba , 2 dell (όχι σειρά inspiron που πουλάει η multirama αλλά XPS που είναι τα "καλά" τους), 3 Sony (μη φοβάστε το ότι δεν έχει service στην ελλάδα , εξυπηρετεί καλύτερα μέσω Βελγίου) - προς αποφυγή Acer είναι λαχείο .
Όσο για τα 3 turboX το 3ο είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή - συμβουλή παζαρέψτε "σκληρά" εκθεσιακά μηχανήματα προηγούμενης σειράς , για μια μιρή διαφορά στο χρονισμό του επεξεργαστή σε σχέση μπορείτε να κερδίσετε πολλά euro !!! Όλοι οι διευθυντάδες αυ΄των των καταστημάτων έχουν πάρει γραμμή απο τα μεγάλα αφεντικά να καθαρίσουν με κάθε κόστος το bad stock , που για τις ανάγκες όλων μας δεν είναι καθόλου bad !
ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το κολλημα ορισμένων σε συσκευές που σε 3 χρόνια είναι για πέταμα.

δλδ κάνουν ολάκερη ερευνα αγοράς για να πάρουν ένα γαμωτηλέφωνο ή ένα γαμωλάπτοπ που σε 3 το πολύ χρόνια θα είναι ξεπερασμένο και τεχνολογικά και λειτουργικά

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το κολλημα ορισμένων σε συσκευές που σε 3 χρόνια είναι για πέταμα.

δλδ κάνουν ολάκερη ερευνα αγοράς για να πάρουν ένα γαμωτηλέφωνο ή ένα γαμωλάπτοπ που σε 3 το πολύ χρόνια θα είναι ξεπερασμένο και τεχνολογικά και λειτουργικά

έτσι όπως πάμε δεν θα αλλάζουμε και laptop κάθε 2-3 χρόνια...
το desktop μου το έχω από το 2007 και είναι σκυλί!!!

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
φαντάζομαι η διαφορά στον επεξεργαστή δεν είναι αντιληπτή από ένα μέσο χρήστη, σωστά;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
έτσι όπως πάμε δεν θα αλλάζουμε και laptop κάθε 2-3 χρόνια...
το desktop μου το έχω από το 2007 και είναι σκυλί!!!
και γω έχω λαπτοπ απ το 2005.
απο κει και πέρα.
όταν σε κάτι μετά απο 3-4 χρόνια λειτουργίας τα ανταλλακτικά είναι ακριβότερα απο ενα καινούριο ή μάλλον είναι και δυσεύρετα είναι αστείο να μιλάμε για εξαντλητική έρευνα αγοράς στην ποιότητα.
δεν έχει νόημα, αξία και είναι παντελώς χάσιμο χρόνου.

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ναι αν τους το πας για επισκευη δεν τα ελεγχουν.

Ως προς αυτο μπορω να σε ενημερωσω. Δεν εχω ψωνισει τιποτα
μετα απο αυτο  :P

δηλαδή αν έχει εγγύηση το μηχάνημα τι σου λένε; δεν είναι υποχρεωμένοι να το φτιάξουν ή να το αντικαταστήσουν;

geo70

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Like
58
Πόντοι
16
Όταν είναι εντός εγγύησης η κατασκευάστρια εταιρία σου αντικαθιστά το προβληματικό μέρους του υπολογιστεί δωρεάν εκτός απο τα μεταφορικά κόστη , φυσικά αν το πρόβλημα είναι υλικό και όχι λάθος χρήση όπως ιός , διαγραφή αρχεών , φυαική φθορά κλπ . Αν το ΄προβληματικό μέρος δεν υπάρχει σε δάθεση ώστε να αντικατασταθεί τότε η κατασκευάστρια εταιρία σου τον "πιστώνει" σε αξία χρήματων τέτοια ώστε να τον αντικαταστήσες .... Αν το laptop είναι εκτός εγγύησης τότε η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει καμία δωρεάν υποχρέωση απέναντί σου , η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποιο "ανεξάρτητο" service και αν το κόστος επισκευείς αξίζει τα λεφτά του το δίνεις εκεί ...
Αυτά για να μην ακούτε τις ππαριές που λένε στα service των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων ....

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Για δωστε καμια επιλογή μέχρι 450...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δηλαδή αν έχει εγγύηση το μηχάνημα τι σου λένε; δεν είναι υποχρεωμένοι να το φτιάξουν ή να το αντικαταστήσουν;

Το παιρνουν... κανουν πως το ελεγχουν (καμια φορα μπορει να μην το ελενξουν και καθολου)

και σου λενε δεν εχει τιποτα... ενος φιλου ετσι του ειχανε πει... και πηγα και εγω μαζι του
και μιλησαμε εκει με τον τεχνικο και μας κοψανε αποδειξη 0 ευρω. Επειδη μου ελεγε πως το ειδε και δεν ειχε τιποτα... και εγω του ελεγα να αφησει αυτα που ξερει και πως αν οντως το εβλεπε θα εβρισκε το προβλημα που ειχε.

Και αυτος επεμενε... δεν πειραζει λεβεντη μου του κανω εχεις δικιο... λεφτα απο μας δεν βλεπεις παντως και αν θες καλεσε και την αστυνομια... ε επειδη ειδαν πως δεν ειμαστε κοροιδα. Μας κοψανε 0 ευρω και φυγαμε στην ευχη του θεου.

Και μετα απο μια βδομαδα οπως πολυ σωστα ειχα προβλεψει το λαπτοπ εκλεισε οριστικα λογω της βλαβης που ειχε. Μου ηρθε σε καποια φαση η ιδεα να παω απο εκει και να τους το φορεσω κολαρο αλλα λεω αστο γαμησε το αφου δεν πληρωσα ολα καλα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Και φυσικα δεν ξαναπατησα ποτε στο πλαισιο για καποια αγορα.  :grin:

Υπολογιστες αγοραζω απο δικο μου ατομο με μικρο μαγαζακι. Οχι πως και εκει
δεν παιζουν απατες αλλα λεμε τωρα... παντου παιζει απατη ολοι το ιδιο πουστηδες ειναι.
Εσυ πρεπει να προσεχεις.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Ειναι ρε παίδες και τα σερβις που θα πέσεις...
εγω πήγα ενα vaio εκτος εγγυησης που σερνότανε,
να δουν τι έχει... σε μια εταιρια ανεξάρτητη..
μου ξαναπερασανε λειτουργεικο και drivers, μου είπαν ότι τσεκάρανε τα πάντα όλα...
και μου λένε ολα οκ...
μου πήραν και ενα 70ρι...
μολις περασα τα updates των win σερνότανε και πάλι
τελικά άλλαξα σκληρο δίσκο και το λαπτοπ δουλευει μια χαρα...
ΓΤΠ καβάλα που λέμε....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το παιρνουν... κανουν πως το ελεγχουν (καμια φορα μπορει να μην το ελενξουν και καθολου)

και σου λενε δεν εχει τιποτα... ενος φιλου ετσι του ειχανε πει... και πηγα και εγω μαζι του
και μιλησαμε εκει με τον τεχνικο και μας κοψανε αποδειξη 0 ευρω. Επειδη μου ελεγε πως το ειδε και δεν ειχε τιποτα... και εγω του ελεγα να αφησει αυτα που ξερει και πως αν οντως το εβλεπε θα εβρισκε το προβλημα που ειχε.

Και αυτος επεμενε... δεν πειραζει λεβεντη μου του κανω εχεις δικιο... λεφτα απο μας δεν βλεπεις παντως και αν θες καλεσε και την αστυνομια... ε επειδη ειδαν πως δεν ειμαστε κοροιδα. Μας κοψανε 0 ευρω και φυγαμε στην ευχη του θεου.

Και μετα απο μια βδομαδα οπως πολυ σωστα ειχα προβλεψει το λαπτοπ εκλεισε οριστικα λογω της βλαβης που ειχε. Μου ηρθε σε καποια φαση η ιδεα να παω απο εκει και να τους το φορεσω κολαρο αλλα λεω αστο γαμησε το αφου δεν πληρωσα ολα καλα.
τύπε άμα του πέρναγες λίνουξ θα διορθωνότανε και η χάρντγουερ βλάβη του λαπτοπ.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τύπε άμα του πέρναγες λίνουξ θα διορθωνότανε και η χάρντγουερ βλάβη του λαπτοπ.

Φιλε μου :grin:

εχω δωσει ορκο... πως πλεον εγω προσωπικα θα κατσω να συζητησω ΜΟΝΟ με σοβαρο τεχνικο.

Σοβαρος τεχνικος = Το έχει ψάξει και φυσικα δεν αμολάρει μαλακίες του στύλ "Το λινουξ φταιει που δεν παιζει η καρτα γραφικων σου κτλπ..." τα χουμε ακουσει και αυτα.

Καλυτερα πες ενα δεν ξερω... ή αμα εισαι και πονηρος και δεν θες να το παραδεχθεις μην απαντησεις καν... πες ενα "θα το δουμε" και εγω θα ειμαι μαζι σου.

Για αυτα τι εχεις να πεις? απαντησε πρωτα σε αυτο....
και μετα ειρωνευσου με οσο θες για το λινουξακι που φοραω στο συστημα μου  ;)

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

και γιατί δεν το δοκίμασες εκεί μπροστά;

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Παίδες θα με συγχωρέσετε αλλα σε θέματα ΙΤ ο bolde ξέρει τι λέει και τονε πιστεύω σαν επαγγελματία.

ΣΚέφτομαι και εγώ να πάρω ενα λαπτοπ μάλλον desktop replacement 17 ή 15 ιντσες. Το θέμα ειναι ότι εχω εκνευριστεί με reviews που αμα η οθόνη δεν ειναι 1080p το μηχανακι ειναι σκάρτο.

Και ερωτώ - ποιο μηχανακι 15 η 17 ιντσες εχει πολύ καλη οθόνη; Πρέπει να σκάσω δηλαδή πάνω απο 1000 ευρώ;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φιλε μου :grin:

εχω δωσει ορκο... πως πλεον εγω προσωπικα θα κατσω να συζητησω ΜΟΝΟ με σοβαρο τεχνικο.

Σοβαρος τεχνικος = Το έχει ψάξει και φυσικα δεν αμολάρει μαλακίες του στύλ "Το λινουξ φταιει που δεν παιζει η καρτα γραφικων σου κτλπ..." τα χουμε ακουσει και αυτα.

Καλυτερα πες ενα δεν ξερω... ή αμα εισαι και πονηρος και δεν θες να το παραδεχθεις μην απαντησεις καν... πες ενα "θα το δουμε" και εγω θα ειμαι μαζι σου.

Για αυτα τι εχεις να πεις? απαντησε πρωτα σε αυτο....
και μετα ειρωνευσου με οσο θες για το λινουξακι που φοραω στο συστημα μου  ;)
δεν ειρωνεύομαι.
πλάκα κάνω.
αλλωστε το ουμπούντου σε χ86 γαμεί και δέρνει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom