Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ρε δεν παμε καθολου καλα.

Μιλαει ο αλλος για κρατισμο της ΝΔ το 1974-1981 και βαζει μεσα και την ΔΕΗ, που ιδρυθηκε το 1950.

Μετα οταν μιλαω για διαφορα νοημοσυνης των δεξιων ψηφοφορων με λενε καποιοι υπερβολικο.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
http://[URL unfurl="true"]www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2017/05/%CE%BD2.png[/img[/URL]]

Ο «άγνωστος πόλεμος» της οικογένειας Μητσοτάκη

Ο τρόπος συμπεριφοράς των καναλαρχών και της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητός αν δεν λάβει κανείς υπόψη του την προϊστορία αυτού που ονομάζεται σήμερα διαπλοκή.

Σήμερα αναμένεται να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπεράσπιση του συνόλου των ιδιοκτητών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, ενώ κι εκείνα, με τη σειρά τους, θα του αποδώσουν άλλη μια φορά το φωτοστέφανο του εξυγιαντή και υποψήφιου πρωθυπουργού.

Μόνο που για να φτάσουμε ώς εδώ χρειάστηκε να κουκουλωθούν οι αντιθέσεις που είχαν δημιουργηθεί από τότε που ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση καναλιών και συχνοτήτων. Τον Φεβρουάριο του 1991 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της οικογένειας Αλαφούζου, στην οποία είχε περιέλθει η ιδιοκτησία της «Καθημερινής» και του ραδιοφωνικού «Sky», μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά.

Στο βάθος της υπόθεσης βρίσκονταν από τη μια μεριά η αντίθεση Μητσοτάκη- Κωνσταντίνου Καραμανλή και από την άλλη οι εκκρεμότητες των νεόκοπων εκδοτών-καναλαρχών με τη Δικαιοσύνη.

[size=20pt]Η εφημερίδα «Καθημερινή» μιλούσε για «συνωμότες, συκοφάντες και εκβιαστές» και υποστήριζε ότι «πίσω από τη νόμιμη κυβέρνηση δρα μια παραεξουσία, ένα άτυπο κέντρο αποφάσεων», υποδεικνύοντας το περιοδικό «Εποπτεία», το οποίο «είχε επιτεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (26.2.1991).[/size]

«Το πρωθυπουργικό περιβάλλον», συνέχιζε το δημοσίευμα, «χαλκεύει ένα ανύπαρκτο για τη δικαστική αρχή κατηγορητήριο εναντίον της ιδιοκτησιακής μεταβιβάσεως της “Καθημερινής” και του ραδιοσταθμού “Sky”, προσχεδιάζοντας προφανώς το φίμωμα δύο ελεύθερων, αδέσμευτων και ευρύτατης απήχησης ενημερωτικών μέσων».

[size=20pt]Το όνομα του Κυριάκου

Στην υπόθεση εμπλεκόταν και το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο γιος του πρωθυπουργού ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής της «Εποπτείας», ανήκε δηλαδή στους «ανθρώπους του υπογείου» που μεθόδευαν την προπαγάνδα της οικογένειας Μητσοτάκη.[/size]

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ομοιότητα με τα επιχειρήματα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό έχει και η συνέχεια: «Το περιβάλλον Μητσοτάκη] επιχειρεί να αποδώσει το θέμα σε διαμάχες εκδοτών, ενώ η “Καθημερινή” ούτε προστριβές με άλλους εκδότες ούτε αλλότρια συμφέροντα είχε ποτέ».

Η σχετική σύγκρουση κορυφώθηκε τις παραμονές των εκλογών του 1993, μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός:

Κατηγορώ την οικογένεια Αλαφούζου ότι βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία της ανατροπής της κυβέρνησης. Είναι η κατηγορία μου ξεκάθαρη. Εκείνο για το οποίο κατηγορώ τον κ. Αλαφούζο δεν είναι ότι είχε συμφέροντα οικονομικά να πέσει η Ν.Δ., είναι ότι ενεπλάκη ευθέως στην υπόθεση ανατροπής της κυβέρνησης

(«Τα Νέα», 6.10.1993).

Η απάντηση ήρθε αυθημερόν από τον Γιάννη Αλαφούζο:

Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε σήμερα το τελευταίο του, ελπίζουμε, πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου. Αφού επί τριάμισι χρόνια: Κατέρριψε κάθε ρεκόρ διώξεων κατά του Τύπου. Κατασκεύασε ειδικούς νόμους κατά των μέσων ενημέρωσης.
Εστειλε στον Κορυδαλλό εκδότες και διευθυντές εφημερίδων, απείλησε με δημεύσεις περιουσιών των μέσων ενημέρωσης, έστειλε δεκάδες φορές δημοσιογράφους στα δικαστήρια, έστησε χωρίς επιτυχία “ποινικές” υποθέσεις κατά του ιδιοκτήτη ενός μέσου ενημέρωσης, ενοχλημένος από την αντιπολιτευτική του φωνή. Εφθασε σήμερα στο σημείο να διαπράξει δημοσίως ενώπιον πανελληνίου ακροατηρίου σωρεία ποινικών αδικημάτων, το ελαφρότερο των οποίων είναι η συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ως πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας με μια τηλεοπτική συνέντευξη τον κύκλο διώξεων κατά του Σκάι. Κλείνει τη θητεία του αυτή με μία εμπαθή επίθεση κατά του ίδιου σταθμού

Την επομένη, τη σκυτάλη πήρε ο (πατέρας) Αριστείδης Αλαφούζος. Με συνέντευξή του στην Τζώρτζια Κοντράρου ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ότι ο Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς χρήματα: «Τον Οκτώβριο του 1988 αποφάσισα να πάρω την “Καθημερινή”.

» Πριν την αγοράσω, επειδή ήταν συντηρητική εφημερίδα και ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρχηγός της συντηρητικής παράταξης […] πήγα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον γνώρισα. Του είπα ότι θα πάρω την “Καθημερινή” και χάρηκε. Από τότε διατηρούσαμε κάποιες σχέσεις. Με καλούσε στο σπίτι του για δείπνο. Αυτά έως το τέλος του 1989.

»Οι σχέσεις άρχισαν να χαλάνε για τα χρηματοδοτικά. Τι εννοώ; Ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε διαρκώς χρήματα και κάποια στιγμή το σταμάτησα. Κι έτσι επήλθε ψυχρότης.

»Τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 1989 μού ζήτησε να ενισχύσω το κόμμα. Το έκανα ευχαρίστως και με σημαντικό ποσό. Εστειλα σ’ έναν λογαριασμό στο Λονδίνο 600.000 δολάρια. Το έκανα με μεγάλη χαρά και πολλή ευχαρίστηση». Είναι ο γνωστός λογαριασμός που διοχέτευε χρήματα στη Mayo, μια λιβεριανή offshore εταιρεία.

Αλλά οι απαιτήσεις Μητσοτάκη, σύμφωνα με την εξιστόρηση του Αρ. Αλαφούζου, δεν σταμάτησαν.

Μετά από λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να ζητάει χρήματα. Μου ζητούσε, σχετικώς με το αρχικό ποσό που έδωσα, μικρά ποσά. Και επειδή του κ. Μητσοτάκη τού ξεφεύγουν κουβέντες, κατάλαβα ότι αυτά τα μικροποσά τα διέθετε όχι για τόσο θεμιτούς σκοπούς.

Εγώ δυσφόρησα κι αναρωτήθηκα πού θα πάει το πράγμα. Είπαμε να βοηθήσουμε στις εκλογές, αλλά όχι κι έτσι. Την προτελευταία φορά που τον συνάντησα, του είπα πως θα του δώσω ένα ποσό μεγάλο, κι εδώ τελειώνουμε. Τελεία και παύλα. Πράγματι, στις 12 Οκτωβρίου τού έδωσα μια επιταγή 1.000.000. δολαρίων

Δίχως καμία απόδειξη

Ο Αρ. Αλαφούζος υποστηρίζει ότι δεν έλαβε καμιά απόδειξη, παρά μόνο «ληγμένα» κουπόνια της Ν.Δ. και ότι όλα αυτά τα χρήματα δεν πέρασαν στα ταμεία του κόμματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με την καταγγελία του Αλαφούζου, από την πλευρά του Μητσοτάκη έγινε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης εναντίον του, με εμπλοκή μάλιστα και άλλων επιχειρηματιών μέσων ενημέρωσης, όπως του Μίνωα Κυριακού.

Η κατακλείδα ήταν ότι από τη στιγμή που δεν σταμάτησε ο «Σκάι» να επικρίνει την κυβέρνηση, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη ένα στέλεχος του συγκροτήματος Αλαφούζου και ανακοίνωσε ότι «μεταξύ μας αρχίζει πόλεμος» («Τα Νέα», 7.10.1993).

Ακολούθησαν μηνύσεις και αγωγές. Ο «πόλεμος» είχε πολλές μάχες ακόμα. Αλλά αυτές οι δύο πλευρές που αντάλλασσαν τόσο βαριές κατηγορίες είναι σήμερα «μια ωραία ατμόσφαιρα». Μάχονται, λένε, για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση και δεν έχουν ακούσει τίποτα για διαπλοκή. Στην πραγματικότητα έχουν απλώς κοινό στόχο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας πέσει αυτή και μετά έχουν τρόπο να τα βρουν μεταξύ τους. Οι επιταγές, άλλωστε, είναι μεταχρονολογημένες.

[URL unfurl="true"]http://www.efsyn.gr/arthro/o-agnostos-polemos-tis-oikogeneias-mitsotaki[/URL]

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Αυτοι που πληρωνουν τα μερισματα και τις προσληψεις να προσεξουν τι θα ψηφισουν.

με τις πολιτικες των μνημονιων αυτοι που λαμβανουν κοινωνικο μερισμα είναι περισσοτεροι από αυτους που δεν λαμβανουν

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Δείτε αναλυτικά!

Νέες εξελίξεις υπήρξαν σχετικά με τοκοινωνικό μέρισμα 2017  αφού έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.
Συγκεκριμένα, παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε όσους δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα.
Ετσι αποκάλυψε, με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 η οποία έκανε λόγο για πάνω από 1,300,000 αιτήσεις και πάνω από 3,000,000 που έχουν διαπιστωθεί ότι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.
“Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5,800,000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.
Με βάση τα όσα είπε η κα Φωτίου, τα κριτήρια με τα οποία θα έπαιρναν το κοινωνικό μέρισμα 2017 οι πολίτες ήταν σαφή, εδραιώθηκε μια νέα σχέση του δημοσίου και του πολίτη, ζητήθηκε η συναίνεση του για να διασταυρωθούν τα στοιχεία του, ενώ ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν είχε πάρει τίποτα, που είχε 0 εισόδημα, και δεν είχε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ, έγινε γνωστό μέσω του μερίσματος που θα λάβει.
Επιπλέον, η κ. Φωτίου υπογράμμισε πως αποκτάται μια εικόνα ότι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει, καθώς πριν από αυτές τις 17 μέρες δεν υπήρχε αυτή η “αυτοπεποίθηση” για να υπάρχει η γνώση για το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού. “Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας”, είπε χαρακτηριστικά. Εν κατακλείδι, η κ. Φωτίου επεσήμανε πως “το θέμα της μαύρης οικονομίας, δηλαδή της διαφεύγουσας εργασίας, είναι σύνθετο θέμα. Δεν θα το έλυνε το κοινωνικό μέρισμα. Όμως ανέδειξε πλευρές του που μπόρεσε να το αποκαλύψει. (…) Στην πραγματικότητα, ανακαλύπτονται όψεις της μαύρης εργασίας”.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ο Τζωνης βεβαια ντραπηκε να γραψει οτι το αρθρο ειναι απο την συριζαίικη Εφημεριδα των Συντακτων.

Ο Κούλης μελος της συντακτικης επιτροπής της "Εποπτείας" το 1991.
Στα 23 του δηλαδη, που δεν ηταν καν στην Ελλαδα.

Μιλαμε προκαλείτε ακρατητα γελια.

nickos99

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2010
Κριτικές
14
Like
187
Πόντοι
26
Εσυ βλαχακο μαθε ελληνικα πρωτα και μετα μιλα.. που θα κρινεις κιολας ταγαρι..

Φυσικά και θα σε κρίνω.
Το νήμα διαβάζουν και 17 επισκέπτες αυτή την στιγμή.
Πρέπει να ξέρουν ποιοί είναι οι ανισόρροποι τρολαδόροι. :uglystupid:

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Ο Τζωνης βεβαια ντραπηκε να γραψει οτι το αρθρο ειναι απο την συριζαίικη Εφημεριδα των Συντακτων.

Ο πανάξια χάλκινος αρχιμαλάκας τζονυς να ντραπεί για τις κατά ριπάς μαλακίες που ποστάρει ?

Αυταπατάσαι!!

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.082
Πόντοι
5.506
Φυσικά και θα σε κρίνω.
Το νήμα διαβάζουν και 17 επισκέπτες αυτή την στιγμή.
Πρέπει να ξέρουν ποιοί είναι οι ανισόρροποι τρολαδόροι. :uglystupid:

Τυπε μην τους απαξιωνετε τωρα, εχουν να διαλυσουν την ευρωζωνη, πρεπει να εχουν υψηλο ηθικο. Ο αλλος υποσχεθηκε μεχρι τις εκλογες να την εχει κανει μπουρλοτο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Παντως επειδη εχω αποκτησει εναν διαυλο επικοινωνιας με τον Κουλη, αν εχετε καποια μηνυματα για εκεινον μπορειτε να μου τα πειτε. Ή προτασεις ή ο,τιδηποτε αλλο. Εγω προσωπικα παντως θα του θεσω καποια ζητηματα στον χωρο της δικαιοσυνης. Εχει το καλο οτι ακούει αληθινά γιατι δεν το παιζει ξερόλας.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Πριν 1 ωρα χτυπησε το τηλεφωνο και εκλαιγε ενας που η φωνη του εμοιαζε καταπληκτικα με του αδερφου μου και ειπε Τρακαρα. Εν  συνεχεια το πηρε το ακουστικο μια γυναικα που ειπε να μην ανησυχω, ο αδερφος μου ειναι καλα, δε χτυπησε, ομως παραβιασε το κοκκινο και προκαλεσε το τροχαιο με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα 15χρονο παιδι απο την Αλβανια. Ειπε το ονοματεπωνυμο του αδερφου μου. Και οτι ειναι αστυνομικος τμηματος ασφαλειας εκει στη Κρητη που εχει διοριστει ο αδερφος μου που εχει αναλαβει την  υποθεση του τροχαιου . Και μου ζητησε το κινητο μου και  ποιοι αλλοι ειναι εδω στο σπιτι. Εγω  μετα το αρχικο σοκ, αφου ακουσα οτι ειναι καλα ο αδερφος μου, της ζητησα τα ακριβη στοιχεια της, της δηθεν αστυνομικου,  απο που καλει και με ακουγε που εγραφα. Εκει το εκλεισε αμεσως. Εγω τη καταλαβα οτι ηταν Αλβανεζα. Πηρα τον αδερφο μου αμεσως στο κινητο του αλλα ηταν απενεργοποιημενο. Εκει υπεθεσα οτι ισως να του ειχαν κλεψει το τηλεφωνο και απο εκει βρηκαν τα στοιχεια του. Πηρα τηλεφωνο το 100 και μου ειπε αταραχος ο αστυνομικος Α, δεν ειναι τιποτα, μην ανησυχειτε, ετσι κανουν για να αποσπουν χρηματα, απατη. Μετα απο λιγο ειδε τις κλησεις ο αδερφος μου και μας ειπε οτι ειναι καλα. Απλως ειχε κλειστο το κινητο. Τελος καλο γιατι μια αρχικη τρομαρα τη πηραμε στο σπιτι. Απατη λοιπον η βρωμοΑλβανεζα. Με το τηλεφωνο μας, τα στοιχεια μας, τα παντα. Και τι κανει το κρατος γι αυτο; Τοσο δυσκολο ειναι μεσω του τηλεφωνου, εστω και απορρητο, να τους βρουν; Απλως δεν  ασχολειται κανεις. Να παει να γαμηθει τοτε και τα κομματα που εχουν δημιουργησει αυτο το συστημα και το κρατος τους μαζι.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Θα τους παρει ο Φαηλος τύπε που αγχωνεται τοσο πολυ για το μελλον της παραταξης.

καλα εσυ κανε γλειφομουνι στην φωφη μπας και σου κατσει...η καρεκλα γιατι αλλιως σε βλεπω να την γυρνας αναποδα (την καρεκλα) και να καθεστε και οι 4 επανω στα ποδια τις καρεκλας εσυ ο μπαροκ κτλ  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Σου ζητησαν λεφτα τύπε?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
καλα εσυ κανε γλειφομουνι στην φωφη μπας και σου κατσει...η καρεκλα γιατι αλλιως σε βλεπω να την γυρνας αναποδα (την καρεκλα) και να καθεστε και οι 4 επανω στα ποδια τις καρεκλας εσυ ο μπαροκ κτλ 
Δεν μας ενδιαφερει η Φωφη τύπε

nickos99

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2010
Κριτικές
14
Like
187
Πόντοι
26
Τυπε μην τους απαξιωνετε τωρα, εχουν να διαλυσουν την ευρωζωνη, πρεπει να εχουν υψηλο ηθικο. Ο αλλος υποσχεθηκε μεχρι τις εκλογες να την εχει κανει μπουρλοτο.

Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κεντροαριστεράς. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Μια συγχώνευση σε ένα προφίλ με την ονομασία "Corso8000" θα ισχυροποιήσει την θέση τους.
Να έχει σοβαρό ανταγωνισμό του χρόνου ο johnys και ο plat στο mr Μαλάκας.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Σου ζητησαν λεφτα τύπε?
Ζητησε το κινητο μου αρχικα. Και ποιοι ειμαστε στο σπιτι, γονεις κλπ. Μολις ομως αρχισα εγω τις ερωτησεις μετα το αρχικο σοκ, τοτε ξαφνικα το εκλεισε. Μετα ειδα στην αναγνωριση κλησεων του σταθερου του σπιτιου μου, οτι καλουσε απορρητος αριθμος.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Ρε δεν παμε καθολου καλα.

Μιλαει ο αλλος για κρατισμο της ΝΔ το 1974-1981 και βαζει μεσα και την ΔΕΗ, που ιδρυθηκε το 1950.

Μετα οταν μιλαω για διαφορα νοημοσυνης των δεξιων ψηφοφορων με λενε καποιοι υπερβολικο.

ναι και;

γιατι δεν την ιδιωτικοποιησε η φιλελυθερη νδ που ειναι του μικροτερου κρατους

περα αυτου η επαρατος εβαλε και το χαρατσι της ερτ και να πληρωνεται απο την δεη

αντε χανοι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom