dantedmc
Μέγας
- Εγγρ.
- 1 Νοε 2017
- Κριτικές
- 3
- Like
- 11.301
- Πόντοι
- 3.936
Τι σου κάνει εντύπωση?
Τι σου κάνει εντύπωση?
Φαγανε, φαγανε, φαγανε δεν σκάσανε ;;;;Τι σου κάνει εντύπωση?
Υπάρχει Ευρωπαϊκός Νόμος που λέει ότι το χρέος της Ελλάδας σε δις, πρέπει να είναι ο ίδιος αριθμός με το χρέος της ΝΔ σε μύρια.
Το 2023 είχαμε κάθε μήνα άνοδο. Η χρονιά έκλεισε κάπου κοντά στο 10%.
Ένα προϊόν που ξεκίνησε με 100 μονάδες το 2023 να πάρουμε ως βάση.
Αυξάνεται κάθε μήνα το 2023. Στο τέλος της χρονιάς έχει 110 μονάδες.
Και πάνω σε αυτή την αύξηση, τη μηνιαία, προστίθεται και η αντίστοιχη μηνιαία αύξηση του 2024. Η τιμή του λοιπόν είναι παραπάνω από τις 110 μονάδες που έκλεισε το 2023, διότι αυξάνεται πάνω στην αυξηση του 2023.
Αν βάλουμε 2% αύξηση τον κάθε Ιανουάριο, το 2023 η τιμή είναι 102 και το 2024 η τιμή είναι 112,20.
Η μείωση του Αυγούστου 2024 δεν έχει την επίδραση που θέλεις να παρουσιάσεις, διότι αφορά τιμή αυξημένη του Αυγούστου 2023. Δε μειώθηκαν οι τιμές. Στα ύψη παραμένουν.
Τι λεςΤο 2023 είχαμε κάθε μήνα άνοδο. Η χρονιά έκλεισε κάπου κοντά στο 10%.
Ένα προϊόν που ξεκίνησε με 100 μονάδες το 2023 να πάρουμε ως βάση.
Αυξάνεται κάθε μήνα το 2023. Στο τέλος της χρονιάς έχει 110 μονάδες.
Και πάνω σε αυτή την αύξηση, τη μηνιαία, προστίθεται και η αντίστοιχη μηνιαία αύξηση του 2024. Η τιμή του λοιπόν είναι παραπάνω από τις 110 μονάδες που έκλεισε το 2023, διότι αυξάνεται πάνω στην αυξηση του 2023.
Αν βάλουμε 2% αύξηση τον κάθε Ιανουάριο, το 2023 η τιμή είναι 102 και το 2024 η τιμή είναι 112,20.
Η μείωση του Αυγούστου 2024 δεν έχει την επίδραση που θέλεις να παρουσιάσεις, διότι αφορά τιμή αυξημένη του Αυγούστου 2023. Δε μειώθηκαν οι τιμές. Στα ύψη παραμένουν.
Έγραψες όλο αυτό το κατεβατο, ανακατέψεις ολες τις πιθανές και απίθανες πηγές, ΕΛΣΤΑΤ, ΙΕΛΚΑ, πληθωρισμό, Δείκτη τιμών καταναλωτή, 5-6 χρόνια μαζί για να μου πεις ότι έχω δίκιο;Τι λες
Ότι επειδή τιμές του 23 είχαν ανέβει αρκετά και συγκεκριμένα τον τροφίμων περίπου 12%
Έναντι του 22
Δεν θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος αν οι τιμές του 24 πέσανε έναντι του 23
Στο σούπερ μάρκετ τον αύγουστο σύμφωνα με τον ι ελκα αλλά όχι μόνο των τροφίμων
;
Και βέβαια επειδή στους 4 πρώτους μήνες του 24 σύμφωνα με τον ιέλκα είχαμε αύξηση τιμών ενώ τους επόμενους τέσσερις μήνες είχαμε μείωση
Και συμφωνώ με σένα ότι κατά το 2023 κάθε μήνα είχαμε αύξηση
Το ποσοστά της μείωσης πάνε στις αυξημένης τιμές
Και φυσικά τα ποσοστά αύξησης και μείωσης δεν προστίθεται είναι πάνω σεδιαφορετικές τιμές
και επειδή μιλάς όχι για το τελευταίο χρόνο αλλά διαχρονικά
Για να δούμε το 2020 που ήταν μόνη της η νέα δημοκρατία γιατι το 19 ήτανε μισή μισή με το συριζα τι έγινε
Ο ενιαίος δείκτης τιμών καταναλωτή ανέβηκε από το 2020 μέχρι τον ιούλιο του 24 που έχω αναλυτικά στοιχεία σύμφωνα με την ελστατ
Κατά περίπου 17%
Και οι τιμές των τροφίμων κατά περίπου 30%
Σε τέσσερα χρόνια
Σύμφωνα με την ελστατ πάντα
Η ελστατ τον ιούλιο λέει ότι ανέβηκαν οι τιμές τροφίμων έναντι του ιουλίου του 2023
Κατά 2.4%
Ενώ ο ιελκα λέει ότι μειώθηκαν οι τιμές των σούπερ μάρκετ κατά 1,9%
Εγώ που έβαλα αναλυτικά όλες τις τιμές του καλαθιού του νοικοκυριού τρόφιμα που συγκρίνονται γιατί είναι ίδια τα προϊόντα
Το σεπτέμβριο του 2023 με το σεπτέμβριο του 2024
Και τις έβαλα αναλυτικά μέχρι και το λάδι
Από το lidl γιατί μόνο εκεί μπορούσα να βρω συγκριτικά στοιχεία του 23
Έγραψα ότι τα τρόφιμα αυξήθηκαν λίγο κάτω από 2% χωρίς το κοτόπουλο
Και κάτω από ένα τοις εκατό με το κοτόπουλο
Και εξήγησα γιατί διευκρινίζω με το κοτόπουλο
Αν δε κάποιος είχε αντικαταστήσει το παρθένο ελαιόλαδο που είχε πολύ μεγάλη αύξηση 50%με σπορέλαιο
Προκύπτει μείωση
Και βέβαια για να μη λέμε κούλης και κούλης και κούλης βλέπουμε και τι σημαίνει με την ευρώπη που οι τιμές ανεβαίνου
ν ανάλογα με την ελλάδα
Βέβαια στην αγοραστική δύναμη ανάλογα με τα
ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ
Εισοδήματα δεν πάμε καλά
Δε πήγες εκκλησία να πάρεις και καφεδιά;Ακομα στην εκκλησια ειναι τα εκλεκτα μελη?Αναμενουμε αντιπαραθεσεις επιπεδου με πριντσκριν,προσφορες,λινκ-πηγες
Ωρες ωρες σε θαυμαζω για το κουραγιο σου να ξερεις.Έγραψες όλο αυτό το κατεβατο, ανακατέψεις ολες τις πιθανές και απίθανες πηγές, ΕΛΣΤΑΤ, ΙΕΛΚΑ, πληθωρισμό, Δείκτη τιμών καταναλωτή, 5-6 χρόνια μαζί για να μου πεις ότι έχω δίκιο;
Με κουφανες τώρα.
Επίσης, οι τιμές του 2024 δεν έπεσαν έναντι του 2023. Κάποιους μήνες παρουσιασαν μείωση στο ποσοστό αύξησης, συγκρινόμενες με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Υψηλότερες του 2023 παραμένουν. Αυτό δεν εννοείς να καταλάβεις.
Όσο για την αγοραστική δύναμη, στον πάτο της Ευρώπης παραμένουμε.
Αυτό λέει η EUROSTAT.
Προτελευταίοι πάνω από τη Βουλγαρία μόνο.
Ένα εξαιρετικό επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Κοιτα, χθες καποιοι ετρεχαν σε γαμους και κατα το παραδοσιακο εθιμο πηραν τα ανθη.Ακομα στην εκκλησια ειναι τα εκλεκτα μελη?Αναμενουμε αντιπαραθεσεις επιπεδου με πριντσκριν,προσφορες,λινκ-πηγες
Οι τιμές στο σούπερ μάρκετ έπεσανΈγραψες όλο αυτό το κατεβατο, ανακατέψεις ολες τις πιθανές και απίθανες πηγές, ΕΛΣΤΑΤ, ΙΕΛΚΑ, πληθωρισμό, Δείκτη τιμών καταναλωτή, 5-6 χρόνια μαζί για να μου πεις ότι έχω δίκιο;
Με κουφανες τώρα.
Επίσης, οι τιμές του 2024 δεν έπεσαν έναντι του 2023. Κάποιους μήνες παρουσιασαν μείωση στο ποσοστό αύξησης, συγκρινόμενες με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Υψηλότερες του 2023 παραμένουν. Αυτό δεν εννοείς να καταλάβεις.
Όσο για την αγοραστική δύναμη, στον πάτο της Ευρώπης παραμένουμε.
Αυτό λέει η EUROSTAT.
Προτελευταίοι πάνω από τη Βουλγαρία μόνο.
Ένα εξαιρετικό επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ακομα στην εκκλησια ειναι τα εκλεκτα μελη?Αναμενουμε αντιπαραθεσεις επιπεδου με πριντσκριν,προσφορες,λινκ-πηγες
Pancakes, μπανάνες, φυσικό χυμό, αβγά, λουκάνικα και λίγο μπέικον?Ειχαμε παει για πρωινό αδερφέ
Pancakes, μπανάνες, φυσικό χυμό, αβγά, λουκάνικα και λίγο μπέικον?