Δε λειτουργεί έτσι μιά κοινωνία. Κακώς το βλέπετε στατικά,πρόκειται για δυναμικό σύστημα με πολλά υποσυστήματα που δύνανται να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως ή και χαοτικά αναλόγως των ρευμάτων που δημιουργούνται. Μην ξεχνάτε το αρχικό ποσοστό ενός Ανδρέα Παπανδρέου ή το επί μακράν 1.5% του ΚΚΕεσ.που έφτασε να κυβερνήσει.Aυτο δεν νομιζω οτι στεκει ως επιχειρημα.
Δηλαδή ως δια μαγείας τα υπόλοιπα 4-5 εκατομμρυια που απεχουν-αν εμφανιζονταν στην κάλπη-θα εδιναν ολοι μαζι την ψηφο τους σε καποιο συγκεκριμενο κομμα και θα σχηματιζε κυβερνηση αντι της ΝΔ;
Αναλογικά θα ψηφιζαν και αυτοί.
Τα ιδια ποσοστα θα έπαιρναν ολοι,απλά με περισσότερες ψηφους.Όπως τα exit poll,1500 ατομα ρωτανε και βγαζουνε ακριβές αποτέλεσμα.
Ειτε 1500 ειτε 10 εκατομμυρια,το ιδιο θα βγει.Ίσως ενισχυθουν καποιοι ακραίοι παραπάνω,γιατι λογικά αυτοι που δεν ψηφιζουν ειναι (σε εισαγωγικά) εν δυνάμει "αντισυστημικοι"
Αυτό πού γράφετε για τα exit polls είναι κλασική περίπτωση logical fallacy,τουτέστιν συγκρίνετε τό μικρό δείγμα πού όντως αρκεί,αλλά γιατί;
Αρκεί διότι οι εκλογές έχουν ήδη τελεστεί καί οι ψηφοφόροι ήδη ψηφίσει,οπότε οι παράγοντες αβεβαιότητος ελαχιστοποιούνται.
Με λίγα λόγια συγκρίνετε μία ήδη τετελεσμένη πράξη με μία μελλοντική ,αβέβαιη ακόμα συμπεριφορά του σώματος στις επόμενες π.χ. εκλογές.
Προφανώς δεν ευσταθεί η σύγκριση.