Όταν μαγειρεύεις με σκατά δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να φας σατομπριάν γκουρμεδιά.
Όταν έχεις ένα πολιτικό του διαμετρήματος του Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος δεν μπήκε καν στην βουλή - ποιός θυμάται την Δημοκρατική Ανανέωση; -
Όταν έχεις έναν πολιτικό που είναι καταρτισμένος και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, όπως ο Θάνος Τζήμερος, που επίσης έμεινε εκτός βουλής.
Όταν έχεις ένα τεχνοκράτη πολιτικό που προτείνει λύσεις εφαρμόσιμες και αυτονόητες, όπως ο Στέφανος Μάνος, που τον ξέβρασε και αυτόν το σύστημα. (Θυμίζω την πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος)
Και όταν από την άλλη ένα σωρό άβουλα σκουπίδια, ποδοσφαιριστές, ινφλουένσερς, celebrities, ηθοποιούς, πολιτικούς αρχηγούς με τα γαμησιάτικα τους, που μπαίνουν με τα τσαρούχια στην βουλή, και όταν έχεις επαγγελματίες πολιτικάντηδες που δεν παραιτούνται στο άκουσμα και μόνο της λέξης "κομματική πειθαρχία" τότε ειλικρινώς δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο.
Ομολογώ με τον Κούλη είχα υψηλές προσδοκίες, αλλά μάλλον αυτό είναι πρόβλημα μου και όχι του Κούλη. Η φυσική του ευγένεια, η ικανότητα του να στέκεται αξιοπρεπώς στα διεθνή φόρα, και η εν γένει καταφανέστατη υπεροχή του έναντι του Τσίπρα, τον έκανε να φαίνεται πολύ σημαντικότερος, απ' ότι στην πραγματικότητα ήταν.
Είμαι πλέον πεπεπεισμένος ότι οι κυβερνώντες νέμονται την εξουσία, έχοντες την πεποίθηση ότι ασκούν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλα, ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα είναι ένα είδος "πραμάτειας" ένα είδος αύλου αγαθού που προσφέται έναντι ανταλλάγματος.
Σε μία κυβέρνηση που δηλώνει φιλελεύθερη είναι ανήκουστο ο ανταγωνισμός ως έννοια να είναι άγνωστη λέξη και τα καρτέλ να κάνουν πάρτυ λες και πρόκειται για αποικία του 19ου αιώνα. Οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ, θλιβεροί αναμεταδότες των κυβερνητικών ανακοινώσεων, ο κύριος λόγος που έχω καταργήσει εντελώς την τηλεόραση στο σπίτι μου. Αν θέλετε να δείτε τι σημαίνει δημοσιογραφία και δημοσιογραφικός αντιπολιτευτικός λόγος, απλά συνδεθείτε με ένα γερμανικό κανάλι.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες υφίστανται ένα αδιανόητο διωγμό από μία κυβέρνηση που δηλώνει "φιλελεύθερη" και ξέρετε γιατί; Γιατί ελεύθερος επαγγελματίας σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος, άνθρωπος ικανός να να καθορίζει την τύχη και το μέλλον του. Αυτοί αντιθέτως θέλουν εξαρτημένα απο pass και πολλά άλλα, ανθρωπάρια, αδύναμα και πρόθυμα να καταθέτουν την ψήφο τους σ' αυτούς για ένα καρβέλι. Δυστυχώς επτωχέυσαμεν, όχι μόνο οικονομικώς, αλλά και πνευματικώς.