Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 8 άτομα (2 μέλη και 6 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Κατάλαβα.
Η ποινική διαδικασία έχει δομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει ισχυρό "φίλτρο" για να μην παραπέμπονται ψόφιες υποθέσεις στο ακροατήριο.
Μεγαλη η ευθυνη των εισαγγελεων, που εχουν μια ταση να "φοβουνται" το αρχειο και την απαλλακτικη προς το Συμβουλιο προταση.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Βαίνει σταθερά μειούμενη την τελευταια δεκαετια.
Επιπλεον για πρωτη φορα στα 30 χρονια της καριερας μου, ειδα το φαινομενο αποφασεις του ΑΠ να βγαινουν σε 2 χρονια (Με τη διασκεψη στο τριμηνο).
Και να λένε και νομικά εκτρώματα.
Έχει πέσει πολύ η ποιότητα στον ΑΠ τα τελευταία χρόνια.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Και να λένε και νομικά εκτρώματα.
Έχει πέσει πολύ η ποιότητα στον ΑΠ τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχως ζησαμε τελευταία την εποχη που ο "διαγωνισμος Κουτσογιωργα" του 1985 που περασε καθε καρυδιας καρυδι, βρεθηκε στον ΑΠ. Αισιοδοξω οτι σε 4-5 χρονια που θα εισελθουν στον ΑΠ οι πρωτες σειρες της ΕΣΔΙ θα υπαρξει βελτιωση.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.766
Πόντοι
2.356
Κατάλαβα.
Η ποινική διαδικασία έχει δομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει ισχυρό "φίλτρο" για να μην παραπέμπονται ψόφιες υποθέσεις στο ακροατήριο.
Με το νομοσχέδιο (αν έρθει έτσι όπως το λένε), θα γίνει χειρότερο γιατί θα ψιλοκαταργηθεί και το φίλτρο που ήδη υπάρχει.
Αν και εγώ αναφερόμουν στη ποιότητα του έμψυχου δυναμικού.
Το τρελό είναι πως τον έναν ανακριτή τον βρήκα τυχαία στο Δικαστήριο κάποια μέρα από τις πολλές που πήγαμε, γιατί είχαμε και τις αναβολές. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου απάντησε πως δεν αμφέβαλλε για την αθωότητα αλλά είχε την υποχρέωση να τη στείλει στο ακροατήριο. Τον εγαμάς τον τύπο ή δεν τον εγαμάς μετά;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.766
Πόντοι
2.356

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.424
Πόντοι
3.656
Το τρελό είναι πως τον έναν ανακριτή τον βρήκα τυχαία στο Δικαστήριο κάποια μέρα από τις πολλές που πήγαμε, γιατί είχαμε και τις αναβολές. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου απάντησε πως δεν αμφέβαλλε για την αθωότητα αλλά είχε την υποχρέωση να τη στείλει στο ακροατήριο. Τον εγαμάς τον τύπο ή δεν τον εγαμάς μετά;
Φοβόταν ο άνθρωπος.
Είναι πασιφανές.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Και λέω εγώ ... Μήπως ....

Μήπως ....

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ;;;;;;;;;;;

Αν στέλνουν αρχείο αβέρτα ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΜΑΡΕΣ ..... ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ;;;;;;;;;;;;

Δεν πρέπει να τους προστατέψει/θωρακίσει κάποιος ;;;;;;;;;;;

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΡΧΕΙΟ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ;;;;

Μεγαλη η ευθυνη των εισαγγελεων, που εχουν μια ταση να "φοβουνται" το αρχειο και την απαλλακτικη προς το Συμβουλιο προταση.
Γι' αυτό λέω για δομικό πρόβλημα. Όταν ο νόμος προβλέπει "επαρκείς" ενδείξεις για την παραπομπή, είναι σαν να δένει τα χέρια του Εισαγγελέα και του Συμβουλίου.
Και τα δύο αυτά δικαστικά όργανα, παραπέμπουν "για καλό και για κακό".

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ο ανακριτης δεν μπορει να κανει κατι. Απλως περατωνει την ανακριση. Καλα σου ειπε. Στο ακροατηριο την στελνει ο εισαγγελεας και το συμβουλιο.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Γι' αυτό λέω για δομικό πρόβλημα. Όταν ο νόμος προβλέπει "επαρκείς" ενδείξεις για την παραπομπή, είναι σαν να δένει τα χέρια του Εισαγγελέα και του Συμβουλίου.
"Αποχρώσες"....που ελεγαν παλιοτερα

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.424
Πόντοι
3.656
Ρε τύπε ... πες το πιο απλά !

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
Και μεταξύ μας ... ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ !

Σε άλλες χώρες ... φοβάται ο εισαγγελέας ;;;;;

Θα στείλει μια ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΑΠΑΡΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ... και θα του την πει ο οποιοσδήποτε ;;;;

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Μα δεν τη στέλνει ο ανακριτής την υπόθεση στο ακροατήριο. Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει, χωρίς να μπορεί να συμμετέχει ο ανακριτής.
Πλην μιας περίπτωσης, αλλά δεν ήταν σίγουρα η δική σου περίπτωση.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Ρε τύπε ... πες το πιο απλά !

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
Και μεταξύ μας ... ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ !

Σε άλλες χώρες ... φοβάται ο εισαγγελέας ;;;;;

Θα στείλει μια ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΑΠΑΡΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ... και θα του την πει ο οποιοσδήποτε ;;;;
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Μεγάλη εξουσία, μεγάλος έλεγχος. Καλώς να προσέχει κάποιος για τη θέση του όταν έχει τέτοια εξουσία.
Ο νομοθέτης δεν έχει εμπιστοσύνη, γι αυτό έχει περιορίσει το φίλτρο στο ελάχιστο.
Πριν το φόβο λοιπόν, υπάρχει η έλλειψη εμπιστοσύνης.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Μεγάλη εξουσία, μεγάλος έλεγχος. Καλώς να προσέχει κάποιος για τη θέση του όταν έχει τέτοια εξουσία.
Ο νομοθέτης δεν έχει εμπιστοσύνη, γι αυτό έχει περιορίσει το φίλτρο στο ελάχιστο.
Πριν το φόβο λοιπόν, υπάρχει η έλλειψη εμπιστοσύνης.
Ποινικές διωξεις με το παραμικρο, προφυλακίσεις με το παραμικρό, αρχειοθετησεις με το σταγονομετρο, κατά τα άλλα εχεις τον οχλο να θεωρει οτι εχουμε πολυ επιεική δικαιοσυνη, ενω μαλλον εχουμε απο τις αυστηροτερες.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Δυστυχως ζησαμε τελευταία την εποχη που ο "διαγωνισμος Κουτσογιωργα" του 1985 που περασε καθε καρυδιας καρυδι, βρεθηκε στον ΑΠ. Αισιοδοξω οτι σε 4-5 χρονια που θα εισελθουν στον ΑΠ οι πρωτες σειρες της ΕΣΔΙ θα υπαρξει βελτιωση.
Στον ΑΠ ίσως. Με τους ειρηνοδίκες στο πρώτο βαθμό, τι θα γίνει;
Έχω χρόνια να πάω γιατί έχανα τη ψυχραιμία μου. Τέτοια ασχετοσύνη, δεν τη μπορώ.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.424
Πόντοι
3.656

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.766
Πόντοι
2.356
Ο ανακριτης δεν μπορει να κανει κατι. Απλως περατωνει την ανακριση. Καλα σου ειπε. Στο ακροατηριο την στελνει ο εισαγγελεας και το συμβουλιο.
Επειδή έχουν περάσει και κάποια χρόνια, νομίζω ότι είχαμε καταθέσει και σε εισαγγελέα τη δεύτερη φορά, που κι αυτός υπέρ του αστηρικτου των καταγγελιών εκφράστηκε. Γι'αυτό αναφέρθηκα σε ανακριτές. Αλλά δεν επιμένω γιατί μπορεί να μη το θυμάμαι σωστά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Στον ΑΠ ίσως. Με τους ειρηνοδίκες στο πρώτο βαθμό, τι θα γίνει;
Έχω χρόνια να πάω γιατί έχανα τη ψυχραιμία μου. Τέτοια ασχετοσύνη, δεν τη μπορώ.
Τίποτα δεν θα γινει. Θα αποδεχθεις οτι θα σε κρίνουν πολύ χειρότεροί σου. Και μετα ελπιζεις στο δευτεροβαθμιο να αντιμετωπισθείς πιο σοβαρα.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Ποινικές διωξεις με το παραμικρο, προφυλακίσεις με το παραμικρό, αρχειοθετησεις με το σταγονομετρο, κατά τα άλλα εχεις τον οχλο να θεωρει οτι εχουμε πολυ επιεική δικαιοσυνη, ενω μαλλον εχουμε απο τις αυστηροτερες.
Γιατί κοιτάζουν μόνο το τελικό στάδιο. Ελαφρυντικά, αναστολή ποινής κτλ.
Τα προηγούμενα στάδια δεν είναι αρκετά πιασάρικα.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Επειδή έχουν περάσει και κάποια χρόνια, νομίζω ότι είχαμε καταθέσει και σε εισαγγελέα τη δεύτερη φορά, που κι αυτός υπέρ του αστηρικτου των καταγγελιών εκφράστηκε. Γι'αυτό αναφέρθηκα σε ανακριτές. Αλλά δεν επιμένω γιατί μπορεί να μη το θυμάμαι σωστά.
Να φανταστείς ότι κατά 99%, ο εισαγγελέας που σου άσκησε τη δίωξη ή που τυχόν γνωμοδότησε, δεν είναι ο ίδιος που έκανε την παραπεμπτική πρόταση στο συμβούλιο.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.424
Πόντοι
3.656
Να φανταστείς ότι κατά 99%, ο εισαγγελέας που σου άσκησε τη δίωξη ή που τυχόν γνωμοδότησε, δεν είναι ο ίδιος που έκανε την παραπεμπτική πρόταση στο συμβούλιο.

Και τι πάει να πει; Δεν διάβασε το φάκελο ;;;
Για να μην τη βάλει στο αρχείο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ .... δεν σημαίνει ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ;;;
Τι είδους ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ... και να μην κατηγορηθούν ;;;;;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Eτσι ειναι.
Το "αδιαιρετο της εισαγγελικης αρχης".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom