«Και η Αλβανία θα έπρεπε να έχει τα ελληνικά ως γλώσσα επιλογής σε όλη την επικράτειά της» - «Να μπει τέλος στην ομηρία των διαδικασιών ένταξης και στον ρατσισμό» - Συναντήθηκε με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας
www.protothema.gr
Τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο γίνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η αλβανική γλώσσα μας καλεί», και ο στόχος είναι να επεκταθούν και στην Αθήνα.
www.in.gr
<απαιτειται πολυ δουλεια... γιατι εδω (στην Ελλαδα) η αφομοιωση ειναι πιο σοβαρη.>
Ο Κσσσελακης προτεινε να διδασκονται να αλβανικα σε ολα τα δημοσια σχολεια ως γλωσσα επι΄λογης.
Σε συναντηση που ειχε με εκπροσωπους της αλβανικης διασπορας και αλβανικης κοινοτητας.
Γι αυτο το λογο οι Αλβανοι μιλησαν για ιστορικη συναντηση με τον προεδρο της αξιωματικης αντιπολιτευσης στην Ελλαδα, αφου ενα ονειρο τους και ενα παγιο αιτημα τους, θα παρει σαρκα και οστα αν βρεθει πρωθυπουργος ο Κασσελακης, η οποιος αλλος απο το ΣΥΡΙΖΑ.
Ειχα γραψει ειδηση οπου Αλβανοι επισημοι μιλαγαν ειδικα για Ελλαδα, οτι δεν το συναντουν πουθενα αλλου αυτο που γινεται στην Ελλαδα, σε καμια αλλη χωρα που ζουν Αλβανοι, να γινεται γοργα αφομοιωση των Αλβανων.
Το ειπαν και στη συναντηση με τον Κασσελακη. Θελουν να ειναι Ελληνες πολιτες, αλλα να παραμεινουν Αλβανοι.
Θα πει καποιος, και εμεις θελουμε η ελληνικη Διασπορα να κρατησει τον ελληνισμο.
Εμενα ομως με ενδιαφερει η ελληνικη πραγματικοτητα. Για πραγματικοτητα δεν μιλανε εξ αλλου ολοι; Οχι για φαντασιωσεις. Και η πραγματικοτητα λεει οτι τα παιδια των Αλβανων στην Ελλαδα εξελληνιζονται σε τρομακτικα μεγαλο βαθμο.
Ο Κασσελακης λοιπον θελει να το εμποδισει αυτο! Ευθυγραμιζομενος με τις θεσεις των Αλβανων.
Ο Κασσελακης ζητησε αμοιβαιοτητα, με το να διδασκονται και τα ελληνικα στα αλβανικα σχολεια, σε ολη την Αλβανια και οχι μονο στη Βορειο Ηπειρο. Μα ηδη ξερουμε οτι μεγαλο μερος Αλβανων, γνωριζει ελληνικα, οπως και ιταλικα, αφου κυριως εκει κατευθυνθηκαν μαζικα για εργασια.
Αρα δεν εχει να κερδισει κατι η Ελλαδα απο αυτο, παρα μονο να χασει.
Εγω που αντιπολιτευομαι τον Μητσοτακη, εχω αποδειξει ομως οτι ειμαι και πραγματιστης, και πανω απ ολα βαζω το συμφερον της Ελλαδας.
Και το να πεσει ο Μητσοτακης για να ερθει ο Κασσελακης, δεν ειναι προς το συμφερον του τοπου, αν εχει τετοιες θεσεις ο ΣΥΡΙΖΑ.