Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.691
Πόντοι
3.656
Και παμε στην συνέχεια των όρων για σανο στο κοσμο

Μετα την προσωπικη ευθυνη , το πυρονεφος της νυχτας , και οτι άλλη μαλακία ανακαλυπτουν για να φαει ο κόσμος την καθε μαλακία
ξαφνικά τα Πανεπιστημια ειναι ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ , οχι ΙΔΙΩΤΙΚΑ , παντου η Κυβερνηση τα ονομαζει μη κρατικα :tooth::tooth::tooth::tooth:
Που τα πανεπιστημια ολος ο κοσμος αλλα και οι ίδιοι τα λεγανε ΔΗΜΟΣΙΑ , οχι κρατικά , Δημόσια παιδεία ας πουμε, δεν εχω ακουσει να λεει κανεις ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ παιδεία..
Ειναι καποιος όρος λαθος και ο αλλος ειναι ο σωστος ;; ειναι και οι 2 σωστοι ;; εχει κυριαρχήσει στην καθημερινοτητα ο ενας ;;; και γιατι δεν χρησιμοποιείται αυτος τότε ;;;
Οι ΔΥ γιατι δεν ειναι ΚΥ , κυβερνητικοι υπαλληλοι ;; αφου οι αλλοι ειναι Ιδιωτικοι υπαλληλοι και οχι ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΙ υπαλληλοι

Ρε τι μαλάκες ειναι αυτοι .. αρα τελικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία ισως δεν ειναι σωστο να τα λεμε ιδιωτκα , ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ πρεπει να λέγονται..
Εχω ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ να λετε μουνόπανα :tooth::tooth::tooth:

Γιατι στα πανεπιστημια ακουγεται καλυτερα για τους ηλιθιους το μη κρατικα , αλλα σε όλα τα άλλα το δημόσια είναι πιο ωραίο :coffee:

texni-poimantiki-1-315x236.jpg
Είναι για να συνηθίζει σιγά σιγά ο κόσμος....

η παιδεία είναι δημόσια άρα "δωρεάν"...

σιγά σιγά θα γίνει μη κρατική.....όπως η υγεία....αν τολμάς πήγαινε στο δημόσιο στα επείγοντα.....

το επόμενο βήμα είναι να εξισώσουν και τα ΙΕΚ και μετά δε θα έχει ο φτωχός δικαιολογία...αν θέλει το παιδί του να μη καταντήσει σαν τον ντάμα θα πρέπει να σκάσει τουλάχιστον το 6χίλιαρο για τα 2 χρόνια....

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.767
Πόντοι
12.756
Είναι για να συνηθίζει σιγά σιγά ο κόσμος....

η παιδεία είναι δημόσια άρα "δωρεάν"...

σιγά σιγά θα γίνει μη κρατική.....όπως η υγεία....αν τολμάς πήγαινε στο δημόσιο στα επείγοντα.....

το επόμενο βήμα είναι να εξισώσουν και τα ΙΕΚ και μετά δε θα έχει ο φτωχός δικαιολογία...αν θέλει το παιδί του να μη καταντήσει σαν τον ντάμα θα πρέπει να σκάσει τουλάχιστον το 6χίλιαρο για τα 2 χρόνια....
κοιτα , εγω γενικά για τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειμαι υπερ , απλα η Ελλαδα δεν ειναι για τετοια, θα γινει ενα μπουρδελο ..
Θα προτιμουσα ενα πιο συνθετο σχημα , οχι απο ιδιωτες , αλλα απο το κρατος , δηλαδη να δινει και πιθανοτητα εισαγωγης με διδακτρα ..
Αρα να τσιμπαει το κρατος τα χρηματα που θα εδινε στο εξωτερικο ενας φοιτητης και αυτα να δαπανούνται για την παιδεία καθαρά

Αν εισαι μαγκας και διαβαστερος θα μπαινεις τσαμπα , ασε και καποιες θεσεις για καποιους που μπορει να μην τα καταφεραν στις εξετάσεις για χ ψ λογους και εχουν την δυνατότητα να πληρωσουν..
Απλα και μετα στην φοιτηση να μην υπαρχει "ειδικη" συμπεριφορα σε αυτους που πληρωσαν και αυτους που μπηκαν με εξετασεις ,
να φανε την πουτσα και οι 2 τους , αν περναει ο διαβαστερος τα μαθηματα μια χαρά , αν δεν τα περνάει αυτος που πληρωσε να συνεχιζει να πληρωνει ..

Μετα θα ελεγα και εγω , πληρωνεις αγορινα μου ;; κατσε 30 χρόνια φοιτητης , πουτσα μου , όποτε τελειώσεις ή τελειώσουν τα λεφτα σου , εγω θα σε αρμεγω

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.691
Πόντοι
3.656
κοιτα , εγω γενικά για τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειμαι υπερ , απλα η Ελλαδα δεν ειναι για τετοια, θα γινει ενα μπουρδελο ..
Θα προτιμουσα ενα πιο συνθετο σχημα , οχι απο ιδιωτες , αλλα απο το κρατος , δηλαδη να δινει και πιθανοτητα εισαγωγης με διδακτρα ..
Αρα να τσιμπαει το κρατος τα χρηματα που θα εδινε στο εξωτερικο ενας φοιτητης και αυτα να δαπανούνται για την παιδεία καθαρά

Αν εισαι μαγκας και διαβαστερος θα μπαινεις τσαμπα , ασε και καποιες θεσεις για καποιους που μπορει να μην τα καταφεραν στις εξετάσεις για χ ψ λογους και εχουν την δυνατότητα να πληρωσουν..
Απλα και μετα στην φοιτηση να μην υπαρχει "ειδικη" συμπεριφορα σε αυτους που πληρωσαν και αυτους που μπηκαν με εξετασεις ,
να φανε την πουτσα και οι 2 τους , αν περναει ο διαβαστερος τα μαθηματα μια χαρά , αν δεν τα περνάει αυτος που πληρωσε να συνεχιζει να πληρωνει ..

Μετα θα ελεγα και εγω , πληρωνεις αγορινα μου ;; κατσε 30 χρόνια φοιτητης , πουτσα μου , όποτε τελειώσεις ή τελειώσουν τα λεφτα σου , εγω θα σε αρμεγω
Εγώ είμαι υπερ όλων των ιδιωτικών πρωτοβουλιών

αρκεί να υπάρχουν πρώτα πρότυποι δημόσιοι δωρεάν για τους πολίτες θεσμοί.

όχι να στραγγίζουν τις χρηματοδοτήσεις των δημόσιων σχολών και να τις αφήνουν να είναι μπουρδέλα με τις παρατάξεις και μετά θα φέρνουν εδώ το ΜΙΤ για να μπορούν να βγουν τζιμάνια μόνο όσοι έχουν λεφτά.

Να έχεις την τέλεια σχολή Δημόσια και να έρθει το ιδιωτικό να κόψει τον κώλο του να την ανταγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει και για την υγεία και ακόμα παραπάνω.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.767
Πόντοι
12.756
Εγώ είμαι υπερ όλων των ιδιωτικών πρωτοβουλιών

αρκεί να υπάρχουν πρώτα πρότυποι δημόσιοι δωρεάν για τους πολίτες θεσμοί.

όχι να στραγγίζουν τις χρηματοδοτήσεις των δημόσιων σχολών και να τις αφήνουν να είναι μπουρδέλα με τις παρατάξεις και μετά θα φέρνουν εδώ το ΜΙΤ για να μπορούν να βγουν τζιμάνια μόνο όσοι έχουν λεφτά.

Να έχεις την τέλεια σχολή Δημόσια και να έρθει το ιδιωτικό να κόψει τον κώλο του να την ανταγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει και για την υγεία και ακόμα παραπάνω.

Εστω και ετσι , απλα εγω θα προτιμουσα τα λεφα που θα εσκαγαν στο MIT που θα ερθει εδω να τα σκανε σε Ελληνικο πανεπιστημιο
αυτο βεβαια προυποθετει αυτο που λες , να γινουν τα Πανεπιστημια προτυπα .. αλλα ας ξεκινουσαν και μέτρια και με τα λεφτα απο τα διδακτρα να γινοντουσαν γαμάτα
Ετσι ναι ..

Ουτως η αλλως αυτοι που θα πανε στα ιδιωτικα εχουν να τα σκασουν , και θα τα σκασουν εξω , αρα καλυτερα να τους κανεις να τα σκασουν σε εσενα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.691
Πόντοι
3.656
Εστω και ετσι , απλα εγω θα προτιμουσα τα λεφα που θα εσκαγαν στο MIT που θα ερθει εδω να τα σκανε σε Ελληνικο πανεπιστημιο
αυτο βεβαια προυποθετει αυτο που λες , να γινουν τα Πανεπιστημια προτυπα .. αλλα ας ξεκινουσαν και μέτρια και με τα λεφτα απο τα διδακτρα να γινοντουσαν γαμάτα
Ετσι ναι ..

Ουτως η αλλως αυτοι που θα πανε στα ιδιωτικα εχουν να τα σκασουν , και θα τα σκασουν εξω , αρα καλυτερα να τους κανεις να τα σκασουν σε εσενα
Μα ήδη μπορείς να πληρώσεις για μεταπτυχιακό σε Δημόσια πανεπιστήμια.

ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν και τώρα...το θέμα είναι ότι θα εξισωθούν τα πτυχία με τα Δημόσια.

Και η δημόσια παιδεία υπονομεύεται χρόοοοονια από όλες τις κυβερνήσεις.

Για να μην παρεξηγηθώ....στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (όχι τα ΙΕΚ που είναι για το πέος) κάνουν φοβερή δουλειά...ειδικά σε αυτό που ανέφερα πιο πριν....έχει όλο το πακέτο....και με IB μετά και με γνωριμίες με Εταιρείες κτλπ. Αλλά έχει και 10 χιλιάρικα το χρόνο.

Δεν μπορεί να τα εξησώσεις γιατί ο απόφοιτος του παπει δε θα έχει καμία ελπίδα. Αυτό πιστεύω

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.061
Πόντοι
1.706
Μόλις πριν λίγο έπαιξε στον alpha είδηση για αύξηση του μισθού των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Κι ακόμα είναι η πρώτη χρόνια της δεύτερης τετραετίας!:zfuck::zfuck::zfuck:

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.505
Πόντοι
8.846
για να καταλαβαινόμαστε...

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.752
Πόντοι
216
Εγώ επι της αρχής δεν θα ήμουνα εναντίον των ιδ. Πανεπιστημίων, αλλά ξέροντας την Ελληνική πραγματικότητα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Πόσο στοίχημα πάτε ότι τα ιδ. πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν θα είναι βιτρίνες και στην πραγματικότητα μπουρδέλα που θα πουλάνε πτυχία ?
Αυτοί στην ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα έρθει εδώ κανένα ΜΙΤ ΄΄η καμιά Οξφόρδη... Κούνια που τους (μας μάλλον..) κούναγε. Μόνο διαπλεκόμενους αεριτζήδες επιπέδου ΙΕΚ θα δούμε, απλά με καλύτερο και πιο μαρκετίστικο περιτύλιγμα...Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και από κάπου πρέπει να βγουν οι μίζες,...

• Ουάου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Εγώ επι της αρχής δεν θα ήμουνα εναντίον των ιδ. Πανεπιστημίων, αλλά ξέροντας την Ελληνική πραγματικότητα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Πόσο στοίχημα πάτε ότι τα ιδ. πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν θα είναι βιτρίνες και στην πραγματικότητα μπουρδέλα που θα πουλάνε πτυχία ?
Αυτοί στην ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα έρθει εδώ κανένα ΜΙΤ ΄΄η καμιά Οξφόρδη... Κούνια που τους (μας μάλλον..) κούναγε. Μόνο διαπλεκόμενους αεριτζήδες επιπέδου ΙΕΚ θα δούμε, απλά με καλύτερο και πιο μαρκετίστικο περιτύλιγμα...Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και από κάπου πρέπει να βγουν οι μίζες,...
Oπότε....
Ας ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη χωρις ιδιωτικα πανεπιστημια "επειδη πιθανον δεν θα εφαρμοσθει εδω σωστα".
Ας δινουν τα λεφτα τους οι Ελληνες στα πανεπιστημια του εξωτερικου και της Κυπρου λοιπον για να σπουδασουν τα παιδια τους.

Λοιπον, για να τελειωνουμε.
Η ΝΔ εχει στο προγραμμα της τα ιδιωτικα και μη κρατικα πανεπιστημια.
Πηρε 41% και ΟΦΕΙΛΕΙ απεναντι στους ψηφοφορους της να το κάνει.
Αν ΔΕΝ το κάνει, θα εχει αθετησει μια προεκλογικη υποσχεση.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.691
Πόντοι
3.656
για να καταλαβαινόμαστε...

λάθος τα λέει το άρθρο

ο αντίπαλος του είναι η οικονομική κρίση που δεν καταλαβαίνει από δημοσκοπήσεις :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
λάθος τα λέει το άρθρο

ο αντίπαλος του είναι η οικονομική κρίση που δεν καταλαβαίνει από δημοσκοπήσεις :confused:
Αν αυτος ειναι ο μονος του αντιπαλος, βλεπω να μενει πρωθυπουργος ως το 2070

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.637
Πόντοι
506
Αν και οι δυο σας @Saul κ @Νίπλης προερχεσται απο τον ιδιωτικο τομεα αλλα οχι απο τεχνικο κλαδο ξεχνατε το βασικοτερο! Για να υπαρξουν καθηγητες κ οχι καριεριστες βολεμενοι με νοοτροπια δυ θα πρεπει να υπαχουν εταιριες αναπτυξης τεχνολογιας, αυτες δεν ειναι μονο λογισμικου ειναι κυριως υλικου, hardware αλλα κ μηχανολογιας, μη το ξεχναμε. Οι σπουδαιοτερες ερευνες γινονται απο αυτες τις εταιριες, αυτες απασχολους αποφοιτους δημιουργουν διδακτορες μεσω των ερευνων και ΑΡΑ καθηγητες.
Οσοι νομιζουν οτι οι εταιριες αυτες θα χρηματοδοτησουν εξοχωρια πανεπιστημια στην Ελλαδα ειναι χαζουλιδες ή απλα κουλιδες.

Για να υπαρξουν ομως εταιριε τεχνολογιας θα πρεπει να υπαρχει ζητηση σε τεχνολογια αγαθα. Τεχν αγαθα για βιομηχανικες εφαρμογες, τετοια ομως απαιτουν βιμηχανια η αλλη μορφη ζητηση ή ακομα και προστασια επιχειρησεων απο εξωερικο ανταγωνισμο η ακομα και ζητηση απο το κρατος αρα παραγωγη χρηματος που στο ευρω ομως δεν.

Οταν θελεις να κανεις κατι καλο ειναι να δεις τι μπορεις απο αυτο το κατι, ισως για σχολες νομικων, φιλοσοφιας ,οικονομικων επιστημων αλλα και λογισμικου. Για τη δημιουργια τους δεν απαιτειται μεγαλο κεφαλαιο, οποτε οσοι ελληνες φευγουν για σπουδες σ αυτες τι ειδικοτητες τοτε γιατι οχι να μη πανε σε ιδ πανεπιστημιο.
Το προβλημα ειναι ομως ποιος θα ελεγχει την ποιοτητα των παρεχομενων σπουδων μιας και το κρατος ειναι κουλοκρατος

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.752
Πόντοι
216
Oπότε....
Ας ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη χωρις ιδιωτικα πανεπιστημια "επειδη πιθανον δεν θα εφαρμοσθει εδω σωστα".
Ας δινουν τα λεφτα τους οι Ελληνες στα πανεπιστημια του εξωτερικου και της Κυπρου λοιπον για να σπουδασουν τα παιδια τους.
Εδώ είναι το ρεζουμε... Δεν είναι δυνατόν να τα παίρνουν άλλοι και εμείς να μην βγάζουμε τίποτα.... Δεν έχουν μείνει και πολλά από τα οποία μπορούν να βγουν λεφτά σε αυτή την χώρα...:sunglasses:

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.691
Πόντοι
3.656
Αν αυτος ειναι ο μονος του αντιπαλος, βλεπω να μενει πρωθυπουργος ως το 2070
Αν η παγκόσμια οικονομία συνεχίσει έτσι (γιατί νομίζεις ότι το έθεσα ως μόνο Ελληνικό θέμα..) το 2070 ή θα ζουν σε πυρηνικά καταφύγια ή εδώ που πατάς τώρα θα είναι αποικία σίγουρα όχι Ευρωπαϊκή.

• Like

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.767
Πόντοι
12.756

Το προβλημα ειναι ομως ποιος θα ελεγχει την ποιοτητα των παρεχομενων σπουδων μιας και το κρατος ειναι κουλοκρατος

Αυτο φοβάμαι και εγω ..
Δεν ειναι αυτη η χωρα για τετοια ,
και γραφω στ αρχιδια μου τον δικηγορο που λεει οτι εχουν ολοι και πρεπει να εχουμε και εμεις .. επιχειρήματα του πουτσου ως γνωστόν απο τον μαλάκα ρουφοκωλη του Κουλη

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Γιατί δεν χει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα? Mediterranean college, British, new York college.. Πανεοιστημια ειναι...δε θέλουμε και άλλα. Ούτως ή άλλως αν είσαι λεφτάς πας κατευθείαν αμερικη για σπουδές δεν θα κάτσεις Ελλάδα για σπουδες
Ρε φιλε κανε την χαρη στον εαυτο σου και σταματα πλεον τις σαχλαμαρες.

Τι σχεση εχουν τα κολλέγια;

Και ποιοι ειστε εσεις που "δεν θελετε άλλα"? Εξελέγη μια κυβερνηση με προγραμμα τα ιδιωτικα πανεπιστημια ναι ή οχι; Πρέπει επομενως να το κάνει ναι ή οχι;

Αν εισαι λεφτας ρε απιθανε, κάνεις ό,τι θελεις. Τα ιδιωτικα πανεπιστημια, , ειναι για τους ΜΗ ΛΕΦΤΑΔΕΣ, που δεν μπορουν να πληρωσουν ενα καρο λεφτα, ΑΠΙΘΑΝΕ, για να στελνουν παιδια στο εξωτερικό.

Εσυ ψηφιζεις κιολας?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom