Γιατί εσύ τι νούμερα έχεις? Κάτι μαλακίες δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς είναι? ήξερες και από χτες το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ και το κάνεις καραμέλα τώρα ε? Τις ίδιες μαλακίες ποστάρεις πάντα και όταν δεν έχεις τι να πεις το γυρνάς στο ότι ο λαός επέλεξε...το μόνο επιχείρημα που έχεις είναι αυτό.
Εγώ δεν μιλάω με νούμερα για την χρεοκοπία της Ελλάδας γιατί το να μιλήσουμε με νούμερα εγώ και εσύ για αυτό το θέμα είναι σα να μιλάνε 2 άσχετοι με τη φυσική για την θεωρία της σχετικότητας με νούμερα. Προσεγγίζουμε το θέμα ρε βοσκέ....με βάση αυτά που μπορούμε να ερμηνεύσουμε και με την κοινή λογική...όχι με τσιτάτα που ακούσαμε στα κανάλια και δε ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Φυσικά και δεν έχει σημασία τι ψήφισα σε μια τέτοια συζήτηση? Γιατί όποιος ψήφισε νδ υποχρεωτικά συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης? Όποιος κάτι άλλο σημαίνει ότι διαφωνεί στα πάντα? Τι μαλακίες λες? Για οικονομικά μιλάμε δεν έχει σημασία να είσαι αριστερός, δεξιός ή κουμουνιστής ή ακραίος...όλοι στην ίδια οικονομία ζούμε. Ξύπνα
Η φτωχοποίηση και το ξεπούλημα δεν είναι θέσεις...ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...είναι μετρήσιμα και τα βλέπεις κάθε μέρα...δεν τα γέννησε η αριστερά. Αν μπορείς εσύ φέρε στοιχεία που δείχνουν ότι δεν φτωχοποιήσαι...δεν μπορείς...γιατί η μόνη σου καραμέλα είναι ότι η ακρίβεια είναι σε όλη την Ευρώπη και όταν μιλάμε για μισθούς ευρώπης φοράς την κατουρημένη ποδιά και την κάνεις με ελαφρά. Παπαγάλε.
Έχω εκφράσει την θέση μου πολλές φορές.....μείωση φπα, μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης, μείωση του δημοσίου τομέα με βαρύ έλεγχο, κοντρόλ στα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίων, μείωση της φορολογίας των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κίνητρα στις επιχειρήσεις για αύξηση του μισθού των εργαζομένων και για νέες προσλήψεις...και το σημαντικότερο όλων.......έλεγχος και σωστή διανομή των επιδοτήσεων των χρημάτων που έρχονται από την ΕΕ. Με λίγα λόγια...αντί να χαρίζουν 60 δις σε 3 οικογέννειες για να στήνουν ανεμογεννήτριες τζάμπα ας τα διοεχετέυσουν στην αγορά στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα δεις για πότε παράγεται το χρήμα και δεν φεύγει όλο έξω.
Το να απαξιώνεις δεν σου δίνει δίκιο
Πάντα χωρίς αριθμούς
Πόσο στοιχίζουν αυτά που προτείνεις;
Όσο αφορά τους πλουσίους
Κλπ τι να κάνουμε
Διαχρονικά η αριστερά αυτά λέει
Και ο κόσμος εκτός από δύο εξαιρέσεις δεν τις δίνει σημασία
Όσον αφορά ποσοστά και τους απόλυτους αριθμούς
Για το χρέος το ξέρω από το 2008
Τότε λέγαν πόσο αυξήθηκε το χρέος από το 2000 έως το 2007 σε απόλυτους αριθμούς
Και εγώ είχα διαβάσει ότι είχε παραμείνει σταθερό περίπου στο 100% του αεπ σαν ποσοστό του αεπ
Είχαμε διαφωνήσει λοιπόν με κάποιο φίλο
Και για να βρω και τα δύο μαζί έψαξα και βρήκα την τότε έκθεση του διοικητή της τράπεζας της ελλάδος
Και μετά διάβασα άρθρα να δω είναι το πιο σωστό
Και όπως έγραψα πριν από τρεις μέρες περίπου
Και έβαλα σχετικά screenshots
Καί η ευρώπη δίνει οδηγίες για το χρέος σαν ποσοστό του αεπ
Και το διεθνές νομισματικό ταμείο
Και το οικονομικό πανεπιστήμιο μέσω καθηγητή του
Και το χρέος των ηπα που είναι τεράστιο και αν ήταν μόνο σε απόλυτο αριθμό θα έπρεπε να είχε κλείσει
Μετά όμως είδα και την έκθεση του διοικητή του τραπέζας της ελλάδος που έβαλα πάλι screenshot
Λόγω αυτού που θα συμβεί το 2032 πρέπει να ελαττώσουμε και σε απόλυτους αριθμούς το χρέος
Άσχετα ότι τώρα πάμε καλά
Κατά αυτόν
Και κατά το ΔΝΤ
Και σύμφωνα με τους οίκους
Γιατί αλλιώς δεν θα μας δίναν τη βαθμίδα
Τώρα εσύ δεν δέχεσαι τίποτα από αυτά τι να κάνω;
Οι γνωστ οι;;;ς οικονομολόγοι σου ξέρουν
Και έγραψα την θέση του στουρνάρα
Άσχετα αν με συμφέρει ή όχι
Εγώ είμαι μηδέν μπροστά του
Αυτά για τον σκαϊ
Όσον αφορά γενικως τα ποσοστά και απόλυτες τιμές που τα διαβάζω από το σκαϊ
Να σου πω 3 παραδείγματα ένα από διαφήμιση και ένα από πολιτική και ένα από τζόγο
Από διαφήμιση
Διαφήμιση εταιρείας
Ελάτε να πάρετε το τάδε αυτοκίνητο μαρκα
Που οι τιμές τους
Αρχίζουν από πες 12.000€
Και να πάρετε έκπτωση μέχρι
25%
Φυσικά το 25% τα δίνει στα ακριβά αυτοκίνητα
Και στο 12.000
Έδινε πολύ πιο μικρή
Στον τζόγο
Κατά καιρούς υπάρχουν στα καζίνα τροχοί
Οι οποίοι έχουνε λωρίδες
Πού εισιτηρίπτική τους πλειοψηφία έχει 1.000€
Και μία έχει 10.000€
Μία από τις 50
Και αν τη βρεις αυτήν όταν θα κληρωθείς
Σου λέει ξαναγύρισε τον τροχό και αν την ξαναβρείς θα πάρεις 20.000
Τι λένε στη διαφήμιση
Ότι μπορείς τη βδομάδα να κερδίσεις μέχρι
80.000
Που σημαίνει 20.000 τη φορά
Στις 4 κληρώσεις
Πού πρακτικά μπορεί να γίνει φορά σε πολλές χιλιάδες χρόνια
Στην πολιτική που έχει γίνει στα αλήθεια με δραχμές
Η α κυβέρνηση
Όταν κυβερνούσε ας πούμε σύνταξη αγροτών 100€
Και μισθό πιλότου 5000
Η β κυβέρνηση μετά
Είχε μισθό πιλότου
6.000
Και σύνταξη 200€
Πληθωρισμός 30%
Τι έλεγε λοιπόν η β κυβέρνηση
Με μας πάνε όλα καλά
Δώσαμε αύξηση στους αγρότες 100%
Και η μισθοί των πιλότο μας είναι 6.000 και περνάει πολύ καλά
Τι έλεγαν οι εκπρόσωποι της πρώην α κυβέρνησης
Η β κυβέρνηση τα χει κάνει....
Οι αγρότες με 200€ πεινάνε
Ακόμα και τους πλούσιους τους κατέστρεψε γιατί έδωσε αυξήσεις μόνο 20% έναντι 30% του πληθωρισμού
Όλα αυτά από το σκαϊ;;;;;;;;
Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος