Και όχι φίλε δε το θεωρώ ούτε λογικό, ούτε σωστό, ούτε και δίκαιο να ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΟΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, το οποίο απέκτησα με δουλειά και κόπο, και όλα αυτά επειδή έχω την τύχη - ατυχία να τυγχάνω κύριος σε ακριβή περιοχή. Και όλα αυτά για να τρώνε τα ημέτερα κοπρόσκυλα.
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου βεβαίως και η ακίνητη περιουσία φορολογείται και έτσι πρέπει. Όμως ο νομοθέτης καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο βασικές αρχές: Α. Φόρος κατοχής Β. Φόρος μεταβίβασης. Στην Ελλάδα επειδή το ακίνητο είναι το "ευκολάκι" στην άντληση φόρων, έχουμε και τους δύο φόρους, μαζί με καμιά τριανταριά ακόμα. Έχουν βρει την αγελάδα και την αρμέγουν νυχθημερόν, επιβεβαιώνοντας την παντελή ανεπάρκεια και ανικανότητα τους. Βεβαίως όχι μόνο ο Κούλης, αλλά διαχρονικά.
Τυπάρα και μην ξεχνάμε τις αμοιβές και την αντιστοιχία φόρου σπιτιού με αυτές στο εξωτερικό .
Επίσης στο εξωτερικό .... ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ....
Εδώ μόνο με το λογαριασμό ρεύματος πληρώνει τα κέρατά του.
Ζευγάρι 2 ατόμων , αν μένει σε μεγάλο διαμέρισμα γιατί πληρώνει δεκαπλάσια δημοτικά τέλη από άλλο
που μένει σε τρύπα ; ΧΕΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ; ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΩΝ ;;;;
Γιατί τα δημοτικά τέλη να μην είναι ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ;;;;;
Μια θεία μου γριά, μένει μόνη σε 200τμ + ... γιατί πληρώνει τα κέρατά της ;;;
Και άλλοι που μένουν 8 άτομα σε 50τμ πληρώνουν το 1/5 ;;;
Ε κάπου άϊ στο διάολο πια.