Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά δεν είμαι και μαλάκας. Το χρέος ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ, η καταγραφή του δημοσίου χρέους μ' αυτόν τον τρόπο είναι καθαρά ενδεικτική και συνήθως εργαλοποιείται όταν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε μια κατάσταση και να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Αν θες να δεις που βρίσκεσαι και να μην δημαγωγείς κοιτάς τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, τις εξαγωγές σου, τον ρυθμό ανάπτυξης, τις επενδύσεις, την κατανάλωση κλπ, κλπ. Αυτό που ξέρω εγώ είναι τα νούμερα και τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 2015 το χρέος της Ελλάδας ήταν περίπου 300 δις, το 2020 περίπου 350 δις, και μετά απο τρία μνημόνια με σκληρό ροκ λιτότητας και "επιστροφή στην κανονικότητα" καταφέρανε και το διπλασιάσανε.
Πάντα θα υπάρχουν λόγοι για νας μας γαμάνε και αν δεν υπάρχουν πάντα θα έχουν τρόπο να εφευρίσκουν, είτε λέγεται πόλεμος στην Ουκρανία, είτε κλιματική αλλαγή, είτε Χαμάς. Πάντως οι λόγοι της κακοδαιμονίας μας είναι ΠΑΝΤΑ εισαγόμενοι ασχέτως αν εμείς υφιστάμεθα τις συνέπειες, ενώ οι έξω ζούν και ευημερούν μια χαρά. Αφού όμως μας λες με οίστρο σοφιστού (για κομπλιμέντο στο γράφω) ότι όλα είναι ιδέα μας και περνάμε σούπερ, νομίζω ότι μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.
Φυσικά και το μετράμε σαν ποσοστό του αεπ το χρέος
Σου έχω 4 print screen
ένα άρθρο στο από το οικονομικό πανεπιστήμιο που λέει τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος σάν ποσοστό του αεπ
Η οδηγία της της ευρώπης τι πρέπει να κάνουν τα κράτη για το χρέος τους πάντα σαν ποσοστό του αεπ
Το χρέος των ηνωμένων πολιτειών που είναι τρις θα έπρεπε να έχουν κλείσει
Αν βλέπαμε μόνο τον απόλυτο αριθμό
Και κυρίως τι λέει το διεθνές νομισματικό ταμείο
Ότι το χρέος μας θα ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ να
Μειώνεται σαν ποσοστό του αεπ
Και Για αυτό εξάλλου μας δίνουνε οι οίκοι την επενδυτική βαθμίδα
Αν είχε διπλασιαστεί το χρέος μας σαν ποσοστό του αεπ θα είχαμε πολύ χειρότερα μνημόνια
Και επίσης πόσος είναι ο πληθωρισμός στον τροφίμων σε όλη την ευρώπη
Πού είναι παρόμοιος με την ελλάδα
Βεβαίως θέλω να παρατηρήσω ότι η αγοραστική δύναμη των ευρωπαίων ανέκαθεν ήταν καλύτερη από τη δικιά μας
Ανέκαθεν
Αν δεν πιστεύεις και εσύ τα στοιχεία δεν μπορώ να κάνω κάτι
Επίσης ποτέ δεν έχω πει ότι περνάμε σούπερ
Απλώς περνάμε πολύ καλύτερα από όταν εγώ ήμουν πιτσιρικάς
Με μερικοί χειροτέρευση την εποχή των μνημονίων
Και ο κόσμος ο μέσος κόσμος έχει την εξής λογική
Έχουμε παράπονα από το μητσοτάκη για διάφορα πράγματα
Αλλά οι εναλλακτικές είναι πολύ χειρότερες
Αυτό φαίνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση
Πού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι εναντίον της κυβερνήσεως
Αλλά οι ψήφοι πολύ πιο πάνω