Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Ένα σωρό έξυπνοι πιο πάνω έβαλαν μόνο τιμές
Ελλάδα σύγκριση με την ευρώπη σε αυτό απάντησα
Και 100 φορές έχω γράψει ότι η αγοραστική μας δύναμη ήταν και είναι μικρότερη

μικροτερη ναι , σωστα τα λες , μικροτερη

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.944
Πόντοι
6.256
Ένα σωρό έξυπνοι πιο πάνω έβαλαν μόνο τιμές
Ελλάδα σύγκριση με την ευρώπη σε αυτό απάντησα
Και 100 φορές έχω γράψει ότι η αγοραστική μας δύναμη ήταν και είναι μικρότερη
Ειπαμε τυπε Ντολμα εισαι η κλασσικη περιπτωση της βιασμενης που της αρεσε και τριγυρναει καθε μερα στην ιδια περιοχη μπας και ξαναπετυχει τους βιαστες της.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
Γιατί πρόβλεψαν πως όποιος από ατομική την κάνει μονοπροσωπη ΙΚΕ θα τον πιάνουν τα τεκμήρια και ότι ισχύει δλδ για την ατομική. Χαχα μιλάμε για εγκληματίες
Καλά το να βάλεις 2 εταίρους δεν είναι κάτι

αλλά να ξέρεις ότι για ικε έχεις άλλα αυξημένα έξοδα όπως :

Τέλος επιτηδεύματος από 650 θα πληρώσεις 990

Τα λογιστικά κόστη είναι τριπλά....

Η προκαταβολή φόρου είναι 80% και όχι 50%.

πρέπει να τηρείς τα πάντα πολύ προσεκτικά γιατί τα πρόστιμα είναι πολύ μεγαλύτερα...υποχρεούσαι να έχεις διπλογραφικά και τα είσαι οκ με ταμείο, αποθήκη, έσοδα έξοδα κτλπ όλα πένα..ακόμα και καφέ να πάρεις πρέπει να περάσεις ταμείο και έξοδο κτλπ (γιαυτό είναι αυξημένα τα λογιστικά κόστη)

και το κυριότερο ξεκινάς με 22% φορολογία από το πρώτο ευρώ. Δεν έχει κλίμακες.

Δεν ξέρω αν ο δεύτερος που θα βάλεις πρέπει να πληρώνει εφκα.

Εν τέλη δεν είναι για όλους αυτή η αλλαγή.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Επί του θέματος, μιας και έχει αποδειχθεί επανειλημμένως ότι έχεις πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου, το θέμα είναι ο ΦΠΑ, που στην Ελλάδα είναι ληστρικά υψηλός και θεωρείται ο πιο άδικος φόρος, καθώς επιβαρύνει εξίσου όποιον έχει υψηλό εισόδημα και όποιον δεν έχει, μόνο που στον δεύτερο η επιβάρυνση έχει δυσμενέστερες συνέπειες.
Κάνει και ειδική ανάλυση για το ΦΠΑ το κείμενο αλλά τι ζητάμε τώρα να καταλάβεις;
Αλλάζεις συνέχεια συζήτηση
Λες πράγματα για αεπ για φπα
Που όλοι τα ξέρουμε σαν κάτι το καινούργιο
Και σαν κάτι που εγώ να έχω πει αντίθετα

Όταν τέσσερις φίλοι πιο πάνω λένε για τιμές στην ελλάδα σχετικά με την ευρώπη
Και μόνο για αυτό
Απαντάω μόνο για αυτό

Και στο τέλος του μηνύματος γράφω και για την αγοραστική δύναμη

Και βέβαια η αγοραστική δύναμη είναι με τα στοιχεία της ελστατ
Που βέβαια δεν παίρνει υπόψη την παραοικονομία
Βλέπε τι δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Βέβαια δεν ξέρω και τι παρά οικονομία υπάρχει και στις άλλες χώρες της ευρώπης

Για να γίνονταν μία πραγματική σύγκριση
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ειπαμε τυπε Ντολμα εισαι η κλασσικη περιπτωση της βιασμενης που της αρεσε και τριγυρναει καθε μερα στην ιδια περιοχη μπας και ξαναπετυχει τους βιαστες της.....
Ωραίος στην πλάκα
Στην ουσία όμως;

Τελευταία τροποποίηση:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756

Και μόνο για αυτό
Απαντάω μόνο για αυτό

Βλέπε τι δηλώνουν οι ελεύθερη επαγγελματίες

συζητηση αλλαζει συνεχεια ο τυπος .. μαλλον δεν τον συμφερουν αυτα που απαντας τυπε μου :coffee: γνωστο κολπο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656

Και μόνο για αυτό
Απαντάω μόνο για αυτό

Ωραίος στην πλάκα
Στην ουσία όμως;
Όταν η τιμή βασικών προϊόντων είναι ίδια στην Αθήνα και στη Γερμναία και ο Γερμναός παίρνει κατώτατο μισθό 1600 ευρώ και ο Έλληνας 680 ευρώ τι μαλακίες αραδιάζεις για συγκρίσεις? Πληρώνει ο γερμανός 600 ευρώ το μήνα σούπερ μάρκετ? Ωραία πούτσα του έμειναν τα 2/3 του μισθού.

Πληρώνει ο Έλληνας 600? Ωραία δεν έμεινε τίποτα. Πρέπει να υποσιτιστεί για να έχει λεφτά για ενοίκια και τα πράσινα τιμολόγια.

Ξύπνα επιτέλους που δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα σουίφερ να πούμε και θες να κάνεις και συγκρίσεις.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.475
Πόντοι
2.606
Δεν είναι θέμα αν τρώγεται έξυπνε
Είναι ότι ό,τι μας βολεύει το συγκρίνουμε με την ευρώπη ότι δεν μας βολεύει δεν το συγκρίνουμε
ρε ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΒΛΑΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΑ,ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ,ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ,ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΒΛΑΚΑ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ......

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Εξαρτάται την εταιρεία. Τον άκουσα το Θεοδωρόπουλο μετά την εξαγορά. Καμαρωνε και δικαίως, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μια από τις πιο αγαπημένες μας γεύσεις θα μας χαιρετήσει οριστικά.
Γνωστός μου, που δούλευε στον ποιοτικό γνωστής πολυεθνικής σοκολατοποιίας, μου έλεγε πως η ποιότητα διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Λίγο με τα λιπαρά του κακάο να παίξουν άλλαξε η γεύση.
Εννοείται ότι παίζουν ρόλο οι διαφορετικές προδιαγραφές για κάθε πελάτη.
Όταν την δοκίμασα δεν είχε γίνει ακόμα η εξαγορά.
Ένα άλλο παράδειγμα,η Lindt έχει άλλη γεύση η εισαγόμενη από την Ελβετία(Θανόπουλος,Μπαλάσκας)και άλλη αυτή που διανέμει ο εδώ αντιπρόσωπος.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Όταν η τιμή βασικών προϊόντων είναι ίδια στην Αθήνα και στη Γερμναία και ο Γερμναός παίρνει κατώτατο μισθό 1600 ευρώ και ο Έλληνας 680 ευρώ τι μαλακίες αραδιάζεις για συγκρίσεις? Πληρώνει ο γερμανός 600 ευρώ το μήνα σούπερ μάρκετ? Ωραία πούτσα του έμειναν τα 2/3 του μισθού.

Πληρώνει ο Έλληνας 600? Ωραία δεν έμεινε τίποτα. Πρέπει να υποσιτιστεί για να έχει λεφτά για ενοίκια και τα πράσινα τιμολόγια.

Ξύπνα επιτέλους που δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα σουίφερ να πούμε και θες να κάνεις και συγκρίσεις.
ναι αλλα άμα το σουίφερ ειναι πιο φθηνό εδω ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΝΑΚΙ ;;;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.762
Πόντοι
2.356

Και μόνο για αυτό
Απαντάω μόνο για αυτό

Ωραίος στην πλάκα
Στην ουσία όμως;
Το ΦΠΑ δεν τον αναφέρω εγώ. Το άρθρο του ΕΛΚΑ που ανέβασες τον αναφέρει αναλυτικώς και εκτενώς.
ΕΣΥ το ανέβασες το άρθρο.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και τι ανεβάζεις εδώ είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα. Οχι δικό μας.
Για το ΑΕΠ, που είναι δεδομένο ότι δεν επαρκεί ο εγκέφαλός σου για στοιχειώδη κατανόηση γραπτού, ήταν ένα παράδειγμα του πως η ξεκομμένη σύγκριση αριθμών οδηγεί σε συμπεράσματα για τα πανηγύρια.
Μιας και η ξεκομμένη σύγκριση αριθμών είναι η αγαπημένη σου συνήθεια.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Εδώ τέσσερις πιο πάνω λένε για 2 3 προϊόντα τιμές στην ελλάδα σχετικά με την ευρώπη
Και εγώ βάζω έρευνα με πέντε χιλιάδες προϊόντα σε 30 super market
Και δεν απαντάει και δεν είναι επιχείρημα

Τι να σου πω τώρα
Ποιά έρευνα έχεις βάλει?
Μπορείς να την παραθέσεις σε παρακαλώ?

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266

Για πολλοστή φορά
Τέσσερις τύποι πιο πάνω
Μιλήσαν μόνο για τις τιμες το καταλαβαίνεις μόνο για τις τιμες μόνο για τη τιμές πόσες φορές να το γράψω
Ελλάδα σχετικά με την ευρώπη

Απάντησα σε αυτό
Και έβαλα τη σύγκριση με την έρευνα του ι έλκα
Και όχι με τρεις και τέσσερις τιμές αλλά με 5.000 τιμές σε 30 super market

Και έγραψα στο τέλος που κάνεις σαν να μην το είδες

Ότι αν λάβουμε υπόψη και την αγοραστική δύναμη των ελλήνων τα πράγματα δεν είναι καλά

Ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Έχουμε τοποθέτηση ΕΛΚΑ επ' αυτού;
2-3 χιλιαδες τιμες θα ανεβάσει τωρα που του ειπε ο Μαξιμιλιεν ( ονομα πουστη κομμωτη εβαλε ο αλλος νικ ) θα πρεπει να ειναι και μεσα του σουιφερ .. να δω που θα κρυφτει μετα ο Σαουλ που το παιζει ιστορία

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Ποιά έρευνα έχεις βάλει?
Μπορείς να την παραθέσεις σε παρακαλώ?
Φθηνότερο καλάθι προϊόντων σούπερ - μάρκετ, έχει η Ελλάδα σε σχέση με 5 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία) σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για τον Μάρτιο του 2023.

Συγκεκριμένα η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών δείχνει ότι οι τέσσερις χώρες έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, 18% η Γαλλία, 7% το Ηνωμένο Βασίλειο, 12% η Ιταλία, 7% η Ισπανία 3%, ενώ η Πορτογαλία είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα.

Η σύγκριση των καλαθιών χωρίς ΦΠΑ δείχνει ότι όλες οι χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα, η Γαλλία κατά 26%, το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 17%, η Ιταλία κατά 20%, η Ισπανία κατά 11% και η Πορτογαλία κατά 2%.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ είναι 13%, σημαντικά υψηλότερος από το Ηνωμένο Βασίλειο (0% ή 5%) και τη Γαλλία (10% και 5,5%), την Ισπανία (10% και 4%), την Πορτογαλία (13% και 6%), την Ιταλία (5% και 4%), αλλά και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, είναι ότι τρόφιμα που στην Ελλάδα υπάγονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ με 24%, στις υπόλοιπες χώρες υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος είναι και χαμηλότερος του ελληνικού με 6%, 5,5%, 4% ή ακόμα και 0%.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Δεκεμβρίου 2022, οι διακυμάνσεις στην εξέλιξη των τιμών είναι μικρή. Συγκεκριμένα, οι τιμές στην Ελλάδα καταγράφονται σταθερές (μείωση -0,29%), όπως και τη Γαλλία (-0,25%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,45%), μείωση καταγράφεται στην Πορτογαλία (-0,91%) και αύξηση στην Ισπανία (+1,95%) και την Ιταλία (+1,61%).

Η έρευνα γίνεται σε δείγμα πάνω από 5.000 τιμών προϊόντων και 30 διαφορετικές αλυσίδες σουπερμάρκετ στις έξι χώρες συνολικά για να υπολογισθούν οι μέσες τιμές, με δειγματοληψίες από έγκυρα site σύγκρισης τιμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και από αλυσίδες σουπερμάρκετ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμές προϊόντων σε προσφορά, όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε κάθε χώρα και αφορούν μόνο αλυσίδες σουπερμάρκετ

Και για άλλη μία φορά
Αν λάβουμε υπόψη την αγοραστική μας δύναμη τα πράγματα δεν είναι καλά

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Σωστος Νταιμα .. φθηνοτερο , ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ , αλλα τους ποναει η αληθεια των αριθμων !!

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Εντωμεταξύ διάβαζα για τις τιμές στα τυριά από κάποιους φίλους....
Για ποιες τιμές θα λέτε σε λίγο δηλαδή,όταν θα έρθει η εποχή που δεν θα παράγεται φέτα και γραβιέρα στην χώρα.....

υ.γ:Μουνόπανα κασέρι είναι το κασέρι και όχι όλα τα κίτρινα...

:birdman:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
φοβαμαι οτι θα πέσει ερωτηση τραμπουκισμου για κόστος ενέργειας Νταιμα , ετοιμασου με στοιχεία

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.080
Πόντοι
3.656
ναι αλλα άμα το σουίφερ ειναι πιο φθηνό εδω ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΝΑΚΙ ;;;
Αν είναι στο καλάθι των προσφορών θα ανέβει 1.20 τη μια βδομάδα θα πέσει 0,80 την επόμενη οπότε θα το πάρεις με προσφορά μόνο 0,40 πιο ακριβό από όσο το έπαιρνες.

Σε λίγο οι προσφορές θα γίνονται για το ποιος θα κάνει την μικρότερη αύξησή τιμών

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Φθηνότερο καλάθι προϊόντων σούπερ - μάρκετ, έχει η Ελλάδα σε σχέση με 5 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία) σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για τον Μάρτιο του 2023.

Συγκεκριμένα η σύγκριση των μέσων τιμών των καλαθιών δείχνει ότι οι τέσσερις χώρες έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, 18% η Γαλλία, 7% το Ηνωμένο Βασίλειο, 12% η Ιταλία, 7% η Ισπανία 3%, ενώ η Πορτογαλία είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα.

Η σύγκριση των καλαθιών χωρίς ΦΠΑ δείχνει ότι όλες οι χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα, η Γαλλία κατά 26%, το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 17%, η Ιταλία κατά 20%, η Ισπανία κατά 11% και η Πορτογαλία κατά 2%.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ είναι 13%, σημαντικά υψηλότερος από το Ηνωμένο Βασίλειο (0% ή 5%) και τη Γαλλία (10% και 5,5%), την Ισπανία (10% και 4%), την Πορτογαλία (13% και 6%), την Ιταλία (5% και 4%), αλλά και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, είναι ότι τρόφιμα που στην Ελλάδα υπάγονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ με 24%, στις υπόλοιπες χώρες υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος είναι και χαμηλότερος του ελληνικού με 6%, 5,5%, 4% ή ακόμα και 0%.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Δεκεμβρίου 2022, οι διακυμάνσεις στην εξέλιξη των τιμών είναι μικρή. Συγκεκριμένα, οι τιμές στην Ελλάδα καταγράφονται σταθερές (μείωση -0,29%), όπως και τη Γαλλία (-0,25%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,45%), μείωση καταγράφεται στην Πορτογαλία (-0,91%) και αύξηση στην Ισπανία (+1,95%) και την Ιταλία (+1,61%).

Η έρευνα γίνεται σε δείγμα πάνω από 5.000 τιμών προϊόντων και 30 διαφορετικές αλυσίδες σουπερμάρκετ στις έξι χώρες συνολικά για να υπολογισθούν οι μέσες τιμές, με δειγματοληψίες από έγκυρα site σύγκρισης τιμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και από αλυσίδες σουπερμάρκετ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμές προϊόντων σε προσφορά, όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε κάθε χώρα και αφορούν μόνο αλυσίδες σουπερμάρκετ

Και για άλλη μία φορά
Αν λάβουμε υπόψη την αγοραστική μας δύναμη τα πράγματα δεν είναι καλά
Πρώτα από όλα εγω μίλησα για προϊόντα πολυεθνικών.
Η αναφορά σου είναι απολύτως γενικευμένη και αόριστη.

Έπειτα θα ήθελα ήθελα δεις τις τιμές σε αντιστοιχία με τους μισθούς ανά χώρα.

Μετά κάνουμε κουβέντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom