Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 21 άτομα (6 μέλη και 15 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Η κασετα με τα ποδια και το παπλωμα επαιζε τον καιρο των πρωτων μνημονιων (με κυριο εκφραστη εδω μεσα τον τραμου), ο ηλιθιος εχει μεινει εκει και την αναπαραγει ακομα.
Καθυστερημενος κυριολεκτικα και μεταφορικα
Ναι μαλακα, η κασετα, γι αυτο καποιοι ειμαστε μια χαρα ακομα και συνεχιζουμε προσπαθωντας για το καλυτερο και εσενα σου πηραν και το κομμωτηριο και τωρα κανεις μιζαπλι κατ οικον (μεχρι να σου το παρουν κι αυτο), η κασετα θα σου φταιει παντα εσενα.

Επεστρεψες τωρα που κοπασε η σκονη απο το φατουρο που ετρωγες πουλακι μου.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.212
Πόντοι
25.467
Η κασετα με τα ποδια και το παπλωμα επαιζε τον καιρο των πρωτων μνημονιων (με κυριο εκφραστη εδω μεσα τον τραμου), ο ηλιθιος εχει μεινει εκει και την αναπαραγει ακομα.
Καθυστερημενος κυριολεκτικα και μεταφορικα

Σωστός.

Έπαιζε μαζί με την κασέτα "μαζί τα φάγαμε", του Τζχώνει.

• Like
Αντιδράσεις: LION7

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.327
Πόντοι
3.656
Κανενα δεν κρινω, τους κρινει η ζωη καθημερινα. Και φυσικα κανεις δεν ειπε να ψοφησει ουτε ενας. Αλλα επειδη ακριβως οπως το γραφεις η ζωη κρυβει εκπληξεις και συνηθως δυσαρεστες, ουτε κρινουμε αλλα ουτε αφηνουμε τα πραγματα στην τυχη τους. Πολυ δε περισσοτερο οταν τα πραγματα «ειναι καλα».

Ω ρε, τωρα που ειπες για χρηματιστηριο, ποσοι ηταν αραγε που εφαγαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τις συνταξεις τους….. καλο το θεωρημα οτι «καποιοι ξεπουλησαν την εθνικη κυριαρχια και τις περιουσιες μας» αλλα οταν οι περισσοτεροι το εκαναν μονοι τους, οικειοθελως, προφανως και ψαχνουν μια καλη δικαιολογια.
Η ζωή δεν κρίνει κανέναν ούτε υπάρχει θεία δίκη. Αυτά είναι δικαιολογίες για να αισθανόμαστε καλά που εμείς έχουμε και οι άλλοι πεινάνε. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη στη ζωή για να σε κρίνει....αν είχες γεννηθεί στην αφρική τα προβλήματα σου θα ήταν διαφορετικά.

Συνεχίζεις να βλέπεις μόνο φταίχτες. Με την δική σου λογική όμως εγώ που είμαι 30 δεν θέλω να πληρώνω φόρους και έφκα για να πάρεις καλή σύνταξη εσύ που είσαι πχ 50 (τυχαίο νούμερο). Αν είσαι και αγρότης ακόμα περισσότερο γιατί να δουλεύω εγώ για να παίρνεις επιδοτήσεις και βοήθειες? Καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό σου δεν πάει πουθενά?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Η ζωή δεν κρίνει κανέναν ούτε υπάρχει θεία δίκη. Αυτά είναι δικαιολογίες για να αισθανόμαστε καλά που εμείς έχουμε και οι άλλοι πεινάνε. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη στη ζωή για να σε κρίνει....αν είχες γεννηθεί στην αφρική τα προβλήματα σου θα ήταν διαφορετικά.

Συνεχίζεις να βλέπεις μόνο φταίχτες. Με την δική σου λογική όμως εγώ που είμαι 30 δεν θέλω να πληρώνω φόρους και έφκα για να πάρεις καλή σύνταξη εσύ που είσαι πχ 50 (τυχαίο νούμερο). Αν είσαι και αγρότης ακόμα περισσότερο γιατί να δουλεύω εγώ για να παίρνεις επιδοτήσεις και βοήθειες? Καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό σου δεν πάει πουθενά?
Ε και γω οταν ημουν 25 και συ αγεννητος (υποθετικα παντα) δεν ηθελα να πληρωνω φορους και ΤΕΒΕ, ΤΑΕ για καποιους αλλους αλλα πληρωνα. Και πληρωνω. Και ειμαι μια ζωη ενημερος σε ολα μου. Τι να κάνουμε τωρα;

Η ζωη ειναι αδικη. Καποιοι ειναι πιο τυχεροι, αλλοι πιο ατυχοι. Καποιοι γεννηθηκαν στην Αφρικη, αλλοι σε παλατι, αλλοι προσπαθησαν απο το τιποτα αλλοι κατεστρεψαν αμυθητες περιουσιες.

Συζητηση ειναι αυτη;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.212
Πόντοι
25.467
Ναι μαλακα, η κασετα, γι αυτο καποιοι ειμαστε μια χαρα ακομα και συνεχιζουμε προσπαθωντας για το καλυτερο και εσενα σου πηραν και το κομμωτηριο και τωρα κανεις μιζαπλι κατ οικον (μεχρι να σου το παρουν κι αυτο), η κασετα θα σου φταιει παντα εσενα.

Επεστρεψες τωρα που κοπασε η σκονη απο το φατουρο που ετρωγες πουλακι μου.
Με την ανεργία σε διπλάσιο ποσοστό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και με τον πληθωρισμό να τρέχει ανεξέλεγκτα, δεν θα το χαρακτήριζα "μια χαρά". Περισσότερο στο "δυό τρομάρες", φέρνει.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Με την ανεργία σε διπλάσιο ποσοστό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και με τον πληθωρισμό να τρέχει ανεξέλεγκτα, δεν θα το χαρακτήριζα "μια χαρά". Περισσότερο στο "δυό τρομάρες", φέρνει.
«Καποιοι ειμαστε μια χαρα» εγραψα. Και αυτο δεδομενων των συνθηκων αλλα και των αναγκων που ο καθενας θεωρει πως εχει.

Μια χαρα σαν κρατος κοινωνια οικονομια κλπ κλπ δε λεω πως ειμαστε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.327
Πόντοι
3.656
Ε και γω οταν ημουν 25 και συ αγεννητος (υποθετικα παντα) δεν ηθελα να πληρωνω φορους και ΤΕΒΕ, ΤΑΕ για καποιους αλλους αλλα πληρωνα. Και πληρωνω. Και ειμαι μια ζωη ενημερος σε ολα μου. Τι να κάνουμε τωρα;

Η ζωη ειναι αδικη. Καποιοι ειναι πιο τυχεροι, αλλοι πιο ατυχοι. Καποιοι γεννηθηκαν στην Αφρικη, αλλοι σε παλατι, αλλοι προσπαθησαν απο το τιποτα αλλοι κατεστρεψαν αμυθητες περιουσιες.

Συζητηση ειναι αυτη;
Σου εξηγώ ότι δεν είναι λογική σκέψη το ''οι περισσότεροι έγιναν φτωχοί με τις επιλογές τους''

Δεν έχει σημασία πως έγινε φτωχός ο άλλος έχει σημασία ότι σήμερα ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια..αυτή είναι η συζήτηση.

Πως στέκει σαν επιχείρημα το ότι ο άλλος φταίει γιατί έριξε έξω τα καράβια του? Επειδή η ζωή είναι άδικη θα πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στα πιστεύω μας γιατί δεν θέλει πολύ να έρθουμε στην θέση του κάθε κακομοίρη.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.212
Πόντοι
25.467
«Καποιοι ειμαστε μια χαρα» εγραψα. Και αυτο δεδομενων των συνθηκων αλλα και των αναγκων που ο καθενας θεωρει πως εχει.

Μια χαρα σαν κρατος κοινωνια οικονομια κλπ κλπ δε λεω πως ειμαστε.

Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι λίγο ασύνετο.

Κάποιοι ήταν "μία χαρά" και επί ιταλο-γερμανικής κατοχής.

Όπως και κάποιοι ήταν "δύο χαρές" επί χούντας.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
8.157
Πόντοι
1.056
Σκεψεις πολλων,στη βουλη ομως.

Βεβαια αυτα στις δημοκρατίες ειναι ψιλά γράμματα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι λίγο ασύνετο.

Κάποιοι ήταν "μία χαρά" και επί ιταλο-γερμανικής κατοχής.

Όπως και κάποιοι ήταν "δύο χαρές" επί χούντας.
Μην το παμε εκει. Μια χαρα εννοω πως βασει οικονομικων και επαγγελματικων συνθηκων τη δεδομενη στιγμη ειμαστε αυταρκεις για τη ζωη που θελουμε να εχουμε και προσπαθουμε καθημερινα να συνεχισουμε το ιδιο.

Καποιοι αλλοι, που πολυ πιθανως να ηρθαν σε χειροτερη θεση καποια στιγμη μπορουν να συνεχισουν να τα βαζουν δικαιως ή αδικως με Θεους και δαιμονες.

Κοινως, υπαρχουν ανθρωποι που αντι να εστιασουν στα προβληματα τους και να βρουν λυσεις, συνεχιζουν να ψαχνουν ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ εφταιξαν για οτι τους συνεβη.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Το οτι καποιοι ειναι καλα δε σημαινει οτι ολοι οι υπολοιποι "ειχαν τα ποδια εξω απο το παπλωμα".
Καλα, για τη μαλακια με το κομμωτηριο, μονο το οτι αντιγραφεις τις πιπες που ελεγε η τασουλα δειχνει τι αμπλαουμπλας εισαι.
Επισης, μιλας εσυ για φατουρο οταν κυριολεκτικα οποιο θρεντ ανοιγω που συμμετεχεις σε παιρνουν παρτουζα μεχρι και τα μπανερς!
Πουθενα δεν εγραψα οτι «ολοι οι υπολοιποι» ειχαν τα ποδια εκτος. Πολλοι ομως τα απλωσαν διχως αυριο, αντε ας μην πω οι περισσοτεροι και παρεξηγιεσαι.

Το ζητημα ειναι τι κανεις οταν πεσεις. Καποιοι ξανασηκωνονται, οι αλλοι ψαχνουν Μεσσιες και δικαιολογιες. Ως ενα σημειο ειναι φυσιολογικο, δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, ελα ομως που συμβαινει και οποιος εχει διαφορετικη αντιληψη των πραγματων τα βλεπει διαφορετικα.

Σε πολυ απλα Ελληνικα, αυτος που ακουγα διπλα μου στα 25 του να λεει «δεν παω σε αυτη τη δουλεια για κατω απο 1500, επειδη εχω πτυχιο, μαστερ και τ αρχιδια του καραμπελα» δεν ειχε ποτε ουτε την εκτιμηση μου ( στ αρχιδια σας) αλλα ουτε καμια προοπτικη στα δικα μου ματια. Οπου κι αν κατεληξε.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.212
Πόντοι
25.467
Μην το παμε εκει. Μια χαρα εννοω πως βασει οικονομικων και επαγγελματικων συνθηκων τη δεδομενη στιγμη ειμαστε αυταρκεις για τη ζωη που θελουμε να εχουμε και προσπαθουμε καθημερινα να συνεχισουμε το ιδιο.

Καποιοι αλλοι, που πολυ πιθανως να ηρθαν σε χειροτερη θεση καποια στιγμη μπορουν να συνεχισουν να τα βαζουν δικαιως ή αδικως με Θεους και δαιμονες.

Κοινως, υπαρχουν ανθρωποι που αντι να εστιασουν στα προβληματα τους και να βρουν λυσεις, συνεχιζουν να ψαχνουν ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ εφταιξαν για οτι τους συνεβη.

Μισό να βάλουμε κάποια πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, διότι εδώ επιχειρείτε, άθελά σας θέλω να πιστεύω, ένα τουρλουμπούκιασμα.

Το να μην κλαίει κάποιος πάνω από τον πεθαμένο, και να προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψάξει τα αίτια θανάτου του πεθαμένου και το αν υπήρξαν ενδεχομένως ευθύνες άλλων.

Είναι δύο θέματα με εντελώς διαφορετικό στόχο, που μπορούν να προχωρούν παράλληλα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.212
Πόντοι
25.467
Πουθενα δεν εγραψα οτι «ολοι οι υπολοιποι» ειχαν τα ποδια εκτος. Πολλοι ομως τα απλωσαν διχως αυριο, αντε ας μην πω οι περισσοτεροι και παρεξηγιεσαι.

Το ζητημα ειναι τι κανεις οταν πεσεις. Καποιοι ξανασηκωνονται, οι αλλοι ψαχνουν Μεσσιες και δικαιολογιες. Ως ενα σημειο ειναι φυσιολογικο, δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, ελα ομως που συμβαινει και οποιος εχει διαφορετικη αντιληψη των πραγματων τα βλεπει διαφορετικα.

Σε πολυ απλα Ελληνικα, αυτος που ακουγα διπλα μου στα 25 του να λεει «δεν παω σε αυτη τη δουλεια για κατω απο 1500, επειδη εχω πτυχιο, μαστερ και τ αρχιδια του καραμπελα» δεν ειχε ποτε ουτε την εκτιμηση μου ( στ αρχιδια σας) αλλα ουτε καμια προοπτικη στα δικα μου ματια. Οπου κι αν κατεληξε.

Σωστό το παράδειγμα που δώσατε, αλλά από την άλλη πλευρά είναι αδόκιμο να περιμένουν οι εργοδότες να αναλαμβάνει ο εργαζόμενος π.χ. αστική ευθύνη, επειδή προσφέρουν 20 - 30 ευρώ παραπάνω από τον κατώτατο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Μισό να βάλουμε κάποια πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, διότι εδώ επιχειρείτε, άθελά σας θέλω να πιστεύω, ένα τουρλουμπούκιασμα.

Το να μην κλαίει κάποιος πάνω από τον πεθαμένο, και να προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψάξει τα αίτια θανάτου του πεθαμένου και το αν υπήρξαν ενδεχομένως ευθύνες άλλων.

Είναι δύο θέματα με εντελώς διαφορετικό στόχο, που μπορούν να προχωρούν παράλληλα.
Μπορει να το εκανα, διαβεβαιω πως ηταν αθελα μου, αστοχια μου.

Ναι, σαφως και να δουμε και να αναλυσουμε πως προεκυψε το ασχημο αποτελεσμα αλλα ταυτοχρονα να αναζητησουμε την καλυτερη λυση για το απο κει και μετα.
Και κυριως να κανουμε την αυτοκριτικη μας. Ειδα τις εποχες της μεγαλης κρισης ανθρωπους να χανουν επιχειρησεις που πραγματικα στα ματια μου δεν ειχαν λογο υπαρξης, ειχαν ημερομηνια ληξης και απλα απευθυνοταν στην ξεφρενη πορεια της εποχης εκεινης. Πχ σε καθε γωνια, ψιλικατζιδικα σε επιπεδο franchise που εμπαινε ο τοτε Ελληναρας και εβγαινε με 100€ σε τσιγαρα, εφημεριδες, περιοδικα, γαριδακια, σκατουλακια…. Ε αυτο δεν ηταν δειγμα υγιους επιχειρησης, ουτε προφανως υγιους καταναλωσης προφανως και ηταν απο τα πρωτα λουκετα που πηρε η μπαλα και πολυ φυσιολογικα κατ εμε.
Στην πορεια σαφως και ειδα φιλους και συνεργατες με σοβαρες επιχειρησεις, υγιεις, νοικοκυρεμενες που απλα δεν αντεξαν. Ειτε την αναδουλεια, ή τα εξοδα και τις τρελες εισφορες και φορολογιες. Εκει ξεχωριζεις ομως τους ικανους, τους αξιοπρεπεις, τους δυνατους. Αρκετοι επεστρεψαν, αν οχι στα ιδια επιπεδα, σε μια καλη εικονα, ειτε στο αντικειμενο ή σε καποια αλλη προσπαθεια και ιδεα. Αλλοι παρεμειναν πανω απο τη «σπασμενη σταμνα» και συνεχισαν να κλαινει για «την κριση, τα μνημονια, τον γαπ, το βουδα, τον σαμαρ-ass” και συνεχιζουν μεχρι σημερα με εμπλουτισμενο ρεπερτοριο.

Νομιζω πως ειμαι πιο σαφης.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Σωστό το παράδειγμα που δώσατε, αλλά από την άλλη πλευρά είναι αδόκιμο να περιμένουν οι εργοδότες να αναλαμβάνει ο εργαζόμενος π.χ. αστική ευθύνη, επειδή προσφέρουν 20 - 30 ευρώ παραπάνω από τον κατώτατο.
Σαφως, ποιος ειπε οτι ολοι οι εργοδοτες ειναι καλοι και Αγιοι;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.327
Πόντοι
3.656
Ο Εργατοτεχνίτης που δουλεύει με τον ιδρώτα και την υγεία του με ότι αυτό συνεπάγεται

Που πριν την κρίση έπαιρνε 1300 και σήμερα παίρνει 1000 με τα τριπλά έξοδα και δεν βγαίνει ούτε για τα σχολικά των παιδιών του

Τι πρέπει να κάνει για να ορθοποδήσει;

Να πουλήσει το νεφρό του; Η να δουλέψει μαύρα και να τον πείτε ότι κλέβει το κράτος;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.982
Πόντοι
5.506
Ο Εργατοτεχνίτης που δουλεύει με τον ιδρώτα και την υγεία του με ότι αυτό συνεπάγεται

Που πριν την κρίση έπαιρνε 1300 και σήμερα παίρνει 1000 με τα τριπλά έξοδα και δεν βγαίνει ούτε για τα σχολικά των παιδιών του

Τι πρέπει να κάνει για να ορθοποδήσει;

Να πουλήσει το νεφρό του; Η να δουλέψει μαύρα και να τον πείτε ότι κλέβει το κράτος;
Αν ρωτας εμενα και δυο δουλειες να δουλεψει και μαυρα να δουλεψει και οτι γουσταρει και αντεχει. Χεστηκα τι θα μου πει το κρατος και οι αλλοι μπροστα στην οικογενεια μου.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.909
Πόντοι
19.795
Αν ρωτας εμενα και δυο δουλειες να δουλεψει και μαυρα να δουλεψει και οτι γουσταρει και αντεχει. Χεστηκα τι θα μου πει το κρατος και οι αλλοι μπροστα στην οικογενεια μου.
Και εγώ και εσύ ζούμε και δουλεύουμε σε περιοχές που η κρίση, τις άγγιξε πολύ λίγο, περιοχές που δίνουν δουλειές και ευκαιρίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου όμως ζει σε μεγάλες αστικές περιοχές, που η κρίση τις γάμησε στην κυριολεξία καί που δεν υπάρχουν ούτε δουλειές που να αμοιβονται καλά, ούτε δεύτερες ευκαιρίες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.327
Πόντοι
3.656
Αν κάποιος πρέπει να δουλέψει 2 δουλειές για να μην είναι στο όριο της φτώχειας τότε έρχεσαι στα λόγια μου.

Η οικονομία δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται και ο μέσος Έλληνας πεινάει.

Βέβαια για να ξέρουμε και τι λέμε....ο Εργατοτεχνίτης σημαίνει χειρωνακτική εργασία....

δύο δουλειές σημαίνουν 14 ώρες στην καλύτερη.....έχεις δουλέψει ποτέ 14 ώρες πραγματικής χειρονακτικής εργασίας?

Στο υπογράφω ότι μετά από 5 τέτοιες εργάσιμες μέρες δεν αισθάνεσαι ούτε πλούσιος ούτε προνομιούχος ούτε μέρος μιας οικονομίας που αναπτύσσεται.

Αισθάνεσαι νεκρός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom