Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (2 μέλη και 4 επισκέπτες)

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.777
Πόντοι
6.030
Aλήθεια αυτό το ότι ο Τσίπρας είναι "ρήτορας και γοητεύει" τί εξυπνάδα ήταν; Για τον κάθε αφελή φυσικά και είναι γοητευτικός αφού κατάφερε να πείσει 37% του εκλογικού σώματος ότι θα επιτύχει θαύματα ανώτερα αυτών του Ιησού Χριστού, τα απαριθμώ εν συνόψει στην υπογραφή μου.
Το πρόβλημα του Τσίπρα τώρα όμως είναι η πραγματικότητα. Ωραία ξεγέλασε τους χαζούς, τον ψήφισαν δυο φορές και ξαφνικά βρίσκονται ενώπιον μια πραγματικότητος πολύ πιο απαχθούς από εκείνη που τους έταζε ότι θα τους βγάλει προ έτους. Ε, αυτό όσο και χαζός να είσαι το νιώθεις!
Αν ας πούμε κάποιος σου πει ότι θα ζεστάνει τις πλατείες το χειμώνα μπορεί και να τον πιστέψεις αν είσαι αρκετά βλάκας, αλλά αν βρίσκεσαι στο Σύνταγμα και έχει 5 βαθμούς δεν γίνεται να δεχθείς να σου ζητήσει να βάλεις κοντομάνικο, θα κρυώνεις διάολε...
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Aλήθεια αυτό το ότι ο Τσίπρας είναι "ρήτορας και γοητεύει" τί εξυπνάδα ήταν; Για τον κάθε αφελή φυσικά και είναι γοητευτικός αφού κατάφερε να πείσει 37% του εκλογικού σώματος

Μα αυτό είπα.
Δεν ισχυρίστηκα ότι το εκλογικό σώμα ΔΕΝ είναι αφελές. Βεβαίως και είναι.

Επί του αποτελέσματος όμως, αυτός που μαζεύει τα κουκιά είναι αυτός που ξέρει να γοητεύει τους βλάκες.
Ο aleksis ξέρει.
Ο κούλης δεν είναι τόσο καλός σ' αυτό.

Αυτό είπα.

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Μα αυτό είπα.
Δεν ισχυρίστηκα ότι το εκλογικό σώμα ΔΕΝ είναι αφελές. Βεβαίως και είναι.

Επί του αποτελέσματος όμως, αυτός που μαζεύει τα κουκιά είναι αυτός που ξέρει να γοητεύει τους βλάκες.
Ο aleksis ξέρει.
Ο κούλης δεν είναι τόσο καλός σ' αυτό.

Αυτό είπα.

Aυτός που μαζεύει τα κουκιά είναι αυτός που τάζει στις συμπαγείς συντεχνίες.
Το εκλογικό σώμα είναι κάτι χειρότερο απο αφελές, είναι κουτοπόνηρο.
Οποιος τσίμπησε στην κατάργηση του ενφια ψήφισε σύριζα
Οι ΔΥ χωρίς αντικείμενο ψήφισαν συριζα γιατί φοβήθηκαν ότι θα πάψει η αργομισθία τους.
Και πολλά άλλα...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οποιος τσίμπησε στην κατάργηση του ενφια ψήφισε σύριζα
Οι ΔΥ χωρίς αντικείμενο ψήφισαν συριζα γιατί φοβήθηκαν ότι θα πάψει η αργομισθία τους.
Και πολλά άλλα...
Το να καταφέρνεις να πείθεις ΠΟΛΛΟΥΣ (αφελείς, έστω) διαφόρων ενδιαφερόντων, συμφερόντων, ιδεολογιών κλπ) ότι "είσαι μαζί τους", ότι "γι' αυτούς αγωνίζεσαι", ότι "θα τα φτιάξεις όλα γιατί μπορείς και θέλεις, και ξέρεις" (ενώ οι αντίπαλοί σου δεν ξέρουν και δεν θέλουν) είναι μια τέχνη δύσκολη.
Γιατί απαιτεί τη χρήση του λόγου (και των λοιπών: γλώσσα σώματος, image, κλπ) με τέτοιο τρόπο που να τα επιτυγχάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.
Απαιτείται ΧΑΡΙΣΜΑ για να το καταφέρνει κάποιος, που δεν το έχουν όλοι. Στην πραγματικότητα το έχουν ελάχιστοι.
Ο aleskis το έχει, αυτό λέω. Παραπάνω απ' τον κούλη, αυτό λέω.

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Το να καταφέρνεις να πείθεις ΠΟΛΛΟΥΣ (αφελείς, έστω) διαφόρων ενδιαφερόντων, συμφερόντων, ιδεολογιών κλπ) ότι "είσαι μαζί τους", ότι "γι' αυτούς αγωνίζεσαι", ότι "θα τα φτιάξεις όλα γιατί μπορείς και θέλεις, και ξέρεις" (ενώ οι αντίπαλοί σου δεν ξέρουν και δεν θέλουν) είναι μια τέχνη δύσκολη.
Γιατί απαιτεί τη χρήση του λόγου (και των λοιπών: γλώσσα σώματος, image, κλπ) με τέτοιο τρόπο που να τα επιτυγχάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.
Απαιτείται ΧΑΡΙΣΜΑ για να το καταφέρνει κάποιος, που δεν το έχουν όλοι. Στην πραγματικότητα το έχουν ελάχιστοι.

Δεν νομίζω να πείστηκαν.
Απλά είδαν μια μικρή πιθανότητα να τους χαριστούν τα δάνεια και τζογάρανε

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη λύση για τα "κόκκινα δάνεια" η σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206

OΛΟΙ οι δημαγωγοί έχουν αυτό το "χάρισμα" λέμε! Δηλαδή για να καταλάβω ο Κυριάκος θα έπρεπε χθες να είχε πάει στα τρακτέρ πριν τη βουλή, γιατί κάτι τέτοιο σαν να ζητάς.
Και επιτέλους αν σου αρέσει το χάρισμα του ψεύτη ψήφισε τον Τσίπρα! Δημοκρατία έχουμε ακόμα...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν νομίζω να πείστηκαν.
Δεν έχει σημασία αν πείστηκαν ή όχι.
Σημασία είχε να δώσουν το κουκί τους εκείνη την κυριακή σ' αυτόν που τους καλούσε.
Αυτό, το πέτυχε.
Τι δεν καταλαβαίνεις?

OΛΟΙ οι δημαγωγοί έχουν αυτό το "χάρισμα" λέμε! Δηλαδή για να καταλάβω ο Κυριάκος θα έπρεπε χθες να είχε πάει στα τρακτέρ πριν τη βουλή, γιατί κάτι τέτοιο σαν να ζητάς.
Και επιτέλους αν σου αρέσει το χάρισμα του ψεύτη ψήφισε τον Τσίπρα! Δημοκρατία έχουμε ακόμα...
Η χοντροκεφαλίαση είναι ενδημική εδώ μέσα.
Δεν καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ από ότι λέω, και βγάζεις και λάθος συμπεράσματα.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Θα ψηφισουμε Κουλη που ειναι Χρυσο παιδι και ειναι αρχηγος κομματος που πανω απο ολα λεει παντα την αληθεια.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Η χοντροκεφαλίαση είναι ενδημική εδώ μέσα.
Δεν καταλαβαίνεις ΤΙΠΟΤΑ από ότι λέω, και βγάζεις και λάθος συμπεράσματα.

Και τί λες καταλαβαίνω και τις απόψεις σου γνωρίζω, το να ψηφίσεις Τσίπρα το είπα για να σε προγκήξω.
Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι εγώ ΔΕΝ θέλω αυτός που θα ψηφίσω να είναι δημαγωγός! Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσει το κάθε κόμμα, το να ασκηθεί ακολούθως μια σωστή πολιτική με ενδιαφέρει. ;)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786

Αυτό που έγραψε ο φίλος mariath παραπάνω είναι ότι σε συγκριτική βάση όσον αφορά την επικοινωνιακή/δημαγωγικη/ρητορική ''ικανότητα'' ο Τσίπρας είναι καλύτερος απο το Κούλη. Θα συμφωνήσω σε αυτό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συμφωνεί κανέις  με την πολιτική του. Ετερον Εκάτερον. Μη μπερδεύεσαι !!!

Πάμε στην ουσία τώρα.
Το ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας τη φέρουν ολες ανεξαιρέτως οι κυβερνησεις απο τη μeτaπολίτευση και μετά, και εμείς οι πολίτες που τις ψηφίζαμε ασφαλώς,  το ξέρουμε και λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι πολιτικάντηδες εμφανίζουν γκριζοάπρο πρόγραμμα προεκλογικά και εφαρμόζουν γκριζομαύρο πρόγραμμα όταν έρχονται στην εξουσία.Αυτό είναι παγκοσμια σταθερά  :2funny: :2funny:

Ο Τσίπρας όμως, επαγγελόταν με ρητορική δεινότητα σε υπερθετικό βαθμό, Ολόλευκο πρόγραμμα προεκλογικά, και εφαρμόζει Μαύρο πίσα ως κυβέρνηση. Τέτοια αντίθεση, τέτοια καθολική κωλοτούμπα, εγώ δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Και είναι αυτό που εξοργίζει στη κυριολεξία τη κοινωνία.

Εγώ αναγνωρίζω ότι ο Τσίπρας έχει επικοινωνιακό χάρισμα, και είχε και καλές αγνές  προθέσεις. Δέχομαι ότι εξαναγκάστηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμα, και ότι οι προθέσεις του ήταν πράγματι άλλες. Ομως την ευθύνη για την ντεφάκτο καθολική ανεφικτότητα των όσων έλεγε προεκλογικά θα την αναλάβει θέλει δεν θέλει.

Αποδείχτηκε περιτράνως μετά το Βαρουφάκειο ''επος'' της καλοκαιρινής διαπραγμάτευσης ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά !! Και ότι όσο και να το θέλουμε δεν μπορούμε να είμαστε και ζητιάνοι και περήφανοι μαζί !!!

Το πράγμα βρωμαει μπαρούτι απο παντού, όχι για τον Σύριζα, αλλά για τη χώρα. Τη ντε φάκτο αποπομπή απο τη Σέγκεν παίζεται αυτή τη στιγμή αν θα τη γλυτώσουμε ή όχι.

Γίνεται πλεον φανερό ότι καμμιά κυβέρνηση, του Συριζα συμπεριλαμβανομένου, δεν μπορεί να σηκώσει το πολιτικό βάρος που έχει σωρευθεί.

Θα έχει ο Τσίπρας το πολιτικό σθένος και την ευφυία, να ζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας όσο είναι ακόμη καιρός ???

Η θα επαναπαυθεί στα συνήθη ''χάδια'' των παρασιτικών ''αυλοκολάκων'' που τον περιβάλουν όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους πρωθυπουργούς ???

Θα δείξει !!!

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Και τί λες καταλαβαίνω και τις απόψεις σου γνωρίζω, το να ψηφίσεις Τσίπρα το είπα για να σε προγκήξω.
Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι εγώ ΔΕΝ θέλω αυτός που θα ψηφίσω να είναι δημαγωγός! Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσει το κάθε κόμμα, το να ασκηθεί ακολούθως μια σωστή πολιτική με ενδιαφέρει. ;)
Πες μας λοιπον και ποιος πιστευεις οτι θα την ασκησει,να παμε να τον ψηφισουμε φιλε.
Ποιο κομμα. :think:
Εγω πλεον πιστευω οτι μοναδικη πολιτικη που θα μπορουσε να κανει καλο στην Ελλαδα ειναι οι προτασεις του Τζημερου,οσο ακραιες και να ειναι.Γιατι μονο κατι ακραιο θα σωσει την χωρα πλεον.
Εσενα οι προτασεις σου ποιες ειναι εκτος απο κριτικη στους συριζαιους και θεοποιηση των πασοκ και νδ;

wilm

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2010
Κριτικές
1
Like
49
Πόντοι
16

Και τι να λεει ρε τυπε που θα δημαγωγησεις και θα λαικισεις καλυτερα απο τον αλλο? Ωραια και πες την παιρνεις την καρεκλα. Δεν ειμαστε στο 2000 και στο 2005 η χωρα ειναι σε κατασταση χρεωκοπιας αρα Ο,ΤΙ και να πεις σε λιγοτερο απο 2-3 μηνες θα πρεπει να το ξεχασεις. Δλδ τι κερδισε ο Τσιπρας τωρα? Αφου θα πρεπει να πετσοκοψει αγρια μισθους και συνταξεις αλλιως παμε για σταση πληρωμων...Ακομα και σωστα πραγματα να κανει (που δεν θα κανει) στις επομενες εκλογες θα παει στο 15%...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εγω πλεον πιστευω οτι μοναδικη πολιτικη που θα μπορουσε να κανει καλο στην Ελλαδα ειναι οι προτασεις του Τζημερου
Κατα σύμπτωση, το ίδιο πιστεύω κι εγώ.
Και έχω εμπλακεί στην κίνηση, όσο μου επιτρέπεται από πλευράς χρόνου, κλπ.

Μην ελπίζεις, είναι το συμπέρασμα μου.
Τα ίδια ζα είναι κι εκεί. Ζαγάρια.
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Και παραφράζοντας κι άλλο την φράση του Κλίντον και του Σόϊμπλε, λέω:

"Είναι το εκλογικό σώμα (που φταίει), ηλίθιε!"

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πες μας λοιπον και ποιος πιστευεις οτι θα την ασκησει,να παμε να τον ψηφισουμε φιλε.
Ποιο κομμα. :think:
Εγω πλεον πιστευω οτι μοναδικη πολιτικη που θα μπορουσε να κανει καλο στην Ελλαδα ειναι οι προτασεις του Τζημερου,οσο ακραιες και να ειναι.Γιατι μονο κατι ακραιο θα σωσει την χωρα πλεον.
Εσενα οι προτασεις σου ποιες ειναι εκτος απο κριτικη στους συριζαιους και θεοποιηση των πασοκ και νδ;

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για το κατάντημα στο οποίο έχουμε περιέλθει ως χώρα φιλαράκο. Το μόνο που μας κρατάει ακόμα όρθιους και δεν μας στέλνουν απο εκεί που ηρθαμε είναι η γεωπολιτική μας θέση που για κάποιους ισχυρούς έχει ιδιαίτερη σημασία. Για πόσο ακόμα όμως ?? Και κυρίως έναντι ποιου κόστους ??

Το οποιο κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία σαν πρωταρχικό του στόχο βάζει την εξυπηρέτηση της δικής του κομματικής πελατείας, ώστε να καρατηθεί στην εξουσία. Τα άλλα είναι φούμαρα για αγαθούς ευκολόπιστους.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει κόμμα που να μπορεί να ''σηκώσει'' τις αλλάγές που η χώρα χρειάζεται.

Οταν όλα σχεδόν σε αυτό το τόπο είναι στραβά, για να τα ισιώσεις θα πρέπει να δυσαρεστήσεις τους πάντες.Δεν υπαρχει κόμμα να μπορεί να το κάνει αυτό. Και αν δεν σπάσεις αυγά ως γνωστόν ομελέτα δεν γίνεται !!! Απλό είναι.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο μια υπερκομματική απολιτικη κυβέρνηση τεχνοκαρτών μπορεί να να καθαρισει τη κόπρο του Αυγεία που έχει σωρευθεί. Θα πρέπει να δυσαρεστήσει τους πάντες αλλά με ένα κριτήριο δικαιοσύνης στις ενέργειές της προκειμένου να ''μοιράσει'' τα βάρη όσο πιο δίκαια γίνεται. Αλιώς No pain no gain !!!!

Πιστεύω ότι σε κάποια φάση εκεί θα καταλήξουμε. Απο τα λαμόγια τους πολιτικάντηδες που κάνουν το άσπρο μαύρο χορτάσαμε. Και όποιος εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτούς είναι μάλλον αφελής.

To τραγούδι ''Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα'' του Ξαρχάκου μπορεί να συνοψίσει όλη τη πολιτική ιστορία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση. Τείνουμε όμως οι περισσότεροι να το ξεχνάμε.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Κατα σύμπτωση, το ίδιο πιστεύω κι εγώ.
Και έχω εμπλακεί στην κίνηση, όσο μου επιτρέπεται από πλευράς χρόνου, κλπ.

Μην ελπίζεις, είναι το συμπέρασμα μου.
Τα ίδια ζα είναι κι εκεί. Ζαγάρια.
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Και παραφράζοντας κι άλλο την φράση του Κλίντον και του Σόϊμπλε, λέω:

"Είναι το εκλογικό σώμα (που φταίει), ηλίθιε!"
Δεν ειπα οτι ελπιζω,ειπα οτι πιστευω.Πριν τις εκλογες,καλα μας τα λενε ολοι,το θεμα ειναι μετα τι κανουν.Τουλαχιστον ο Τζημερος εχει αρκετα ατομα φρεσκα που δεν εχουν εμπλακει στην πολιτικη.Ακουγεται ομως οτι θα εμπλακει στο εκτρωμα ΝΔ και αυτος,και θα τον καταστρεψουν οπως τον Αβραμοπουλο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Αυτό που έγραψε ο φίλος mariath παραπάνω είναι ότι σε συγκριτική βάση όσον αφορά την επικοινωνιακή/δημαγωγικη/ρητορική ''ικανότητα'' ο Τσίπρας είναι καλύτερος απο το Κούλη. Θα συμφωνήσω σε αυτό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συμφωνεί κανέις  με την πολιτική του. Ετερον Εκάτερον. Μη μπερδεύεσαι !!!

Πάμε στην ουσία τώρα.
Το ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας τη φέρουν ολες ανεξαιρέτως οι κυβερνησεις απο τη μeτaπολίτευση και μετά, και εμείς οι πολίτες που τις ψηφίζαμε ασφαλώς,  το ξέρουμε και λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι πολιτικάντηδες εμφανίζουν γκριζοάπρο πρόγραμμα προεκλογικά και εφαρμόζουν γκριζομαύρο πρόγραμμα όταν έρχονται στην εξουσία.Αυτό είναι παγκοσμια σταθερά  :2funny: :2funny:

Ο Τσίπρας όμως, επαγγελόταν με ρητορική δεινότητα σε υπερθετικό βαθμό, Ολόλευκο πρόγραμμα προεκλογικά, και εφαρμόζει Μαύρο πίσα ως κυβέρνηση. Τέτοια αντίθεση, τέτοια καθολική κωλοτούμπα, εγώ δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Και είναι αυτό που εξοργίζει στη κυριολεξία τη κοινωνία.

Εγώ αναγνωρίζω ότι ο Τσίπρας έχει επικοινωνιακό χάρισμα, και είχε και καλές αγνές  προθέσεις. Δέχομαι ότι εξαναγκάστηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμα, και ότι οι προθέσεις του ήταν πράγματι άλλες. Ομως την ευθύνη για την ντεφάκτο καθολική ανεφικτότητα των όσων έλεγε προεκλογικά θα την αναλάβει θέλει δεν θέλει.

Αποδείχτηκε περιτράνως μετά το Βαρουφάκειο ''επος'' της καλοκαιρινής διαπραγμάτευσης ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά !! Και ότι όσο και να το θέλουμε δεν μπορούμε να είμαστε και ζητιάνοι και περήφανοι μαζί !!!

Το πράγμα βρωμαει μπαρούτι απο παντού, όχι για τον Σύριζα, αλλά για τη χώρα. Τη ντε φάκτο αποπομπή απο τη Σέγκεν παίζεται αυτή τη στιγμή αν θα τη γλυτώσουμε ή όχι.

Γίνεται πλεον φανερό ότι καμμιά κυβέρνηση, του Συριζα συμπεριλαμβανομένου, δεν μπορεί να σηκώσει το πολιτικό βάρος που έχει σωρευθεί.

Θα έχει ο Τσίπρας το πολιτικό σθένος και την ευφυία, να ζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας όσο είναι ακόμη καιρός ???

Η θα επαναπαυθεί στα συνήθη ''χάδια'' των παρασιτικών ''αυλοκολάκων'' που τον περιβάλουν όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους πρωθυπουργούς ???

Θα δείξει !!!

Γενικά συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου και θα έλεγα ότι είμαι μάλλον ακόμα πιο απαισιόδοξος από εσένα. Οι επιλογές μας πλέον είναι είτε φτωχοποίηση εντός Ε.Ε. και ευρώ με παράλληλη ανάθεση ρόλου μεγάλης αποθήκης λάθρων (τώρα που ξύπνησαν στην Ευρώπη και δεν τους θέλει κανείς πλέον) είτε η απόλυτη εξαθλίωση εκτός ευρώ. Νομίζω ότι μετά τα τόσα χρόνια ανοησιών κρατισμού και σπαταλών η περίοδος του 2015 τα αποτελείωσε όλα.
Οπότε ειλικρινά προτιμώ να παραμείνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση μέχρι να πιάσουμε τον απόλυτο πάτο, δεν νομίζω ότι είναι και πολύ μακριά, κατά προτίμησιν εντός Ε.Ε. και ευρώ.
Οι άλλοι θα είναι απαραίτητοι για το restart της χώρας που θα γίνει φυσικά από επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Όπως είναι τώρα εννοώ, τότε θα βρίσκονται πολύ μπροστά μας...

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Γενικά συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου και θα έλεγα ότι είμαι μάλλον ακόμα πιο απαισιόδοξος από εσένα. Η επιλογές μας πλέον είναι είτε φτωχοποίηση εντός Ε.Ε. και ευρώ με παράλληλη ανάθεση ρόλου μεγάλης αποθήκης λάθρων (που τώρα ξύπνησαν στην Ευρώπη και δεν τους θέλει κανείς πλέον) είτε η απόλυτη εξαθλίωση εκτός ευρώ. Νομίζω ότι μετά τα τόσα χρόνια ανοησιών κρατισμού και σπαταλών η περίοδος του 2015 τα αποτελείωσε όλα.
Οπότε ειλικρινά προτιμώ να παραμείνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση μέχρι να πιάσουμε τον απόλυτο πάτο, δεν νομίζω ότι είναι και πολύ μακριά, κατά προτίμησιν εντός Ε.Ε. και ευρώ.
Οι άλλοι θα είναι απαραίτητοι για το restart της χώρας που θα γίνει φυσικά από επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Όπως είναι τώρα εννοώ, τότε θα βρίσκονται πολύ μπροστά μας...

Αυτο το project έχει ανατεθεί στα think tanks σε ευρώπη και αμερική αυτή τη στιγμή.

Ανάλυση δηλαδή των επιπτώσεων του τα γίνει η ελλάδα αποθήκη λαθρομεταναστών, μέ ένα μικρό καρότο ελάφρυνσης χρέους ώς αντάλλαγμα.

Και καλά ''προσωρινά'' βέβαια μέχρι να τελειώσει η κρίση στη Συρία.

Ομως 7 στους 10 μετανάστες δεν είναι απο τη Συρία. Είναι απο όπου θες. Αρα το προσωρινά πάει περίπατο.

Ακόμη και  απο το Μαρόκο μετανάστες έρχονται να περάσουν μέσω ελλάδας στην Ευρώπη.

Δυστυχώς εκπεμψαμε ένα σήμα του τύπου ''Ανοίξαμε και σας περιμένουμε''. Και αυτό τώρα το πληρώνουμε.

Απο αυτά πάντως που διαβάζω, το κύριο μειονέκτημα του παραπανω ''εγχειρήματος'' είναι το γεγονός ότι αν μαθευτεί ότι οι πρόσφυγες εκλωβίζονται στην Ελλάδα, και δεν μπορούν να περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη, τότε απλά θα σταμήσουν να προσπαθούν να περάσουν Ευρώπη μέσω Ελλάδας και θα αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους διέλευσης.

Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για το κατάντημα στο οποίο έχουμε περιέλθει ως χώρα φιλαράκο. Το μόνο που μας κρατάει ακόμα όρθιους και δεν μας στέλνουν απο εκεί που ηρθαμε είναι η γεωπολιτική μας θέση που για κάποιους ισχυρούς έχει ιδιαίτερη σημασία. Για πόσο ακόμα όμως ?? Και κυρίως έναντι ποιου κόστους ??

Το οποιο κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία σαν πρωταρχικό του στόχο βάζει την εξυπηρέτηση της δικής του κομματικής πελατείας, ώστε να καρατηθεί στην εξουσία. Τα άλλα είναι φούμαρα για αγαθούς ευκολόπιστους.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει κόμμα που να μπορεί να ''σηκώσει'' τις αλλάγές που η χώρα χρειάζεται.

Οταν όλα σχεδόν σε αυτό το τόπο είναι στραβά, για να τα ισιώσεις θα πρέπει να δυσαρεστήσεις τους πάντες.Δεν υπαρχει κόμμα να μπορεί να το κάνει αυτό. Και αν δεν σπάσεις αυγά ως γνωστόν ομελέτα δεν γίνεται !!! Απλό είναι.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο μια υπερκομματική απολιτικη κυβέρνηση τεχνοκαρτών μπορεί να να καθαρισει τη κόπρο του Αυγεία που έχει σωρευθεί. Θα πρέπει να δυσαρεστήσει τους πάντες αλλά με ένα κριτήριο δικαιοσύνης στις ενέργειές της προκειμένου να ''μοιράσει'' τα βάρη όσο πιο δίκαια γίνεται. Αλιώς No pain no gain !!!!

Πιστεύω ότι σε κάποια φάση εκεί θα καταλήξουμε. Απο τα λαμόγια τους πολιτικάντηδες που κάνουν το άσπρο μαύρο χορτάσαμε. Και όποιος εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτούς είναι μάλλον αφελής.

To τραγούδι ''Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα'' του Ξαρχάκου μπορεί να συνοψίσει όλη τη πολιτική ιστορία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση. Τείνουμε όμως οι περισσότεροι να το ξεχνάμε.
Διευκρινισε οτι αυτα τα λες μονο για τον συριζα,και οχι και για πασοκ,νδ γιατι θα σε περασουν για αριστερο.

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Ποιος κυριακος και ποιος αλεξακης..χθες ο λεβεντης με την ομιλια που εκανε στην βουλη τα ειπε ολα και τους εκραξε ολους.Μπραβο του  :rockon: 5 μοναδες πανω εχει απο χθες. ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom