Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.634
- Πόντοι
- 3.656
Τα πράγματα είναι πολύ απλά...και στο λέω από την πλευρά του επιχειρηματία :ρε μεγαλε, εχεις ψαξει και εχεις αποφασισει φετος να πας στο Χ νησι για διακοπες. Βρηκες καλο και φτηνο airbnb ή ο ξαδερφος ο κωστας σου ειπε να πας σπιτι του, ή η φιλη της γκομενας σου τα μασαει απο εναν νησιωτη και σας καλεσε κτλ κτλ κτλ. Φτανεις στα εισιτηρια και βλεπεις οτι αντι για 50+50 που ηταν περσι, φετος ειναι 80+80.
Για 60 γαμημενα ευρω θα αλλαξεις πληρως προορισμο; Οχι, θα τα πληρωσεις. Και οταν σε ρωτησει ο δημοσιογραφος του σκαι "ολα καλα κυριε" εσυ θα του πεις "ολα καλα φιλε αλλα γαμιεται η bluestar με τις τιμες που εβαλε, γαμιεται και ο μητσοτακης σου που δεν εχει κανει ουτε μισο ελεγχο για αισχροκερδια, και θελει να μου κανει ακομα και τα ακτοπλοικα "pass" για να φαινεται ως σωτηρας ενω απλα ειναι ανικανος".
Ειμαι παραλογος; Αν καποιος δε, δεν εχει αμαξι, που στο πουτσο θα πας με το ΚΤΕΛ για διακοπες (που εν τω μεταξυ και εκει οι τιμες ειναι γελοιες); Στο νησι ξερεις οτι γυρω απτο σπιτι που θα μεινεις θα εχει σιγουρα σουπερμαρκετ, παραλια και μαγαζια, αντε να παρεις συγκοινωνια μια φορα τη μερα να πας καπου αλλου.
Μην μπερδευεστε μαγκες, το οτι κανεις δεν ελεγχει τις τιμες γιατι ειμαστε ενα μπουρδελο χωρις ταβανι, δεν θα το χρεωθει μονο ο καταναλωτης (εχει και αυτος το μεριδιο του σιγουρα). Γιατι με την ιδια λογικη, οτι και να μπουκοταρω εγω, μπορει να μην το μπουκοταρει σχεδον κανεις αλλος, ή στην τελικη δεν θα το μπουκοταρει κανενας τουριστας. Αρα παπαρια κερδος θα εχω μακροπροθεσμα, μονο με επισημη παρεμβαση θα σταματησει το κλεψιμο. Λες και ο νησιωτης ή η ακτοπλοικη περιμενει τον ελληνα για να βγαλει φραγκα το καλοκαιρι... Στα αρχιδια τους.
Το να αγοράζεις την υπηρεσία μου στην τιμή που την ορίζω ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ από το να την αγοράζεις και μετά να λες ότι γαμιέμαι.
ίσα ίσα τώρα που σε πήρα χαμπάρι ότι θα την αγοράσεις no matter what...του χρόνου θα δεις τα εισητήρια διπλά...αφού και πάλι θα τα αγοράσεις γιατί να μη βγάλω κιάλο? Και φυσικά δεν μιλάω μόνο για τα εισητήρια ούτε για τη μύκονο που είναι ένα ιδιαίτερο μέρος (και καλά κάνει)
όταν όμως πας στην Πάρο που πριν 15 χρόνια έκλανε η Μύκονος και σνιφάρε η πάρος μήπως και πάρει κάτι από την ζωή της...και σου χρεώνουν τις αρχιδοβλαχιές τους ακριβά...ή όταν πας σε κάτι τρύπες σε άλλα νησιά και τις πληρώνεις σαν πεντχαους στην νέα Υόρκη.....τότε όσο και να τους βρίζεις...του χρόνου θα σου χρεώσουν 12 ευρώ το 1λτ νερό στην παραλία. Και καλά θα κάνουν.
Οπότε δεν είναι μόνο τα εισιτήρια (είναι το λιγότερο)....αν δεν θες να πηγαίνεις για φαγητό στη χώρα σε ένα εστιατόριο και να σου χρεώνουν το (γκουρμέ μη μέσω) χταπόδι (γραμμάρια) για χαβιάρι........
τότε πρέπει να σταματήσεις να πηγαίνεις...για να πάρουν χαμπάρι τα τυρόγαλα ότι επειδή κληρονόμησαν κάτι δε σημαίνει ότι μπορούν να μας πιάνουν κορόιδα.