Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (1 μέλη και 21 επισκέπτες)

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.355
Πόντοι
1.706
Ως συνήθως συνθήματα
Λες να μην πιστεύω τα επίσημα στοιχεία
Πάλι λες μόνο για τη motor oil και μόνο για μία εταιρεία που σε βολεύει
Και φυσικά κάποιες εταιρείες Δεν ξέρω αν μπορούν οι μεγάλες οι μικρές Θα κρύβουν έσοδα
Αλλά θα υφιστάνται τις συνέπειες αν τις πιάσουν
Αν ξέρεις τέτοιου είδους πράξεις να τις καταγγείλεις
Αλλά χρειάζονται αποδείξεις που εσύ δεν έχεις
Αλλά μόνο το μυαλό σου και τις ιδεοληψίες σου

Από πού προέρχεται η μανία σου εναντίον των εταιρειών ότι έχουν υψηλή κερδοφορία εκτός από την ιδεολογία σου;
Στοιχεία στοιχεία στοιχεία
Φυσικά δεν περιμένω να βάλεις Γιατί δεν έχεις

Το αν κερδίζουν πολλά ή όχι εξαρτάται από το πώς το βλέπεις
Αν κάποιος πει ότι η α εταιρεία κέρδισε 50 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο
Μπορεί να πει ο άλλος ότι αυτά είναι πολλά λεφτά
Αν όμως τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι 2 δις
Και η απόδοση ίδιων κεφαλαίων είναι 2,5% είναι λίγα
Δεν δικαιούμαι το market πας
Άστο γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις πως το υπογραμμισμένο είναι όλη η ουσία.
Τι εννοείς πως το βλέπεις? Ότι θέλεις βλέπεις?
Όλα τα υπόλοιπα του ισολογισμού τα διάβασες? Έκανες σύγκριση με προηγούμενες χρονιές? Διάβασες την έκθεση και τα παραρτήματα του ισολογισμού?
Και το καλυτερότερο για το τέλος, τι νομίζεις πως δείχνει ο ισολογισμός μια εταιρείας που συντάχθηκε στις 31/12 ή 30/06?????????

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Άστο γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις πως το υπογραμμισμένο είναι όλη η ουσία.
Τι εννοείς πως το βλέπεις? Ότι θέλεις βλέπεις?
Όλα τα υπόλοιπα του ισολογισμού τα διάβασες? Έκανες σύγκριση με προηγούμενες χρονιές? Διάβασες την έκθεση και τα παραρτήματα του ισολογισμού?
Και το καλυτερότερο για το τέλος, τι νομίζεις πως δείχνει ο ισολογισμός μια εταιρείας που συντάχθηκε στις 31/12 ή 30/06?????????
Δεν διάβασα κανένα ισολογισμό
Μόνο την απόδοση ίδιων κεφαλαίων
Κέρδη και κεφάλαια
Περιμένω απο όσους διαφωνείτε ένα πίνακα που να δείχνει πόσα είναι τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών σχετικά με τα ιδια κεφάλαια τους πάντα και όχι σε απόλυτο αριθμό
Και βέβαια όσοι είσαστε οικονομολόγοι και λογιστές θα ξέρετε τις εσωτερικές κομπίνες όταν και όπου γίνονται
Που θα δείχνουν σε μερικές περιπτώσεις λιγότερα κέρδη από ότι πραγματικά είναι
Εγώ το μόνο που μπορώ να δω είναι τα επίσημα στοιχεία μέχρι να μου δώσετε κάποια διαφορετικά εσείς που ξέρετε

Και φυσικά όχι για μία εταιρία
Που μπορεί και να κάνει μεγάλες κομπίνες στους ισολογισμούς της και να έχει υπερκέρδη

Χοντρικά
Οποίοι μιλάνε για υπερκέρδη
Όχι για μία εταιρεία αλλά για το σύνολο των εταιρειών πρέπει να το αποδείξουν

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.355
Πόντοι
1.706
Δεν διάβασα κανένα ισολογισμό
Μόνο την απόδοση ίδιων κεφαλαίων
Κέρδη και κεφάλαια
Περιμένω απο όσους διαφωνείτε ένα πίνακα που να δείχνει πόσα είναι τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών σχετικά με τα ιδια κεφάλαια τους πάντα και όχι σε απόλυτο αριθμό
Και βέβαια όσοι είσαστε οικονομολόγοι και λογιστές θα ξέρετε τις εσωτερικές κομπίνες όταν και όπου γίνονται
Που θα δείχνουν σε μερικές περιπτώσεις λιγότερα κέρδη από ότι πραγματικά είναι
Εγώ το μόνο που μπορώ να δω είναι τα επίσημα στοιχεία μέχρι να μου δώσετε κάποια διαφορετικά εσείς που ξέρετε

Και φυσικά όχι για μία εταιρία
Που μπορεί και να κάνει μεγάλες κομπίνες στους ισολογισμούς της και να έχει υπερκέρδη

Χοντρικά
Οποίοι μιλάνε για υπερκέρδη
Όχι για μία εταιρεία αλλά για το σύνολο των εταιρειών πρέπει να το αποδείξουν
Ακόμα καλύτερα, άστο γιατί το κριτήριο που διάλεξες είναι ταπεινό για να προχωρήσει η όποια κουβέντα ή σύγκριση.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.708
Πόντοι
3.656
Ως συνήθως συνθήματα
Λες να μην πιστεύω τα επίσημα στοιχεία
Πάλι λες μόνο για τη motor oil και μόνο για μία εταιρεία που σε βολεύει
Και φυσικά κάποιες εταιρείες Δεν ξέρω αν μπορούν οι μεγάλες οι μικρές Θα κρύβουν έσοδα
Αλλά θα υφιστάνται τις συνέπειες αν τις πιάσουν
Αν ξέρεις τέτοιου είδους πράξεις να τις καταγγείλεις
Αλλά χρειάζονται αποδείξεις που εσύ δεν έχεις
Αλλά μόνο το μυαλό σου και τις ιδεοληψίες σου

Από πού προέρχεται η μανία σου εναντίον των εταιρειών ότι έχουν υψηλή κερδοφορία εκτός από την ιδεολογία σου;
Στοιχεία στοιχεία στοιχεία
Φυσικά δεν περιμένω να βάλεις Γιατί δεν έχεις

Το αν κερδίζουν πολλά ή όχι εξαρτάται από το πώς το βλέπεις
Αν κάποιος πει ότι η α εταιρεία κέρδισε 50 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο
Μπορεί να πει ο άλλος ότι αυτά είναι πολλά λεφτά
Αν όμως τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι 2 δις
Και η απόδοση ίδιων κεφαλαίων είναι 2,5% είναι λίγα
Ναι αν είχες μυρωδιά από το οτιδήποτε θα ήξερες ότι στους τζίρους δισεκατομμυρίων τα ποσοστά κέρδους είναι 2-3%…εσυ τι περίμενες; Να κάνει ο άλλος τζίρο 2 δις με κέρδος 50%; Αν από το 2% πάει στο 4% σε μια χρόνια είναι μεγάλο.

Έμαθες εσυ τώρα και κανείς πιπίλα τα ιδία κεφαλαία της εταιρείας…που για καθε νέο έργο που κάνουν αυτές οι εταιρείες παίρνουν 10 δάνεια και 20 επιδοτήσεις.

Γενικέ δεν ξέρεις τι λες γιαθτο δεν βγάζουμε άκρη.

Άσε ρε που δεν δικαιούσε το market pass σε εμάς τα λες αυτά :2funny:

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Ακόμα καλύτερα, άστο γιατί το κριτήριο που διάλεξες είναι ταπεινό για να προχωρήσει η όποια κουβέντα ή σύγκριση.
Πες μου εσύ ένα κριτήριο με το οποίο μπορείς να κρίνεις αν μία εταιρεία έχει πολλά ή λίγα κέρδη

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.355
Πόντοι
1.706
Πες μου εσύ ένα κριτήριο με το οποίο μπορείς να κρίνεις αν μία εταιρεία έχει πολλά ή λίγα κέρδη
Αμ δεν φτάνει το ενα, ντου στο λογιστήριο θέλει και μελέτη οικονομικών στοιχείων, πολλών.
Και κουβεντούλα με την διοίκηση....

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Ναι αν είχες μυρωδιά από το οτιδήποτε θα ήξερες ότι στους τζίρους δισεκατομμυρίων τα ποσοστά κέρδους είναι 2-3%…εσυ τι περίμενες; Να κάνει ο άλλος τζίρο 2 δις με κέρδος 50%; Αν από το 2% πάει στο 4% σε μια χρόνια είναι μεγάλο.

Έμαθες εσυ τώρα και κανείς πιπίλα τα ιδία κεφαλαία της εταιρείας…που για καθε νέο έργο που κάνουν αυτές οι εταιρείες παίρνουν 10 δάνεια και 20 επιδοτήσεις.

Γενικέ δεν ξέρεις τι λες γιαθτο δεν βγάζουμε άκρη.

Άσε ρε που δεν δικαιούσε το market pass σε εμάς τα λες αυτά :2funny:
Δεν νομίζω ότι ποτέ με έχει πιάσει κανείς να λέω για δικά μου θέματα ψέματα
Άλλο διαφορετικές εκτιμήσεις για πολιτικά και άλλα να λέω ψέματα για δικά μου θέματα
Ούτε το επίδομα διακοπών
Για πες μου όμως για να καταλάβω
Γιατί ένας που έχει δισεκατομμύρια ίδια κεφάλαια
Να τα επένδυει με απόδοση 2με 3%
Δεν υπάρχει εγγυημένη σταθερή απόδοση χωρίς κίνδυνο που να δίνει παραπάνω ;

Και εσύ λοιπόν θεωρείς το 2 με 3% μεγάλη απόδοση
Και θα ήθελες να είναι 1% ας πούμε
Και μετά να κάνει και επένδυση
Το βλέπεις λογικό;

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Αμ δεν φτάνει το ενα, ντου στο λογιστήριο θέλει και μελέτη οικονομικών στοιχείων, πολλών.
Και κουβεντούλα με την διοίκηση....
Άρα όποιος που δεν το έχει κάνει αυτό δεν ξέρει για κάθε επιχείρηση αν έχει κέρδη λίγα πολλά αυτά που δηλώνει η υπερκέρδη ;
Και δεν μπορεί να μιλάει για υπερκέρδη επιχειρήσεων γενικώς;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.708
Πόντοι
3.656
Δεν νομίζω ότι ποτέ με έχει πιάσει κανείς να λέω για δικά μου θέματα ψέματα
Άλλο διαφορετικές εκτιμήσεις για πολιτικά και άλλα να λέω ψέματα για δικά μου θέματα
Ούτε το επίδομα διακοπών
Για πες μου όμως για να καταλάβω
Γιατί ένας που έχει δισεκατομμύρια ίδια κεφάλαια
Να τα επένδυει με απόδοση 2με 3%
Δεν υπάρχει εγγυημένη σταθερή απόδοση χωρίς κίνδυνο που να δίνει παραπάνω ;

Και εσύ λοιπόν θεωρείς το 2 με 3% μεγάλη απόδοση
Και θα ήθελες να είναι 1% ας πούμε
Και μετά να κάνει και επένδυση
Το βλέπεις λογικό;
Όχι, εγώ θα ήθελα να κάνει κέρδη 10% και να φορολογείται με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν που κάνει κέρδη 30% αλλά στη μια είναι 600 εκατομμύρια και στην άλλη 600χιλιαδες.

Επίσης αυτές οι εταιρείες έχουν από 10 άλλες εταιρίες του ίδιοι επιχειρηματία και χρεοπιστωνουν κατά πως βολεύει. Αυτοί περνάνε έξοδα ακόμα και το κωλοχαρτο τους.

Τι να κάτσω να σου εξηγήσω τώρα

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.355
Πόντοι
1.706
Άρα όποιος που δεν το έχει κάνει αυτό δεν ξέρει για κάθε επιχείρηση αν έχει κέρδη λίγα πολλά αυτά που δηλώνει η υπερκέρδη ;
Και δεν μπορεί να μιλάει για υπερκέρδη επιχειρήσεων γενικώς;
Μια εικόνα μπορεί να την έχει από την δημοσιευμένη οικπνομική κατάσταση, όχι ισολογισμό, αλλά τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι απλά ενας αριθμοδείκτης που έγραφες προηγουμένως.
Φυσικά θα πρέπει να επικαιροποιήσεις και τα στοιχεία, σήμερα έχουμε 01/06, η ημερομηνία της οικονομικής κατάστασης είναι 31/12.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Μια εικόνα μπορεί να την έχει από την δημοσιευμένη οικπνομική κατάσταση, όχι ισολογισμό, αλλά τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι απλά ενας αριθμοδείκτης που έγραφες προηγουμένως.
Φυσικά θα πρέπει να επικαιροποιήσεις και τα στοιχεία, σήμερα έχουμε 01/06, η ημερομηνία της οικονομικής κατάστασης είναι 31/12.
Μα δεν με ενδιαφέρει να είναι τελείως φρέσκα τα στοιχεία
Πες το τι έγινε τον προηγούμενο χρόνο
Δεν μου απαντάς στο ερώτημα
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και κόμματα
Που λένε ότι οι επιχειρήσεις έχουν υπερκέρδη
Και μιλάω όχι για μία δύο ή τρεις επιχειρήσεις αλλά για το σύνολο των επιχειρήσεων
Έχει αποδειχτεί ποτέ αυτό ή το αντίθετο και με ποιο τρόπο;
Έχουν δημοσιεύσει κόμματα οι μεμονωμένοι πολιτικοι ή μη
Συγκεκριμένα στοιχεία για το λάθος ή το σωστό του επιχειρήματος;

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Όχι, εγώ θα ήθελα να κάνει κέρδη 10% και να φορολογείται με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν που κάνει κέρδη 30% αλλά στη μια είναι 600 εκατομμύρια και στην άλλη 600χιλιαδες.

Επίσης αυτές οι εταιρείες έχουν από 10 άλλες εταιρίες του ίδιοι επιχειρηματία και χρεοπιστωνουν κατά πως βολεύει. Αυτοί περνάνε έξοδα ακόμα και το κωλοχαρτο τους.

Τι να κάτσω να σου εξηγήσω τώρα
Η φορολόγηση πάντα σχεδόν μεγαλώνουμε το εισόδημα μέχρι ένα ορισμένο σημείο
Δηλαδή από τις επιχειρήσεις του μεγαλοεπιχειρηματία η μία οι μεγάλη δηλώνει σωστά και άλλες δέκα εκμεταλλεύονται το νόμο;
Η δηλώνουν ψέματα;
Κι αν ναι οπότε τους πιάνουν θα πληρώνουν το πρόστιμο;
Η ερώτηση εξακολουθεί να παραμένει
Πώς αποδεικνύεις ότι οι επιχειρήσεις έχουν υπερκέρδη;
Και μη μου πεις πάλι για τη motor oil
Για το σύνολο των επιχειρήσεων

Άσε που αλλάζεις το θέμα
Ενώ μέχρι τώρα ήταν τα υπερκέρδη
Τώρα μου απάντησες ότι πρέπει να έχουν περισσότερα κέρδη και να φορολογούνται περισσότερο
Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα

Πριν από τη φορολογία
ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ;

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.075
Πόντοι
19.795
Δηλαδή από τις επιχειρήσεις του μεγαλοεπιχειρηματία η μία οι μεγάλη δηλώνει σωστά και άλλες δέκα εκμεταλλεύονται το νόμο;
Η δηλώνουν ψέματα;

Άσε που αλλάζεις το θέμα
Τώρα μου απάντησες ότι πρέπει να έχουν περισσότερα κέρδη και να φορολογούνται περισσότερο

Πριν από τη φορολογία
Χρησιμοποιείς συνέχεια την φράση "ίδια κεφάλαια"
Ποιος επιχειρηματίας είναι τόσο μαλακας ώστε να επενδύσει δικά του κεφάλαια τα τελευταία 50 χρόνια, όταν νομίμως μπορεί να αξιοποιήσει αναπτυξιακούς και επενδυτικούς νόμους και να μην βάζει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Μητσοτακης μιλησε στο ηρακλειο, δεν ασχοληθηκε φυσικα με τα προβληματα των 30000 ξενοδοχουπαλληλων ουτε με το υποστελεχωμενο ΣΕΠΕ, ουτε το ενας στους δυο δουλευει χωρις ενσημα, γαργαρα ολα , μονο το τηλεσταριλικι μας μενει και η αντιπολιτευση που ειναι για κλάματα,
Τι θα ψηφισεις τύπε?

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.151
Πόντοι
6.256
Τι θα ψηφισεις τύπε?
Κούλη, αλλα δυο φορες σε ενα μήνα μου πεφτει πολυ βαρύ, θα ξηγηθώ ζαναξ μαλλον.
2η τετραετια ομως θα χω μεγαλες απαιτησεις, μη με πρηζεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Κούλη, αλλα δυο φορες σε ενα μήνα μου πεφτει πολυ βαρύ, θα ξηγηθώ ζαναξ μαλλον.
2η τετραετια ομως θα χω μεγαλες απαιτησεις, μη με πρηζεις.
Ε ναι, αυτην την τετραετια ειχες μικρες απαιτησεις και ησουν επιεικης, μας επρηζες μονο εικοσι φορες τη μερα που σου φταιγανε ολα, φαντασου ως το 2027

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
Ποιος επιχειρηματίας είναι τόσο μαλακας ώστε να επενδύσει δικά του κεφάλαια τα τελευταία 50 χρόνια, όταν νομίμως μπορεί να αξιοποιήσει αναπτυξιακούς και επενδυτικούς νόμους και να μην βάζει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του;
Δεν ξέρω Σε πόσο μεγάλο βαθμό γίνεται αυτό που λες
Αλλά και πάλι αν γινόταν τότε το ποσοστό κέρδη στα ίδια κεφάλαια που θα έδειχναν οι πίνακες θα ήταν πολύ μεγάλο

Παραδείγματος χάρη Αν κάποιος είχε κάνει 20.000 επένδυση
Και οι νόμοι του δίναν ένα εκατομμύριο ευρώ κίνητρο
Αν έβγαζε κέρδη 50.000 το χρόνο
Η απόδοση των συνολικών κεφαλαίων θα ήταν μικρή
Αλλά των ίδιων κεφαλαίων του τεράστια

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.708
Πόντοι
3.656
Η δηλώνουν ψέματα;

Άσε που αλλάζεις το θέμα

Πριν από τη φορολογία
ρε τύπε γιατί το κουράζεις αφού δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και εσύ. Δυσκολεύεσαι γιατί δεν είναι ένα θέμα που μπορείς να κανείς copy paste κειμενα και νομους για να στηριξεις αυτα που λες οποτε λες μπαρουφες.

Όλες οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τον νόμο για να μειώσουν τα κέρδη τους. Εγώ δεν είπα ότι δεν δηλώνουν εισόδημα η ότι δεν κόβουν τιμολόγια. Είπα ότι χρεοπιστώνουν η μια εταιρεία την άλλη για να μαγειρέψουν ΝΟΜΙΜΩΣ τα αποτελέσματα τους. Δεν υπερέχει πρόστιμο για κάτι που δεν είναι παράβαση τι δεν καταλαβαίνεις?

Τα υπερκέρδη δεν είναι κανένας επιστημονικός όρος...είναι όρος για να περιγράψει το πως ξαφνικά λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου ακριβύναν τα πάντα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ με τον πληθωρισμό. Για παράδειγμα όταν η πετελαική το 2021 είχε κέρδη 300 εκατομυρια και το 2022 είχε κέρδη 600 εκατομυρια χωρίς να έχει αυξήσει τους πελάτες η την κατανάλωση τους αυτό σημαίνει υπερκέρδη. Δεν την έβγαλα εγώ αυτή την κουβέντα ο Μητσοτάκης την έβγαλε πρώτος και είπε ότι θα τους φορολογήσει. Αποκαλείς μαλάκαα τον Μητσοτάκης και νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα εσύ?

Εγώ σου είπα ότι όσο μεγαλώνουν τα κέρδη...όχι σε ποσοστό...αλλά σε ύψος θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη φορολόγηση επειδή ζούμε σε μια ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα. Αν ζούσαμε στην Ελβετία θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όταν πληρώνει 24% και αυτός που κάνει κέρδη 20.000 και αυτός που κάνει κέρδη 200.000.000 δεν βλέπεις κάτι άδικο εσύ?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.708
Πόντοι
3.656
Ναι γιατί νομίζεις ότι καταλαβαίνει τι αντιπροσωπεύουν τα ''ίδια κεφαλαία'''

Από το μισό δις που χρωστάει η νέα δημοκρατία άραγε πόσα από αυτά θα πληρωθούν με ''ιδία κεφάλαια''? :confused:

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.528
Πόντοι
266
ρε τύπε γιατί το κουράζεις αφού δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και εσύ. Δυσκολεύεσαι γιατί δεν είναι ένα θέμα που μπορείς να κανείς copy paste κειμενα και νομους για να στηριξεις αυτα που λες οποτε λες μπαρουφες.

Όλες οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τον νόμο για να μειώσουν τα κέρδη τους. Εγώ δεν είπα ότι δεν δηλώνουν εισόδημα η ότι δεν κόβουν τιμολόγια. Είπα ότι χρεοπιστώνουν η μια εταιρεία την άλλη για να μαγειρέψουν ΝΟΜΙΜΩΣ τα αποτελέσματα τους. Δεν υπερέχει πρόστιμο για κάτι που δεν είναι παράβαση τι δεν καταλαβαίνεις?

Τα υπερκέρδη δεν είναι κανένας επιστημονικός όρος...είναι όρος για να περιγράψει το πως ξαφνικά λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου ακριβύναν τα πάντα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ με τον πληθωρισμό. Για παράδειγμα όταν η πετελαική το 2021 είχε κέρδη 300 εκατομυρια και το 2022 είχε κέρδη 600 εκατομυρια χωρίς να έχει αυξήσει τους πελάτες η την κατανάλωση τους αυτό σημαίνει υπερκέρδη. Δεν την έβγαλα εγώ αυτή την κουβέντα ο Μητσοτάκης την έβγαλε πρώτος και είπε ότι θα τους φορολογήσει. Αποκαλείς μαλάκαα τον Μητσοτάκης και νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα εσύ?

Εγώ σου είπα ότι όσο μεγαλώνουν τα κέρδη...όχι σε ποσοστό...αλλά σε ύψος θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη φορολόγηση επειδή ζούμε σε μια ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα. Αν ζούσαμε στην Ελβετία θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όταν πληρώνει 24% και αυτός που κάνει κέρδη 20.000 και αυτός που κάνει κέρδη 200.000.000 δεν βλέπεις κάτι άδικο εσύ?
Τα υπερκέρδη λόγω συνθηκών κοβιντ η συνθηκών πολέμου και τέτοια είναι μία πραγματικότητα
Σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες και έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να λαμβάνονται και έκτακτα μέτρα φορολόγησης τους
Εγώ δεν μιλάω για έκτακτες συνθήκες αλλά για τις κανονικές συνθήκες
Όσον αφορά για το ίδιο ποσοστό φορολόγησης σε πολύ μεγάλα κέρδη σε ομαλές συνθήκες όμως
Εσύ έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι σε πολύ μεγάλα κκεφάλαια η απόδοση είναι 2 με 3%
Αν λοιπόν φορολογήσουμε και πολύ τα κέρδη που προέρχονται από αυτά τα πολύ μεγάλα κεφάλαια
Υφίσταται κίνδυνος να μην έρχονται επενδύσεις αφού αυτό που θα βγάζουν μετά και τους φόρους θα είναι πολύ λιγότερο από μία εξασφαλισμένη επένδυση
Σε ομόλογα
Ή σε επένδυση σε χώρα που με παρόμοιες τις άλλες συνθήκες με μας θα έχουνε μικρότερη φορολογία η και μεγαλύτερη απόδοση
Όταν έχουν νόμιμες φοροαπαλλαγές
Τι να συζητάμε σε αυτό το θέμα;

Εξακολουθεί όμως το ερώτημα που πάντα κάνω
Σε ομαλές συνθήκες και όχι συνθήκες πολέμου η κόβιντ
Ας πούμε τα ετη 2017 18 19 που βέβαια μπορεί και ούτε αυτά να ήταν ομαλά λόγω μνημονίου
Είχαμε υπερκέρδη επιχειρήσεων;
Τότε πώς ορίζοντο τα υπερκέρδη;
Και πως αποδεικνύονταν ότι είχαμε υπερκέρδη
Όχι στη motor oil αλλά στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom