ρε τύπε γιατί το κουράζεις αφού δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και εσύ. Δυσκολεύεσαι γιατί δεν είναι ένα θέμα που μπορείς να κανείς copy paste κειμενα και νομους για να στηριξεις αυτα που λες οποτε λες μπαρουφες.
Όλες οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τον νόμο για να μειώσουν τα κέρδη τους. Εγώ δεν είπα ότι δεν δηλώνουν εισόδημα η ότι δεν κόβουν τιμολόγια. Είπα ότι χρεοπιστώνουν η μια εταιρεία την άλλη για να μαγειρέψουν ΝΟΜΙΜΩΣ τα αποτελέσματα τους. Δεν υπερέχει πρόστιμο για κάτι που δεν είναι παράβαση τι δεν καταλαβαίνεις?
Τα υπερκέρδη δεν είναι κανένας επιστημονικός όρος...είναι όρος για να περιγράψει το πως ξαφνικά λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου ακριβύναν τα πάντα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ με τον πληθωρισμό. Για παράδειγμα όταν η πετελαική το 2021 είχε κέρδη 300 εκατομυρια και το 2022 είχε κέρδη 600 εκατομυρια χωρίς να έχει αυξήσει τους πελάτες η την κατανάλωση τους αυτό σημαίνει υπερκέρδη. Δεν την έβγαλα εγώ αυτή την κουβέντα ο Μητσοτάκης την έβγαλε πρώτος και είπε ότι θα τους φορολογήσει. Αποκαλείς μαλάκαα τον Μητσοτάκης και νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα εσύ?
Εγώ σου είπα ότι όσο μεγαλώνουν τα κέρδη...όχι σε ποσοστό...αλλά σε ύψος θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη φορολόγηση επειδή ζούμε σε μια ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα. Αν ζούσαμε στην Ελβετία θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όταν πληρώνει 24% και αυτός που κάνει κέρδη 20.000 και αυτός που κάνει κέρδη 200.000.000 δεν βλέπεις κάτι άδικο εσύ?
Τα υπερκέρδη λόγω συνθηκών κοβιντ η συνθηκών πολέμου και τέτοια είναι μία πραγματικότητα
Σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες και έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να λαμβάνονται και έκτακτα μέτρα φορολόγησης τους
Εγώ δεν μιλάω για έκτακτες συνθήκες αλλά για τις κανονικές συνθήκες
Όσον αφορά για το ίδιο ποσοστό φορολόγησης σε πολύ μεγάλα κέρδη σε ομαλές συνθήκες όμως
Εσύ έγραψες σε προηγούμενο μήνυμα ότι σε πολύ μεγάλα κκεφάλαια η απόδοση είναι 2 με 3%
Αν λοιπόν φορολογήσουμε και πολύ τα κέρδη που προέρχονται από αυτά τα πολύ μεγάλα κεφάλαια
Υφίσταται κίνδυνος να μην έρχονται επενδύσεις αφού αυτό που θα βγάζουν μετά και τους φόρους θα είναι πολύ λιγότερο από μία εξασφαλισμένη επένδυση
Σε ομόλογα
Ή σε επένδυση σε χώρα που με παρόμοιες τις άλλες συνθήκες με μας θα έχουνε μικρότερη φορολογία η και μεγαλύτερη απόδοση
Όταν έχουν νόμιμες φοροαπαλλαγές
Τι να συζητάμε σε αυτό το θέμα;
Εξακολουθεί όμως το ερώτημα που πάντα κάνω
Σε ομαλές συνθήκες και όχι συνθήκες πολέμου η κόβιντ
Ας πούμε τα ετη 2017 18 19 που βέβαια μπορεί και ούτε αυτά να ήταν ομαλά λόγω μνημονίου
Είχαμε υπερκέρδη επιχειρήσεων;
Τότε πώς ορίζοντο τα υπερκέρδη;
Και πως αποδεικνύονταν ότι είχαμε υπερκέρδη
Όχι στη motor oil αλλά στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων;