Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Γιατι αγνοεις πως αν υπαρξει κυμα συγκατοικησεων ολες αυτες οι συνηθεις που θεωρεις δεδομενες θα αλλαξουν αρδην;
Δεν το αγνοώ...απλά δεν συμφωνώ ρε τύπε...ο καθένας έχει την άποψη του εγώ παραθέτω τα επιχειρήματα για την δίκη μου.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Έτυχε να δω πολλές περιπτώσεις. Είναι δυσβάσταχτο πλέον το κόστος ζωής για ένα νέο παιδί. Οπότε επιλέγουν τη συγκατοίκηση. Μιλάω μαζί τους και κάπου το θεωρούν λογικό αν θέλουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις για να λειτουργήσει η συγκατοικηση, από όσα μου λένε. Εκεί παίζεται το παιχνίδι.
Εγω οσους γονεις ξερω με παιδια φοιτητες σε ολες τις πολεις της Ελλαδας, κανενα δε συγκατοικει. Μαλιστα πολλοι γονεις ξεραινουν κυριολεκτικα το σκατο, μια κατασταση στα ορις του μαζωχισμου. Εχω γνωστη χωρισμενη που ο αντρας δεν τσονταρει τιποτα, δουλευει σε εργοστασιο μενει με τη μανα της, και η κορη της μενει μονη ως φοιτητρια (σε αλλη πολη φυσικα), κι εχει και αλλο παιδι απο πισω, με τις δικες του αναγκες να ερχονται. Αυτο αγγιζει τα ορια του μαζωχισμου

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.075
Πόντοι
19.795
Η κοπελα αυτη θα συνεχισει να μενει Αθηνα ΜΟΝΗ και μετα τις σπουδες. Θα εχει πρωτο μισθο 700 ευρω στην καλυτερη και ενοικιο 400 ευρω, που θα τσονταρουν οι γονεις και θα εμφανιζεται στην ερευνα ως δινουσα πανω απο το 40% του εισοδηματος της σε ενοικιο.
Ελα ομως που το τσονταρισμα που ειναι ουσιαστικα εισοδημα, δε θα εμφανιζεται στον παρονομαστη...
400/700 = 57% τσουπ, μεσα στο οριο της ερευνας
400/1100 = 36% τσουπ να σου εξω απο το οριο...
Δεν κσαταλαβα πως το αντιλαμβανεσαι. Φυσικα και θα τσονταρεις σαν γονιος, αν φυσικα σου περισσευουν, οταν βλεπεις οτι το παιδι σου δεν τα βγαζει περα. Αυτο ομως δεν αλλαζει την πραγματικη οικονομικη κατασταση του παιδιου.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.305
Πόντοι
2.356
Εγω οσους γονεις ξερω με παιδια φοιτητες σε ολες τις πολεις της Ελλαδας, κανενα δε συγκατοικει. Μαλιστα πολλοι γονεις ξεραινουν κυριολεκτικα το σκατο, μια κατασταση στα ορις του μαζωχισμου. Εχω γνωστη χωρισμενη που ο αντρας δεν τσονταρει τιποτα, δουλευει σε εργοστασιο μενει με τη μανα της, και η κορη της μενει μονη ως φοιτητρια (σε αλλη πολη φυσικα), κι εχει και αλλο παιδι απο πισω, με τις δικες του αναγκες να ερχονται. Αυτο αγγιζει τα ορια του μαζωχισμου
Ναι, μαζοχισμός ξεκάθαρα. Εκτός αν δουλεύει ταυτόχρονα το παιδί και καλύπτει κάποια έξοδα. Κάποτε το θεωρούσα αδιανόητο. Τώρα το βρισκω λογικό να συγκατοικεί το παιδί μου.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Δεν κσαταλαβα πως το αντιλαμβανεσαι. Φυσικα και θα τσονταρεις σαν γονιος, αν φυσικα σου περισσευουν, οταν βλεπεις οτι το παιδι σου δεν τα βγαζει περα. Αυτο ομως δεν αλλαζει την πραγματικη οικονομικη κατασταση του παιδιου.
Δεν κρινουμε το τσονταρισμα, αλλα το οτι λογω του τσονταρισματος που ολοι ξερουμε οτι γινεται εκτεταμενα, οπως κι εσυ συμφωνεις, η ερευνα δινει εντελως λαθος εικονα.
Δε λαμβανει καθολου υποψη το τσονταρισμα ως εισοδημα και επισης, εαν δεν υπηρχε το τσονταρισμα πολλα παιδια θα γυριζαν στα πατρικα η θα συγκατοικουσαν, τα ενοικια θα επεφταν οποτε και παλι τα νουμερα θα ητανε εντελως διαφορετικα

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.447
Πόντοι
1.056
347563299887_n.jpg

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
8 Μαρτίου 2023? Και τι μας το λες ρε φιλε?

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.165
Πόντοι
6.256
Ασφαλέστατα ειναι τύπε, εδω στις ΗΠΑ στελνεις το παιδι σου σχολειο και δεν ξερεις αν θα σου το γυρισουν σουρωτηρι απο τις σφαιρες, κι εδω συζηταμε για εναν λεβητα που εξερραγη και ενα φιδι που εμφανισθηκε σε μια αυλη. Ελεος δηλαδη
Δεν υπάρχεις λέμε,

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.452
Πόντοι
12.756
καλους νοικάρηδες να βρισκετε παιδιά , και όλα τα αλλα θα τα βρειτε :coffee:

givrgaras95

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2023
Like
1.026
Πόντοι
96
Ξαναδες το γιατί κάτι δεν πάει καλά με τα στοιχεία σου...
Σύμφωνα με τον πίνακα αν αθροίσεις το σύνολο των συνταξιούχων βγαίνει 875.053....
Κάτι κοντά στα 3μύρια ξέρω ότι είναι...
Και επιπλέον αυτός μπορεί να αποτυπώνει συντάξεις αλλά δεν σου λέει πόσοι συνταξιούχοι εισπράτουν 1, 2, ή και 3 συντάξεις....
ετσι ακριβως,βαλε κυριες βαλε επικουρικες συνταξεις,εγω ξερω ατομο που δουεευε με βυζμα νεας δημοκρατιας,ελενκτης στο αεροδρομιο,με αγγλικα επιπεδου νηπιαγωγειου,καθαριζει 2800 συνταξη το μηνα τωρα που μιλαμε,στη συνταξη απο τα 55 ειναι

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.125
Πόντοι
3.656
στην ελλάδα ούτε μπλαμπλακαρ έχουμε
Αυτο ρε τυποι ειναι απίστευτο. Επεοδη διασχιζω συχνα την μιση κ βαλε ελλαδα βαζω πολλες φορες ανακοίνωση κι έχει 0 views... Μηπως υπάρχει κατι αλλο αντίστοιχο που αγνοούμε όμως?παλια ηταν το carpooling προ δεκαετιας.. Σημερα ισως κάποιο αλλο?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ετσι ακριβως,βαλε κυριες βαλε επικουρικες συνταξεις,εγω ξερω ατομο που δουεευε με βυζμα νεας δημοκρατιας,ελενκτης στο αεροδρομιο,με αγγλικα επιπεδου νηπιαγωγειου,καθαριζει 2800 συνταξη το μηνα τωρα που μιλαμε,στη συνταξη απο τα 55 ειναι
2800 να παιρνει μετα το 2010 ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.464
Πόντοι
216
Εαν υπαρξει κυμα συγκατοικησεων, τα ενοικια θα υποστουν ΣΟΚ
Δε θα συνεχισει να κονομαει 2 χιλιαρικα ο ιδιοκτητης στο σεναριο των συγκατοικησεων, αλλα θα αναγκαστει να τα ριξει πολυ πιο κατω
Ουσιαστικα οι μη προθυμοι προς συγκατοικηση, γκρινιαζουν επειδη τα ενοικια ειναι ψηλα, κατι που οφειλεται σε τεραστιο βαθμο στην απροθυμια τους για συγκατοικηση
Αντιθετα στο Λονδινο τα ενοικια ειναι στα ουρανια, παροτι ολοι συγκατοικουν
Αλλα εκει μιλαμε για μητροπολιτικο κεντρο και οχι απλα την πρωτευουσα μιας μικρης χωρας
Στην Αθηνα τα ενοικια ειναι ακριβα μονο και μονο επειδη κανενας δε συγκατοικει
Απειρα δυαρια που κατοικουνται απο εναν. Τριαρια απο εναν. Συνταξιουχοι που μενουν μονοι σε τριαρια η και τεσσαρια. Στο Λονδινο, Παρισι, κλπ ηδη θα ειχαν μεσα 1-2 φοιτητριες να εχουν και παρεα. Η θα πηγαιναν σε ενα μικροτερο σπιτι και θα νοικιαζαν το τριαρι σε 3 εργαζομενους η φοιτητες.
Ειναι νυχτα με τη μερα αυτο που γινεται στην Αθηνα σε σχεση με το Λονδινο. Και μας δειχνουν ερευνα για...ακριβα ενοικια στην Αθηνα :2funny::2funny::2funny:
Εκτος τοπου και χρονου
αντε να συμφωνησω με την αποψη σου για τη συγκατοικηση. εχεις δει πολλες αγγελιες να νοικιαζονται επιπλωμενα 3αρια; και σε τι τιμες; να δινεις 300-350 για ενα δωματιο; τοσο εχει δυστυχως πλεον μια γκαρσονιερα που κατα της αποψη μου κανενα σπιτι δεν αξιζει πανω απο 6 ευρω το τμ μαξ οχι 10-11-12 που εχουν παει ολα στην πρωτευουσα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom