Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.055
Πόντοι
5.506
Γνωρίζω...και στο ξανά λέω...όταν η Αθήνα γίνει πολιτιστική, οικονομική και εμπορική μητρόπολη να το συζητήσουμε...

Και άντε ας πούμε ότι συμφωνώ μαζί σου....μια οικογένεια με 2 παιδιά που δουλεύει μόνο ο άντρας και παίρνει 800 ευρώ....τι θα κάνει? θα συγκατοικήσει σε 2άρι με μια άλλη οικογένεια με 2 παιδιά για να μπορεί να κονομάει 2 χιλ ο ιδιοκτήτης?
Ρε τυπε, πραγματικα, που ζεις;;;

Ολα ειναι προσφορα και ζητηση.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Τι σημασια εχει τι γινονταν παλια; Και στο Λονδινο την εποχη της Μεγαλης Δυσωδιας μπορει τα σπιτια να ειχαν 100 ευρω και να παρακαλουσαν.
Σημασια εχει το σημερα. Υπαρχει μια ισχυρη συσχετιση της τιμης ενος μεσου δυαριου 50 τ.μ. στο κεντρο μιας πολης και του διαμεσου μισθου. Οι απολυτες τιμες δε ενδιαφερουν. Τα ιδια ισχυουν στη ΝΥ, το Λονδινο, τη Ρωμη, την Αθηνα, το Ναιρομπι, τη Μπανγκογκ, κλπ
Χονδρικα η μεση τιμη ενος 2ριου 50τμ στο κεντρο ειναι περιπου ιση με το μισθο ενος ανειδικευτου, ισως και λιγο μεγαλυτερη. Πχ Λονδινο ειναι 2-2500, Αθηνα ειναι 700-900
Και στις 2 πολεις ενας ανειδικευτος πρεπει να δινει ολοκληρο το μισθο του στο ενοικιο και παλι δε θα του φτανουν. Στο Λονδινο αναγκαζεται να συγκατοικησει και μαλιστα οχι σε 2ρι, αλλα σε 6ρι, 7ρι διαμερισμα και λιγο παραεξω, 3η ζωνη και περα. Με αλλους 6 και ενοικιο δωματιου στα 500-600 δηλαδη περιπου 35-40% του μισθου του. Ελλαδα δεν υπαρχει αυτη η υποχωρηση. Η μονη υποχωρηση ειναι διαμονη σε υποβαθμισμενη περιοχη πχ Κυψελη, λιγο μικροτερο, πχ 38τμ και τσονταρισμα απο γονεις, οποτε ο ανειδικευτος των 700 ευρω, να δινει ενα 450ρι το μηνα και να βγαινει οριακα. Αν δεν τσονταρουν οι γονεις, θα μεινει στο πατρικο. Αν τσονταρουν οι γονεις, τα νουμερα θα ειναι εντελως διαστρεβλωμενα αφου το τσονταρισμα δε φαινεται στο εισοδημα του.
Η μεγαλη διαφορα ειναι πως στο Λονδινο ο ανειδικευτος των 1500, θα συγκατοικησει και θα δινει 500 για δωματιο με αλλους 4.
Στην Αθηνα ο ανειδικευτος των 600 ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ για να δινει 200 για δωματιο, αλλα θα μεινει στο πατρικο του, η θα τσονταρουν οι γονεις. Αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα
Και ειναι φαινομενο συγχρονο. Τη δεκαετια του 90 ολοι οι φοιτητες συγκατοικουσαμε. Ελαχιστοι εμεναν μονοι. Σημερα μενουν ολοι μονοι
Τον καιρο που τα διαμερισματα που εχω ετρεχα εγω να τα δειχνω σε υποψηφιους νοικαρηδες, πριν τα δωσω σε μεσιτικο και ξενοιασω, πηγαινα σαν ταλαιπωρος στα ραντεβου επιδειξης.
Το συγκεκριμενο δυαρι μικρο ρετιρε με μεγαλη βεραντα και θεα. Ενοικιο λογικο.
Μου ερχεται μια φοιτητρια απο επαρχια με τη μητερα της. Μολις ειχε περασει στην Αθηνα, και βγαιναν βολτα να δουν σπιτια. Φυσικα η κοπελα θα εμενε μονη της. Πληρωνουν οι γονεις.
Το κοιτανε το σπιτι, στη μητερα αρεσε. Η κορη που θα εμενε μεσα, διστακτικη. Λεει <Δεν εχει πορτα ασφαλειας.> Της λεω <Θα βαλω πολυ συντομα (οπως και εβαλα). Αλλα ηδη εχω κανει πολλα εξοδα για το σπιτι. Σιγα σιγα. Δεν γινονται ολα μαζι.>
Πανε και στη κουζινα, και λεει η κοπελα στη μητερα της <Παλια τα ντουλαπια> Με μια αποστροφη. Οριστε, σε πιασα. Εχεις παλια ντουλαπια, δεν ντρεπεσαι;
Και της λεω. Παλια, ναι. Κι εγω στο σπιτι μου που μενω παλια εχω. Δεν σκοπευω να τα αλλαξω. Μια χαρα ειναι.

Εφυγαν χωρις να νοικιασουν το σπιτι τελικα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Τα ενοίκια είναι υψηλά επειδή στο κέντρο της Αθήνας παρά πολλοί αύξησαν τις τιμές λόγω του airbnb και φυσικα δεν υπαρχουν σπιτια....δεν υπαρχει προσφορα....ολα ειναι νοικιασμένα. Όποτε προφανώς ανεβαίνει η τιμή.

Όταν λοιπόν ένα σπίτι στο κέντρο σάπιο το δίνουν 600 ευρώ και το παίρνει ο κόσμος...ο άλλος στο ψυχικό τι θα κάνει θα το δώσει 900? 1.200 θα το βάλει.

Έτσι παίρνει η μπάλα τα πάντα...το θέμα είναι ότι πλέον κάποιος με μισθό 1200 δεν μπορεί να πληρώνει το 50% στο σπίτι μόνο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Ρε τυπε, πραγματικα, που ζεις;;;

Ολα ειναι προσφορα και ζητηση.
Ε ναι...υπάρχει λίγη προσφορά και μεγάλη ζήτηση....

αλλά όταν ζητάς χρήματα που δεν μπορεί ο άλλος να δώσει δεν θα τα πάρεις ποτέ. Η θα τρως πιστόλια.

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
768
Πόντοι
96
Επομενως συμπεραινουμε πως η βασικη αιτια που τα ενοικια ειναι υψηλα στην Αθηνα, ειναι η απροθυμια των νεων (αλλα και μεγαλυτερης ηλικιας) να συγκατοικησουν. Εαν συγκατοικουσαν οι τιμες θα καταβαραθρωνονταν λογω ραγδαιας μειωσης της ζητησης
οχι οι μπουμερ φταινε:rockon::rockon:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
τυπε αυτοι οι σκατομπουμερ ψηφισαν κνδ

καντην στο εξωτερικο αστους εδω να γινουν λιβανος:2funny::2funny:
τύπε εξωτερικό μένω εγώ από το πεντχαους στο μανχαταν μου σας γράφω μη κοιτάς τι λέω εδώ :confused:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Τον καιρο που τα διαμερισματα που εχω ετρεχα εγω να τα δειχνω σε υποψηφιους νοικαρηδες, πριν τα δωσω σε μεσιτικο και ξενοιασω, πηγαινα σαν ταλαιπωρος στα ραντεβου επιδειξης.
Μου ερχεται μια φοιτητρια απο επαρχια με τη μητερα της. Μολις ειχε περασει στην Αθηνα, και βγαιναν βολτα να δουν σπιτια. Φυσικα η κοπελα θα εμενε μονη της. Πληρωνουν οι γονεις.
Το κοιτανε το σπιτι, στη μητερα αρεσε. Η κορη που θα εμενε μεσα, διστακτικη. Λεει <Δεν εχει πορτα ασφαλειας.> Της λεω <Θα βαλω πολυ συντομα (οπως και εβαλα). Αλλα ηδη εχω κανει πολλα εξοδα για το σπιτι. Σιγα σιγα. Δεν γινονται ολα μαζι.>
Πανε και στη κουζινα, και λεει η κοπελα στη μητερα της <Παλια τα ντουλαπια> Με μια αποστροφη. Οριστε, σε πιασα. Εχεις παλια ντουλαπια, δεν ντρεπεσαι;
Και της λεω. Παλια, ναι. Κι εγω στο σπιτι μου που μενω παλια εχω. Δεν σκοπευω να τα αλλαξω. Μια χαρα ειναι.

Η κοπελα αυτη θα συνεχισει να μενει Αθηνα ΜΟΝΗ και μετα τις σπουδες. Θα εχει πρωτο μισθο 700 ευρω στην καλυτερη και ενοικιο 400 ευρω, που θα τσονταρουν οι γονεις και θα εμφανιζεται στην ερευνα ως δινουσα πανω απο το 40% του εισοδηματος της σε ενοικιο.
Ελα ομως που το τσονταρισμα που ειναι ουσιαστικα εισοδημα, δε θα εμφανιζεται στον παρονομαστη...
400/700 = 57% τσουπ, μεσα στο οριο της ερευνας
400/1100 = 36% τσουπ να σου εξω απο το οριο...

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
για να μπορεί να κονομάει 2 χιλ ο ιδιοκτήτης?
Εαν υπαρξει κυμα συγκατοικησεων, τα ενοικια θα υποστουν ΣΟΚ
Δε θα συνεχισει να κονομαει 2 χιλιαρικα ο ιδιοκτητης στο σεναριο των συγκατοικησεων, αλλα θα αναγκαστει να τα ριξει πολυ πιο κατω
Ουσιαστικα οι μη προθυμοι προς συγκατοικηση, γκρινιαζουν επειδη τα ενοικια ειναι ψηλα, κατι που οφειλεται σε τεραστιο βαθμο στην απροθυμια τους για συγκατοικηση
Αντιθετα στο Λονδινο τα ενοικια ειναι στα ουρανια, παροτι ολοι συγκατοικουν
Αλλα εκει μιλαμε για μητροπολιτικο κεντρο και οχι απλα την πρωτευουσα μιας μικρης χωρας
Στην Αθηνα τα ενοικια ειναι ακριβα μονο και μονο επειδη κανενας δε συγκατοικει
Απειρα δυαρια που κατοικουνται απο εναν. Τριαρια απο εναν. Συνταξιουχοι που μενουν μονοι σε τριαρια η και τεσσαρια. Στο Λονδινο, Παρισι, κλπ ηδη θα ειχαν μεσα 1-2 φοιτητριες να εχουν και παρεα. Η θα πηγαιναν σε ενα μικροτερο σπιτι και θα νοικιαζαν το τριαρι σε 3 εργαζομενους η φοιτητες.
Ειναι νυχτα με τη μερα αυτο που γινεται στην Αθηνα σε σχεση με το Λονδινο. Και μας δειχνουν ερευνα για...ακριβα ενοικια στην Αθηνα :2funny::2funny::2funny:
Εκτος τοπου και χρονου

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656

Πριν από 2 χρόνια έψαχνα σπίτι σε χρήματα που πριν από 10 χρόνια θα σου έφερνε ο ιδιοκτήτης και τη γυναίκα του να τη γαμησεις για να σε πιάσει πελάτη....

και για σπίτια που δεν είχαν κανένα added value περαν του οτι εχουν ανεβει οι τιμες μονο το password της τραπεζας σου δεν ζηταγαν για να δουν αν εχεις λεφτα και Υ.Δ οτι θα προσεχεις το σπιτι τους. Με υφος λες και νοικιαζαν κανενα μεγαρο...

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Like
768
Πόντοι
96
σε λιγο το να ζεις σαν τον πατερα κλεομενη θα μοιαζει ονειρο για πολλους:2funny::2funny::2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Εαν υπαρξει κυμα συγκατοικησεων, τα ενοικια θα υποστουν ΣΟΚ
Δε θα συνεχισει να κονομαει 2 χιλιαρικα ο ιδιοκτητης στο σεναριο των συγκατοικησεων, αλλα θα αναγκαστει να τα ριξει πολυ πιο κατω
Ουσιαστικα οι μη προθυμοι προς συγκατοικηση, γκρινιαζουν επειδη τα ενοικια ειναι ψηλα, κατι που οφειλεται σε τεραστιο βαθμο στην απροθυμια τους για συγκατοικηση
Τύπε..πριν ακόμα πιάσουμε τη συζήτηση για το αν θα μείνουν οι φοιτητές με συγκάτοικο....

Επειδή η κατάσταση σήμερα είναι αυτή που είναι....ΚΑΝΕΝΑΣ ιδιοκτήτης δεν θα νοικιάσει το σπίτι του σε κάποιον που θέλει να συγκατοικήσει. Εδώ δεν το νοικιάζουν σε κάποιον μόνο του...προτιμάνε κοπέλες η ζευγάρια...και εσύ λες ότι θα σπάσουν το ανοίκειο?

Ο Κυρ Χρήστος από τα μέθανα με την τρώγλη που στάζει σκατά από το καζανάκι θα τους πει θέλετε συγκατοίκηση? διπλό ενοίκιο αλλιώς δεν έχει συμβόλαιο.

Αυτά για να ξέρεις την κατάσταση της αγοράς.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.305
Πόντοι
2.356
Τι σημασια εχει τι γινονταν παλια; Και στο Λονδινο την εποχη της Μεγαλης Δυσωδιας μπορει τα σπιτια να ειχαν 100 ευρω και να παρακαλουσαν.
Σημασια εχει το σημερα. Υπαρχει μια ισχυρη συσχετιση της τιμης ενος μεσου δυαριου 50 τ.μ. στο κεντρο μιας πολης και του διαμεσου μισθου. Οι απολυτες τιμες δε ενδιαφερουν. Τα ιδια ισχυουν στη ΝΥ, το Λονδινο, τη Ρωμη, την Αθηνα, το Ναιρομπι, τη Μπανγκογκ, κλπ
Χονδρικα η μεση τιμη ενος 2ριου 50τμ στο κεντρο ειναι περιπου ιση με το μισθο ενος ανειδικευτου, ισως και λιγο μεγαλυτερη. Πχ Λονδινο ειναι 2-2500, Αθηνα ειναι 700-900
Και στις 2 πολεις ενας ανειδικευτος πρεπει να δινει ολοκληρο το μισθο του στο ενοικιο και παλι δε θα του φτανουν. Στο Λονδινο αναγκαζεται να συγκατοικησει και μαλιστα οχι σε 2ρι, αλλα σε 6ρι, 7ρι διαμερισμα και λιγο παραεξω, 3η ζωνη και περα. Με αλλους 6 και ενοικιο δωματιου στα 500-600 δηλαδη περιπου 35-40% του μισθου του. Ελλαδα δεν υπαρχει αυτη η υποχωρηση. Η μονη υποχωρηση ειναι διαμονη σε υποβαθμισμενη περιοχη πχ Κυψελη, λιγο μικροτερο, πχ 38τμ και τσονταρισμα απο γονεις, οποτε ο ανειδικευτος των 700 ευρω, να δινει ενα 450ρι το μηνα και να βγαινει οριακα. Αν δεν τσονταρουν οι γονεις, θα μεινει στο πατρικο. Αν τσονταρουν οι γονεις, τα νουμερα θα ειναι εντελως διαστρεβλωμενα αφου το τσονταρισμα δε φαινεται στο εισοδημα του.
Η μεγαλη διαφορα ειναι πως στο Λονδινο ο ανειδικευτος των 1500, θα συγκατοικησει και θα δινει 500 για δωματιο με αλλους 4.
Στην Αθηνα ο ανειδικευτος των 600 ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ για να δινει 200 για δωματιο, αλλα θα μεινει στο πατρικο του, η θα τσονταρουν οι γονεις. Αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα
Και ειναι φαινομενο συγχρονο. Τη δεκαετια του 90 ολοι οι φοιτητες συγκατοικουσαμε. Ελαχιστοι εμεναν μονοι. Σημερα μενουν ολοι μονοι
Κι όμως. Πάρα πολλά νέα παιδιά συγκατοικούν πλέον. Φοιτητές και μη.
Ειδικά Αθήνα

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Τύπε..πριν ακόμα πιάσουμε τη συζήτηση για το αν θα μείνουν οι φοιτητές με συγκάτοικο....

Επειδή η κατάσταση σήμερα είναι αυτή που είναι....ΚΑΝΕΝΑΣ ιδιοκτήτης δεν θα νοικιάσει το σπίτι του σε κάποιον που θέλει να συγκατοικήσει. Εδώ δεν το νοικιάζουν σε κάποιον μόνο του...προτιμάνε κοπέλες η ζευγάρια...και εσύ λες ότι θα σπάσουν το ανοίκειο?

Ο Κυρ Χρήστος από τα μέθανα με την τρώγλη που στάζει σκατά από το καζανάκι θα τους πει θέλετε συγκατοίκηση? διπλό ενοίκιο αλλιώς δεν έχει συμβόλαιο.

Αυτά για να ξέρεις την κατάσταση της αγοράς.
Ρε μαν, εχω φαει τη συγκατοικηση ως φοιτητης με το κουταλι, σε εμενα πας να τα πεις;

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Ήσουν φοιτητής τα τελευταία 3 χρόνια?
Τι σημασια εχει; Η συγκατοικηση εχει τους δικους της κανονες που δεν αλλαζουν με το χρονο. Και απο μια μερια, εχει οφελη για τον ιδιοκτητη. Μπορει να τσιμπησει την τιμη λιγο και να διαμοιρασει το ρισκο κακοπληρωτων

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Αλλά αν δε με πιστεύεις....πάρε μια αγγελία...οποία θες....για 2άρι και πες ''ναι θέλω να νοικιασω το σπίτι με τον κολλητό μου....μη σε νοιάζει bro πενα θα στο εχουμε...ουτε μουνια θα φερνουμε για παρτουζες ουτε θα μυριζει μπάφος απο το ισόγειο ουτε τιποτα''

και να δεις ποσά θετικά θα πάρεις :2funny::2funny::2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.717
Πόντοι
3.656
Τι σημασια εχει; Η συγκατοικηση εχει τους δικους της κανονες που δεν αλλαζουν με το χρονο. Και απο μια μερια, εχει οφελη για τον ιδιοκτητη. Μπορει να τσιμπησει την τιμη λιγο και να διαμοιρασει το ρισκο κακοπληρωτων
Δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ....διαλέγουν σε ποιον θα το δώσουν επειδή τους παρακαλάνε.

Θα τσιμπήσει την τιμή έτσι και αλλιώς για ένα ζευγάρι με μόνιμες δουλειές όχι για τους φοιτητικές που θα του γαμησουν το σπίτι και σε 3 χρόνια θα την κάνουν για τα χωριά τους.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.305
Πόντοι
2.356
Εχεις λινκ η ετυχε να δεις καποιες περιπτωσεις;
Έτυχε να δω πολλές περιπτώσεις. Είναι δυσβάσταχτο πλέον το κόστος ζωής για ένα νέο παιδί. Οπότε επιλέγουν τη συγκατοίκηση. Μιλάω μαζί τους και κάπου το θεωρούν λογικό αν θέλουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αμοιβαίες υποχωρήσεις για να λειτουργήσει η συγκατοικηση, από όσα μου λένε. Εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ....διαλέγουν σε ποιον θα το δώσουν επειδή τους παρακαλάνε.
Γιατι αγνοεις πως αν υπαρξει κυμα συγκατοικησεων ολες αυτες οι συνηθεις που θεωρεις δεδομενες θα αλλαξουν αρδην;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom