Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 26 άτομα (1 μέλη και 25 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.891
Πόντοι
3.656
Δέσμιος με την έννοια ότι δεν ξεχρεώνεις με τον πλειστηριασμό. Οι λογαριασμοί σου παραμένουν δεσμευμένοι ωσπου να ξεχρεωσεις το υπέρογκο ποσό που ζητάει η Τράπεζα. Δηλαδή ποτέ.
Δεν υπάρχει υπέρογκο ποσό που ζητάει η τράπεζα. Οι πραγματικές οφειλές είναι...όταν υπογράφεις σύμβαση για να πάρεις δάνειο είναι μέσα σε αυτά που υπογράφεις. Απλά κανένας δεν ενδιαφέρεται εκείνη την ώρα. Για αυτό λέω ότι είναι περίπου σαν έγκλημα μερικά δάνεια.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.043
Πόντοι
22.266
Το είχες ξαναγράψει, αλλά στην ροή του λόγου ξέχασα να απαντήσω. Ευκαιρία είναι τώρα.
Οι τράπεζες ΔΕΝ φαλίρισαν επειδή έπαιρναν μαλακισμένα ρίσκα με τα οικιστικά δάνεια.
Εκαναν διάφορες λουμπινιές αλλά δεν θα έκλειναν από αυτές.
Οι τράπεζες φαλίρισαν επειδή ΦΑΛΙΡΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Επειδή σε αγαστή συνεργασία με αυτό δημιουργούσαν χρήμα από το μηδέν. Και εξηγούμαι:
Ήθελε το κράτος μερικά δις. Τυπογραφείο με δραχμές δεν έπαιζε. Εξέδιδε λοιπόν ομόλογα, ας πούμε 10δις.
Ποιός τα αγόραζε αυτά; Οι τράπεζες φυσικά. Εδιναν το ζεστό χρηματάκι και έπαιρναν τα χαρτιά.
Τα χαρτιά ήταν λίρα εκατό καθότι ευρωπαική ένωση οπότε είχαμε υψηλό αξιόχρεο.
Το φαύλο κράτος έπαιρνε τα 10 δις και οι τράπεζες με 3% επιτόκιο κονόμαγαν 300 εκατομύρια άκοπα και χωρίς ρίσκο. win-win.
Και η αποπληρωμή; Σιγά μην γινόταν ποτέ. Όποτε πλησίαζε έβγαινε μια νέα έκδοση και ρολάριζε το χρέος.
Και ο κύκλος έκλεινε με την φαυλεπίφαυλη ΕΚΤ που έπαιρνε τα χαρτιά και έδινε πίσω στις τράπεζες το ζεστό χρηματάκι. win-win-win.
Και λέω φαύλη και φαυλεπίφαυλη, όχι για τον μηχανισμό. Αυτός μια χαρά ήταν. Ολη η ευρώπη το ίδιο κάνει.
Αυτό κάναμε και εμείς και γι αυτό θέλουμε να ξαναπάρουμε την επενδυτική αξιολόγηση.
Εμείς όμως τα χρήματα δεν τα κάναμε γιοφύρια, ψηφιακό κράτος ή το γαμωκτηματολόγιο. Κατι αναπτυξιακό τέλος πάντων.
Τα παίρναμε και τσοντάραμε 15δις το έτος στο ασφαλιστικό, σε δημόσια παραγωγή γιαουρτιού (Δοδώνη), ζάχαρης (ΕΒΖ), τσιγάρων (Σεκαπ), πέρα από τα γνωστά ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.
Και μην βγει κανένας αριστερούλης να ρωτήσει ποιές κυβερνήσεις τα κάνανε αυτά.
Σκατά σε αυτές και περισσότερα σκατά στους αριστερούληδες που όταν ξόδευε η κυβέρνηση έβγαιναν και έλεγαν "Τι δώσανε στους συνταξιούχους; Ενα κουλούρι δώσανε"
Ασφαλώς κ αυτό ισχύει ...είναι ένας λόγος το κρατικών ομολόγων που ήταν αναξιόπιστα αλλά στην τελική σώθηκαν άρα με την ίδια λογική γιατί να μην δώσουμε και τους αναξιόπιστους επιχειρηματίες;;;;:think::think: που στο κάτω κάτω ο φαύλος κύκλος το δανείων του κράτους ήταν για ανελαστικες δαπάνες του κράτους ......

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.092
Πόντοι
3.656
Μεσημεριανό διάλλειμα… Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρα μου…

Φουκαρά , ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ !!!!!
Σε τρολάραν άσχημα !!!!!!

Σου είπαν ότι αυτό είναι ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ,
δεκαετίας 1990 και αρχών 2000 ;;;

Σβήστο γρήγορα φουκάρα μου . Σε κάναν παλτό .

Για το καλό σου το λέω !!!!!!!

Αν ήθελα να σε κάνω ακόμη πιο κλόουν .... ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ....

αλλά είναι κρίμα πλέον !
Αρχίζω να στεναχωριέμαι με την περίπτωσή σου !
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Αυτόν που σου έδωσε τα βιβλία , να μην τον εμπιστεύεσαι ! Θέλει το ... κακό σου !!!

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.818
Πόντοι
6.536

Σου είπαν ότι αυτό είναι ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ,

Αν ήθελα να σε κάνω ακόμη πιο κλόουν .... ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ....

αλλά είναι κρίμα πλέον !
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Αυτόν που σου έδωσε τα βιβλία , να μην τον εμπιστεύεσαι ! Θέλει το ... κακό σου !!!
Σκάσε μπούστη!!!

@Νίπλης

Τώρα στον σωστό
:tooth:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.342
Πόντοι
12.756

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Ασφαλώς κ αυτό ισχύει ...είναι ένας λόγος το κρατικών ομολόγων που ήταν αναξιόπιστα αλλά στην τελική σώθηκαν άρα με την ίδια λογική γιατί να μην δώσουμε και τους αναξιόπιστους επιχειρηματίες;;;;:think::think: που στο κάτω κάτω ο φαύλος κύκλος το δανείων του κράτους ήταν για ανελαστικες δαπάνες του κράτους ......
Ε τύπε μου, δεν είσαι too big to fail.
Οταν αποκτήσεις τέτοιο μέγεθος που θα πάρεις πολλούς στην πτώση σου, τότε θα σκιστούν να σε σώσουν και όλοι θα το θεωρούν φυσιολογικό. Και εγώ μαζί τους.
Στα μικρά, μεσαία ή μεγάλα μεγέθη που είμαστε, αλί μην την πατήσουμε.
Γάμα καμιά μουλάτα και πέρνα καλά.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.619
Πόντοι
456
Όπως ο επιχειρηματίας πήρε το ρίσκο κ έχασε επειδή δεν πήγε καλά η επιχείρηση του φαντάζομαι το ίδιο θα πρέπει να πες κ για την τράπεζα που κ αυτή πήρε το ρίσκο να δώσει δάνειο αλλά όταν πήγε να βουλιάξει την σώσαμεε δικά μας λεφτά ..

Δλδ στου ελευθ επαγγελματία το ρίσκο να μην επεμβει κάνεις αλλά στης τράπεζας αμέσως να την υποστηρίξουμε;;;
Πολλά δάνεια επαγγεατικα είναι με υποθήκη πρώτης κατοικίας κ εκεί γεναται πρόβλημα

πολυ σωστα και να ερχεται η τραπεζα να παιρνει το σπιτι αυτου που με τα δικα του λεφτα με σω του χρεους σωθηκε ..εμενα το 2004 μου εδεινε δανειο η τραπεζα κρατρηθειτε 80.000 ευρω με εισοδημα το βασικο μιισθο των 750 ευρω το μηνα.Και λεω αν ειναι δυνατον εισται καλα θα δινω τα μισα μου λεφτα και θα ζω με 300 ευρω ? βασικα δεν ηθελα εγω να παρω ενας φιλος πηρε σπιτι και μου εκανε προεγκριση του δανειου μηπως επερνα και εγω ενα δυαρι ,ο κατασκευαστης σε αγαστη συμφωνια με τη τγραπεζα .Αν το ειχα παρει τωρα θα μου το επερναν μαλον αφου εδω και πανω απο 2 χρονια εχω μεγαλο,πεοβλημα οικονομκο.ευτυχως που φοβηθιηκα τετοιο ρισκο

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.043
Πόντοι
22.266
Ε τύπε μου, δεν είσαι too big to fail.
Οταν αποκτήσεις τέτοιο μέγεθος που θα πάρεις πολλούς στην πτώση σου, τότε θα σκιστούν να σε σώσουν και όλοι θα το θεωρούν φυσιολογικό. Και εγώ μαζί τους.
Στα μικρά, μεσαία ή μεγάλα μεγέθη που είμαστε, αλί μην την πατήσουμε.
Γάμα καμιά μουλάτα και πέρνα καλά.
Η «ιρλανδική λύση» για τα κόκκινα δάνεια - Πώς κέρδισαν όλοι: κράτος, τράπεζες και δανειολήπτες

Ναι αλλά μιλάμε για πολλούς ελευθ επαγγελματίες που άμα εγκλωβιστούν σημαίνει 400 χιλιάδες αδρανείς επιχειρηματίες που δεν μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία πλέον δλδ νεκρός κοσμος

Δες τι κάνουν τα σοβαρά κράτη κ όχι τα μπουρδέλα...
Εδώ έρχονται τα funds και είναι αδιαλακτα ..

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Δεν υπάρχει υπέρογκο ποσό που ζητάει η τράπεζα. Οι πραγματικές οφειλές είναι...όταν υπογράφεις σύμβαση για να πάρεις δάνειο είναι μέσα σε αυτά που υπογράφεις. Απλά κανένας δεν ενδιαφέρεται εκείνη την ώρα. Για αυτό λέω ότι είναι περίπου σαν έγκλημα μερικά δάνεια.
Πραγματικές οφειλές; Παράλογη χρήση του όρου. Νομίζω. Σε δάνειο πχ 30.000, που έχεις επιστρέψει 40.000, η Τράπεζα σου ζητάει 180.000 ακόμα. Ποια ακριβώς είναι η πραγματική οφειλή περαν του ληστρικού τόκου;
Για δάνεια που υποχρεούται να σου ζητήσει μόνον το 200% του κεφαλαίου μείον τις καταβολές, σου ζητάει της Παναγιάς τα μάτια. Το τι είναι μέσα σε αυτά που υπογράφει κανείς χωράει πολλή συζήτηση.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.092
Πόντοι
3.656
politis και leclerc πίπα κώλο τον πάνε τον λάκη

Δεν μας είπες τελικά. Που ήσουν διορισμένος; Αγροτική τράπεζα, εθνική ή ΔΕΗ ;
ή μήπως ήσουν σκληρά εργαζόμενος στην Ολυμπιακή και τώρα φτύνεις αίμα στην ΥΠΑ ; ξύνοντας τα αρχίδια σου

Η πλάκα είναι ότι αν και αγράμματος, έχεις άποψη για βιβλία ανατομικής που έβαλε ο χλεχλέρκ . Ότι είναι τα .... σωστά !!!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ 1990 & 2000 .

Επίσης .... δεν ξέρει (ο χλεχλέρκ , δεν λέμε για σένα, επαλ ή πολυκλαδικό ήσουν εσύ)
ούτε το όνομα του τότε καθηγητή. Αυτό όμως βρίσκεται στο γούγλη. Φωτογραφία του και περιγραφή του δεν βρίσκονται !

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλος αθώοι, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως.
Για τον Κύρτσο ζητείται άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο για χρέη. Ποιός τη ζητάει; Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ας πρόσεχε. Τι καημό είχε να σχολιάσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων Μητσοτάκη και της ΝΔ; Ο Ντογιακος δεν τα συγχωρεί αυτά.

Noname_GR

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
3.346
Πόντοι
726

Στημενος διαγωνισμός από την Μενδώνη σε συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες … και εμείς τα κοροιδα δουλεύουμε για 900€​

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.260
Πόντοι
5.506

αλλά είναι κρίμα πλέον !
ΣΚΑΣΕ ΜΠΟΥΣΤΗ, ΣΩΒΡΑΚΟ ΣΕ ΕΚΑΝΕ.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.260
Πόντοι
5.506
πολυ σωστα και να ερχεται η τραπεζα να παιρνει το σπιτι αυτου που με τα δικα του λεφτα με σω του χρεους σωθηκε ..εμενα το 2004 μου εδεινε δανειο η τραπεζα κρατρηθειτε 80.000 ευρω με εισοδημα το βασικο μιισθο των 750 ευρω το μηνα.Και λεω αν ειναι δυνατον εισται καλα θα δινω τα μισα μου λεφτα και θα ζω με 300 ευρω ? βασικα δεν ηθελα εγω να παρω ενας φιλος πηρε σπιτι και μου εκανε προεγκριση του δανειου μηπως επερνα και εγω ενα δυαρι ,ο κατασκευαστης σε αγαστη συμφωνια με τη τγραπεζα .Αν το ειχα παρει τωρα θα μου το επερναν μαλον αφου εδω και πανω απο 2 χρονια εχω μεγαλο,πεοβλημα οικονομκο.ευτυχως που φοβηθιηκα τετοιο ρισκο
Σωστός, απλά οι άλλοι 9 στους 10 το πήραν το ρίσκο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.891
Πόντοι
3.656
Πραγματικές οφειλές; Παράλογη χρήση του όρου. Νομίζω. Σε δάνειο πχ 30.000, που έχεις επιστρέψει 40.000, η Τράπεζα σου ζητάει 180.000 ακόμα. Ποια ακριβώς είναι η πραγματική οφειλή περαν του ληστρικού τόκου;
Για δάνεια που υποχρεούται να σου ζητήσει μόνον το 200% του κεφαλαίου μείον τις καταβολές, σου ζητάει της Παναγιάς τα μάτια. Το τι είναι μέσα σε αυτά που υπογράφει κανείς χωράει πολλή συζήτηση.
Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα ξέρω ότι όταν παίρνεις δάνειο υπογράφεις μια σύμβαση στην οποία προβλέπονται τα τοκοχρεολύσια και το πως θα αυξάνεται το χρέος σου σε περίπτωση που δεν πληρώσεις στην ώρα σου.

Προφανώς δεν χρεώνουν ότι θέλουν...βάζουν μέσα όλα τα νομικά και τα δικαστικά έξοδα και ότι άλλο προβλέπεται...αλλά επειδή τον φάκελο τον φτιάχνει το νομικό τους τμήμα πίστεψε με δεν αφήνουν περιθώρια να πας να τους ρίξεις την διαταγή πληρωμής στο δικαστήριο έτσι απλά.

Που ακριβώς είδες το νούμερο αυτό? 200% του κεφαλαίου? Και πως; φτάνεις από τα 30.000 στις 180.000? Μιλάς με πραγματικό παράδειγμα η με αέρα? Λίγο μυστήρια τα βλέπω

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα ξέρω ότι όταν παίρνεις δάνειο υπογράφεις μια σύμβαση στην οποία προβλέπονται τα τοκοχρεολύσια και το πως θα αυξάνεται το χρέος σου σε περίπτωση που δεν πληρώσεις στην ώρα σου.

Προφανώς δεν χρεώνουν ότι θέλουν...βάζουν μέσα όλα τα νομικά και τα δικαστικά έξοδα και ότι άλλο προβλέπεται...αλλά επειδή τον φάκελο τον φτιάχνει το νομικό τους τμήμα πίστεψε με δεν αφήνουν περιθώρια να πας να τους ρίξεις την διαταγή πληρωμής στο δικαστήριο έτσι απλά.

Που ακριβώς είδες το νούμερο αυτό? 200% του κεφαλαίου? Και πως; φτάνεις από τα 30.000 στις 180.000? Μιλάς με πραγματικό παράδειγμα η με αέρα? Λίγο μυστήρια τα βλέπω
Πραγματικοτατο. Δανειζεσαι 30.000, η Τράπεζα δικαιούται να σου ζητήσει 60.000 το μέγιστο, από τις οποίες αφαιρούνται οι καταβολές σου για την εξυπηρέτηση του δανείου. Τα 180.000 είναι λογω συνεχόμενου ανατοκισμού του ληξοπροθεσμου ποσού. Χιλιάδες τέτοια δάνεια υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις νομοθετησαν για την αντιμετώπισή τους, οι Τράπεζες και τα κοράκια τους στα αρχίδια τους. Το λένε κιόλας. Μόνον αν τους μηνύσεις μπορείς να βγάλεις άκρη. Αντέχεις οικονομικά τις ανακοπές και τα ποσά τους αν είσαι καμμενος;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.891
Πόντοι
3.656
Πραγματικοτατο. Δανειζεσαι 30.000, η Τράπεζα δικαιούται να σου ζητήσει 60.000 το μέγιστο, από τις οποίες αφαιρούνται οι καταβολές σου για την εξυπηρέτηση του δανείου. Τα 180.000 είναι λογω συνεχόμενου ανατοκισμού του ληξοπροθεσμου ποσού. Χιλιάδες τέτοια δάνεια υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις νομοθετησαν για την αντιμετώπισή τους, οι Τράπεζες και τα κοράκια τους στα αρχίδια τους. Το λένε κιόλας. Μόνον αν τους μηνύσεις μπορείς να βγάλεις άκρη. Αντέχεις οικονομικά τις ανακοπές και τα ποσά τους αν είσαι καμμενος;
Δεν έχω υπόψιν μου κανένα τέτοιο νόμο που να προβλέπει ταβάνι στον τονισμό των δανείων. Μπορείς να ποστάρεις τον νόμο? Πρώτη φορά το ακούω.

Επίσης το παράδειγμα σου μου φαίνεται τραβηγμένο δεν μπορώ να κατανοήσω πως βγαίνουν αυτά τα νούμερα. Ναι ισχύει ότι αν αφήσεις το δάνειο στο τέλος θα βρεθείς να χρωστάς και περισσότερα από όσα δανειστικές και θα σου πάρουν το σπίτι. Αλλά όχι από 30Κ 180Κ αυτό μου φαίνεται τρελό. Με τι ποσοστό δηλαδή τοκίζεται?

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.301
Πόντοι
3.936

Στημενος διαγωνισμός από την Μενδώνη σε συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες … και εμείς τα κοροιδα δουλεύουμε για 900€​

μέσα σε όλα αυτά εάν έχουν κ δάνεια θα τους λέμε κακοπληρωτες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom