Leclerc
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 5 Μαρ 2020
- Like
- 9.442
- Πόντοι
- 2.356
καλά τον κοροϊδεύει ο λεκλέρκ....
Μεσημεριανό διάλλειμα… Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρα μου…
καλά τον κοροϊδεύει ο λεκλέρκ....
Τύπε ότι έγραψα και στον από πάνω....το να εγκρίνεις δάνειο σε κάποιον που δεν έχει άλλη περιουσία εκτός από το ακίνητο που θα αγοράσει με τα λεφτά σου είναι σαν να παρακαλάς να σε πιστολιάσει. Το ξέρω εγώ το ξέρεις εσύ και το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι οι τράπεζες παρακαλάνε να μην πληρώσεις...γιατί τότε αρχίζει το πραγματικό τους κέρδος.Τύπε μου, έβαζαν υποθήκη περιουσία ανάλογη των 150Κ.
Το ίδιο το σπίτι.
Δεν πλήρωνες; Στο έπαιρναν.
Μετά ήρθε ο νόμος Κατσέλη κλπ, που είδαμε οτι αντί να επιλύσει το πρόβλημα το διόγκωσε.
Γιατί και οι λίγοι που πλήρωναν σταμάτησαν και αυτοί. Μαλάκες ήταν; Αφού κανείς δεν κυνηγούσε κανένα.
Και ερχόμαστε 15 χρόνια μετά να συζητάμε τα ίδια.
Και εντωμεταξύ στα 15 αυτά χρόνια η στεγαστική πίστη να είναι μηδέν.
Γιαπί και οι τράπεζες δεν είναι μαλακισμένες να δώσουν δάνειο για πρώτη κατοικία όταν ξέρουν οτι μπορείς να το μπουμπουνίσεις χωρίς συνέπειες.
Αλλο να αρρωστήσει το παιδί σου και να πιστολιασεις το δανειο... και αλλο να ερχεται το Κρατος και να σου ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ η γιατι ετσι γουσταρει σου βαζει εναν φορο γιατι ετσι γουσταρει και σε βγαζει εκτος προυπολογισμου.Εάν καλά έκαναν οι τράπεζες και έδιναν δάνειο σε κάποιον που δεν έχει άλλη περιουσία εκτός από το το σπίτι που θα αγοράσει με το δάνειο τότε γιατί διαφωνείς με το να του το πάρουν εάν δεν πληρώσει το δάνειο?
Όταν παίρνεις ένα δάνειο δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στον μισθό που παίρνεις εκείνη τη στιγμή η στην σύνταξη σου. Εάν αρρωσταίνει το παιδί του και έπρεπε να κάνει χειρουργεία που θα κοστίσουν 150Κ τι θα έκανε? Δεν θα πιστολιαζε το δάνειο?
Συνεπώς όχι δεν έπρεπε η τράπεζα να δώσει το δάνειο. Αλλά το έκανε γνωρίζοντας ότι στην χειρότερη περίπτωση θα του πάρει το σπίτι...θα έχει βγάλει και τις δώσεις του δανείου..θα έχει βγάλει και το ακίνητο.
Πες μου αν θες που κάνω λάθος.
Aν πληστηριαστει το σπίτι και η Τράπεζα πάρει το ποσό, συν τις όποιες δόσεις κατέβαλλε ο δανειολήπτης, καθαρίζει; Ή χρωστάει ακόμη; Και πλέον μπαίνει στη λογική της μαύρης οικονομίας αν θέλει να επιβιώσει;Εάν καλά έκαναν οι τράπεζες και έδιναν δάνειο σε κάποιον που δεν έχει άλλη περιουσία εκτός από το το σπίτι που θα αγοράσει με το δάνειο τότε γιατί διαφωνείς με το να του το πάρουν εάν δεν πληρώσει το δάνειο?
Όταν παίρνεις ένα δάνειο δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στον μισθό που παίρνεις εκείνη τη στιγμή η στην σύνταξη σου. Εάν αρρωσταίνει το παιδί του και έπρεπε να κάνει χειρουργεία που θα κοστίσουν 150Κ τι θα έκανε? Δεν θα πιστολιαζε το δάνειο?
Συνεπώς όχι δεν έπρεπε η τράπεζα να δώσει το δάνειο. Αλλά το έκανε γνωρίζοντας ότι στην χειρότερη περίπτωση θα του πάρει το σπίτι...θα έχει βγάλει και τις δώσεις του δανείου..θα έχει βγάλει και το ακίνητο.
Πες μου αν θες που κάνω λάθος.
Αλλο να αρρωστήσει το παιδί σου και να πιστολιασεις το δανειο... και αλλο να ερχεται το Κρατος και να σου ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ η γιατι ετσι γουσταρει σου βαζει εναν φορο γιατι ετσι γουσταρει και σε βγαζει εκτος προυπολογισμου.
Και ξανα ρωταω για αυτους τους ανθρώπους το κράτος τι μερίμνα έκανε??
Να σε παω και σε περιπτωσεις δανεια σε Ελβετικο φραγκο?
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Τα σπίτια στο 99% των περιπτώσεων κλείνουν σε μια αξία 3 φορές (τουλάχιστον) κάτω από την πραγματική τους αξία. Ούτε εκτίμηση ούτε τίποτα. Ξέρεις γιατί? Γιατί όταν θα λάβεις το δικόγραφο θα πρέπει να πληρώσεις 2-2.5Κ στους δικηγόρους για να κανείς ανακοπή και αναστολή...και δε ξέρω και εγώ ποσά ακόμα για να παλέψεις την υπόθεση στα δικαστήρια για να δικαιωθείς και να βγει άκυρος ο πλειστηριασμός. Δύσκολα το κυνηγάς.Aν πληστηριαστει το σπίτι και η Τράπεζα πάρει το ποσό, συν τις όποιες δόσεις κατέβαλλε ο δανειολήπτης, καθαρίζει; Ή χρωστάει ακόμη; Και πλέον μπαίνει στη λογική της μαύρης οικονομίας αν θέλει να επιβιώσει;
Αρα ο Ιδιωτης που εκανε κακη επενδυση η αγορα η δεν ξερω και εγω τι αλλο να χασει το σπιτι του. Η Γαμημενη η τραπεζα που χαριζε δανεια να μην εχει επιπτωσεις.Να σου πω και ένα ακόμα...η τράπεζα παίρνει τις καταθέσεις μας για να τις χρησιμοποιήσει για ρευστότητα και να τα ΑΥΓΑΤΙΣΕΙ πουλώντας τα προϊόντα της.
Εάν η τράπεζα πήρε τα 150Κ μου τα οποία είναι οι καταθέσεις μου και τις έδωσε στη Μαρία από το Αιγάλεω που επειδή μπήκε με βύσμα στο Δήμο και παίρνει 1450 ευρώ αποφάσισε να πάρει δάνειο.....και δε ξέρει ούτε τι σημαίνει τοκοχρεολύσια...η οποία με την κρίση κατέληξε να παίρνει 1000 ευρώ...
τότε η τράπεζα δεν έχει αποτύχει στον σκοπό της? Δηλαδή πήρε τις καταθέσεις μας και τις έκανε δάνεια τα οποία είχαν ρίσκο μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε.
Μια τράπεζα θεωρείς πως είναι το ίδιο με μια οποιαδήποτε επιχείρηση;Όπως ο επιχειρηματίας πήρε το ρίσκο κ έχασε επειδή δεν πήγε καλά η επιχείρηση του φαντάζομαι το ίδιο θα πρέπει να πες κ για την τράπεζα που κ αυτή πήρε το ρίσκο να δώσει δάνειο αλλά όταν πήγε να βουλιάξει την σώσαμεε δικά μας λεφτά ..
Δλδ στου ελευθ επαγγελματία το ρίσκο να μην επεμβει κάνεις αλλά στης τράπεζας αμέσως να την υποστηρίξουμε;;;
Πολλά δάνεια επαγγεατικα είναι με υποθήκη πρώτης κατοικίας κ εκεί γεναται πρόβλημα
Μα σου είπα τύπε...το δάνειο δεν έπρεπε να δωθεί εξ αρχής. Αν δεν είχε δωθεί δεν θα έβγαινε στο δρόμο ο ιδιώτης που έκανε κακή επένδυση. Δεν παίρνεις δάνειο βασιζόμενος μόνο στο μισθό σου τον μικρό τι να κάνουμε τώρα.Αρα ο Ιδιωτης που εκανε κακη επενδυση η αγορα η δεν ξερω και εγω τι αλλο να χασει το σπιτι του. Η Γαμημενη η τραπεζα που χαριζε δανεια να μην εχει επιπτωσεις.
Το ιδιο λεμε δεν διαφωνουμε καπου.
Συμφωνούμε. Οπότε ποιο ακριβώς πρόβλημα λύνουν οι πλειστηριασμοί με τον τρόπο που γίνονται είναι απορίας άξιο. Η λογική είναι να παραμένεις εσαεί δέσμιος, χρωστωντας, ακόμη και αν οι Τράπεζες σε έχουν ξεβρακωσει.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Τα σπίτια στο 99% των περιπτώσεων κλείνουν σε μια αξία 3 φορές (τουλάχιστον) κάτω από την πραγματική τους αξία. Ούτε εκτίμηση ούτε τίποτα. Ξέρεις γιατί? Γιατί όταν θα λάβεις το δικόγραφο θα πρέπει να πληρώσεις 2-2.5Κ στους δικηγόρους για να κανείς ανακοπή και αναστολή...και δε ξέρω και εγώ ποσά ακόμα για να παλέψεις την υπόθεση στα δικαστήρια για να δικαιωθείς και να βγει άκυρος ο πλειστηριασμός. Δύσκολα το κυνηγάς.
Όποτε όχι δεν καθαρίζει ο δανειολήπτης...του παίρνουν το σπίτι και χρωστάει τα ρέστα. Για να φτάσει σε σημείο να του πάρουν το σπίτι οι δόσεις που έχει πληρώσει πάνε περίπατο έχουν φάει τόκους μέχρι τα αυτιά. Στο τέλος θα χρωστάει και περισσότερα από όσα ήταν το δάνειο πριν πληρώσει τις δόσεις.
Άσε τα μίκιμάου ρε και βάλε τα βιβλία που σου ζητάει το εκλεκτό μέλος @tellystalone6969Μεσημεριανό διάλλειμα… Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρα μου…
Βέβαια δεν είναι όλα άσπρο μαύρο διότι υπήρχαν και άνθρωποι που είχαν μια χαρά επιχειρήσεις και με την κρίση γαμήθηκαν και τα έχασαν όλα. Βέβαια κανείς δεν κλαίει για αυτούς.
Διότι τα κόκκινα δάνεια σημαίνουν ότι δεν έχεις κανένα σκοπό να πληρώσεις. Άρα τι δέσμιος όταν δεν έχεις μιας η δε θες να δώσεις μια?Συμφωνούμε. Οπότε ποιο ακριβώς πρόβλημα λύνουν οι πλειστηριασμοί με τον τρόπο που γίνονται είναι απορίας άξιο. Η λογική είναι να παραμένεις εσαεί δέσμιος, χρωστωντας, ακόμη και αν οι Τράπεζες σε έχουν ξεβρακωσει.
Το είχες ξαναγράψει, αλλά στην ροή του λόγου ξέχασα να απαντήσω. Ευκαιρία είναι τώρα.Όπως ο επιχειρηματίας πήρε το ρίσκο κ έχασε επειδή δεν πήγε καλά η επιχείρηση του φαντάζομαι το ίδιο θα πρέπει να πες κ για την τράπεζα που κ αυτή πήρε το ρίσκο να δώσει δάνειο αλλά όταν πήγε να βουλιάξει την σώσαμεε δικά μας λεφτά ..
Δλδ στου ελευθ επαγγελματία το ρίσκο να μην επεμβει κάνεις αλλά στης τράπεζας αμέσως να την υποστηρίξουμε;;;
Πολλά δάνεια επαγγεατικα είναι με υποθήκη πρώτης κατοικίας κ εκεί γεναται πρόβλημα
Αυτοι που τα πηραν και τα εκαναν οτι περιγραφεις που βρισκονται σημερα?????????Τα παίρναμε και τσοντάραμε 15δις το έτος στο ασφαλιστικό, σε δημόσια παραγωγή γιαουρτιού (Δοδώνη), ζάχαρης (ΕΒΖ), τσιγάρων (Σεκαπ), πέρα από τα γνωστά ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.
Στη βουλήΑυτοι που τα πηραν και τα εκαναν οτι περιγραφεις που βρισκονται σημερα?????????
Ο ένας που παίζει playstation είναι ακόμη στη βουλή και νομίζω οτι επι τέλους θα είναι η τελευταία φορά που τον βλέπω.Αυτοι που τα πηραν και τα εκαναν οτι περιγραφεις που βρισκονται σημερα?????????
Δέσμιος με την έννοια ότι δεν ξεχρεώνεις με τον πλειστηριασμό. Οι λογαριασμοί σου παραμένουν δεσμευμένοι ωσπου να ξεχρεωσεις το υπέρογκο ποσό που ζητάει η Τράπεζα. Δηλαδή ποτέ.Διότι τα κόκκινα δάνεια σημαίνουν ότι δεν έχεις κανένα σκοπό να πληρώσεις. Άρα τι δέσμιος όταν δεν έχεις μιας η δε θες να δώσεις μια?
Όποτε σου βγάζουν το σπίτι στο κλαρί...ναι εντάξει κατανοητό....Να σε αφήσουν όμως να το πουλήσεις στην πραγματική του αξία.
Το έγκλημα που γίνεται εδώ είναι ότι η τράπεζα το πουλάει σε πολύ μικρότερη αξία...και το κράτος κάνει τα στραβά μάτια.