Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (1 μέλη και 18 επισκέπτες)

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Η διαφορά είναι ότι εγώ σου έβαλα περιοχές μέσα στον ΙΔΙΟ νομό, τι ψηφίζουν οι άνθρωποι στις πλούσιες περιοχές και τι στις πιο φτωχές.
Δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό να καταλάβεις που ζουν οι πλούσιοι και που οι φτωχοί εδώ στην Αθήνα.
Εσύ έβαλες εδώ νομους που είναι στην αφάνεια, οι περισσότεροι ούτε καν δηλώνουν τι βγάζουν, δεν υπάρχει ο στοιχειώδης έλεγχος σε κανέναν.
Στην επαρχεία αυτό συμβαίνει.
Περιμένεις εσύ απο τον βοσκό στα βουνά της Πίνδου να σου δηλώσει πραγματικό εισόδημα ή από τον αγρότη στο Αγρίνιο.
Δε βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα με αυτά. Η φτωχότερη περιφέρεια στην Ελλάδα είναι η ΑΜΘ σύμφωνα με τη Eurostat. Και μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Και ακολουθεί η Ήπειρος. Στοιχεία του 2019.
Ο κόσμος δεν ψηφίζει μονο με βάση το διαθέσιμο εισόδημα.

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.086
Πόντοι
3.556
το ότι η Νέα Δημοκρατία παίρνει περισσότερους ψήφους από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ
Σημαίνει ότι οι πλούσιοι είναι περισσότεροι από τους φτωχούς;

Μου έβαλες 28.000 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στους δύο πιο πλούσιους δήμους της Αθήνας

Εγώ σου λέω ότι μπορείς να μου βρεις άλλους 72000
Σύνολο 100.000 πλούσιους
Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο εκατομμύρια 250 χιλιάδες

Δεν στέκει το αφήγημα
Σου έβαλα τις διαφορές ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχες περιοχές, τι ψηφίζουν οι μεν και και τι οι δε, ασφαλώς και υπάρχουν φτωχοί ψηφοφόροι της ΝΔ σαν και σένα, αλλά μάντεψε, είναι το πιο ηλίθιο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Άνθρωποι που πληρώνουν τον βιαστή τους.
Οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι σίγουρα πάνω από 1.000.000 έως και 1.5.
600.000 κατοίκους έχει ο βόρειος τομέας Αθηνών, άλλους τόσους ο Νότιος.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα νησιά ζουν πολλοί ευκατάστατοι.
Και στις μεγάλες πόλεις βεβαια εχουν τις περιοχές τους.
Πανόραμα Θεσσαλονίκης π.χ.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
Δε βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα με αυτά. Η φτωχότερη περιφέρεια στην Ελλάδα είναι η ΑΜΘ σύμφωνα με τη Eurostat. Και μία από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Και ακολουθεί η Ήπειρος. Στοιχεία του 2019.
Αυτό είναι γεγονός. Συνήθως επιχειρηματίες με σοβαρές επιχειρήσεις βάζουν σαν πρωτεύον παράγοντα το εισόδημα. Ο μέσος άνθρωπος θα έλεγα ότι βασίζεται σε φιλοδοξίες, συμφέροντα και βύσματα.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.527
Πόντοι
3.656
στις πιο φτωχές στην Ελλάδα περιφέρειες

στη Ροδόπη, την Ευρυτανία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Ζάκυνθο.

Η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά
Για το 1974 λες, που ήσουν μεσόκοπος ;

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.086
Πόντοι
3.556
Κοίτα, ξέρω ότι πολύς κόσμος ψηφίζει ο,τι και όπως να 'ναι.
Ο συνειδητοποιημένος πλούσιος όμως, που ξέρει τα συμφέροντα του, θα το ρίξει με χέρια και με πόδια ΝΔ.
Απολύτως λογικό.
Ο συνειδητοποιημενος φτωχουλης θα το ρίξει σε πιο λαϊκό κόμμα που μιλάει για κοινωνική πολιτική.
Ασφαλώς τώρα υπάρχουν πολλοι φτωχουληδες που λένε "Ελλαδάρα κι ας τρωγομεν πέτρες, οποιος μου πασάρει πιο πολύ πατρίδα στ αυτιά μου αυτόν θα ψηφίσω".
Αλλά, κατά κύριο λόγο συμβαίνει το πιο πάνω που έγραψα, αυτή η φιλοσοφία υπάρχει με όσον κόσμο έχω μιλήσει.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.527
Πόντοι
3.656
Τα στοιχεία για τις περιφέρειες είναι του 2017 για τις εκλογές του 19

Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τότε ..,...
τώρα το ποσοτό θα ξεκινάει από 2 .....

Το 85% των επαγγελματιών επί ΣΥΡΙΖΑ έδιναν 180€ το μήνα .... ο λεβέντης τους το πάει 270€ .....
Να πούμε για το .... ΡΕΥΜΑ ;;;;

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Κοίτα, ξέρω ότι πολύς κόσμος ψηφίζει ο,τι και όπως να 'ναι.
Ο συνειδητοποιημένος πλούσιος όμως, που ξέρει τα συμφέροντα του, θα το ρίξει με χέρια και με πόδια ΝΔ.
Απολύτως λογικό.
Ο συνειδητοποιημενος φτωχουλης θα το ρίξει σε πιο λαϊκό κόμμα που μιλάει για κοινωνική πολιτική.
Ασφαλώς τώρα υπάρχουν και οι φτωχουληδες που λένε "Ελλαδάρα κι ας τρωγομεν πέτρες, οποιος μου πασάρει πιο πολύ πατρίδα στ αυτιά μου αυτόν θα ψηφίσω".
Αλλά, κατά κύριο λόγο συμβαίνει το πιο πάνω που έγραψα, αυτή η φιλοσοφία υπάρχει με όσον κόσμο έχω μιλήσει.
Συμφωνώ για τους οικονομικά ισχυρούς. Θα ψηφίσουν κλασσικό κόμμα εξουσιας όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
Αλλά έχω δει και πάρα πολλούς μεροκαματιάρηδες να ψηφίζουν με ότι κριτήριο μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Η εικόνα ειναι ενδεικτική. 2015-2019.
Οι ίδιοι άνθρωποι εχουν ψηφίσει στις φτωχές περιφερειες.
1671824537252.png

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Σου έβαλα τις διαφορές ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχες περιοχές, τι ψηφίζουν οι μεν και και τι οι δε, ασφαλώς και υπάρχουν φτωχοί ψηφοφόροι της ΝΔ σαν και σένα, αλλά μάντεψε, είναι το πιο ηλίθιο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Άνθρωποι που πληρώνουν τον βιαστή τους.
Οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι σίγουρα πάνω από 1.000.000 έως και 1.5.
600.000 κατοίκους έχει ο βόρειος τομέας Αθηνών, άλλους τόσους ο Νότιος.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα νησιά ζουν πολλοί ευκατάστατοι.
Και στις μεγάλες πόλεις βεβαια εχουν τις περιοχές τους.
Πανόραμα Θεσσαλονίκης π.χ.
Ξέρω ότι θα ήθελες να ψηφίζουν μόνο οι έξυπνοι σαν κι εσένα αλλά δυστυχώς δεν γίνεται
Στις δημοκρατίες ψηφίζουν όλοι και η ψήφος τους είναι ισότιμη

Δεν ισχύει η δημοκρατία του προλεταριάτου

Η ελεύθερη οικονομία ή αλλιώς ο καπιταλισμός που αντιπροσωπεύει και η Νέα Δημοκρατία και το κιναλ ( δεν ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ) και περιλαμβάνει και τη σοσιαλδημοκρατία των σκανδιναβικών χωρών είναι το κυρίαρχο πολίτευμα στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου

Ο κομμουνισμός κατέρρευσε
Δικτατορίες υπάρχουν λίγες

Αλλά αποφασίστε
Είναι τόσοι πολλοί οι πλούσιοι που λες;
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση ότι Γιατί να παίρνουν το food pass όλοι αυτοί

Αντίθετα η ανακοίνωση του είναι

Αν ήμουν πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν food pass για να ζήσει, όχι δεν θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω, αλλά ούτε να κυκλοφορώ στον δρόμο

Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τότε ..,...
τώρα το ποσοτό θα ξεκινάει από 2 .....

Το 85% των επαγγελματιών επί ΣΥΡΙΖΑ έδιναν 180€ το μήνα .... ο λεβέντης τους το πάει 270€ .....
Να πούμε για το .... ΡΕΥΜΑ ;;;;
Θα έχεις γράψει το ίδιο καμιά δεκαριά φορές

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.086
Πόντοι
3.556
Συμφωνώ για τους οικονομικά ισχυρούς. Θα ψηφίσουν κλασσικό κόμμα εξουσιας όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
Αλλά έχω δει και πάρα πολλούς μεροκαματιάρηδες να ψηφίζουν με ότι κριτήριο μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Η εικόνα ειναι ενδεικτική. 2015-2019.
Οι ίδιοι άνθρωποι εχουν ψηφίσει στις φτωχές περιφερειες.
1671824537252.png
Οι ίδιοι άνθρωποι σαφώς.
Αλλά ξέρεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
"Κατσε να ψηφισουμε αυτόν να δούμε τι θα κάνει, τον είδαμε τον τωρινο"
Τις προηγούμενες εκλογές, δεν τις κέρδισε η ΝΔ, αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πολλοί ψηφοφόροι του διασπάστηκαν σε πολλά μικρά κόμματα, ενώ η ΝΔ κέρδισε το ποσοστό της Χ.Α , πάλι στην αγκαλιά της.
Αυτές οι εκλογές, θα είναι η πιο τρανή αποδειξη, η σύγκριση αν θες, με ποιον έζησαν καλύτερα οι πολίτες, ή, σε ποιόν κράτησαν τα λιγότερα μούτρα από την διακυβέρνησή του.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Και ;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ;;; Αλλάζει κάτι ; Παύει να είναι αλήθεια ;;;;
Αν για όλα τα πιθανά καλά που γράφουμε για την κυβέρνηση έχεις να γράφεις κάθε φορά το ίδιο ένα κακό τι να πω;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.527
Πόντοι
3.656
Αν για όλα τα πιθανά καλά που γράφουμε για την κυβέρνηση έχεις να γράφεις κάθε φορά το ίδιο ένα κακό τι να πω;

Τα καλά ποιά είναι ;;;
το +30% στο ρεύμα ;;;
το +50% στα τρόφιμα ;;;;
το +0.50€/lt στα καύσιμα ;;;;

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ;;;;;;;

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Οι ίδιοι άνθρωποι σαφώς.
Αλλά ξέρεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
"Κατσε να ψηφισουμε αυτόν να δούμε τι θα κάνει, τον είδαμε τον τωρινο"
Τις προηγούμενες εκλογές, δεν τις κέρδισε η ΝΔ, αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πολλοί ψηφοφόροι του διασπάστηκαν σε πολλά μικρά κόμματα, ενώ η ΝΔ κέρδισε το μισό ποσοστό της Χ.Α , πάλι στην αγκαλιά της.
Αυτές οι εκλογές, θα είναι η πιο τρανή αποδειξη, η σύγκριση αν θες, με ποιον έζησαν καλύτερα οι πολίτες, ή, σε ποιόν κράτησαν τα λιγότερα μούτρα από την διακυβέρνησή του.
Τα χρόνια που ψηφίζω, κατέληξα ότι μεγάλο μέρος του κόσμου ψηφίζει τιμωρητικά. Στην ουσία κατά του απερχόμενου για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε ή όσα έκανε λαθος και όχι υπέρ του νεου Πρωθυπουργού. Στην ουσία οι απογοητευμένοι εκλέγουν το νέο Πρωθυπουργό μετακινούμενοι. Το ίδιο έργο θα δούμε και τώρα. Γνώμη μου. Μακάρι να υπήρχε ιδεολογικό πρόσημο στην ψήφο αλλά δεν το πιστεύω πια.

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.086
Πόντοι
3.556
Τα χρόνια που ψηφίζω, κατέληξα ότι μεγάλο μέρος του κόσμου ψηφίζει τιμωρητικά.
Αυτο ακριβώς εννοούσα στο "Κάτσε να δούμε αυτον".
Στην ουσία κατά του απερχόμενου για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε ή όσα έκανε λαθος και όχι υπέρ του νεου Πρωθυπουργού. Στην ουσία οι απογοητευμένοι εκλέγουν το νέο Πρωθυπουργό μετακινούμενοι.
Κι εδω συμφωνούμε, στο οτι πολλοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκαν σε αλλα μικρά κόμματα (ενδεχομένως και στη ΝΔ καποιοι, αλιμονο)
Το ίδιο έργο θα δούμε και τώρα. Γνώμη μου.
Αυτο θα ηθελα να το αναλύσεις λίγο, δηλαδή ποιο θα είναι αποτέλεσμα ή η τάση έστω, τι εκτιμάς;
Μακάρι να υπήρχε ιδεολογικό πρόσημο στην ψήφο αλλά δεν το πιστεύω πια.
Όντως, κυρίως πολλοί νέοι.
Για παράδειγμα:
Βλέπω πολλά παιδιά αστυνομικών οι οποίοι νιώθουν απεχθεια για τα σώματα ασφαλείας και την δεξιά ιδεολογία των πατεράδων τους, και το ριχνουν Αριστερά.
Κι ας μην πιστευουν απαραίτητα στην αριστερά.
Ομολογώ μου έχει κάνει τρελή εντύπωση.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: 69fil

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Αυτο θα ηθελα να το αναλύσεις λίγο, δηλαδή ποιο θα είναι αποτέλεσμα ή η τάση έστω, τι εκτιμάς;
Πως θα κινηθούν οι απογοητευμένοι της ΝΔ και από τη ΝΔ είναι το ένα ερώτημα. Πως θα κινηθούν οι πασοκογενείς είναι το άλλο. Ένα αποτέλεσμα αθροιστικά ΣΎΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοντά στο 30% και της ΝΔ μέχρι 34% είναι μια πιθανή εικόνα.
Επίσης θα πάρει 10% το ΠΑΣΟΚ με ανοδική τάση ή λόγω των γεγονότων με Καϊλή, στη λογική "δεν άλλαξαν αυτοί " θα πάει σε μονοψήφιο;
Κι αν ο Κασιδιάρης τα καταφέρει ο πήχυς της αυτοδυναμίας πάει πολύ μακρύτερα. Οπότε ο Μητσοτάκης έχει θέμα.

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
18.086
Πόντοι
3.556
Πως θα κινηθούν οι απογοητευμένοι της ΝΔ και από τη ΝΔ είναι το ένα ερώτημα. Πως θα κινηθούν οι πασοκογενείς είναι το άλλο. Ένα αποτέλεσμα αθροιστικά ΣΎΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοντά στο 30% και της ΝΔ μέχρι 34% είναι μια πιθανή εικόνα.
Αθροιστικά λες, χμμμ, αθροιστικα αυτά τα 2 κόμματα στις προηγουμενες εκλογες είχαν 40%...
Κάπως χλωμό μου φαίνεται να έχασαν 10% με κυβέρνηση αλλού κόμματος, που είναι και εχθρός τους εδώ που τα λέμε.
Απο τις δευτερες του 2012 εως το 2019 αυτα τα 2 κομματα, αθροιστικά παλι, στο 40% παρέμειναν, και το 1 απ αυτά κυβερνησε 4.5 χρόνια.

Επίσης θα πάρει 10% το ΠΑΣΟΚ με ανοδική τάση ή λόγω των γεγονότων με Καϊλή, στη λογική "δεν άλλαξαν αυτοί " θα πάει σε μονοψήφιο;
Ίσως, πιστεύω στην επαρχία ααμα ανεβάσει λίγο τα ποσοστά του.
Στις μεγαλες πολεις, Αθηνα θεσ/νικη πχ, μονοψήφιο βλέπω ξανά.
Κι αν ο Κασιδιάρης τα καταφέρει ο πήχυς της αυτοδυναμίας πάει πολύ μακρύτερα. Οπότε ο Μητσοτάκης έχει θέμα.
Εκεί είναι όλο το ζουμί, έχει ρεύμα στις μεγάλες πόλεις αυτός από την δεξιά, και ο Βελοπουλος στη Βόρεια Ελλάδα.
Εδώ είναι το παιχνίδι.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Αθροιστικά λες, χμμμ, αθροιστικα αυτά τα 2 κόμματα στις προηγουμενες εκλογες είχαν 40%...
Κάπως χλωμό μου φαίνεται να έχασαν 10% με κυβέρνηση αλλού κόμματος, που είναι και εχθρός τους εδώ που τα λέμε.
Απο τις δευτερες του 2012 εως το 2019 αυτα τα 2 κομματα, αθροιστικά παλι, στο 40% παρέμειναν, και το 1 απ αυτά κυβερνησε 4.5 χρόνια.

Ίσως, πιστεύω στην επαρχία ααμα ανεβάσει λίγο τα ποσοστά του.
Στις μεγαλες πολεις, Αθηνα θεσ/νικη πχ, μονοψήφιο βλέπω ξανά.

Εκεί είναι όλο το ζουμί, έχει ρεύμα στις μεγάλες πόλεις αυτός από την δεξιά, και ο Βελοπουλος στη Βόρεια Ελλάδα.
Εδώ είναι το παιχνίδι.
Απλά τώρα έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος και θα υπάρχει πιο ελεύθερη ψήφος. Και σε πιο μικρά κόμματα. Όλοι ξέρουν ότι θα κριθεί στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι έχει βάση το 25-26%, η ΝΔ οροφή μέχρι το 34% και το ΠΑΣΟΚ ο άγνωστος Χ. Έχει μύρια θέματα και υπάρχει η κόντρα για το αν θα πρέπει να συνεργαστούν μετεκλογικά με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Γύρω στο 5-6% το υπολογιζω. Γι'αυτό σου έγραψα 30-34. Το οποίο βέβαια μπορεί να αλλάξει και για τις δυο πλευρες. Δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη στις δημοσκοπησεις. Ο κόσμος συνειδητά λέει αερολογιες στο τηλέφωνο.
Το κλειδί φαίνεται ότι θα είναι η επτακομματική Βουλή ή οχι.
Πάντως εύκολα αυτοδυναμία για τη ΝΔ δε βλέπω.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Πωωωωω ρε φίλε που το θυμήθηκες !!!

Το παίρναμε παλιά από τη Grand στο Ίλιον σύνορα με Αγίους και πηγαίναμε Αγ. Ελευθέριο, ποδαράτο πηγαίναμε Άνω Πατήσια στο Bowling (είναι ακόμα πάνω από το Μασούτη) και μετά ποδαράτο πα΄λι για ποτό στο Kibubu :headbaning1:
ήταν φυσαρμόνικα και καθόμασταν στο κέντρο που γυρνούσε χαχαχα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom