Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.848
Πόντοι
6.056

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.408
Πόντοι
3.936
Ρε τύπε τι κόπηκαν τα μαύρα λεφτά? Αφού πήγαινες στο ατμ έκανες κατάθεση ''από πελάτη'' και μετά τα σήκωνες. Επίσης οι κλάδοι που παίζουν με πολλά μαύρα λεφτάκια είναι αυτοί που απευθύνονται στην λιανική και την παροχή υπηρεσιών με μικρά ποσά. Εκεί ότι και να κάνεις ο άλλος 40-50 ευρώ μετρητά θα τα έχει. Τίποτα μαύρο δεν κόπηκε...αν και έμμεσα θα μπορούσε να συμβάλει.

Θυμάμαι καλά ότι τότε έβγαζαν στα σόσιαλ τις βρόμες όλων των βουλευτών...όλοι καλά μουνάκια δε χρειάζεται να μου πεις το γνωρίζω. Να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.

Η αγορά πάει καλύτερα από το 20 και μετά γιατί λόγω του κόβιντ έκοψε και μοίρασε χρήμα η ευρώπη και τα εγχώρια αρπακτικά έχουν φροντίσει να γυρίσει λίγο και σε μάς.

Τώρα για τα αμάξια στο άλλο ποστ δεν έχω καμία γνώμη τύπε...ξέρω τουλάχιστον 2-3 χαζούς που αγόρασαν μεγάλου κυβισμού αμάξι με δώσεις και μετά δε είχαν ούτε για τα σέρβις, τα καύσιμα και τα σήματα.

Έφυγαν τα αμαξάκια σκότωμα...το 2008 έως το 2012 θυμάμαι είχε γεμίσει η αθήνα κάγκουρες με wrangler. Εγω είπα...αν δεν έχεις λεφτά να το συντηρησεις....η αυξημένη φορολογία σε μάρανε?
Oτι πεις.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.848
Πόντοι
6.056
Κάνεις ένα μικρό λάθος.

Το 07 δεν ήταν ο Κωστάκης που έριξε τα τέλη ταξινόμησης (φορο τελωνειου)50%? Και το 2008 τους κοπανήσε με 690 ΤΚ ? Άσε ρε μεγάλε. Τα θυμάσαι όπως θες...
Τα τέλη τα αύξησε ο ΓΑΠ.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.408
Πόντοι
3.936
Τζίρο οι υπάλληλοι ; Για μεικτές αποδοχές εννοείς ;
Ε αφου εχουν αποψη σχετικα με Τζιρους και εγω μιλησα για Τζιρο και οχι για καθαρο εισοδημα...τους ειπα να ποσταρουν.

Τωρα εαν δεν εχουν δεν πειραζει. Παντως οποιος γουσταρει εγω εδω ειμαι.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.408
Πόντοι
3.936
Τα τέλη τα αύξησε ο ΓΑΠ.
Νομιζω το φορο πολυτελειας και τα 690 σε 2000cc ο Βούδας το εφερε.

Μαλιστα θυμαμαι χαρακτηριστικα τον Χατζηνικολαου στο ALTER να εχει φρίξει σχετικα με αυτο.

Απο την μια μειωνεις τα τελη ταξινόμησης που ωφελεί τα μεγαλα κυβικα 1600 κ πανω και μετα τους φορολογεις στο κεφαλι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Aφιερωμενο σε οσους "δεν πιστευουν τις δημοσκοπησεις" και προβλεπουν "συντριβη" για τον Κουλη.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.848
Πόντοι
6.056
Ε αφου εχουν αποψη σχετικα με Τζιρους και εγω μιλησα για Τζιρο και οχι για καθαρο εισοδημα...τους ειπα να ποσταρουν.

Τωρα εαν δεν εχουν δεν πειραζει. Παντως οποιος γουσταρει εγω εδω ειμαι.

Ειλικρινά τώρα .... βλέπεις πολλούς επαγγελματίες στο φόρουμ ; Υπάλληλοι είναι όλοι . Αυτοί που το παίζουν λεφτάδες και πλούσιοι και είναι κάργα γαλάζιοι , είναι κάτι υπάλληλοι πολυεθνικών , που δεν είχαν μειώσεις μισθού και χαίρονται με την καταστροφή των επαγγελματιών . Οι ίδιοι , δεν είχαν και θέμα με ΕΝΦΙΑ, αφού το μεγαλύτερο διαμέρισμά τους, είναι δηλωμένο 85τμ και πιο ακριβή περιοχή χαλάνδρι/μαρούσι . Ούτε με τέλη κυκλοφορίας κτλ αφού έχουν ένα οικογενειακό ιχ , μέχρι 1.6 .

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.408
Πόντοι
3.936
Ειλικρινά τώρα .... βλέπεις πολλούς επαγγελματίες στο φόρουμ ; Υπάλληλοι είναι όλοι . Αυτοί που το παίζουν λεφτάδες και πλούσιοι και είναι κάργα γαλάζιοι , είναι κάτι υπάλληλοι πολυεθνικών , που δεν είχαν μειώσεις μισθού και χαίρονται με την καταστροφή των επαγγελματιών . Οι ίδιοι , δεν είχαν και θέμα με ΕΝΦΙΑ, αφού το μεγαλύτερο διαμέρισμά τους, είναι δηλωμένο 85τμ και πιο ακριβή περιοχή χαλάνδρι/μαρούσι . Ούτε με τέλη κυκλοφορίας κτλ αφού έχουν ένα οικογενειακό ιχ , μέχρι 1.6 .
E αφου εχουν αποψη για τζιρο και για το πόσο πρόβλημα δημιούργησε τα capital control. Τι δεν ειναι επαγγελματιες δλδ????

Και τους ειχα παρει λιγο στα σοβαρα.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.848
Πόντοι
6.056
Νομιζω το φορο πολυτελειας και τα 690 σε 2000cc ο Βούδας το εφερε.
Δες τέλη 2008

μέχρι 1928 226€ και μέχρι 2300 κυβικά 446€

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.668
Πόντοι
1.706
Νταξ, σ΄ άκουσε το ΚΚΕ… 9 Νοέμβρη μην κανονίσεις τίποτα άλλο, κι από τις 10 Νοεμβρίου οι τιμές παίρνουν την κατηφόρα.

Screenshot_10.jpg

Άλλωστε είναι γνωστό από την εποχή του Αλεκάρα ό,τι τις τιμές τις ανεβάζουν οι κυβερνήσεις και τις κατεβάζουν οι διαδηλώσεις… :confused:
Τύπε μου, όχι μόνο τις τιμές.
Οι διαδηλώσεις και οι πορείες κατεβάζουν και την ανεργία. :confused:

patra-afisa-poreia-kata-ths-anergias-2.jpg

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Τύπε μου, όχι μόνο τις τιμές.
Οι διαδηλώσεις και οι πορείες κατεβάζουν και την ανεργία. :confused:

patra-afisa-poreia-kata-ths-anergias-2.jpg
Eγω προτεινω η επομενη διαδηλωση να γινει κατα του καρκίνου. Αφου οι διαδηλωσεις επιλυουν τα παντα, να γινει και αυτο.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.408
Πόντοι
3.936
Δες τέλη 2008

μέχρι 1928 226€ και μέχρι 2300 κυβικά 446€
Oκ δεν θυμαμαι ακριβως.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.668
Πόντοι
1.706
Εισαγωγές γίνονταν κανονικά αλλά έπρεπε να ακολουθήσεις μια γραφειοκρατία που μετά έγινε πιο αυτοματοποιημένη αλλά και πάλι μανούρα.

Ο μικρομεσαίος και η εστίαση την πλήρωσε πάλι...αυτός που εξαρτάται άμεσα από την ψυχολογία της αγοράς και του καταναλωτή.
Τύπε Saul, τα capital controls τα πλήρωσαν ΟΛΟΙ. Και οι μικρομεσαίοι και οι μεγαλομεσαίοι και ο απλός πολίτης.
Χάλασαν εμπορικές σχέσεις που κρατούσαν δεκαετίες.
Δεν ξέρω τι ισχυρίζεται ο συμφορουμίτης μας, με τον πεντακοσάρη τζίρο, που λέει οτι δεν τον άγγιξαν τα capital controls.
Εγώ ξέρω οτι υγιείς μεταποιητικές βιομηχανίες γαμήθηκαν.
Κατ' αρχήν η πίστωση κόπηκε. Και το καλύτερο όνομα να είχες στη διεθνή αγορά, την επόμενη μέρα της πτωχευμένης Ελλάδας δουλειά γίνονταν μόνο με προπληρωμή.
Γιατί και εμπιστοσύνη να σου είχε ο πωλητής καμία ασφάλιση πιστώσεων δεν τον κάλυπτε. (Πρώτη πούτσα).
Τις πρώτες μέρες δεν κινούνταν φύλλο. Αν είχες Α' ύλες σε απόθεμα δούλευες. Αν όχι σταματούσες. (Δεύτερη πούτσα).
Μετά άρχισε η 'γραφειοκρατία'.
Δηλαδή πχ η σωβρακοβιομηχανία για να βγάλει λεφτά έξω και να φέρει μπαμπάκι έπρεπε:
Να υποβάλει προτιμολόγιο του μπαμπακοπαραγωγού.
Να υποβάλει συνταγή οτι για δύο σώβρακα χρειάζεται μισό κιλό μπαμπάκι.
Να υποβάλει ΥΔ του Δντα Συμβούλου οτι το μπαμπάκι που θα αγοραστεί είναι για την κατασκευή σώβρακου.
Να υποβάλει παραστατικά διακίνησης αποθήκης οτι την ίδια περσινή περίοδο, παρήγαγε τόσα σώβρακα και εισήγαγε τόσο μπαμπάκι.
Όλα αυτά τα μάζευε το υποκατάστημα της τράπεζας και αν δεν ήταν ψιλοποσό το προωθούσε στην επιτροπή στα κεντρικά.
Εκεί το εξέταζαν με την ησυχία τους και αν συμφωνούσαν έδιναν την έγκριση. Δηλαδή καθυστέρηση εβδομάδων για μια δουλειά ενός κλικ στο ebanking!
Και άντε να εξηγείς στον ιταλό/γερμανό/ινδό προμηθευτή οτι δεν έχεις πρόβλημα και δεν έχει κίνδυνο να συνεχίσει να σε εφοδιάζει.
Και άντε να εξηγείς στον ιταλό/γερμανό/ινδό πελάτη οτι δεν έχεις πρόβλημα και δεν έχει κίνδυνο να συνεχίσει να ψωνίζει. (Τρίτη πούτσα).
Η Δεύτερη πούτσα τελείωσε. Η Πρώτη και η Τρίτη ακόμη ταλαιπωρούν αρκετούς.
Θα μου πεις στα αρχίδια μου τα προβλήματα των βιομηχανιών. Έχω τα δικά μου να λύσω.
Οκ, κατανοητό.
Όμως μερικές χιλιάδες οικογενειών εργαζομένων σε τέτοιες μονάδες δεν συμφωνούν.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.848
Πόντοι
6.056
Τα lock down τα πλήρωσαν 100% ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Αυτά ξεκώλιασαν την οικονομία. Τη διέλυσαν τελείως. Ούτε με 50 cc δεν συγκρίνονται .
Μόνο με τον επερχόμενο πόλεμο συγκρίνονται . Αν έρθει πόλεμος, θα μας λένε ότι είναι κομπλέ ... μπροστά στα cc ...

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.980
Πόντοι
456
Τα lock down τα πλήρωσαν 100% ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Αυτά ξεκώλιασαν την οικονομία. Τη διέλυσαν τελείως. Ούτε με 50 cc δεν συγκρίνονται .
Μόνο με τον επερχόμενο πόλεμο συγκρίνονται . Αν έρθει πόλεμος, θα μας λένε ότι είναι κομπλέ ... μπροστά στα cc ...
Πολλοί είναι αυτοί που βγάλανε χοντρά λεφτά στο lock down...

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.307
Πόντοι
1.706
Η διαφορά βέβαια είναι πως τα λοκνταουν εφαρμόστηκαν, ακόμα και σήμερα εφαρμόζονται, σε όλη την υφήλιο.
Δεν βασίστηκαν άπαντες στην οικουμένη στα λόγια ενός Τσιόδρα ή ενός Μητσοτάκη, είχαν τους δικούς τους να τους λένε τα ίδια.
Τα καπιταλ κοντρολ όμως εφαρμόστηκαν επειδή η κυβέρνηση της χώρας τότε ψώλαρε.
Ανόμοιες καταστάσεις συγκρίνεις που προκλήθηκαν υπο διαφορετικές συνθήκες, δεν βγάζει κάπου.
Είσαι τελικά ο Λάκης???

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.294
Πόντοι
3.656
Τύπε Saul, τα capital controls τα πλήρωσαν ΟΛΟΙ. Και οι μικρομεσαίοι και οι μεγαλομεσαίοι και ο απλός πολίτης.
Χάλασαν εμπορικές σχέσεις που κρατούσαν δεκαετίες.
Δεν ξέρω τι ισχυρίζεται ο συμφορουμίτης μας, με τον πεντακοσάρη τζίρο, που λέει οτι δεν τον άγγιξαν τα capital controls.
Εγώ ξέρω οτι υγιείς μεταποιητικές βιομηχανίες γαμήθηκαν.
Κατ' αρχήν η πίστωση κόπηκε. Και το καλύτερο όνομα να είχες στη διεθνή αγορά, την επόμενη μέρα της πτωχευμένης Ελλάδας δουλειά γίνονταν μόνο με προπληρωμή.
Γιατί και εμπιστοσύνη να σου είχε ο πωλητής καμία ασφάλιση πιστώσεων δεν τον κάλυπτε. (Πρώτη πούτσα).
Τις πρώτες μέρες δεν κινούνταν φύλλο. Αν είχες Α' ύλες σε απόθεμα δούλευες. Αν όχι σταματούσες. (Δεύτερη πούτσα).
Μετά άρχισε η 'γραφειοκρατία'.
Δηλαδή πχ η σωβρακοβιομηχανία για να βγάλει λεφτά έξω και να φέρει μπαμπάκι έπρεπε:
Να υποβάλει προτιμολόγιο του μπαμπακοπαραγωγού.
Να υποβάλει συνταγή οτι για δύο σώβρακα χρειάζεται μισό κιλό μπαμπάκι.
Να υποβάλει ΥΔ του Δντα Συμβούλου οτι το μπαμπάκι που θα αγοραστεί είναι για την κατασκευή σώβρακου.
Να υποβάλει παραστατικά διακίνησης αποθήκης οτι την ίδια περσινή περίοδο, παρήγαγε τόσα σώβρακα και εισήγαγε τόσο μπαμπάκι.
Όλα αυτά τα μάζευε το υποκατάστημα της τράπεζας και αν δεν ήταν ψιλοποσό το προωθούσε στην επιτροπή στα κεντρικά.
Εκεί το εξέταζαν με την ησυχία τους και αν συμφωνούσαν έδιναν την έγκριση. Δηλαδή καθυστέρηση εβδομάδων για μια δουλειά ενός κλικ στο ebanking!
Και άντε να εξηγείς στον ιταλό/γερμανό/ινδό προμηθευτή οτι δεν έχεις πρόβλημα και δεν έχει κίνδυνο να συνεχίσει να σε εφοδιάζει.
Και άντε να εξηγείς στον ιταλό/γερμανό/ινδό πελάτη οτι δεν έχεις πρόβλημα και δεν έχει κίνδυνο να συνεχίσει να ψωνίζει. (Τρίτη πούτσα).
Η Δεύτερη πούτσα τελείωσε. Η Πρώτη και η Τρίτη ακόμη ταλαιπωρούν αρκετούς.
Θα μου πεις στα αρχίδια μου τα προβλήματα των βιομηχανιών. Έχω τα δικά μου να λύσω.
Οκ, κατανοητό.
Όμως μερικές χιλιάδες οικογενειών εργαζομένων σε τέτοιες μονάδες δεν συμφωνούν.
Τύπε συμφωνώ σε όλα όσα λες και να προσθέσω ότι στην Ελληνική αγορά τα ίδια επικρατούσαν. Υπηρεσίες, Νοσοκομεία και λοιπά νπδδ πάγωσαν τις πληρωμές τους. Δημόσιοι διαγωνισμοί που ήταν να βγουν σταμάτησαν επίσης για μήνες. Μαζεύτηκαν όλοι...ο άλλος κράταγε τα λεφτά του γιατί δεν ήξερε τι μέρα μας ξημερώνει...δεν μιλάω τώρα για δανεισμό κτλπ...μιλάω για ότι τίποτα δεν γινόταν χωρίς προ εξόφληση και ακόμα και αυτό μόνο τα βασικά.

και ακόμα χειρότερα πολλοί απλά δεν δούλευαν γιατί δεν είχαν κίνηση λόγω της κατάστασης...όχι πίστωση...μηδέν.

Δεν θα σου πω ότι στα αρχίδια μου η βιομηχανία..διότι από την βιομηχανία ζει η αγορά. Δηλαδή εμένα με συμφέρει να έχει προβλήματα ο χονδρέμπορος? Γιατί?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom