Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέαΑκριβώς...όμως ένας δημόσιος υπάλληλος..διοικητικό προσωπικό...θα γράψει την υπερωρία...και θα την πάρει και διπλή αν φτάσει μέχρι βράδυ...θα γράψει σαββατα Κυριακές...δχ...δπ...άδειες επιδόματα...και στο τέλος της χρονιάς θα βγάλετε τα ίδια...μόνο που αυτός δεν έχει δουλέψει 60 ώρες της βδομάδας, δεν έχει επενδύσει τα λεφτά, ούτε έχει πάρει ρίσκο... και δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή του αν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Το μόνο που έκανε ήταν να γλύψει τις σωστές κατουρημένες ποδιές για να χωθεί στη θέση του όταν έπρεπε.
Πριν πολλά χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ενώ ήταν άλλη δουλειά μου το καλοκαίρι λείπαν και οι δύο προϊστάμενοι της αποθήκης
Πήγα λοιπόν μετά από ενημέρωση και πρακτική μιας εβδομάδας σαν προϊστάμενος αποθήκης
Τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε να βάλω τους εργάτες να δουλέψουν υπερωριακά
Είπα λοιπόν στον έναν από αυτούς που μάλιστα ήταν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων
Να κάτσουν δύο ώρες παραπάνω
Μου λέει θα κάτσουμε δύο ώρες παραπάνω αλλά θα μας γράψεις 4
Αυτά δεν μου τα είχαν πει στην ενημέρωση και στην πρακτική
Δεν ήξερα τι να κάνω
Παίρνω λοιπόν το διευθυντή προσωπικού ο οποίος δεν ήταν σε άδεια και του λέω θα σου πω κάτι εμπιστευτικά αλλά θα μου απαντήσεις χωρίς να τιμωρηθεί κάνεις
Αφού συμφωνήσαμε του το είπα
Μου λέει το ξέρω γίνονται αυτά δεν φταις εσύ
Και έτσι λοιπόν έγραψα τέσσερις ώρες ενώ κάθισαν δύο και δούλεψαν υπερωριακά
Από την άλλη πλευρά στην επαρχία έχω συναντήσει καθηγητές του δημοσίου που κάναν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές στυλ φροντιστηρίου
Όπως και εδώ στην Αθήνα μερικοί καθηγητές κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες και λοιπα
Σε αυτά που εσύ έχεις γράψει υπάρχει μέρος αλήθειας
Δεν είναι ούτε ο δημόσιος τομέας όμως κόλαση και ο ιδιωτικός Παράδεισος ούτε το αντίθετο
Ο κάθε τομέας έχει τα υπέρ και κατά
Ας πούμε μία πολύ καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα σαν διευθυντής εργοστασίου ή γενικός διευθυντής μπορεί να αμείβεται με τεράστια ποσά
Ενώ αντιστοίχως στο δημόσιο τομέα με πολύ πολύ πολύ λιγότερα
Θα έπρεπε να γράφω σελίδες για τα υπέρ και κατά του κάθε τομέα