Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 21 άτομα (0 μέλη και 21 επισκέπτες)

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Ακριβώς...όμως ένας δημόσιος υπάλληλος..διοικητικό προσωπικό...θα γράψει την υπερωρία...και θα την πάρει και διπλή αν φτάσει μέχρι βράδυ...θα γράψει σαββατα Κυριακές...δχ...δπ...άδειες επιδόματα...και στο τέλος της χρονιάς θα βγάλετε τα ίδια...μόνο που αυτός δεν έχει δουλέψει 60 ώρες της βδομάδας, δεν έχει επενδύσει τα λεφτά, ούτε έχει πάρει ρίσκο... και δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή του αν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Το μόνο που έκανε ήταν να γλύψει τις σωστές κατουρημένες ποδιές για να χωθεί στη θέση του όταν έπρεπε.
Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα
Πριν πολλά χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ενώ ήταν άλλη δουλειά μου το καλοκαίρι λείπαν και οι δύο προϊστάμενοι της αποθήκης
Πήγα λοιπόν μετά από ενημέρωση και πρακτική μιας εβδομάδας σαν προϊστάμενος αποθήκης

Τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε να βάλω τους εργάτες να δουλέψουν υπερωριακά
Είπα λοιπόν στον έναν από αυτούς που μάλιστα ήταν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων
Να κάτσουν δύο ώρες παραπάνω

Μου λέει θα κάτσουμε δύο ώρες παραπάνω αλλά θα μας γράψεις 4
Αυτά δεν μου τα είχαν πει στην ενημέρωση και στην πρακτική

Δεν ήξερα τι να κάνω

Παίρνω λοιπόν το διευθυντή προσωπικού ο οποίος δεν ήταν σε άδεια και του λέω θα σου πω κάτι εμπιστευτικά αλλά θα μου απαντήσεις χωρίς να τιμωρηθεί κάνεις
Αφού συμφωνήσαμε του το είπα

Μου λέει το ξέρω γίνονται αυτά δεν φταις εσύ
Και έτσι λοιπόν έγραψα τέσσερις ώρες ενώ κάθισαν δύο και δούλεψαν υπερωριακά

Από την άλλη πλευρά στην επαρχία έχω συναντήσει καθηγητές του δημοσίου που κάναν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές στυλ φροντιστηρίου

Όπως και εδώ στην Αθήνα μερικοί καθηγητές κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες και λοιπα
Σε αυτά που εσύ έχεις γράψει υπάρχει μέρος αλήθειας

Δεν είναι ούτε ο δημόσιος τομέας όμως κόλαση και ο ιδιωτικός Παράδεισος ούτε το αντίθετο
Ο κάθε τομέας έχει τα υπέρ και κατά

Ας πούμε μία πολύ καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα σαν διευθυντής εργοστασίου ή γενικός διευθυντής μπορεί να αμείβεται με τεράστια ποσά
Ενώ αντιστοίχως στο δημόσιο τομέα με πολύ πολύ πολύ λιγότερα
Θα έπρεπε να γράφω σελίδες για τα υπέρ και κατά του κάθε τομέα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.134
Πόντοι
3.656
Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα
Πριν πολλά χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ενώ ήταν άλλη δουλειά μου το καλοκαίρι λείπαν και οι δύο προϊστάμενοι της αποθήκης
Πήγα λοιπόν μετά από ενημέρωση και πρακτική μιας εβδομάδας σαν προϊστάμενος αποθήκης

Τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε να βάλω τους εργάτες να δουλέψουν υπερωριακά
Είπα λοιπόν στον έναν από αυτούς που μάλιστα ήταν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων
Να κάτσουν δύο ώρες παραπάνω

Μου λέει θα κάτσουμε δύο ώρες παραπάνω αλλά θα μας γράψεις 4
Αυτά δεν μου τα είχαν πει στην ενημέρωση και στην πρακτική

Δεν ήξερα τι να κάνω

Παίρνω λοιπόν το διευθυντή προσωπικού ο οποίος δεν ήταν σε άδεια και του λέω θα σου πω κάτι εμπιστευτικά αλλά θα μου απαντήσεις χωρίς να τιμωρηθεί κάνεις
Αφού συμφωνήσαμε του το είπα

Μου λέει το ξέρω γίνονται αυτά δεν φταις εσύ
Και έτσι λοιπόν έγραψα τέσσερις ώρες ενώ κάθισαν δύο και δούλεψαν υπερωριακά

Από την άλλη πλευρά στην επαρχία έχω συναντήσει καθηγητές του δημοσίου που κάναν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές στυλ φροντιστηρίου

Όπως και εδώ στην Αθήνα μερικοί καθηγητές κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες και λοιπα
Σε αυτά που εσύ έχεις γράψει υπάρχει μέρος αλήθειας

Δεν είναι ούτε ο δημόσιος τομέας όμως κόλαση και ο ιδιωτικός Παράδεισος ούτε το αντίθετο
Ο κάθε τομέας έχει τα υπέρ και κατά

Ας πούμε μία πολύ καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα σαν διευθυντής εργοστασίου ή γενικός διευθυντής μπορεί να αμείβεται με τεράστια ποσά
Ενώ αντιστοίχως στο δημόσιο τομέα με πολύ πολύ πολύ λιγότερα
Θα έπρεπε να γράφω σελίδες για τα υπέρ και κατά του κάθε τομέα
Στις περισσότερες εταιρείες που ξέρω εγώ κάθεται ο εργάτης υπερωρία και δεν την πληρώνετε κιόλας...η την πληρώνεται μετά από 3 μήνες. Δεν τον ρωτάνε ούτε την παζαρεύει. Αυτό όμως δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που έγραψα εγώ.

Για να είναι κάποιος γενικός διευθυντής σε μια εταιρεία που δεν είναι δίκη του πρέπει η εταιρεία να είναι τεράστια. Μια ανάλογη οντότητα του δημοσίου τομέα είναι η ΔΕΗ...ποσό να παίρνει άραγε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ?

Εδώ όμως δεν μιλάμε για το που είναι καλύτερα να δουλεύεις. Εδώ μιλάμε για το ποιος κλάδος χρεοκόπησε την χώρα.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.001
Πόντοι
19.795
Και να μην μιλήσουμε και για τις αναθέσεις δημοσίων έργων, ειδικά προ ευρωπαϊκής Ένωσης. Για δρόμους που φτιαχνοντουσταν και μετά από λίγο καιρό καταστρεφοντουσταν.
Για ξενοδοχεία που φτιάχτηκαν με θαλασσοδανεια και μετά μοσχοπουλιοντουαταν πάλι στις τράπεζες ενώ ο επιχειρηματίας δεν είχε βάλει ούτε μια δραχμή.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Περιττή συζήτηση με λόγια του αέρα.

Έχει γίνει έρευνα, δίκες, έχουν αποδοθεί ευθύνες...
Ε δεν πειράζει. Μπορεί να μας ζητήσεις να ζητήσουμε συγνώμη αντί για ευχαριστώ που έχασαν τα λεφτά των ταμείων. Μήπως είναι κ αυτός παράγοντας της χρεωκοπίας? Όχι ε?

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Το πρώτο επίδομα βενζίνης ήταν 40 ευρώ περίπου
Για τρεις μήνες δηλαδή για 90 μέρες
Λιγότερο από μισό ευρώ την ημέρα
2,1 εκατομμύρια πολίτες πήγαν και το πήραν
Και μάλιστα πήραν λκαι λιγότερο γιατί οι περισσότεροι προτίμησαν στην τράπεζα που ήταν 35
Και εσένα τι σου λέει αυτό?

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
χωρις ντροπη

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Στις περισσότερες εταιρείες που ξέρω εγώ κάθεται ο εργάτης υπερωρία και δεν την πληρώνετε κιόλας...η την πληρώνεται μετά από 3 μήνες. Δεν τον ρωτάνε ούτε την παζαρεύει. Αυτό όμως δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που έγραψα εγώ.

Για να είναι κάποιος γενικός διευθυντής σε μια εταιρεία που δεν είναι δίκη του πρέπει η εταιρεία να είναι τεράστια. Μια ανάλογη οντότητα του δημοσίου τομέα είναι η ΔΕΗ...ποσό να παίρνει άραγε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ?

Εδώ όμως δεν μιλάμε για το που είναι καλύτερα να δουλεύεις. Εδώ μιλάμε για το ποιος κλάδος χρεοκόπησε την χώρα.
Η ΔΕΗ είναι τελείως ειδική περίπτωση
Που πρέπει να είναι ανταγωνιστική επειδή υπάρχουν και άλλες εταιρείες
Γενικώς Διευθυντής σε υπουργείο
Η περιφερειάρχης εκπαίδευσης
Ή οτιδήποτε παρόμοιο στον δημόσιο τομέα όχι στις ΔΕΚΟ
Παίρνει ελάχιστα συγκρινόμενος με τον ίδιο στον ιδιωτικό τομέα

Έγραψες σε άλλο μήνυμα ότι ο Πάγκαλος δε λέει τίποτα για τους ελεύθερους επαγγελματίες για το ΦΠΑ και λοιπά και λοιπά
Ο Πάγκαλος λέει για όλους και για όλα
Δεν ξέρω να αντιγράψω από το βιβλίο του που το χω στο κινητό
Και θα γράψω μερικά πράγματα περιληπτικά
Στο επόμενο μήνυμα

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
χωρις ντροπη

Παλιωσε αυτό. Τώρα έχουμε τον Μαραβέγια ( όχι τον Κωστή). Σήμερα είχαμε τον Άδωνι να μας λέει ότι θα αυξηθεί ο πληθωρισμός και οι τιμές ΣΕ ΟΛΑ .

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Σελίδες 145 και 146 το βιβλίο του πάγκαλου

Μη ζητώντας απόδειξη παραδείγματος χάρη από υδραυλικό
Χάνεται ο ΦΠΑ ο φόρος εισοδήματος και έχει κινητό ο υδραυλικός να πάρει τα ανταλλακτικά χωρίς απόδειξη

Στις επόμενες σελίδες
Είμαστε τελευταίοι από έσοδα ΦΠΑ στην Ευρώπη

Το ποσοστό των έμμεσων φόρων στην Ευρώπη είναι 39% και σε μας 31%
Με 8% διαφορά στα 230 δις ΑΕΠ
Η διαφορά είναι 18 δις παραπάνω έσοδα θα έπρεπε να είχαμε το 2010

Επί 20 χρόνια 360 δις το χρέος της Ελλάδας

Επίσης σε αυτές τις σελίδες γράφει ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται το χρόνο 52 δις

Δεν φταίνε λοιπόν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.553
Πόντοι
22.266
Σελίδες 145 και 146 το βιβλίο του πάγκαλου

Μη ζητώντας απόδειξη παραδείγματος χάρη από υδραυλικό
Χάνεται ο ΦΠΑ ο φόρος εισοδήματος και έχει κινητό ο υδραυλικός να πάρει τα ανταλλακτικά χωρίς απόδειξη

Στις επόμενες σελίδες
Είμαστε τελευταίοι από έσοδα ΦΠΑ στην Ευρώπη

Το ποσοστό των έμμεσων φόρων στην Ευρώπη είναι 39% και σε μας 31%
Με 8% διαφορά στα 230 δις ΑΕΠ

Επί 20 χρόνια 360 δις το χρέος της Ελλάδας

Επίσης σε αυτές τις σελίδες γράφει ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται το χρόνο 52 δις

Δεν φταίνε λοιπόν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι

Εσύ αυτό το εστερμιζεσαι ; Ναι ή όχι;

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936

Σιγά μη σου απαντήσει ο μπούρδας. Μια απλή ερώτηση του έκανα γιατί προτίμησαν τα 35 στην τράπεζα αντί 40 στην κάρτα και δεν απάντησε.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Η όποια εμπειρία που έχω μου έχει δείξει ότι σίγουρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν και ότι ακόμα πιο σίγουρα το 90% των δ.υ είναι τεμπέληδες (δεν βάζω μέσα τα σώματα ασφαλείας) και από αυτούς πολλοί που δεν είναι τεμπέληδες είναι απλά ακατάλληλοι.

Το point μου ειναι οτι η φοροδιαφυγη των πρωτων ειναι πταισμα στην ιστορια της χρεωκοπιας της χωρας σε σχεση με την σπαταλη του δημοσιου τομεα. Δεν ειναι μονο θεμα να κανουν σωστα τη δουλεια τους..ειναι θεμα εξοδων των υπηρεσιων...υπερστελεχωσης...υψηλων μισθων...υπηρεσιακων καυσίμων και αλλα πολλα που γινονται και αν εχεις παρε δωσε με νπδδ και δημους θα τα δεις...

αυτά, οι συντάξεις, οι μίζες και τα θαλασσοδάνεια χρεοκόπησαν την χώρα όχι ο υδραυλικός που έσωσε 500 ευρώ φόρο και τα ξόδεψε στην αγορά. Να μη ξεχνάμε ότι τα μπλοκάκια έχουν σχεδόν 60% φορολογία.
Βάλε και τις ατελείωτες χαμένες εργατοώρες σε καθε συναλλαγή πολίτη με το δημόσιο.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266

Απάντησα στον σαουλ που έλεγε ότι ο Πάγκαλος δεν γράφει τίποτα στο βιβλίο του για αυτά
Αν ο Πάγκαλος δεν έχει κάνει κάποιο λάθος στους αριθμούς του συμφωνώ ότι αν είμαστε στο μέσον όρο της Ευρώπης
Θα έπρεπε να είχαμε από τους έμμεσους φόρους 18 δις παραπάνω το 2010

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Παραοικονομια θεωρούνται και τα ποσά που δεν έχουν διευκρίνηση????

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Απάντησα στον σαουλ που έλεγε ότι ο Πάγκαλος δεν γράφει τίποτα στο βιβλίο του για αυτά
Αν ο Πάγκαλος δεν έχει κάνει κάποιο λάθος στους αριθμούς του συμφωνώ ότι αν είμαστε στο μέσον όρο της Ευρώπης
Θα έπρεπε να είχαμε από τους έμμεσους φόρους 18 δις παραπάνω το 2010
@sex volcano τα βλέπεις!!!

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Σιγά μη σου απαντήσει ο μπούρδας. Μια απλή ερώτηση του έκανα γιατί προτίμησαν τα 35 στην τράπεζα αντί 40 στην κάρτα και δεν απάντησε.
Οι περισσότεροι που ξέρω δεν ειχαν το ανάλογο κινητό που να υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές. Και αρκετοί από αυτούς που είχαν, λογω ηλικίας και ανεπαρκών γνώσεων για τις νέες τεχνολογίες δε μπορούσαν να τα καταφέρουν και γινόταν μπαχαλο στο ταμείο Οπότε προτίμησαν τη σιγουριά της Τράπεζας κι ας ηταν μικρότερο το ποσό. Τώρα ποιός ξυπνιος σκέφτηκε αυτή τη ρύθμιση άγνωστο.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Τι να σου απαντήσω;
Πώς να μπω στο μυαλό του καθενός;
Εγώ συγκεκριμένα
Επειδή το κινητό μου δεν έχει την τεχνολογία
Το πρώτο το πήρα μέσω κινητού φίλου και πήρα τα 40 ευρώ
Το δεύτερο εμένα alpha bank μου είπε ότι μπορώ να το πάρω από κινητό φίλου
Το δε υπουργείο μου είπε ότι δεν μπορώ να το δεύτερο αν το πάρω από κινητό φίλου
Και έτσι αναγκάστηκα να πάρω 65 ευρώ

Και τελικά άλλος φίλος μου είπε ότι γίνονταν αυτό και για το δεύτερο

Υποψιάζομαι ότι πολλοί βαριόντουσαν να ασχοληθούν
Με την άυλη κάρτα
Άλλοι το κινητό τους δεν είχε την τεχνολογία
Και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις
Τα θέλαν για άλλες αγορές

Και λέω σπάνιες περιπτώσεις γιατί 80 ευρώ σε ένα τρίμηνο ή 40 ευρώ σε ένα τρίμηνο σχεδόν όλοι βάζουμε

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Τι να σου απαντήσω;
Πώς να μπω στο μυαλό του καθενός;
Εγώ συγκεκριμένα
Επειδή το κινητό μου δεν έχει την τεχνολογία
Το πρώτο το πήρα μέσω κινητού φίλου και πήρα τα 40 ευρώ
Το δεύτερο εμένα alpha bank μου είπε ότι μπορώ να το πάρω από κινητό φίλου
Το δε υπουργείο μου είπε ότι δεν μπορώ να το δεύτερο αν το πάρω από κινητό φίλου
Και έτσι αναγκάστηκα να πάρω 65 ευρώ

Και τελικά άλλος φίλος μου είπε ότι γίνονταν αυτό και για το δεύτερο

Υποψιάζομαι ότι πολλοί βαριόντουσαν να ασχοληθούν
Με την άυλη κάρτα
Άλλοι το κινητό τους δεν είχε την τεχνολογία
Και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις
Τα θέλαν για άλλες αγορές

Και λέω σπάνιες περιπτώσεις γιατί 80 ευρώ σε ένα τρίμηνο ή 40 ευρώ σε ένα τρίμηνο σχεδόν όλοι βάζουμε
Ε αφού είναι σπάνιες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom