Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.208
Πόντοι
6.056
Αφου ο φιλος ειναι ΔΥ, τι τμιλογιο να εκδωσει; Το θεμα ειναι οταν του ελεγε ο υδραυλικος 50 ευρω για το καζανακι, και 62 με ΦΠΑ, αν πληρωνε τα 62;
Προσφατα μου λεει ντοκτορ οτι του κανε ενας παζαρια και ζηταγε αποδειξη κλπ.Ωραια του λεει ελα να σου κοψω μια τακα τακα,την κοβει του λεει ο αλλος τελη του μηνα θα σε πληρωσω και μολις τον πληρωνει του λεει"Πιστευα θα δεχθεις να μην κοψεις αποδειξη και να σου δωσω λιγοτερα":hi::confused::confused::confused:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.001
Πόντοι
19.795
Μη διαστρεβλώνεις τα πράγματα
Πλούσιοι κλέβουν περισσότερο ανά μονάδα και οι φτωχοί λιγότερα

Επειδή όμως οι φτωχοί είναι πάρα πολλοι οι κλοπές τους έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα παροτι οι πλούσιοι

Για αυτό και οι τελευταίες τέσσερις κυβερνήσεις δεν φορολογούν μόνο την ακίνητη περιουσία των πλουσίων
Γιατί όσο και να τους πάρουν
Δεν θα παρουνε αρκετά για τον προϋπολογισμό

Από τους λίγους πλούσιους παίρνουνε πολλά ανά άτομο
Αλλά συνολικά λιγότερα από τους πολλούς φτωχοτερους
Φιλε μου, τα 24 ευρω που θα φοροδιαφυγει στο 100ρικο ο ηλεκτρολογος, ο υδραυλικος, η, ο κουλουρας, θα καταληξουν, τελικα, οτι και να γινει, εστω και με καθυστερηση, στα δημοσια ταμεια.
Ενω τα 24 ευρω που θα φοροδιαφυγει ο μεγαλογιατρος η, ο μεγαλοδικηγορος, ειναι πιθανον να καταληξουν σε τραπεζα της Ελβετιας, η στην καλυτερη σε ταξιδια πολυτελειας στο εξωτερικο.
Αυτη ειναι η διαφορα.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.554
Πόντοι
22.266
καμία σχέση.
και το συγκεκριμένο θα γίνει θυμήσου
Να βάλω πλαφόν σε εμπορευμα που το αγοραζω;;;;
Πώς;;; Αφού στην ελεύθερη αγορά υπάρχει ο νόμος προσφοράς κ ζήτησης ...
Ωραία αύριο θα βγω κ θα πω αγοράζω Dap fertilizer
400 ευρω τον τονο ....:confused:

Από αύριο όλα τα μέλη θα λέμε στις βίζιτες ότι τέρμα τα 150 κ πλέον με 100 ευρώ την ωρα

tw3g

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2021
Like
3
Πόντοι
0
Φιλε μου, τα 24 ευρω που θα φοροδιαφυγει στο 100ρικο ο ηλεκτρολογος, ο υδραυλικος, η, ο κουλουρας, θα καταληξουν, τελικα, οτι και να γινει, εστω και με καθυστερηση, στα δημοσια ταμεια.
Ενω τα 24 ευρω που θα φοροδιαφυγει ο μεγαλογιατρος η, ο μεγαλοδικηγορος, ειναι πιθανον να καταληξουν σε τραπεζα της Ελβετιας, η στην καλυτερη σε ταξιδια πολυτελειας στο εξωτερικο.
Αυτη ειναι η διαφορα.

ξέρεις πόσα εκατοστάρικα βγάζει ένας καλός υδραυλικός;

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.500
Πόντοι
8.846

Από αύριο όλα τα μέλη θα λέμε στις βίζιτες ότι τέρμα τα 150 κ πλέον με 100 ευρώ την ωρα
Βολκάνε μη μου κάνεις το χαζό...
Μιλάμε για όλη την εε και για συγκεκριμένες, πολύ εξαιρετικέα συνθήκες.
Κσι μιλάμε για ένα αγαθό, όχι το καλάθι της νοικοκυράς που περιλαμβάνει το μισό εμπόριο.
Το οποίο ένα αγαθό αφορά σε κολλοσούς που δεν θα πεσουν έξω, σε συγκεκριμένο ολιγοπώλιο που έχει καθετοποιημένη δομή παραγωγής. Αν με εννοείς.
Οπότε άσε τις ιστορίες σε μένα...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.001
Πόντοι
19.795
ξέρεις πόσα εκατοστάρικα βγάζει ένας καλός υδραυλικός;
Οσα και να βγαζει, δουλευει σκληρα, δεν τα κλεβει τυπε. Ασχετο αν για να εχει πελατεια δεχεται να κανει δουλειες χωρις να χρεωνει ΦΠΑ. Ας βγουνε και αλλοι στην δουλεια, να υπαρχει προσφορα και να πεσουν οι τιμες.

tw3g

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2021
Like
3
Πόντοι
0
Οσα και να βγαζει, δουλευει σκληρα, δεν τα κλεβει τυπε. Ασχετο αν για να εχει πελατεια δεχεται να κανει δουλειες χωρις να χρεωνει ΦΠΑ. Ας βγουνε και αλλοι στην δουλεια, να υπαρχει προσφορα και να πεσουν οι τιμες.

σε κάθε περίπτωση είναι μαύρα φίλε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.134
Πόντοι
3.656
Εν το μεταξύ γράφετε για την φοροδιαφυγή του ιδιωτικού τομέα...ακόμα και των μεγαθύριων...

και για 30 χρόνια ο δημόσιος τομέας ματώνει την κωλοτρυπίδα της οικονομίας χωρίς έλεος...μιλάμε για τεράστιες σπατάλες που δεν μπορεί να τις διανοηθεί άνθρωπος....και οι δημόσιοι υπάλληλοι προφανώς δεν πληρώνουν φορολογία...τα καλά χρόνια τους όριζαν το μεικτό μισθό απλά 20% παραπάνω...

ο χοντρός όταν είπε όλοι μαζί τα φάγαμε εννοούσε τους σιχαμένους ψηφοφόρους του όχι τον ελεύθερο επαγγελματία.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Αυτη ειναι η διαφορα.
Λες για τα 24 ευρώ του ΦΠΑ. Ξεχνάς και την φορολογία. Οπότε δεν είναι 24 είναι περισσότερα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αυτό με τις βίζιτες είναι εφικτό αλλά...

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Εδώ φαληρισαμε κ με δέκα χρόνια κρίση δεν βάλαμε μυαλό ...

Βρείτε μια χώρα που οι συνταξιούχοι κατά μέσο όρο να παίρνουν περισσότερα από το βασικό μισθό του ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥ ( την παραγωγική ομάδα δηλαδή))

ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ .......να πληρώνεται πιο πολλά αυτός που κάθεται από αυτόν που δουλεύει ......
Βέβαια αυτοί στην Ελλάδα που είναι συνταξιούχοι ει σι πλέον 2,400,000 δλδ η μεγαλύτερη ψηφοφορικη δεξαμενή οπότε δεν την ακουμπάμε:(:confused:

Συμφωνείς άρα ό,τι η συνταξιοδοτική δαπάνη ήταν ο βασικός παράγοντας της χρεωκοπίας.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Συμφωνείς άρα ό,τι η συνταξιοδοτική δαπάνη ήταν ο βασικός παράγοντας της χρεωκοπίας.
Βάλε κατηγορίες συνταξιούχων να το συζητήσουμε. Για το ότι έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων στο χρηματιστήριο...παίζει κάποιο λόγο η μπα?

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.001
Πόντοι
19.795
Εν το μεταξύ γράφετε για την φοροδιαφυγή του ιδιωτικού τομέα...ακόμα και των μεγαθύριων...

και για 30 χρόνια ο δημόσιος τομέας ματώνει την κωλοτρυπίδα της οικονομίας χωρίς έλεος...μιλάμε για τεράστιες σπατάλες που δεν μπορεί να τις διανοηθεί άνθρωπος....και οι δημόσιοι υπάλληλοι προφανώς δεν πληρώνουν φορολογία...τα καλά χρόνια τους όριζαν το μεικτό μισθό απλά 20% παραπάνω...

ο χοντρός όταν είπε όλοι μαζί τα φάγαμε εννοούσε τους σιχαμένους ψηφοφόρους του όχι τον ελεύθερο επαγγελματία.
Εγω αυτη την στιγμη, ειμαι ακομα στην δουλεια. Συμπληρωνω 12,5 ωρες εργασιας απο τις 9,30 το πρωι. Και Σαββατα και Κυριακες. Μου φορολογει ομως τα εσοδα μου οριζοντια, δεν μου δικαιολογει ουτε μισθο, ουτε υπερωριες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.134
Πόντοι
3.656
Εγω αυτη την στιγμη, ειμαι ακομα στην δουλεια. Συμπληρωνω 12,5 ωρες εργασιας απο τις 9,30 το πρωι. Και Σαββατα και Κυριακες. Μου φορολογει ομως τα εσοδα μου οριζοντια, δεν μου δικαιολογει ουτε μισθο, ουτε υπερωριες.
Ακριβώς...όμως ένας δημόσιος υπάλληλος..διοικητικό προσωπικό...θα γράψει την υπερωρία...και θα την πάρει και διπλή αν φτάσει μέχρι βράδυ...θα γράψει σαββατα Κυριακές...δχ...δπ...άδειες επιδόματα...και στο τέλος της χρονιάς θα βγάλετε τα ίδια...μόνο που αυτός δεν έχει δουλέψει 60 ώρες της βδομάδας, δεν έχει επενδύσει τα λεφτά, ούτε έχει πάρει ρίσκο... και δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή του αν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Το μόνο που έκανε ήταν να γλύψει τις σωστές κατουρημένες ποδιές για να χωθεί στη θέση του όταν έπρεπε.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
ειπα παραιτουμαι. τι δεν καταλαβες;;

Έχει αυτήν την τάση ο daima. :confused:
Δεν αποθαρρύνεται όταν κάποιος είναι χαζός και δεν καταλαβαίνει, συνεχίζει να προσπαθεί μπας και… αλλά τελικά δεν…

Το κακό είναι ό,τι δεν έχεις το γνώθι σ' αυτόν, δεν σας περνάνε για χαζούς, είστε χαζοί. :confused:

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Βάλε κατηγορίες συνταξιούχων να το συζητήσουμε. Για το ότι έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων στο χρηματιστήριο...παίζει κάποιο λόγο η μπα?

Περιττή συζήτηση με λόγια του αέρα.

Έχει γίνει έρευνα, δίκες, έχουν αποδοθεί ευθύνες...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.554
Πόντοι
22.266
Μα το μεγαλύτερο αγκάθι αυτή τη στιγμή είναι το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα αφού το ποσοστό αναλογίας εργαζομένων κ εισφορές με τις συντάξεις είναι δυσανάλογο ...

Σα να έχω εταιρία με πωλήσεις εκατο χιλιάδες ευρώ ενώ οι μισθοδοσίες μούνα είναι διακόσιες χιλιάδες ευρώ

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.554
Πόντοι
22.266
Βολκάνε μη μου κάνεις το χαζό...
Μιλάμε για όλη την εε και για συγκεκριμένες, πολύ εξαιρετικέα συνθήκες.
Κσι μιλάμε για ένα αγαθό, όχι το καλάθι της νοικοκυράς που περιλαμβάνει το μισό εμπόριο.
Το οποίο ένα αγαθό αφορά σε κολλοσούς που δεν θα πεσουν έξω, σε συγκεκριμένο ολιγοπώλιο που έχει καθετοποιημένη δομή παραγωγής. Αν με εννοείς.
Οπότε άσε τις ιστορίες σε μένα...
Όπως θα γίνει μα βάλω πλαφόν σε ένα προϊόν που δεν παραγω εγώ ;;; Μόνο αν αντιπροσώπευε το 100% της παγκόσμιας ζήτησης μπορώ να παίξω τέτοια μπάλα ...
Άμα ξέρεις κάτι πες μου να το εφαρμόσω κ στη περιοχή μου ...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.001
Πόντοι
19.795
Ακριβώς...όμως ένας δημόσιος υπάλληλος..διοικητικό προσωπικό...θα γράψει την υπερωρία...και θα την πάρει και διπλή αν φτάσει μέχρι βράδυ...θα γράψει σαββατα Κυριακές...δχ...δπ...άδειες επιδόματα...και στο τέλος της χρονιάς θα βγάλετε τα ίδια...μόνο που αυτός δεν έχει δουλέψει 60 ώρες της βδομάδας, δεν έχει επενδύσει τα λεφτά, ούτε έχει πάρει ρίσκο... και δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή του αν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Το μόνο που έκανε ήταν να γλύψει τις σωστές κατουρημένες ποδιές για να χωθεί στη θέση του όταν έπρεπε.
Βασικά δεν γουστάρω τον διαχωρισμό "οι φοροφυγαδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι". Αρκεί οι δεύτεροι να κάνανε σωστά την δουλειά τους. Αλλά πολλοί από αυτούς είναι βολεμενοι ξυσταρχηδηδες και κομματοσκυλα. Όχι όλοι βέβαια.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Και τι τα κανουν αυτα τα 1,7 ευρω τυπε; Τα βγαζουν στην Ελβετια οι μπουστηδες; Η, σε οφσορ στα νησια Κευμαν;
Το πρώτο επίδομα βενζίνης ήταν 40 ευρώ περίπου
Για τρεις μήνες δηλαδή για 90 μέρες
Λιγότερο από μισό ευρώ την ημέρα
2,1 εκατομμύρια πολίτες πήγαν και το πήραν
Και μάλιστα πήραν λκαι λιγότερο γιατί οι περισσότεροι προτίμησαν στην τράπεζα που ήταν 35 και όχι 40
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αφου ο φιλος ειναι ΔΥ, τι τμιλογιο να εκδωσει; Το θεμα ειναι οταν του ελεγε ο υδραυλικος 50 ευρω για το καζανακι, και 62 με ΦΠΑ, αν πληρωνε τα 62;
Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι αριστος πολίτης

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.134
Πόντοι
3.656
Βασικά δεν γουστάρω τον διαχωρισμό "οι φοροφυγαδες ελεύθεροι επαγγελματίες και οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι". Αρκεί οι δεύτεροι να κάνανε σωστά την δουλειά τους. Αλλά πολλοί από αυτούς είναι βολεμενοι ξυσταρχηδηδες και κομματοσκυλα. Όχι όλοι βέβαια.
Η όποια εμπειρία που έχω μου έχει δείξει ότι σίγουρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν και ότι ακόμα πιο σίγουρα το 90% των δ.υ είναι τεμπέληδες (δεν βάζω μέσα τα σώματα ασφαλείας) και από αυτούς πολλοί που δεν είναι τεμπέληδες είναι απλά ακατάλληλοι.

Το point μου ειναι οτι η φοροδιαφυγη των πρωτων ειναι πταισμα στην ιστορια της χρεωκοπιας της χωρας σε σχεση με την σπαταλη του δημοσιου τομεα. Δεν ειναι μονο θεμα να κανουν σωστα τη δουλεια τους..ειναι θεμα εξοδων των υπηρεσιων...υπερστελεχωσης...υψηλων μισθων...υπηρεσιακων καυσίμων και αλλα πολλα που γινονται και αν εχεις παρε δωσε με νπδδ και δημους θα τα δεις...

αυτά, οι συντάξεις, οι μίζες και τα θαλασσοδάνεια χρεοκόπησαν την χώρα όχι ο υδραυλικός που έσωσε 500 ευρώ φόρο και τα ξόδεψε στην αγορά. Να μη ξεχνάμε ότι τα μπλοκάκια έχουν σχεδόν 60% φορολογία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom