Επισκέπτης
Πολύ σωστή ανάλυση από τον Mindreader. Συμφωνώ απολύτως.
δεν είναι ακριβως το ιδιο αδερφε γιατι ο σαμαρας ψηφιζε και κατι, ενω ο αλλος οχι μονο δεν ψηφιζε τιποτα,αλλα κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους, ελεγε για γερμανοτσολιαδες, προσκυνημενους...και μεσα σε όλα τα φοβερα και τρομερα σημερα ο παπαδημουλης ο σοβαρος υποτίθεται λεειΠιστεύω ότι η στιγμή να περάσουν όλοι ταμείο έχει μάλλον φτάσει.
Ο τσίπρας μετράει πόσοι δικοί του δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Και του βγαίνουν απο 7 μέχρι 12. Ακόμη και στη περίπτωση των 7 η κυβέρνηση πέφτει. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάει ''εθνική συννενόηση''. Την εθνική βέβαια συνενόηση που ούτε ο ίδιος έδωσε στον Σαμαρά όταν ο Σαμαράς τη ζήτησε, την εθνική συνενόηση που ούτε ο Σαμαράς έδωσε στον Γιωργάκη όταν αρχικά ο Γιωργάκης την είχε ζητήσει.
Για όσους μπορούν να θυμούνται 5-6 χρόνια πριν αυτό που γράφω είναι σαφές. Και αποδεικνύει τον προφανή καιροσκοπισμό όλου του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Η μάχη για τη καρέκλα της εξουσίας και ας πάει να γαμηθεί η χώρα.
Οι λόγοι που όλο και περισσότεροι έλληνες επιλέγουν ουσιααστικά την αποχή γίνονται όλο και περισσότερο σαφείς.
Απο την άλλη μεριά η φαληρισμένη οικονομικά Νεα Δημοκρατία ( 200 εκατομύρια το χρέος της ) αδυνατεί να βρεί 5 δράμια κοινής λογικής και επιδίδεται σε μια αυτοκαταστροφική λογική που οδηγεί τα ποσοστά της στα επίπεδα του 15% αισίως. Την οικονοιμική χρεωκοπία του κόματος ακολουθεί και η εκλογική χρεωκοπία ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το Πασοκ απο το 38% στο 5%. Κρίμα γιατί σε ένα πολιτικό σύστημα η κεντροδεξιά χρειάζεται ιδίως αν θεσμικά έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μεταξύ 10 και 20 Δεκέμβρη θα έρθει στη Βουλή το Ασφαλιστικό. Εκεί θα φανεί ''πόσα απίδια πιάνει ο σάκος ??''.
Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Η οικουμενική , η Εκλογές.
Επιπλεον είναι περισσότερο απο σαφές ότι οι Ευρωπαίοι απλά έχουν βαρεθεί με τη πάρτη μας. Απλά δεν γουστάρουν να ασχοληθούν άλλο. Και είναι στο παρά πέντε να γυρίσουν να μας πουν ''Σάλτα και γαμηθείτε και εσείς και ο Γρύλος σας''.
Για όλους τους νεους, ο δρόμος της ξενιτιάς δυστυχώς γίνεται μονόδρομος.
Λυπάμαι που το λεω αλλά αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος και καταραμένος συνάμα. Ευλογημένος γιατί μπορεί να παράγει τα πάντα. Καταραμένος γιατί οι πολιτικοί του είναι απλώς προδοτικά τομάρια.
ρε βλακα εγω λεω για τον αν υπαρχει αλλος δρομος, οχι για το τι ψηφιζε ο γεωργιαδης. ο οποιος παντα τηρει την κομματικη πειθαρχεια, ενω παραλληλα λεει τις αποψεις του κοντρα στο κοινο αισθημα...απαντω ρε πανηληθιε στο οτι το μνημονιο τσιπρα δεν ειναι μονοδρομος και μπορει να αλλαξει...θα εχουμε φορους αλλα λιγοτερουςΡε μαλακοπίτουρα, όταν ο Γεωργιάδης ψήφιζε τα μνημόνια του Παπανδρέου και και του Σαμαρά δεν ψήφιζε φόρους; Τι μαλακίες λες πρωινιάτικα ρε γελοίε; Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος; Άντε μαλάκα.
εεεμ....αυτο ειναιΡε μαλακοπίτουρα, όταν ο Γεωργιάδης ψήφιζε τα μνημόνια του Παπανδρέου και και του Σαμαρά δεν ψήφιζε φόρους; Τι μαλακίες λες πρωινιάτικα ρε γελοίε; Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος; Άντε μαλάκα.
ονειρα θερινης νυκτοςρε βλακα εγω λεω για τον αν υπαρχει αλλος δρομος, οχι για το τι ψηφιζε ο γεωργιαδης. ο οποιος παντα τηρει την κομματικη πειθαρχεια, ενω παραλληλα λεει τις αποψεις του κοντρα στο κοινο αισθημα...απαντω ρε πανηληθιε στο οτι το μνημονιο τσιπρα δεν ειναι μονοδρομος και μπορει να αλλαξει...θα εχουμε φορους αλλα λιγοτερους
εγω κρινω οτι αυτο που λεει ο γεωργιαδης ειναι σωστο και μπορει και πρεπει να γινει.ονειρα θερινης νυκτος
καλα πιστευεις οτι τα ανρωπακια τσιπρας αδωνης κλπ χαραζουν πολιτικη???η οτι ακολουθουν οδηγιες σαν μαριονετες? ;)
εγω κρινω οτι αυτο που λεει ο γεωργιαδης ειναι σωστο και μπορει και πρεπει να γινει. τωρα αν του το υπαγορευει καποιος να το πει στα παπαρια μου.
εγω παντα κοιταω και κρινω τι λεει ο αλλος και ΟΧΙ ποιος το λεει αυτη ειναι διαφορα μας
τι ειναι σωστο δηλ?εγω κρινω οτι αυτο που λεει ο γεωργιαδης ειναι σωστο και μπορει και πρεπει να γινει.
τωρα, αν του το υπαγορευει καποιος να το πει στα παπαρια μου.
εγω παντα κοιταω και κρινω ΤΙ λεει ο αλλος και ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ το λεει αυτη ειναι διαφορα μας
εγω δινω τ @@ μου κ στους δυοΑκόμα και αν του το υπαγορεύουν ΑΚΟΜΗ καλύτερα.
Το σωστό αυτό είναι και αυτή τη στιγμή όπως έχω ξαναγράψει τις πιο ρεαλιστικές προτάσεις όπως και πακέτο μεταρρυθμίσεων έχουν οι Κυριάκος και Άδωνις.
Μεταξύ αυτών των δύο διαλέχτε και πάρτε. ;)
εγω δινω τ @@ μου κ στους δυο
το δεξι στον αδωνη παντως...
Το σωστό αυτό είναι και αυτή τη στιγμή όπως έχω ξαναγράψει τις πιο ρεαλιστικές προτάσεις όπως και πακέτο μεταρρυθμίσεων έχουν οι Κυριάκος και Άδωνις.
Μεταξύ αυτών των δύο διαλέχτε και πάρτε. ;)
Ο Αδωνις λεει οτι το κρατος πρεπει να εχει υπο τον ελεγχο του μονο τον σκληρο πυρηνα του, δηλ. στρατο, ΕΥΠ κτλ. Τομεις δηλ που δεν γινεται να τους ιδιωτικοποιήσεις. Το σκεπτικο είναι να τα δώσεις σε ιδιωτες να τα χειριστουν και εσυ να κανεις το νταβατζη και να εισπρατεις φόρους. Δεν ειναι ξεπουλημα οπως λενε καποιοι, διοτι ετσι βελτιωνονται και οι υπηρεσιες που σου παρεχονται. για παραδειγμα ο ΟΤΕ, φανταζεσαι να μην τον ειχαν παρει οι γερμανοι; ετσι θα ηταν τωρα; ή μηπως θα ειχε ριμαξει; ΕΠίσης λαβε υποψη οτι ετσι κοβεις κατα πολυ το πελατειακο κράτος γιατι μετα ο εκαστοτε βουλευτης δεν θα έχει βολεψει καποιον οταν το κρατος δεν θα εχει τιποτα στην κατοχή του.τι ειναι σωστο δηλ?
εν γενει ο αδωνης λεει δωστα ολα τζαπα να πληρωσουμε τους τοκους κ να χρωσταμε τα ιδια παλι σε 2 χρονια αλλα,χωρις κρατικη περιουσια κ κρατος
δεν θα παρω ευχαριστω..
το ουσιωδες προβλημα ειναι η αποπληρωμη εν ολω κ με ποιους ορους του χρεουςΟ Αδωνις λεει οτι το κρατος πρεπει να εχει υπο τον ελεγχο του μονο τον σκληρο πυρηνα του, δηλ. στρατο, ΕΥΠ κτλ. Τομεις δηλ που δεν γινεται να τους ιδιωτικοποιήσεις. Το σκεπτικο είναι να τα δώσεις σε ιδιωτες να τα χειριστουν και εσυ να κανεις το νταβατζη και να εισπρατεις φόρους. Δεν ειναι ξεπουλημα οπως λενε καποιοι, διοτι ετσι βελτιωνονται και οι υπηρεσιες που σου παρεχονται. για παραδειγμα ο ΟΤΕ, φανταζεσαι να μην τον ειχαν παρει οι γερμανοι; ετσι θα ηταν τωρα; ή μηπως θα ειχε ριμαξει; ΕΠίσης λαβε υποψη οτι ετσι κοβεις κατα πολυ το πελατειακο κράτος γιατι μετα ο εκαστοτε βουλευτης δεν θα έχει βολεψει καποιον οταν το κρατος δεν θα εχει τιποτα στην κατοχή του.
Αλλα ας υποθέσουμε οτι ακολουθούμε το δρόμο του κομμουνισμου και δεν πουλαμε τίποτα. Επειδη από εδω και πέρα το τσαμπα έχει πεθανει και πρεπει να βγάλουμε μόνοι μας λεφτα, πιστευεις οτι εμεις μπορουμε μονοι μας να αξιοποιήσουμε το κρατος και να το κάνουμε ετσι ώστε να παραγει λεφτα; αμα το πιστευεις αυτο ρε παλληκαρι να μας το πεις;
Είσαι πολύ μικρός λοιπόν και σκέφτεσαι εν θερμώ. Εγώ που είμαι 37 σου λέω ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα η χώρα θα πάει στα βράχια και δεν θα βρεις δουλειά ούτε τη δευτέρα παρουσία. Ο Τσίπρας δεν ξαναβγαίνει ούτως ή άλλως αν γίνουν ξανά εκλογές. Ο Γεωργιάδης λέει μαλακίες. Αυτός ήταν μνημονιακότερος όλων και ξαφνικά έγινε αντιμνημονιακός.
Δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Ο ένας είναι φιλελεύθερος και ο άλλος καιροσκόπος. Ένας φιλελεύθερος ποτέ δεν θα είχε κατέβει με το ΛΑΟΣ. Ο Άδωνις δεν έχει σαφή ιδεολογία. Ο Κυριάκος έχει αλλά δεν ντρέπεται να λέει ότι είναι Ολυμπιακός.
Ακόμα κι αν γίνει συναίνεση ο Τσίπρας πάλι χαμένος θα είναι. Θα χάσει πολλούς βουλευτές και αναπόφευκτα θα πάμε ή σε οικουμενική ή ξανά σε εκλογές. Τα μέτρα όμως πρέπει να περάσουν, αλλιώς θα έχουμε την πλήρη καταστροφή. Ο Άδωνις τελικά είναι κωλοτούμπας και κοιτάζει μόνο την προσωπική του ανέλιξη. Έγινε αρχικά φανερό όταν πρότεινε στη ΝΔ να καταψηφίσουν το μνημόνιο του Τσίπρα. Δεν είναι γνήσιος φιλελεύθερος, είναι συντηρητικός όπως ο Σαμαράς και ο Βορίδης. Φιλελεύθερος είναι ο Λεβέντης, η Μπακογιάννη, ο Μητσοτάκης, ο Μεϊμαράκης. Είναι αυτοί που κοιτάνε πάνω από όλα να σωθεί η χώρα και να μην τα σπάσουμε με την Ευρώπη.
ναι,αν δεν πληρωνει τα σημερινα τοκοχρεωλυσιαΤο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι υποστηρικτές του Γεωργιάδη είναι ότι εστιάζετε μόνο στο πρόβλημα του υπέρογκου δημοσίου τομέα. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας. Η χώρα χρειάζεται να ρίξει μισθούς και φόρους στα επίπεδα των γειτονικών χωρών ώστε να γίνει ανταγωνιστική. Δεν είναι μεγάλο το δημόσιο, είναι γενικά μεγάλοι οι μισθοί. Όταν οι μισθοί κατέβουν στα 500 ευρώ για όλους θα βγει η χώρα από την κρίση. Όλα τα άλλα είναι μαλακίες εντυπωσιασμού του Γεωργιάδη που θέλει να το παίζει φιλελεύθερος χωρίς να είναι.